Beklentileri söylemek yanlış mıdır?

bunun burcla alakası yok
bende yay burcuyum aksıne bu konulara takıgımdır
saatım bıle gec kalmayayım dıye 5 dk ılerdedır hep
bana gelıyorum deyıp habersız sekılde gelmeyenlede anında mesafe koyar ıletısımı azaltırım

sorumluluk duygusu olmalı ınsanda
ayıp yanı kımse kımseyı beklemek zorunda degıl
ınsanlar ısını gucunu ona gore ayarlıyor
cok ayıp bırsey
ben acık acık dıle getırıyorum bu davranıslar hosuma gıtmez hassasımdır dıyorum
Hayır bazı kişiler var ya ne burcu diye soruyorlar baştan söyleyeyim diye yazdım.. bir de çok inanmam ama yay erkeği özgürlüğüne aşırı düşkün olduğunu söylüyorlar bu da etken.

Hayır bazı kişiler var ya ne burcu diye soruyorlar baştan söyleyeyim diye yazdım.. bir de çok inanmam ama yay erkeği özgürlüğüne aşırı düşkün olduğunu söylüyorlar bu da etken.
butun erkekler ozgurlugune duskun bakma sen :)
ozgurluk aslında bambaska bırsey haber verınce ozgurlugu kısıtlanmıyor kı
arkadas rahat bırı ve asla degısmez
ama sen bu duruma ne zamana kadar katlanırsın orası muamma
bukadar basıt bırseyde bıle haber vermeyen yarın bırgun onemlı konularda da rahat davranırsa buyuk sıkıntı

butun erkekler ozgurlugune duskun bakma sen :)
ozgurluk aslında bambaska bırsey haber verınce ozgurlugu kısıtlanmıyor kı
arkadas rahat bırı ve asla degısmez
ama sen bu duruma ne zamana kadar katlanırsın orası muamma
bukadar basıt bırseyde bıle haber vermeyen yarın bırgun onemlı konularda da rahat davranırsa buyuk sıkıntı
İşin garibi kendisine durumu yansıttığım zaman da bana hak veriyor ama aynen devam.

İşin garibi kendisine durumu yansıttığım zaman da bana hak veriyor ama aynen devam.
:D kotu olmak ıstemıyor aranız gerılsın ıstemıyor ama alıskanlıktan vazgecemıyor zor durum
burda karar vermesı gereken kısı sen oluyorsun malesef ... ya bu deveyı guducez ya bı dıyardan gıdıcez :)

Aynı binada yaşıyoruz eşyalarının bir çoğu benim odamda. Şöyle diyeyim bana ben hiç sormadan 10 dakika sonra geliyorum dedikten 3 saat sonra yanımda oluyorsa bunun adı ne ? Gelmiyorum dese kızmam ki
Tabiki haklısın bazılarında bu ağız alışkanlığı oluyor bizim su 5 dk ya hazırım dememiz gibi. Yani her cuma borcunu verecek olan enişte gibi birşey. Al karşına konuş bende hic sevmem böyle şeyleri. Dakik bir insanım ben saat 3 ü 5 geçe öleceğim denilmişse ölmeyen arkadaşa bile kızarım ben ona göre ayarlıyorum kendimi çünkü. Haklısın konuş ve tekrar ederse hayatından çıkart çünkü bütün hayatını onun 10 dakikasını saatlerce bekleyerek gecirme o sırada bi kitap bitirilir canım o ne öyle.

benzer bir ilişki yaşadım bende üniversiteyken. güzel güzel konuştum sonra haber verir oldu akşam yemeğini birlikte yer olduk vsvs sonra ben aladım ki çok fedakarlık yapmışım onu beklediğim her yemeğe lanet olsun dedim mezun olur olmaz ben sorumluluktan sıkıldım dedi. sorumluluk dediği bu haber verme karşı tarafı düşünme falan.
henüz yolun başındasınız belki bu tutum değişir ama bu kafadaki adamla bizim kafadaki hatunların yapması çok zor.

Sevgilimle aynı binada kalıyoruz. Kendisini seviyorum o da seviyor ama kendisinin sevmediğim bir huyu var: bir yere gidip geç geleceği ya da gelmeyeceği zaman haber vermiyor.
Ben bu tür şeyleri yani gelmemeyi değil de geleceğim deyip gelemeyeceğini ya da geç geleceğini haber vermemeyi saygısızlık olarak görüyorum çünkü karşı taraf işlerini ona göre ayarlamış olabilir keyfi olarak sözünde durmayınca o kişinin düzeni de alt üst oluyor. Kendi evimde de annem eve geç kalacaksa haber verir “sen ye beni bekleme ben teyzenlere gittim/sen uyu benim işim var” vs gibi. Haksızsam haksızsın diyin bana.
Bir de ben onunla bu konuyu konuşmayı çok istiyorum ama sanki gelmeyeceğini haber vermesini bekleyerek özgürlüğünü kısıtlıyormuş gibi hissediyorum. Onu kırmadan ve daha çok sinirlenmeden bu konuyu nasıl anlatsam? Bu konudan hoşlanmadığımı söylemem yanlış mı? Hani en azından geleceğim deyip gelmemesinin rahatsız ettiğini söylemem yanlış mıdır?
Kendisinin sıkıntılı dönemlerinde ben yanında oldum dün bana “Çok yalnız bıraktım seni her anlamda zarar verdim hakkını ödeyemem” dedi ama ben bunu söyleyince içten içe kıracakmışım gibi hissediyorum.
Kendisi yay burcu...
Ben de psikoloğa başlayacağım bu sorgulayamama durumunun normal olmadığını biliyorum ama geçen gün muayene ücretinin aşırı yüksek olduğunu görünce ertelemek zorunda kaldım. Yardım almalısın normal değilsin diyecekler çıkabilir diye söylüyorum :KK43:
Bence konuşabilirsiniz gayet normal bi durum beklentilerinizi soylemeniz

Arkadaşlar bu sorun tekrarladı.
Bugün ciddi bir konuşma yapmak istiyorum bu konuda ve devam ederse kaybedebileceğini anlatmak istiyorum.
Bu mesajı kendisine nasıl verebilirim ?
@GangstaWalk abla bir el at senin yorumlarını seviyorum

Son derece haklisiniz. Geç gelinecekse veya gelinmeyecekse aranir soylenir. Görgü kuralidir bu. Ben bu tip insanlarla hiç anlaşamam karşindaki insana saygısızlıktir. Sevgiliniz bu tip seyleri bilmiyor belli ikaz etmeniz gerekiyor. Yaptığinim yanlış olduğunu bilmeli.

bunun burcla alakası yok
bende yay burcuyum aksıne bu konulara takıgımdır
saatım bıle gec kalmayayım dıye 5 dk ılerdedır hep
bana gelıyorum deyıp habersız sekılde gelmeyenlede anında mesafe koyar ıletısımı azaltırım

sorumluluk duygusu olmalı ınsanda
ayıp yanı kımse kımseyı beklemek zorunda degıl
ınsanlar ısını gucunu ona gore ayarlıyor
cok ayıp bırsey
ben acık acık dıle getırıyorum bu davranıslar hosuma gıtmez hassasımdır dıyorum

Yay burcu olarak ben de üstüme aldım bunu :))
Bir Almanlar, iki ben. O kadar düzenlidir hayatım. Herşeyi önceden planlamayı severim. A ve B planım hazırdır hep.
Hayatımdaki kişiye de Perşembe akşamından sorarım. Haftasonu ne yapmayı planlıyorsun diye. Ben de ona göre kendi planımı yaparım. Ya da arkadaşlarımla planım varsa önceden söylerim ki o da o saatlerinde kendine başka plan yapsın.

Konu sahibi, bence karşınıza alıp sakince konuşun. Uzun uzun anlatın. Ben sizi haklı buldum.
Olmadı çemkirin. Telefon açıp bağırıp çağırın, 5 dakikaya geliyorum dedin kaç saat oldu benimle dalga mı geçiyorsun diye hiç susmadan bağırın. Ben senin evde bekleyen esirin miyim, benim planım olamaz mı, senden ayrı hayatım olamayacak mı, vs vs.

Olmadı kendinize o olmadan plan yapın. İstiyorsa o kendini size uydursun.
Gece belli bir saatten sonra telefonunu kapatın mesela, size ulaşamasın. Geç gelirse yanınıza gelemeyeceğini öğrensin.

Bir de kapınızın kilidini yaptırın.

Çıldırtabilirim arkadaşlar. Bugün Cumartesi olmasına rağmen çıktı okula gitti ki dersi yok. Bahanesi de hazır sınav programına bakmaya gitmişmiş. Sabah 9:30 ta çıktı bir sonraki otobüs 11:30 da onunla gelirim dedi hala yok. Yazdım neredesin diye ona da cevap vermedi. Aramak da istemiyorum çok ısrar ediyorsun diye haklı duruma çıkar diye korkuyorum :(

Sınav programı bölümün sayfasında yok muymuş? Nereye gittiğini dakika dakika hesap vermek zorunda değil ama bu bariz salak yerine konmak değil de nedir ben mi bir detayı atlıyorum?

Sınav programı bölümün sayfasında yok muymuş? Nereye gittiğini dakika dakika hesap vermek zorunda değil ama bu bariz salak yerine konmak değil de nedir ben mi bir detayı atlıyorum?
Şimdi onun okulu benimle aynı değil. Bilgisayarı benim odamda ve açık ama okulun sayfasına girmek de istemiyorum haklıyken haksız duruma düşmemek için.
Bu arada o tuvaletteyken vs telefonunu hep kontrol ederim gerçekten de öyle şüphe verici bir şeye rastlamadım :( geldiğinde sert bir dille konuşmam gerekiyor.
Bu arada bir saat önce mesaj attı gecikeceğim diye, SMS atmaya çalıştım gitmedi.

Şimdi onun okulu benimle aynı değil. Bilgisayarı benim odamda ve açık ama okulun sayfasına girmek de istemiyorum haklıyken haksız duruma düşmemek için.
Bu arada o tuvaletteyken vs telefonunu hep kontrol ederim gerçekten de öyle şüphe verici bir şeye rastlamadım :KK43: geldiğinde sert bir dille konuşmam gerekiyor.
Bu arada bir saat önce mesaj attı gecikeceğim diye, SMS atmaya çalıştım gitmedi.
Yalan söylemesi için illa bir şeyler karıştırması gerekmiyor. Ama her üniversitede sınav takvimi bölüm sayfasında olur. En olmadı facebook, whatsapp gruplarında olur. Arkadaşından öğrenebilir. Okula uğrayacağım, hava alacağım gibisinden bir şey de diyebilirdi. Yalan söylenecekse de akıllı bir biçimde söylenmeli.
Belli ki çok özgürlüğüne düşkün biri (sanki bizler değiliz de nasıl bir ifade bunu da anlamam) ne yaptığını söylemek istemediği için geçiştirmek amaçlı söylenmiş. Bence telefon, bilgisayar karıştırıp haksız yere düşmek yerine alın karşınıza konuşun. Orta yolu bulamıyorsanız da siz de bilinki böyle yolunu gözlüyor gibi olmasın.

Aynı apartmanda ayrı ayrı evlerde mi oturuyorsunuz? Öyle ise her geç geleceğinde haber etmesi gerekmez.

Aynı apartmanda ayrı ayrı evlerde mi oturuyorsunuz? Öyle ise her geç geleceğinde haber etmesi gerekmez.
Aynı yurtta kalıyoruz ancak bende kalıyor odasına hiç gitmiyor. Ben o yurda sonradan geldim onun ayrı odası zaten vardı burada.
Kendi odasına gitse tabii ki sıkıntı yok ama benim odama geldiği için ben kendimi haklı görüyorum :(

O zaman umursama, onun sözüne güvenmediğini, ne yapacağının belli olmadığını ve sana güven vermediğini hissettir. O senin güvenini kazanmaya çalışsın. Sen kendi işine gücü ne bak. Ne geldiğin ne gittiğin umurumda değil, ne halin varsa gör modunda takıl. Ben olsam eşyalarını eline verir, benim bir düzenim var, sen onu bozuyorsun, kendi odanda kal derim. Demek ki birlikte kalmanın sorumluluğunu alamıyor, almak istemiyor, nimetlerinden de yararlanmasın o zaman.
Laftan anlamıyorsa anlatmanın başka yollarını bul. Baktın olmuyor, yol ver gitsin.

Back
X