Bel ağrısı

Hilde_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2019
773
1.138
33
Sabah sağ tarafıma dönerken birden belim kitlendi. Çok kötü ağrı vurdu. Bir kaç dakika öylece kaldım hareket edemedim. Sonra yavaş yavaş döndüm ama belimi hareket ettiremiyorum ve aynı zamanda bacaklarımda ağrıyor. Kalça kısımlarım çok ağrıyor. Sanki bacaklarım uyuşmuş böyle güçsüzleşmiş. Yattım biraz sonra yavaş yavaş kalkayım bakıyım dedim zar zor kalktım ve yürüdüm. Bacaklarım inanılmaz güçsüz. Tekrar yattım zaman sonra ağrılarım hafifledi daha iyiyim ama hala var. Doktora gitsem mi. Neyin nesi bu anlamadım. Dün çok iş yaptım ağır kaldırdım desem yoruldum desem neyse ama öyle bir şey yok. Eşim soğuk vurmuştur dedi ama cam kapı bir yer açık değildi... İlk defa bu kadar şiddetli bel ağrısı yaşıyorum bıçak gibi vurdu sanki ağlattı ya. Siz böyle bir şey yaşadınız mı hiç ? Bel fıtığı olmasından çok korkuyorum 😔 ama öyle ağır iş falan yapmam ki böyle şeylere dikkat ederim hatta ağır kaldırmamaya, kendimi çok yormamaya. Tabi bazen bir bakıyorum baya yorulmuşum o da ayrı...

Sabah sağ tarafıma dönerken birden belim kitlendi. Çok kötü ağrı vurdu. Bir kaç dakika öylece kaldım hareket edemedim. Sonra yavaş yavaş döndüm ama belimi hareket ettiremiyorum ve aynı zamanda bacaklarımda ağrıyor. Kalça kısımlarım çok ağrıyor. Sanki bacaklarım uyuşmuş böyle güçsüzleşmiş. Yattım biraz sonra yavaş yavaş kalkayım bakıyım dedim zar zor kalktım ve yürüdüm. Bacaklarım inanılmaz güçsüz. Tekrar yattım zaman sonra ağrılarım hafifledi daha iyiyim ama hala var. Doktora gitsem mi. Neyin nesi bu anlamadım. Dün çok iş yaptım ağır kaldırdım desem yoruldum desem neyse ama öyle bir şey yok. Eşim soğuk vurmuştur dedi ama cam kapı bir yer açık değildi... İlk defa bu kadar şiddetli bel ağrısı yaşıyorum bıçak gibi vurdu sanki ağlattı ya. Siz böyle bir şey yaşadınız mı hiç ? Bel fıtığı olmasından çok korkuyorum 😔 ama öyle ağır iş falan yapmam ki böyle şeylere dikkat ederim hatta ağır kaldırmamaya, kendimi çok yormamaya. Tabi bazen bir bakıyorum baya yorulmuşum o da ayrı...
Sinir/ kas sıkışması olabilir. Evde yukarı çekme barı var bizim, ona asılınca, ya da sert bir yere uzanıp, bacaklarımı büküp kendime doğru çekince bana iyi geliyor.

Bir zararı olmaz sanki denesen ama yine de yanlış yönlendirmek istemem.

Dikkat edin, bir iş yaparken bacakları bükmek lazım, direkt belden eğilmemek çok önemli. Bir çok kadındaki bel ağrılarının en sık nedeni, bulaşık makinesi boşaltmak gibi basit görünen bir iş.

İnternette egzersizler var, deneyin bi arkadaşım demişti iki büklüm oluyormuş, yavaş yavaş o egzersizleri yapınca iyileşiyormuş

Agrı şekli bel fıtığına benziyor. Ama kas spazmı da bazen sinir sıkıştırır/ taklit eder fıtığı.
Güçsüzlük, uyuşma gibi şikayetleriniz 24 saati geçerse mutlaka doktora gidin.

Ablam benzer şeyi yaşadığında disk kayması demişti doktor. Yıllarca çekti onun derdini. Siz fazla geciktirmeden doktora gidin bence. Ciddi bir şeyse tedaviniz erken başlar, ciddi değilse aklınıza takılmamış olur.

Gece beliniz açık kaldıysa soğuktan olabilir. Bir gün bende öyle uyandım, 3 gün çektim acısını sonra aklıma geldi kas gevşetici merhemler filan sürüp sıcak tuttum belimi, geçti çok şükür. Geçmiş olsun sizede

Benim belimde senede bir iki kez o şekilde tutulur. Ama bende fıtık var. Ondan oluyor. Ben hastaneye gidip iğne vurdurunca geçiyor. Ama fıtık yoksa başka birşey olabilir.

teyzemın bun benzer sıkayetı vardı orda fıtık kistlesmıs ve patlamıs acıl amelıyata almıslardı cok agır amelıyat oldu
oncesınde de bu tarz sıkayetler vardı onemsemedı yoruldum dıye

boyle uyusukluk guc kaybı gıbı belırtıler onemlı doktora gıtmek gerek
gecmıs olsun

Tüm önlemlerinizi alarak hastaneye gidin mutlaka. Eğer maddi olarak zorlamayacaksa özele gidin, özeller daha sakin oluyor. Sağlık sorunları ertelemeye gelmiyor maalesef. Gitmeniz şart

Geçen hafta benimde oldu kanepenin altini bisey koymuştum tam kaldirirken kitlendi. 4 gun ağrıdı hareket edenedim, daha önce olduğumda iğne olunca hemen açıldı. Ağrı kesici sprey aldim onu yaptım iyi oldu. Cok ağrılıydi.

Ben bir kere kendimi zeyna zannedip marketten bir sürü şey almıştım, taşıdım eve geldim kitlendim. Sonra video var., bitane cici ve kolları bacakları çok uzun bir abla anlatıyor bel fıtığı için egzersiz diye onu yaptım 1 gün. Geçmezse doktora giderim dedim. Sayesinde geçti. Sizde bir deneyin isterseniz fark olursa devam edersiniz. Olmazsa doktor maalesef

Back
X