Beklentilerini nasıl yok ederim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
biraz başta nasıl alıştırırsanız öyle gidiyor sanırım. yani benim kayınvalidem 2 senede bir elin parmaklarını geçmez kendi çağırdığı, gitmek istersek biz söyleriz. benimde annem sürekli gitmemizi ister, haftada bir de onlara gideriz. şimdi yaz ve sıcaklardan dolayı ev yerine dışarıda görüşüyoruz. aradaki dengeyi kurmak gerek, bunun için de önce eşinin anlaması lazım. ama anladığım kadarıyla eşin gitmeye onlardan da meraklı o yüzden kayınvalideye de çok bir şey diyemiyorum. haftada bir gitmek evet çok değil ama en azından haftaiçi için ısrar edin
Ben hep mesafelı durmaya calısıyorum. Ama kadın onlara gıdıyoruz ya mesela şu gün bekledım bugün bekledım hep böyleler. Hep beklentı ıcınde. Pazar tatıl. Cıkıp gezıyoruz. Ona ugramamızı beklıyor

eşim çocuğa evliliğe yeni bir renk katacak şey olarak bakıyor. diyor ki bak çocuğumuz yok diye böyleyiz çocuğumuz olsa kavga da olmaz falan diyor. o da çok istiyor ama allah nasip etmedi. az biraz arkamda kocamın varlığını hissetsem dünyaları önüne sererim eşimin. ama o samimiyet yok kendisinde kuru kuru cocuk istiyorum demekle olmuyor ne yazık ki.
Tam tersi çocuk ile evlilik iyice sarsılır. Tartışmayan çiftler tartışır. Çok tehlikeli oturmadan...

Eşimle aile yüzünden problemlerimiz vardı. Halaa var belkide. Eşim aşırı aileci. Baglı degil bagımlılar.Normalde haftada 3 4 kez giderdik, bunu çözdük.
Eşimin ailesi her cumartesi onlara gitmemizi bekliyor.Ben böyle sabit bir günde gitmeyi ve her cumartesimi onlara ayırmayı dogru bulmuyorum. En son geçen hafta gittik.Gece 1buçuk 2 ye dogru kalktık. Zaten bu yüzden cumartesi bilerek eşime hadi gelin diyorlar. Eşime tek git diyorum. Aklım sende kalıyor diyor.Gidince geç dönüyoruz. Kardeşi nargile yapacagım balkonda diyor.Nargile közü bitene kadar içiyorlar.Haftaiçi gidelim dedigimde ise eşim yorgunum diyor. Ki erken geldiği saatler var.
Bugün annesi ile konuştum.Neymiş pirinç ıslatmış belki uğrarız diye. 1 sene olacak halaa kendi kafasına göre birşeyler yapıp bekliyor.Annesinin bu beklentisini nasıl yok ederim.
Annesi bana bize gelin demez, eşime der. Eşim bana der. Sürekli gel muabbetinden kusacağım artık. Ne kadar gitsekte doymuyorlar. İnanın gidince dünya meselesi falanda konuşmuyoruz. Konuşacak konu bile olmuyor.En son o kadar sıkıldım ki telefona baktım.
Annesi bugün dedi ya gelirsiniz diye pirinç ıslattım böyle içim sıkıldı. Sıkıldım sürekli bi beklenti halinde. İş arıyorum henüz bulamadım.Artık dakikam yok dedim aramıyorum bile.Bu beklentileri nasıl yok ederim. Gitmezsem kötü gelin, vicdansızım gibi hissediyorum. Gidince de Gitmezsem de huzurum kalmıyor. Kendimi zorunda hissediyorum 😭
Bizim de aynıydı birgün kv ye telde onlarda rahat edemediğimi ve ısrar etmemesini söyledim, eşimi bunaltınca o da annesine lütfen sürekli çağırma dedi , başta alındı falan şimdi alıştı gibi, ama hâlâ eşimi kontrol etme çabası var , ben hicbir zaman belirli bir günde gitmedim , arama vb şeylere izin vermedim , farklı günlerde bazen gittim bazen gitmedim, şuan bizi beklemiyor pek , eşim gidiyor çok isterse , şuan eşime sardılar 🥴

İşte gecen annesı cumartesi cagırmıstı. Eşim bakarız gelecek olursak haber veririz demiş.Neyse biz cumartesi gittik gezdik. Annesi aramış mesaj atmış. Biz pazarda gezdık. Annesı pazar günü de kendince beklemiş gideriz diye. Ve annesı bana dedıki oglum bana gelecegiz dedı. Ee bana sormadan gelırız demez o.
Desin dursun nolcak.

Ben eşime karsı koyuyorum. Kac kez kavga ettım. Annesıne gecen hafta dedım kı bız herhafta gelemeyız, sürekli gelınce sıkılıyorum artık, yaşıtlarınla takıl dedım. Gayet iyi bır sekılde sız ısteyınce gelırsınız dedı.Annesı bana gelin demez. Eşime der. Eşim bana der.Bi dr annesının aglama huyu var
Ondan korkuyorum. Yoksa cinnet gecırcem
Boşver ağlaya ağlaya alışır 😅

Some TC aile problems. İşin garibi bu tür konuların çözümü pek olmuyor. Sizin de dediğiniz gibi ya kötü gelin oluyosunuz ya da mecbur hissettiğiniz için mutlu olamıyosunuz.
Benim bu konuyla ilgili önerim durumu kabullenmek ve bunu eğlenceli bir hale getirmek. Onlarla keyifli sohbetler etmeye çalışabilirsiniz hatta gitmeden önce konuşacağınız şeyleri düşünebilirsiniz. Film gecesi yapabilirsiniz orada ailecek. Onlara giderken hepinizin seveceği bir yiyeceği (tatlı yemek içecek bile olabilir) yapabilir ya da satın alabilirsiniz. Eminim eliniz boş gitmiyosunuzdur ama özel olarak düşünülmüş şeylerin yeri ayrı oluyo. Haftanın sadece bir gününü eşinizin ailesiyle geçirmek aranızda çatışmalara sebep olmasın. Ama elbette gitmek istemediğiniz zaman eşinize bunu açıkça ve kibarca anlatın.
Onların sizi mecbur bırakması yerine siz cumartesi günü gelmeden arayın cumartesi gelcez diye veya eşinize cumartesi gidiyo muyuz diye sorun.
Eşiniz ailesiyle kavganız küslüğünüz de yoksa sevme ve iletişim kurma çabanıza karşılık hayat size güzellikler getirecektir.
Hayır böyle yaparsa asla rahat vermezler daha çok beklentiye girerler, asla önermem

Eşimle aile yüzünden problemlerimiz vardı. Halaa var belkide. Eşim aşırı aileci. Baglı degil bagımlılar.Normalde haftada 3 4 kez giderdik, bunu çözdük.
Eşimin ailesi her cumartesi onlara gitmemizi bekliyor.Ben böyle sabit bir günde gitmeyi ve her cumartesimi onlara ayırmayı dogru bulmuyorum. En son geçen hafta gittik.Gece 1buçuk 2 ye dogru kalktık. Zaten bu yüzden cumartesi bilerek eşime hadi gelin diyorlar. Eşime tek git diyorum. Aklım sende kalıyor diyor.Gidince geç dönüyoruz. Kardeşi nargile yapacagım balkonda diyor.Nargile közü bitene kadar içiyorlar.Haftaiçi gidelim dedigimde ise eşim yorgunum diyor. Ki erken geldiği saatler var.
Bugün annesi ile konuştum.Neymiş pirinç ıslatmış belki uğrarız diye. 1 sene olacak halaa kendi kafasına göre birşeyler yapıp bekliyor.Annesinin bu beklentisini nasıl yok ederim.
Annesi bana bize gelin demez, eşime der. Eşim bana der. Sürekli gel muabbetinden kusacağım artık. Ne kadar gitsekte doymuyorlar. İnanın gidince dünya meselesi falanda konuşmuyoruz. Konuşacak konu bile olmuyor.En son o kadar sıkıldım ki telefona baktım.
Annesi bugün dedi ya gelirsiniz diye pirinç ıslattım böyle içim sıkıldı. Sıkıldım sürekli bi beklenti halinde. İş arıyorum henüz bulamadım.Artık dakikam yok dedim aramıyorum bile.Bu beklentileri nasıl yok ederim. Gitmezsem kötü gelin, vicdansızım gibi hissediyorum. Gidince de Gitmezsem de huzurum kalmıyor. Kendimi zorunda hissediyorum 😭
ayy aynı ben. evleneli 12 yıl oldu bir şey değişmedi

Some TC aile problems. İşin garibi bu tür konuların çözümü pek olmuyor. Sizin de dediğiniz gibi ya kötü gelin oluyosunuz ya da mecbur hissettiğiniz için mutlu olamıyosunuz.
Benim bu konuyla ilgili önerim durumu kabullenmek ve bunu eğlenceli bir hale getirmek. Onlarla keyifli sohbetler etmeye çalışabilirsiniz hatta gitmeden önce konuşacağınız şeyleri düşünebilirsiniz. Film gecesi yapabilirsiniz orada ailecek. Onlara giderken hepinizin seveceği bir yiyeceği (tatlı yemek içecek bile olabilir) yapabilir ya da satın alabilirsiniz. Eminim eliniz boş gitmiyosunuzdur ama özel olarak düşünülmüş şeylerin yeri ayrı oluyo. Haftanın sadece bir gününü eşinizin ailesiyle geçirmek aranızda çatışmalara sebep olmasın. Ama elbette gitmek istemediğiniz zaman eşinize bunu açıkça ve kibarca anlatın.
Onların sizi mecbur bırakması yerine siz cumartesi günü gelmeden arayın cumartesi gelcez diye veya eşinize cumartesi gidiyo muyuz diye sorun.
Eşiniz ailesiyle kavganız küslüğünüz de yoksa sevme ve iletişim kurma çabanıza karşılık hayat size güzellikler getirecektir.
valla hiçte kabullenmemeli insan bunu çünkü kabullenirsen yaşam tarzın bu hale gelir. 2 günlük mevzu değil ki bu.
onlar bize ayak uydurmalı. hele ki karı koca çalışıyorsa bir de kv kp gönlünü eylemekle uğraşamam. kendine zor zaman ayırıyor insan.

valla hiçte kabullenmemeli insan bunu çünkü kabullenirsen yaşam tarzın bu hale gelir. 2 günlük mevzu değil ki bu.
onlar bize ayak uydurmalı. hele ki karı koca çalışıyorsa bir de kv kp gönlünü eylemekle uğraşamam. kendine zor zaman ayırıyor insan.
Anlamıyorlar.Gidince de inan konusacak konu kalmıyor. Zaten eskı neşem yok onlara karşı. Daha soguk, mimiksiz konusuyorum.içimden gelmıyor

Açıkça söylemekten başka çare yok. Kv her hafta damlar beni darlardı. Derdi ben değilim çocuk sevmek. Bu 5 ay filan sürdü böyle. Ama tabi bu sürede ben doldum taştım zaten anlaşamıyoruz. Birbirimizi sevdiğimiz söylenemez. Bunun üstüne hergün de onu görüntülü aramamı beklerdi. Ses çıkarmadıkça bi baktım bu benim vazifem olmuş. Kestim aramayı, ararsada her defasında açmıyorum. Rahatsız olduğumuda belli edecek şekilde konuştum her hafta gelmesinindende kurtuldum. Sık muhabbet tez ayrılık getirir. Hele böyle zorunda bırakılmak tiksindirir insanı.

Eşinize küçük sürprizler yapın mesela C.tesi akşamlarına sinema-tiyatro bileti alın ;)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X