- 16 Eylül 2021
- 745
- 1.789
- 63
Selin kitap oku kızım. Kitap oku canım benim. Kitap oku.Aileler duyarsa? Yani benim yasadıgım ülke falan farklı biyer sanıyorum
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Selin kitap oku kızım. Kitap oku canım benim. Kitap oku.Aileler duyarsa? Yani benim yasadıgım ülke falan farklı biyer sanıyorum
Evet çok haklısınız ama toplumsal baskılar bakirelik bozuluncada oluyorDenginiz biri olmadıkça işkenceye dönüşür.
Tüm hayatınız onunla geçmek üzere bir adım atıyorsunuz. Hadi diyelim bosanma süreci falan geçirdiniz ondan sonrası da zor. Toplumsal etiketler bosandi diye tuhaf beklentiler... evli kalsanız tüm ömür mutsuzluk depresyon...
İyi düşünmeli insan. Sadece aşk yetmez çünkü evlilikte.
Anlamiyor asla anlamıyor. Geçen günlerde de bir konu açmıştı. Yazdım yazdım o hala aynı şeyleri söylüyor. Ya akıllı değil ya da liseye bile gitmedi. İkisinden biri.Yani yazdığım yoruma cevabın bu mu kızım?
Bakirelikle ilgilisi yok söylediğim şeyinEvet çok haklısınız ama toplumsal baskılar bakirelik bozuluncada oluyor
Yani profil o kadar kendini belli ediyor ki. Ne diyelim kendi bilir.Anlamiyor asla anlamıyor. Geçen günlerde de bir konu açmıştı. Yazdım yazdım o hala aynı şeyleri söylüyor. Ya akıllı değil ya da liseye bile gitmedi. İkisinden biri.
Çünkü ben etrafı sorgulamaya başladığımda 12 yaşındaydım. Erkeklere hizmet etmek zorunda değilim dediğim zaman 15.
Kiyafet seçimim bana ait dediğim zaman 17.
Ya niye anlamıyosunuz beni ayrılmaya korkuyorum bende kıyafetime karıştırmıyorum ama ailem muhafazakar çevremdede yaşayıp evlenen ben göremedim korkuyorum en açık görüşlü olduğunu düşündüğüm erkekler bile ikiyüzlü davranıyor ben kendim görüyorum bunu söylesem ayrı dert söylemesem ayrı yaşamakta istemiyorumYani profil o kadar kendini belli ediyor ki. Ne diyelim kendi bilir.
Sevişmeseydin o zaman.Ya niye anlamıyosunuz beni ayrılmaya korkuyorum bende kıyafetime karıştırmıyorum ama ailem muhafazakar çevremdede yaşayıp evlenen ben göremedim korkuyorum en açık görüşlü olduğunu düşündüğüm erkekler bile ikiyüzlü davranıyor ben kendim görüyorum bunu söylesem ayrı dert söylemesem ayrı yaşamakta istemiyorum
Yüzeysel yasıyorduk ve istemsiz oldu girdiğini bile hissetmedim baskı sonucı ayrıca sonuç olarak olan oldu geçmişe dönemeyiz niye bu tarz cevaplar veriyorsunuz ki yapıcı olmak yerine bende bunu anlamıyorum kadın kadının kurdudur burda hepimiz zaten tabularada karşıyız bende öyle sadece korkularım varSevişmeseydin o zaman.
İnsan her yaptığının arkasında durmalı doğru veya yanlış. Arkasında duramayacağın adımlar atmaman konusunda hayat sana böyle bir tecrübe yaşatmış. Bundan sonra yapacağın şey bir meslek edinip güzel bir iş bulman. Kendi ayakların üzerinde durman.Yüzeysel yasıyorduk ve istemsiz oldu girdiğini bile hissetmedim baskı sonucı ayrıca sonuç olarak olan oldu geçmişe dönemeyiz niye bu tarz cevaplar veriyorsunuz ki yapıcı olmak yerine bende bunu anlamıyorum kadın kadının kurdudur burda hepimiz zaten tabularada karşıyız bende öyle sadece korkularım var
Ya ben zaten çalışıyordum şuan iş görüşmesine gidiyorum yoldayım bunları bilmeden yorum yapmayın lütfen işim mesleğim var zaten psikolojik olarak kötü hissettiğim için işten ayrılmıştım şimdi tekrar giricem benim tek düşüncem gelecegim çünkü evlilik gelecekte istiyorum hep böyle devam etmicek sizden isteğimde öyle yapabilirsin böyle yapabilirsin tavsiye vermeniz siz beni yobaz olarak gördünüz muhtemelen o 2 damla kan benimde asla umrumda değil korkularım sırf buyuzden sevdigim insanı kaybedecek olmam yada duyulma ihtimali böyle ihtimallerde var biz hollandada yaşamıyoruz yani takmayan erkek buna nazaran daha az kabullenemiyorum yaşadıkları halde bu iğrenç bi durum zaten ama ben cinsellikte istemiyorum yaşamıyorum o an tam birleşmede olmadı ama riske atıp hiçbişey olmamış gibi nasıl devam edicem bu soruya cevap bulamıyorum siz böyle davranarak yardımcı degil daha cok insanları üzersiniz gercekten öyleİnsan her yaptığının arkasında durmalı doğru veya yanlış. Arkasında duramayacağın adımlar atmaman konusunda hayat sana böyle bir tecrübe yaşatmış. Bundan sonra yapacağın şey bir meslek edinip güzel bir iş bulman. Kendi ayakların üzerinde durman.
Ama sen hala erkek de erkek diyorsun. Konu erkek değil. Değiştirmen geliştirmen gereken konu sensin.
Korkmanın alemi yok. Küçük değilsin. 23 yaşında normal insanlar üniversiteden mezun olup çalışmaya başlıyor.
Konuyu uzatmaya gerek var mı? Korkularından sıyrıl. O heriften de ayrıl. İşine sarıl. Standartlarını yükselt. Karşına daha iyisi çıktığında evlenip evlenmemeyi değerlendirirsin.o 2 damla kan benimde asla umrumda değil
Canım çıksam ilerde düşünücem ve söylemelimiyim söylememelimiyim napmaö gerektiğini bilemiyorumKonuyu uzatmaya gerek var mı? Korkularından sıyrıl. O heriften de ayrıl. İşine sarıl. Standartlarını yükselt. Karşına daha iyisi çıktığında evlenip evlenmemeyi değerlendirirsin.
Çık bu kafadan.
Konu tam olarakta o iğrenç 2 damla kan işte evlilik zaten düşünür yada düşünmezsin ama erkeklerin cogu bunu problem ediyor tekrar söylüyorum yaşamadıgım için ya hiç söylemicem yada söylicem söylemediğimdede kandırdın tarzı şeyler olurmu ilerde?Konuyu uzatmaya gerek var mı? Korkularından sıyrıl. O heriften de ayrıl. İşine sarıl. Standartlarını yükselt. Karşına daha iyisi çıktığında evlenip evlenmemeyi değerlendirirsin.
Çık bu kafadan.
Çevremdeki hiçbir erkek bekareti takmadı bugüne kadar. Aksine sevişmediğim insanla evlenemem diye düşünülen ortamlarda var oldum. Kadın erkek farketmeksizin. Senin bulunduğun çevre öyle diye bütün çevreleri öyle sanma. O yüzden de standartlarını yükselt.
Söylemek ya da söylememek değil konu. Bu konuyu sorun etmeyecek insanlarla bir arada olacaksın en başından itibaren. Seviye olarak daha üst seviye yani anladın mı? Kendini geliştirmiş, namusu kadının iki bacak arasında aramayan insanlarla sohbet edeceksin. Zaten böyle bir ortamda bakireyim desen ne olur değilim desen ne olur?Canım çıksam ilerde düşünücem ve söylemelimiyim söylememelimiyim napmaö gerektiğini bilemiyorum
Tamam da takmıyor gibi durup dışardan ilişkide sorun ederse?Söylemek ya da söylememek değil konu. Bu konuyu sorun etmeyecek insanlarla bir arada olacaksın en başından itibaren. Seviye olarak daha üst seviye yani anladın mı? Kendini geliştirmiş, namusu kadının iki bacak arasında aramayan insanlarla sohbet edeceksin. Zaten böyle bir ortamda bakireyim desen ne olur değilim desen ne olur?
Sen anlayabildin mi?
Tamam da takmıyor gibi durup dışardan ilişkide sorun ederse?
Kızsa da homurdansa da her aile kızının arkasında durur. Töre cinayetleri işlenen bir yerde yaşıyorsan zaten oynaşmaya neden ve nasıl gidiyorsun?Aileler duyarsa? Yani benim yasadıgım ülke falan farklı biyer sanıyorum
Ya tabiki de haklısınız ama işte ayrılıkta değil aslında ailemin duyması vs vs bunlar beni korkutuyorYani bugüne kadar ne eşime ne de daha önceki erkek arkadaşlarıma “bakireyim ya da değilim” deme gereği duymadım. Bir kez bile olsun bu konuda sorgulanmadım. Bunu sorgulamaya kalkacak adamın benim hayatımda yeri yoktu. Hadi ordan der önüme bakardım. Bu adamlara bu cesareti siz veriyorsunuz. Ben sevişmediğim adamla evlenmem. Beni cinsel anlamda tatmin edemeyecek biriyle evlilik düşünmem. Bitti bu kadar.
Ayrılır yoluna bakarsın. Nedir yani bekaret garantisi mi var kadının anlamıyorum. Garanti belgen mi var nedir? Bu ne saçmalık yahu?
Kızım o zaman yapmayacaktın. Yaptıysan da arkasında duracaksın. Bitti bu kadar basit.Ya tabiki de haklısınız ama işte ayrılıkta değil aslında ailemin duyması vs vs bunlar beni korkutuyor
Bu kadar korkuyorsan öyle gidip yüzeysel de yapmayacaktın. Arkasında duramayacağın korkacağım hiç bir şeye girmeyecektin. Bu zar yerinde dursun ben sevişeyim olayı çok çirkin. Siz zaten bakire de değildiniz bu mantıklaYa tabiki de haklısınız ama işte ayrılıkta değil aslında ailemin duyması vs vs bunlar beni korkutuyor