Bel İnce,Kol kalın.. :(

gkckc

Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2013
4
0
6
Ankara
Merhabalar :) yıllardır kilo problemi çekiyorum. ortaokuldan beri kilom normal düzeyin üzerinde.. şu an boyum 168 ve kilom 75 :(( vücut tipimden dolayı çok kilolu görünmediğim söyleniyor..kollarım kalın,belim omuz genişliğimden az(yani belim ince değil ama normal),basenlerim omuz genişliğimde ve göbeğim var.. mart ayında 3 kg vermiştim ve direk belim incelmişti :( bu kollar nasıl eriyecek? bildiğiniz kas ve yağ var kollarımda :( lütfen yardım ediiinn :( vücudumun her yerine kilo eşit dağılmış durumda bu sayede basenlerim dikkat çekmiyor..kilo verincede direk belim inceliyor.. yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum :))
 
Son düzenleme:
sadece koldaki yağları eritmek için bi şey bilmiyorum.ama sakın ağırlık falan kaldırma.direk kas yaparsın.ve pek hoş durmaz:( bence genel cardio yap.uzun süreli ara vermeden hızlı yürüyüş yap mesela.yokuş gibi olmayan düz bi yolda.koşu bandın varsa incline en düşük ayarda olsun.böyle 1 saat kadar flan yürüyüş vücudunun genelinde yağ yakmanı sağlar.yani kollarında incelme olur bence.cardio yapmadan yapılan mekik falan yağ yakmanı sağlamaz çünkü vücud henüz ısınmamış oluyo.kollardaki yağlar için özel bişey bilmiyorum ama herhangi bi kol hareketini yaparken zorlanıyosan devam etme.çünkü kol kasların zorlanırsa o zorluğu aşabilmek için kaslarını geliştirir yani kolların daha da şişebilir.şınav ya da ağırlığı kesinlikle önermiyorum yani
 
aynen ben yaa benımde belım ınce kollar davul. Genetık oluyo galıba annem ablam teyzem hep oyledır. Mesela gomlek denıyosun 38 oldu dıyelım ama kol gecmıyo mecbur 42 alıyosun.
Bı arkadasım oyleydı spor salonuna gıttı omuzları ve kolları ınceldı ama cok calıstırmıs agrıdan dayanamıyodum artık dıyordu.
 
ben de 167 boy 66 kiloyum kollarım kapkalın, her gören yastık gibi olmuş diyo, ben de çok araştırdım kola yönelik hareket yapmayı ama sanılanın aksine ağırlık kaldırmak daha da şişmesine sebep olmuyomuş kızlar. benim kolum şişko ve sarkık yumuşak yani, hareket yaptığınızda ağırlık kaldırdığınızda kol önce ordaki yağları kullanıyo daha sonra kas şişmeye başlıyo, yani ağırlıkla çalışmaktan korkmayın derim. link bulsam atardım uzman tv olabilir, ama nasıl göbek büyükse sadece göbeğe yönelik olarak mekik çekin derler kol da da aynı şekilde. ben dambıllarla çalışmaya başladım sonuç alırsam yazarım yine.
 
öncelikle çok teşekkürler önerileriniz için.. :) bugün diyetimin 5.günündeyim ve aynı zamanda sporumunda.. 2 gün yüzdüm,bugünde yürüyüş yapacağım.. hızlı tempolu yapıyorum rampalı alanda yapıyorum çünkü eğimli yerde yapılan yürüyüşün daha fazla kalori harcattığını duydum.. bu kol meselesinde kesin birşey diyen olmuyor.. dediğiniz gibi ağırlık çalışmak kolu eritmiyor kol daha fazla şişiyor da dediler aksine ağırlık çalışırsanız o bölgedeki kaslar çalışır ve yağlar erir diyenler de var.. kilo kaybettikçe sanırım kollardanda gider ama bazen diyorum keşke vücut tipim armut olsaymış diye.. :(( kollar kalın olunca çok kötü duruyor yaa :(( önerilerinizi bekliyorum,tekrar teşekkür ederim :)
 
sırf kollar için pilates egzersizleri var. onları deneyebilirsiniz.
 
ne kadar süre yüzdünüz mesela? haftada kaç gün ve kaç saat? kesintisiz mi yüzdünüz? :)

iki sene önce 104 kg dim.şimdi 55 kg yum bu kg yu iki senede verdim yüzmeye başlayalıda 1 seneye yaklaştı hafta da 3 gün gidiyorum 1,5 saat yüzüyorum ve bukadar kg vermeme rağmen aman aman bi sarkmam olmadı özellikle kollar ve bacaklarda çok etkili ayrıca bana çokda zevkli geliyo platesde yada spor salonunda sıkılıyorum
 
iki sene önce 104 kg dim.şimdi 55 kg yum bu kg yu iki senede verdim yüzmeye başlayalıda 1 seneye yaklaştı hafta da 3 gün gidiyorum 1,5 saat yüzüyorum ve bukadar kg vermeme rağmen aman aman bi sarkmam olmadı özellikle kollar ve bacaklarda çok etkili ayrıca bana çokda zevkli geliyo platesde yada spor salonunda sıkılıyorum
Baya kilo vermişsiniz,azminize hayran kaldım :) evet yüzmek gerçekten etkilidir.. beslenmeniz nasıldı peki? akşam spordan geldikten sonra ben meyve yiyorum yada yemeklerden ekmeksiz atıştırıyorum..bunun sakıncası vardır elbet ama direk kilo aldırır mı? :(
 
benim de gövdem ince sayılır (doğumdan kalan göbeği saymazsak) kol ve bacaklarım çok kalın..
kolları en iyi incelten spor pilates kesinlikle, lastik hareketleri hem kolları şekillendiriyor hem de sarkma olmadan incelmesini sağlıyor.
 
Baya kilo vermişsiniz,azminize hayran kaldım :) evet yüzmek gerçekten etkilidir.. beslenmeniz nasıldı peki? akşam spordan geldikten sonra ben meyve yiyorum yada yemeklerden ekmeksiz atıştırıyorum..bunun sakıncası vardır elbet ama direk kilo aldırır mı? :(

ben akşamları bişey yemiyodum 6 da akşam yemeği bitmiş oluyodu sonra yürüyüşe çıkıyodum bol bol su içiyodum iki üç tane kayısı kurusu yiyodum (gün kurusu daha güzel :) ) bukadar günün her saatinde her açlık hissettiğimde bol bol yoğurt yiyodum bunu dışında canımın çok istediği yemeklerden bi kaç kaşık yiyodum çikolata ve şerbetli tatlılara hiç dayanamazdım ilk başladığım zamanlar kendime nekadar engel olmaya çalışsamda aklım hep onlardaydı bu yüzden başlarda ufak kaçamaklar yapıyodum bıkıp da bırakmamak için bi dilim baklavanın yarısı bi çikolatadan bi ısırık gibi sonra miğdem küçülmeye başlayıpda kilo verdikçe canım istemedi hiç şuan aklıma geldikçe aynada kendime bakıyorum :))
 
Canım eğer yeterince kilo verirsen emin ol kollarında incelecektir. Ben de ne kadar kilo alırsam alayım belim hep incedir hele bir de zayıflarsam hepten incecik olur ama kollarım genelde biraz kalındır ama bu insanın vücut yapısıyla ilgili ama eğer çok zayıflarsam kollarımdaki incelmeyi hissediyorum. Kolları kalın olan bir çok oyuncu manken bile var bence fazla kafana takma bunu :)
 
Ayni dertten bende muzdaribim:( evde su sisesi falan kaldırıp indirsek yag yakip sarkmayi toplarmi acaba? İncelipte devam edersek abartirsak kas sismeye baslar gibime geliyo ama zayiflayinca zaten otomatikman inceliyo eski resimlerime bakiorum harbiden inceymis suan 170 boy 69 kilodayım heryer biraz toplu olsada orantili kollar feci birazda genetik anne anane hala vs.da oyle.. 2 yil once 59dum :(
 
ben de kollarımdan çok dertliyim, kilom fazla değil ama ne olursa olsun kollarım beni kilolu gösteriyor, çektirdiğim tüm fotolarımda hemen kollarıma dikkat ediyorum, bi çözüm bulamadım
 
benımde kol ve bacak sorunum var.yıllardır kısa etek v elbıseye hasret kaldım. kollar zaten hep sıkıntı.montun ıcıne kalın bısey gıymek ruya.
 
Merhaba hanımlar,


Eğer biraz azminiz varsa kollardan kurtulması göbekten ya da basenden kurtulmasından çok çok daha kolay!

Ben de şu an hemen hemen aynı dertten muzdaribim. Bir kaç sene önce boy kilo belirtmeyeyim ama 42 bedenden 38 bedene indim diyeyim ne oranda zayıfladığımı siz tahmin edin. Ama malesef spor yapma imkanım olmadığı için kollarım o zaman bu zamandır hala eski balık eti görüntüsünden hiç bir şey kaybetmiş değil :) Söylemek istediğim şey: İstediğiniz kadar kilo verin, kollara özel ilgi göstermezseniz tombul kollardan pek bir kurtuluş yok.

Yazın başlamıştım ama araya bir sürü şey girince yarım kalmıştı. 2 kg'lik dambıllarım var.

- Dambıl ağırlığı çok önemli. Eğer 2.5 kg'den daha ağır kullanırsanız inceltmek yerine kas yapar kalınlaştırırsınız. Aslında ideal olanı 1.5 kg olduğu söyleniyor. Ben satın almadım, kendisininkini kullanmayan bir arkadaşım vermişti, o yüzden 2 kg kullanıyorum.

- Dambıl satın almak zorunda bile değilsiniz. Evde her biri 1.5-2 kg olacak şekilde çözümler bulabilirsiniz sanırım. Almaya kalksanız da çok pahalı olduğunu zannetmiyorum. Çifti 5-10 TL'den fazla değildir çünkü işportada bile gördüm o küçük dambıllardan :) Yoksa su şişesi, kola şişesi, alışveriş poşeti, konserve kutusu, kavanoz.. Bir dünya çözüm bulunabilir.

Egzersizlerden youtube'da bol bol var zaten.

Yeni üye olduğum için link veremiyorum ama bir kaç örnek videonun isimlerini yazayım, siz yazıp bulursunuz:

Örnek video 1: Kol İnceltme EgzersizleriKol Sarkmaları İçin Sıkılaştırma Yağ Eritme Hareketleri

Örnek video 2: Slim sexy arms

Daha bol seçenek için youtube arama yerine arm exercises for women yazın. Orada bir sürü seçenek var.

Göreceksiniz ki oradaki kol egzersizlerini yapmamak için hiç bir bahaneniz yok çünkü hepsi gerçekten çok kolay. Tabi o kolaylıklara aldanmayın, elde ağırlık ile kollarınızı iki yana kapatıp açarken gerçekten canınızın çıktığını hissediyorsunuz :)

Bir de kendimize yaptığımız en büyük kötülük şu: Sabırsızız... Daha da kötüsü işimiz bitince bir kenara bırakıyoruz.

Bu egzersizlerle en erken sonuç almanız 1 ay sürecek. Yani her gün kol kalınlığı ve sıkılığı ölçmeye gerek yok. Haftalık mucizeler beklemeyin.

Gerçekten istediğiniz sonucu elde ettiğinizi görme zamanı ise en az 3 ay..

Kendinize yaptığınız en büyük kötülük: 4 aydan sonra "hah tamam artık kollarım güzel" deyip egzersizleri bırakmanız. Yani siz o kadar uğraşıp güzelleştirdiğiniz kollarınızı hayatınızın bir parçası olarak görmek yerine KENDİ İSTEĞİNİZLE bir kenara bırakıyorsunuz. Oysa ki formunuzu korumak için haftada 2-3 kez 10ar dakikalık kol egzersizi yapsanız ve bunu alışkanlık haline getirseniz ölmezsiniz :) Aynı cilt bakımı gibi işte.. Bakmadığınız an cildiniz anında bozuluyor :)
 
Son düzenleme:
Merhabalar :) yıllardır kilo problemi çekiyorum. ortaokuldan beri kilom normal düzeyin üzerinde.. şu an boyum 168 ve kilom 75 :(( vücut tipimden dolayı çok kilolu görünmediğim söyleniyor..kollarım kalın,belim omuz genişliğimden az(yani belim ince değil ama normal),basenlerim omuz genişliğimde ve göbeğim var.. mart ayında 3 kg vermiştim ve direk belim incelmişti :( bu kollar nasıl eriyecek? bildiğiniz kas ve yağ var kollarımda :( lütfen yardım ediiinn :( vücudumun her yerine kilo eşit dağılmış durumda bu sayede basenlerim dikkat çekmiyor..kilo verincede direk belim inceliyor.. yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum :))

65 e düşersen bence kollarında zayıflar nerede yağ varsa kilo verdikçe gider :3:
 
Back
X