beklentisizlik

Himm tatmin olamiyorsun o zaman. Biraz beklentini dusuk tutmalisin belki onceki iliskinde bu ilgiyi cok gordun yda cevrende boyle kisileri cok goruyorsunda yapiyorsun olbilir bence biraz daha kendini tutmalisin cocuk yapiyormus diyormus sonucta

Benim bilinçaltımda bazı kriterler olusmus galiba daha doğrusu cevre tarafından olusturulmus..söyle yapmalı böyle yapmalı...
Haklısınız tutmam lazım kendimi,tesekkürler

Hiçbir beklenti içinde değilim kesinlikle sıfır beklenti desem yalan olur. Çünkü illa ki karşı taraftan bir şeyler bekliyoruz hepimiz bence. Ama çok bir beklenti içinde değilim diyebilirim. Sürekli şunu dese, şunu yapsa, şunu alsa demem. Ama mesela kırıldığım zaman gönlümü almasını beklerim gibi. Bir de ilgi manyağıyım maalesef. Sürekli ilgi beklerim. Bu tarz şeyler sadece.

evet aslında ben de sıfır beklentide sayamam kendimi ama işte minimize etmeye çalışıyorum konu sahibi ilk mesajda da yazmıştım sanırım saygı beklerim diye...

Cevabınız için çok teşekkürler..
Ben de sizin tahammül edemediğiniz erkeğin kız versiyonuyum galiba :) sevgilim çok beklentisizce yaklasıyor bana ama ben öyle değilim malesef.böyle davranmayı öğrendiniz mi sonradan yoksa hep böyle miydi?
yaaa benm dediğim şey erkekler için geçerliydi ama:34: naz kadına yakışır erkeğe değil - erkekte olduğunda sıkıcı bir hal alıyor:19:
ben aslında bu durumu zamanla aştım diyebilirim yani olaylar sonrasında yaşadığım hayal kırıklıklarını analiz ettim kendimce ve gereksiz beklentilere girdiğimi halbuki benim bu beklentilerimin insanlar tarafından tahmin edilmediğini ve kendimi boşuna yıpratıp üzmekle kaldığımı anladım ve herkesi olduğu gibi kabul etmeye kısacası koşulsuzca saygı duymaya karar verdim
işte benim tek beklentim de insanlardan budur - sorgulayıp yargılamadan saygı duymak... neden şöylesin ya da böyle söyledin/davrandın vs gibi soruları sormak yerine bu da senin düşüncen - benim düşüncemle örtüşmese de sana saygı duyuyorum dense olay çıkmaz ve bence toplumda bu olgu çok çok az :50:

:52:....................................................................ilişki demek karşıllıklı saygı sevgi demek bir şeyler paylaşmak mutlu olmak demek ......
işte herkes o "ilişki"deki şeylerin "karşılıklı" olması gerektiğinin tam manasıyla idrakinde olamayabiliyor
Keşke...okudum kitaplarda ya da internette hep önce kendimizi sevmemiz gerektiği yazıyor ozaman baskalrından ilgi beklemez ve mutsuz olmazmışız
elbette önce kendini seveceksin sen kendine hak ettiğin değeri vermezsen başkası ne kadar verebilir? kendini sevmek egoizm ile karıştırılıyor ama inan ki egoistlik değil
ben kendimi seviyorsam, kendimi olduğum halimle eksiğimle fazlamla kabul edebiliyorsam ve olumlu olumsuz her yönümle barışıksam bu insanlarla ilişkilerime de yansır ve insanlar da benim kendini bilen, özgüveni tam biri olduğumu görüp buna saygı duyarlar:34:

canım beklentini ne kadar düşük tutarsan, o kadar az huzursuz olur, o kadarda az kırılırsın.
çünkü insanın hayattan, insanlardan ne kadar çok beklentisi olur yada ne kadar yüksek olursa, aksilik durumlarında o kadar mutsuz, agresif oluyor.
hayat su gibi geçiyor.
huzursuz yaşanılan hiçbir anda aslında senin hayatına ait bir an değildir bence. çünkü insan geçmişe dönüp bakınca sadece mutlu anları hatırlamak istiyro ve sadece o anları hatırladığında gülümsüyor.

benim belli başlı küçük beklentilerim var. sağ olsun sevgilimde bunu karşılıyor. birbirimizi şaşırtmayı seviyoruz:16:

evet aslında ben de sıfır beklentide sayamam kendimi ama işte minimize etmeye çalışıyorum konu sahibi ilk mesajda da yazmıştım sanırım saygı beklerim diye...

yaaa benm dediğim şey erkekler için geçerliydi ama:34: naz kadına yakışır erkeğe değil - erkekte olduğunda sıkıcı bir hal alıyor:19:
ben aslında bu durumu zamanla aştım diyebilirim yani olaylar sonrasında yaşadığım hayal kırıklıklarını analiz ettim kendimce ve gereksiz beklentilere girdiğimi halbuki benim bu beklentilerimin insanlar tarafından tahmin edilmediğini ve kendimi boşuna yıpratıp üzmekle kaldığımı anladım ve herkesi olduğu gibi kabul etmeye kısacası koşulsuzca saygı duymaya karar verdim
işte benim tek beklentim de insanlardan budur - sorgulayıp yargılamadan saygı duymak... neden şöylesin ya da böyle söyledin/davrandın vs gibi soruları sormak yerine bu da senin düşüncen - benim düşüncemle örtüşmese de sana saygı duyuyorum dense olay çıkmaz ve bence toplumda bu olgu çok çok az :50:

işte herkes o "ilişki"deki şeylerin "karşılıklı" olması gerektiğinin tam manasıyla idrakinde olamayabiliyor
elbette önce kendini seveceksin sen kendine hak ettiğin değeri vermezsen başkası ne kadar verebilir? kendini sevmek egoizm ile karıştırılıyor ama inan ki egoistlik değil
ben kendimi seviyorsam, kendimi olduğum halimle eksiğimle fazlamla kabul edebiliyorsam ve olumlu olumsuz her yönümle barışıksam bu insanlarla ilişkilerime de yansır ve insanlar da benim kendini bilen, özgüveni tam biri olduğumu görüp buna saygı duyarlar:34:

Çok çok çok teşekkürler zaman ayırıp teker teker yorum yapmışsınız...demek istediklerinizi çok iyi anladım..benim önce kendimi gercekten sevmem gerek bunu cok iyi anladım.kendimle yüzleşmem lazım geçmişimle falan...bilinçaltımı tertemiz yapmam lazım..
Tekrardan teşekkürler :) çok yardımcı oldunuz...

canım beklentini ne kadar düşük tutarsan, o kadar az huzursuz olur, o kadarda az kırılırsın.
çünkü insanın hayattan, insanlardan ne kadar çok beklentisi olur yada ne kadar yüksek olursa, aksilik durumlarında o kadar mutsuz, agresif oluyor.
hayat su gibi geçiyor.
huzursuz yaşanılan hiçbir anda aslında senin hayatına ait bir an değildir bence. çünkü insan geçmişe dönüp bakınca sadece mutlu anları hatırlamak istiyro ve sadece o anları hatırladığında gülümsüyor.

Haklısınız...beklentiyle sadece güzel gecebilecek zamanları mahvediyorum ediyoruz...o anın tadını cıkarmak lazım..umarım beklentilerimi azaltmayı bsarabilirim :)

Haklısınız...beklentiyle sadece güzel gecebilecek zamanları mahvediyorum ediyoruz...o anın tadını cıkarmak lazım..umarım beklentilerimi azaltmayı bsarabilirim :)

canım istedikden sonra elbette yapabilirsin. insan yaşadıkça yaşı ilerledikçe olgunlaştıkçada beklentileri değişiyor.
yspsmsdığın zaman aklına, anı yaşamalıyım nedne mutlu olmak varken mutsuz olayımı getir mesela.
yada çok beğendiğin sözleri hatırla
sevgiyle huzurla kal

canım istedikden sonra elbette yapabilirsin. insan yaşadıkça yaşı ilerledikçe olgunlaştıkçada beklentileri değişiyor.
yspsmsdığın zaman aklına, anı yaşamalıyım nedne mutlu olmak varken mutsuz olayımı getir mesela.
yada çok beğendiğin sözleri hatırla
sevgiyle huzurla kal

Umut dolu sözleriniz için teşekkürler çok saolun umarım hep mutlu huzurlu ve beklentisiz kalırsınız..:)

Benim de bazı konularda beklentim tavan durumdayken bazı durumlarda tek bir beklentiye bile sahip olamıyorum. Bence kişilik meselesi bu, pek değiştirilebilir olumlanabilir gözükmüyor.

evet sürekli beklenti içindeydim 4-4.5 yıl kadar :27:
ama artık beklenti içinde değilim
olanla yetiniyorum :1:
böylesi daha iyi
ne kadar az beklenti o kadar az hayal kırıklığı o kadar çok mutluluk :)
hatta böyle olunca ufak şeylerde bile seviniyorusn
çünkü beklemiyorsun
beklemediğin yerden geliyor mutluluk :)

Son düzenleme:
evet sürekli beklenti içindeydim 4-4.5 yıl kadar :27:
ama artık beklenti içinde değilim
olanla yetiniyorum :1:
böylesi daha iyi
ne kadar az beklenti o kadar az hayal kırıklığı o kadar çok mutluluk :)
hatta böyle olunca ufak şeylerde bile seviniyorusn
çünkü beklemiyorsun
beklemediğin yerden geliyor mutluluk :)
Süpersiniz:) peki nasıl başardınız bunu ,söylemek isterseniz tabi

Süpersiniz:) peki nasıl başardınız bunu ,söylemek isterseniz tabi

Zamanla alıştım diyelim başarmak için bir şey yapmadım yani
Beklenti içine girersin > beklentin karşılanmaz > hatta adam beklentinin yanından bile geçmez > aklına bile gelmemiştir > kavga edersin > tavır alırsın > yine işe yaramaz > ağlarsın > olan sana olur > kavgalardan usanırsın > eni sonunda çok fazla beklenti içine girmemeyi öğrenirsin > artık bir şey istiyorsan açıkça söylersin, ima etmezsin

Mutlu Son :27:

Kızlar merhaba burası benim için tutku oldu artık :) bi sorum olacaktı.Sizler de ilişkinizde beklenti içinde misiniz sürekli? Şunu dese keşke şunu yapsa şunu alsa vs vs?

İlk zamanlar beklentiye gerek kalmiyordu cunku ayaklarimiz yerre basmadigi icin birbirimize beklenti olmadan icimizden geldigi gibi dolu dolu his ve fiillerle davraniyorduk.
Bi zan sonra aksamaya baslayinca e dogal olarak beklenti oluyor.
Bence beklentiniz varsa buna sebep karsi taraftir diye dusunuyorum. Yani geregince davransa gerek kalmaz.
Neyse bu yuzden kendimi yiprattim biraz baktimki sacmaliyorum. Ne kaaa ekmek o kaaa kofte felsefesiyle kendimi yipratmadim:-)
Tavsiye ederim:-)
Kocama bazen derim sen ne kadarasan bende o kadarim kusura bakma :-)
8 yil oldu eleneli, bide ondan once 6 yil. Ne beklicez artik saglik, sihhat, uyum, sevgi saygi guven:-) iliski olgunlasinca artik beklentilerde degisiyor, bide anladimki ne kadara az beklendi o kadar cok mutluluk , citayi asagida tutmakmlazim sanirim. Yoksa insann kendine yapiyor:-)

Zamanla alıştım diyelim başarmak için bir şey yapmadım yani
Beklenti içine girersin > beklentin karşılanmaz > hatta adam beklentinin yanından bile geçmez > aklına bile gelmemiştir > kavga edersin > tavır alırsın > yine işe yaramaz > ağlarsın > olan sana olur > kavgalardan usanırsın > eni sonunda çok fazla beklenti içine girmemeyi öğrenirsin > artık bir şey istiyorsan açıkça söylersin, ima etmezsin

Mutlu Son :27:

Güzel anlatmışsınız tesekkürler:))

İlk zamanlar beklentiye gerek kalmiyordu cunku ayaklarimiz yerre basmadigi icin birbirimize beklenti olmadan icimizden geldigi gibi dolu dolu his ve fiillerle davraniyorduk.
Bi zan sonra aksamaya baslayinca e dogal olarak beklenti oluyor.
Bence beklentiniz varsa buna sebep karsi taraftir diye dusunuyorum. Yani geregince davransa gerek kalmaz.
Neyse bu yuzden kendimi yiprattim biraz baktimki sacmaliyorum. Ne kaaa ekmek o kaaa kofte felsefesiyle kendimi yipratmadim:-)
Tavsiye ederim:-)
Kocama bazen derim sen ne kadarasan bende o kadarim kusura bakma :-)
8 yil oldu eleneli, bide ondan once 6 yil. Ne beklicez artik saglik, sihhat, uyum, sevgi saygi guven:-) iliski olgunlasinca artik beklentilerde degisiyor, bide anladimki ne kadara az beklendi o kadar cok mutluluk , citayi asagida tutmakmlazim sanirim. Yoksa insann kendine yapiyor:-)
Çok haklısınız kesinlikle her kelimenize katılıyorum.beklentilerimi düşürmeyi bi öğrenebilsem işte...:50:

başlarda sürekli beklenti içindeydim.
sonra gördüm ki ben beklemesem bile o benim beklentilerime karşılık veriyor.
yani beklentiye girerek kendimi gereksiz strese sokmuşum :23:

başlarda sürekli beklenti içindeydim.
sonra gördüm ki ben beklemesem bile o benim beklentilerime karşılık veriyor.
yani beklentiye girerek kendimi gereksiz strese sokmuşum :23:
Bende bi sorun var kesinlikle:43: çünkü beklentilerimi karşılasa bile ben yetinmiyorum bu da mutsuz ediyor.

Back
X