Beklentilerini nasıl yok ederim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Güncelleme;Geçen hatta konusunu açmıştım. Eşimle evlendigimizden beri tek sosyal aktivitemiz ailelere gitmek ve avmye gitmek. 2 hafta öncesinden bu hafta cumartesi denize gidecegimizi ve kamp kuracagımız konuştuk.

Ailesi bayram sonrası köye gitti. Bizde onlara arabayı verdik. Gidip geldiler. Bu akşamda bize gelecek annesigil. Eşim diyorki annesigil akşam araba ile dönsün, yarın akşam biz denize gidecegiz ya iş yeri kamyoneti ile annesigilin evinin oraya gidelim, ordan bizim arabayı alıp kamyoneti bırakalım, pazar dönüşü tekrar annesigilin evinden gidip arabayı bırakıp kamyoneti alalım diyor. Bende dedim ki bugün annenleri eve sen bırak, dönüşte arabayı getir. Neden gitgel yapalım. Hem dedim annelere gıdınce emınım yukarı çıkın hadı oturun dıyecek.Ben pazar yorgun olacagım.Bi de orada oturamam dedim. O da yok çıkmazsın anahtarı alır gıderız dıyor. Bu arada haftaya başka şey için araba lazım. Bugün yorgunum falan diyor. Ama her iş çıkışı arkadasının yanına ugrar.

Aynen biz yatiliyi ben reddettim benim ev çok sıcak burda kalin diyorlardı biz uygunsuz yatıyoruz dedim direk hepsi terasta uyuyo kayın kayinbaba kaynana görümce 2 çocuk hepinizin yanında rahat yatamam dedim bıdaha almadılar konuyu şöyle eşine hafta içi gidelim hafta sonuda basbasa kalnak istiyorum de
Haftaıcı yogun oluyor bu aralar. Ama haftasonu tövbe artık. Bahane bulacagım

Kendi ailenizle uzakmısınız onlara ne sıklıkla gidiyorsunuz? Ben haftada bir görüşülmeyi ailelere çok görmeme taraftarıyım hele yakınlarsa haftada bir gitmek çokta zor olmamalı, ama eşinizi bir şekilde ikna edip hafta içi gidip 1-2 saat oturup kalkabilirsiniz biz haftada 1 gün benim aileme ir gün eşimin ailesine gidiyoruz 1-2 saat oturup kalkıyoruz.
Kendı annemın evı daha yakın hatta. İki ailede bızım eve ters ve 2vesait.Hadi benım annemden 1 saatte kalkarız da onlardan hayatta 1 saatte kalkamayız

Ben zaten annesınden aşırı sogudum. Kadına gülümseyesim bıle gelmıyor.Ben sadece anlayıs ıstıyorum. Baskı ıstemıyorum 🤐artık bende aramıyorum
Dakıkam yok dedım. Ama 1000 dakıkam var. Zaten eşimde annemı arayıp sormaz. Ben neden aramak gıtmek zorundayım ki. Ya merak edıyorum bız ayrılsak aılesı mutlu olacak mı

Zaten insanı böyle zorunda bıraka bıraka soğutuyorlar herşeyden

Eşimle aile yüzünden problemlerimiz vardı. Halaa var belkide. Eşim aşırı aileci. Baglı degil bagımlılar.Normalde haftada 3 4 kez giderdik, bunu çözdük.
Eşimin ailesi her cumartesi onlara gitmemizi bekliyor.Ben böyle sabit bir günde gitmeyi ve her cumartesimi onlara ayırmayı dogru bulmuyorum. En son geçen hafta gittik.Gece 1buçuk 2 ye dogru kalktık. Zaten bu yüzden cumartesi bilerek eşime hadi gelin diyorlar. Eşime tek git diyorum. Aklım sende kalıyor diyor.Gidince geç dönüyoruz. Kardeşi nargile yapacagım balkonda diyor.Nargile közü bitene kadar içiyorlar.Haftaiçi gidelim dedigimde ise eşim yorgunum diyor. Ki erken geldiği saatler var.
Bugün annesi ile konuştum.Neymiş pirinç ıslatmış belki uğrarız diye. 1 sene olacak halaa kendi kafasına göre birşeyler yapıp bekliyor.Annesinin bu beklentisini nasıl yok ederim.
Annesi bana bize gelin demez, eşime der. Eşim bana der. Sürekli gel muabbetinden kusacağım artık. Ne kadar gitsekte doymuyorlar. İnanın gidince dünya meselesi falanda konuşmuyoruz. Konuşacak konu bile olmuyor.En son o kadar sıkıldım ki telefona baktım.
Annesi bugün dedi ya gelirsiniz diye pirinç ıslattım böyle içim sıkıldı. Sıkıldım sürekli bi beklenti halinde. İş arıyorum henüz bulamadım.Artık dakikam yok dedim aramıyorum bile.Bu beklentileri nasıl yok ederim. Gitmezsem kötü gelin, vicdansızım gibi hissediyorum. Gidince de Gitmezsem de huzurum kalmıyor. Kendimi zorunda hissediyorum 😭
Ah şu aıleler

Eşimle aile yüzünden problemlerimiz vardı. Halaa var belkide. Eşim aşırı aileci. Baglı degil bagımlılar.Normalde haftada 3 4 kez giderdik, bunu çözdük.
Eşimin ailesi her cumartesi onlara gitmemizi bekliyor.Ben böyle sabit bir günde gitmeyi ve her cumartesimi onlara ayırmayı dogru bulmuyorum. En son geçen hafta gittik.Gece 1buçuk 2 ye dogru kalktık. Zaten bu yüzden cumartesi bilerek eşime hadi gelin diyorlar. Eşime tek git diyorum. Aklım sende kalıyor diyor.Gidince geç dönüyoruz. Kardeşi nargile yapacagım balkonda diyor.Nargile közü bitene kadar içiyorlar.Haftaiçi gidelim dedigimde ise eşim yorgunum diyor. Ki erken geldiği saatler var.
Bugün annesi ile konuştum.Neymiş pirinç ıslatmış belki uğrarız diye. 1 sene olacak halaa kendi kafasına göre birşeyler yapıp bekliyor.Annesinin bu beklentisini nasıl yok ederim.
Annesi bana bize gelin demez, eşime der. Eşim bana der. Sürekli gel muabbetinden kusacağım artık. Ne kadar gitsekte doymuyorlar. İnanın gidince dünya meselesi falanda konuşmuyoruz. Konuşacak konu bile olmuyor.En son o kadar sıkıldım ki telefona baktım.
Annesi bugün dedi ya gelirsiniz diye pirinç ıslattım böyle içim sıkıldı. Sıkıldım sürekli bi beklenti halinde. İş arıyorum henüz bulamadım.Artık dakikam yok dedim aramıyorum bile.Bu beklentileri nasıl yok ederim. Gitmezsem kötü gelin, vicdansızım gibi hissediyorum. Gidince de Gitmezsem de huzurum kalmıyor. Kendimi zorunda hissediyorum 😭
valla senin kocaya dicen ki ben cumartesileri kocamla sevismek istiyorum istersen tercihini yap de git kardesinle nargile mi ben mi erkekse zaten seni secmeli

ayrıca esin bence sana oyun yapıyor ne demek her hafta gitmek yaa

sen gitmicen yada gittigindede kaynanan direk lafı cakıcan biz evliyiz ve kendimize bir duzen kurmaya calısıyorz zaten hafta ici calısıyor biz her hafta sonu gelemeyiz diceksin
kocanda carlarsa bundan sonra kendi gider simdiden önlemini al daha yeni evlenmis karısıyla evde takılcana

maden anne kuzusuydun ne evlendin demiyon mu kocana cok merak ettim simdi o her gel ddiginde koyun gibi gidersen daha buraya cok konu acarsın kusura bakma

Benim eşimde bağımlı ailesine, yani sıkılmanızı anlıyorum ki bir ara bizde öyleydik iki haftada bir her cumartesi birlikte giderdik bir hafta Intel giderdi. Her misafir geldiğinde gitmek ister hala vs. Sizin yerinizde olsam tatlı dille eşime söylerim anlayacak bir insansa. Çok uzun kalınca çok sıkılıyorum , benimle hafta içi gitsek sen gideceksen arada hafta sonu gitsen ben seninle özel birşeyler yapmak istiyorum diyebilirsiniz ne bileyim . Onunda ailesi sonuçta sürekli görev gibi olması sizi yormuş

valla senin kocaya dicen ki ben cumartesileri kocamla sevismek istiyorum istersen tercihini yap de git kardesinle nargile mi ben mi erkekse zaten seni secmeli

ayrıca esin bence sana oyun yapıyor ne demek her hafta gitmek yaa

sen gitmicen yada gittigindede kaynanan direk lafı cakıcan biz evliyiz ve kendimize bir duzen kurmaya calısıyorz zaten hafta ici calısıyor biz her hafta sonu gelemeyiz diceksin
kocanda carlarsa bundan sonra kendi gider simdiden önlemini al daha yeni evlenmis karısıyla evde takılcana

maden anne kuzusuydun ne evlendin demiyon mu kocana cok merak ettim simdi o her gel ddiginde koyun gibi gidersen daha buraya cok konu acarsın kusura bakma
Gıtmıyorum kı zaten. Ne kavgalar ettım ben. Israrla bana baskı yapma. Ben inat edıyorum gıt derse gıtmıyorum. Benı sıkmasalar kendım gıderım zaten.

Bak gecen hafta cumartesi kardesı ıle gorustuk gene nargıle yapalım dıyor😣

Zaten işe gıreyım o zaman pek zamanım olamayacak

Benim eşimde bağımlı ailesine, yani sıkılmanızı anlıyorum ki bir ara bizde öyleydik iki haftada bir her cumartesi birlikte giderdik bir hafta Intel giderdi. Her misafir geldiğinde gitmek ister hala vs. Sizin yerinizde olsam tatlı dille eşime söylerim anlayacak bir insansa. Çok uzun kalınca çok sıkılıyorum , benimle hafta içi gitsek sen gideceksen arada hafta sonu gitsen ben seninle özel birşeyler yapmak istiyorum diyebilirsiniz ne bileyim . Onunda ailesi sonuçta sürekli görev gibi olması sizi yormuş
İşte hep onun aılesının ön planda olması can sıkıyor. Çok konuştum, kavga ettım. Cumartesi tek gıt dıycem. Cunku kalkmıyor ordan. 2ye kadar uykum gelıyor. Haftaıcı gıtmeyı tercıh edecegım. Ben cok konustum da bilmiyorum hala duzelmeıd demekkı

İşte hep onun aılesının ön planda olması can sıkıyor. Çok konuştum, kavga ettım. Cumartesi tek gıt dıycem. Cunku kalkmıyor ordan. 2ye kadar uykum gelıyor. Haftaıcı gıtmeyı tercıh edecegım. Ben cok konustum da bilmiyorum hala duzelmeıd demekkı
Umarım değiştirebilirsiniz ben yıllarca kavga ettim , evet gitmeleri seyreklestirdim hatta bu yaz hiç gitmedim biriken saygısızlıklari yüzünden ama tükendim eşimi gözden çıkardım savaşmaktan yoruldum ve onları hayatımda istemediğime.karar verdigimden beri kafam rahatladı. Herşey gönlünüzce olsun

Gerçekten rahatsız edici bir durum. Sizin yerinizde olsam Cumartesi günlerine plan yapardım. Birkaç kez olumsuz cevap alınca sonra beklenti içine girmezler belki.
Ben haftaıcı gorusurum artık. Eşim isterse cumartesi gıtsın. Henüz gecen cumartesi gıttık. Kardeşi eşime gene görüşelim dıyor. Bende varım tabıkı😣Cumartesilere plan yapacagım. En kotu evde olmıycam eşim gelmesıne yakın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X