• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bekarlık soyadı ?

Merhaba hanımlar ,
3 sene olacak evleneli ama ben bunca zaman pek eşimin soyadını kullanmadım . Yani ehliyetimde pasaportta akbilde kredi kartında vs pek değişiklik yapmadım iş maillerimde falan da eski soyadımı kullanıyorum . Bunun sebebi kesinlikle eşimi soyadını sevmemem falan değil sadece Alışkanlık adım soyadım benim kimliğim gibi ve evlenince soyadı Değişikliği bana Saçma geliyor.

Iş arkadasım devamlı bana bu konu ile ilgili imada bulunuyor . Işte Birgün senin gerçek soyadın neydi diye sordu , başka Birgün çok ilginç ya hala kendi soyadını kullanıyorsun dedi , Birgün soyadını hiç değişmeyecek misin dedi vs vs çok sinir oldum . Cevap vermeli miyim ? Acaba kendi soyadımı kullanmam yanlış mi Anlaşılıyor ?

resmi olarak kendi soyadını kullanabilirsin, bence gayet doğal hakkın, iş arkadaşlarını da kafana takma kime ne ya, böyle şeyler üzerinden imada bulunan insanların iyi niyetli olduğuna inanmıyorum

Canim hic takilma onlara sen. Onlara neymis. Benim resmide kendi soyadimi kullanmiyorum fakat kartvizit kongre sunumlarim bildirilerim tezim is mailim kisisel mailim site uyeliklerim hep bekarlik soyadim cunku karakteristik geliyor bana. Aklima gelirse ikisini de yaziyorum. Nasil rahat ediyorsaniz oyle davranin:)
Aynen canım bende senin gibiyim daha kolay geliyor kimliğimde sadece eşimin soyadı yazıyor ama üyelik okul iş mailleri CV Ler heryerde bekarlık soyadım yazıyor özel muayeneye falan gittiğimde de kısacası heryerde

21 yildir ehliyetim ayni , 2 kere evlendim hic degistirmedim
pasaportumu mecbur degistirmem gerekiyo artik ama zaten kimligimde de kendi soyadimi da tasiyorum o yuzden cok sorun yasamiyorum
en nefret etyigim sey evlenince soyadimizin degismesi , ataerkil duzenden nefret ediyorum
Sanki kadını yeni biri yapıyor evlilik baska soyad baska Kütük ama nedense erkek için değişiklik yok çok adaletsizce geliyor bana

Bir daha sorarsa bu cevabi verin. :kahve:

Eklentiler

• 20171122_220604.webp
    20171122_220604.webp
    33,6 KB · Görüntüleme: 165
Kanuni hakkınız olduğunu da mı bilmiyorsunuz ve cevap veremiyorsunuz.
Gitsin ötede otlasın.
Kimliğimde yazmıyor ikisini birden kullanmıyorum kimlikte sadece eşin soyadı taşıyor iki adım var çünkü ben kendi deklare ettiğim heryerde önceki soyadımı yazıyorum

21 yildir ehliyetim ayni , 2 kere evlendim hic degistirmedim
pasaportumu mecbur degistirmem gerekiyo artik ama zaten kimligimde de kendi soyadimi da tasiyorum o yuzden cok sorun yasamiyorum
en nefret etyigim sey evlenince soyadimizin degismesi , ataerkil duzenden nefret ediyorum
Evet bence de, soy dedigin babadan gelir. Kocadan degil.

Yeni kimliklerle soyadi degistirmek gerekmeyecek diyorlardi. Bu dogru degil mi acaba?

resmi olarak kendi soyadını kullanabilirsin, bence gayet doğal hakkın, iş arkadaşlarını da kafana takma kime ne ya, böyle şeyler üzerinden imada bulunan insanların iyi niyetli olduğuna inanmıyorum
Bık geldi ya hayır hergün yüzyüze Bakıyoruz diye kırmakta istemiyorum ama devamlı bu konuyu Açıyor devamlı

Ben ikisini kullanmıyorum tek kendi soyadımı kullanıyorum ondan takıyorlar zaten
Hayatım kanuni hakkın bu,kullanabilirsin.Artık soruyorlar evlenen kadına,işaretliyorsun hangi soyadını istiyorsan,ona göre kullanıyorsun.İlla bir cevap istiyorsa bunu söylersin.Kocamın değil kendi soyadımı tercih ettim dersin,bitti.Herşeye karışmaya bayılıyolar yahu.

Şimdi sıkıntı olmasa da alışmak lazım

İki soyadım var

İkisi de iki kelime biri 9 biri 8 harf 11 yılı aşkın zamandır böyle kullanıyorum

Benim de Mail'im, ehliyetim ilk soyadım ile yahut telefonda vs ilk soyadımı söylüyorum ama birisi ad soyad sorunca hepsini söylüyorum

Banka vs otomatik sistemden alıp kartları resmi soyadı ile basıyor

İş ortamında iki farklı kişi sanılabilirsiniz adınız çok nadir değilse

Örneğin Gamze Demir Gamze Torun

Aynı iş yerinde iki ayrı çalışan olarak düşünürüm aynı kişi de biri resmi biri gayriresmi soyadı sanmam

Bir de eşim kimliğini değiştirmedi hala bekar yazıyor dediğinde herkes aldatır o seni diyor ya da ben bekarım imajı çizer vs

Aynı şey evli olup da eşinin soyadını kullanmayan kadınlar için de geçerli mi acaba

Hayatım kanuni hakkın bu,kullanabilirsin.Artık soruyorlar evlenen kadına,işaretliyorsun hangi soyadını istiyorsan,ona göre kullanıyorsun.İlla bir cevap istiyorsa bunu söylersin.Kocamın değil kendi soyadımı tercih ettim dersin,bitti.Herşeye karışmaya bayılıyolar yahu.
Aynen ya sinir oluyorum bu tiplere

Back
X