- Konu Sahibi suleyuksel
-
merhaba arkadaslar ben de Bruksel de yasiyorum. henuz 1 yildir Belcikadayim ancak anlatmak istediginizi cok iyi anliyorum. suan 7 aylik hamileyim ve nasip olursa Nisanda bir oglum olacak simdiden tasassi dustu bize de . cunku benim tum kuzenlerim yurtdisinda dogup buyudu yazin tr geldiklerinde sohbet ortamlarinda zaman zaman uzaydan gelmis gibi bakmalari beni ta ozamanlardan rahatsiz ediyordu. simdi kendi cocugumun o duruma dusmesini istemiyorum. sunu cok iyi biliyorum ki evde surekli turkce konusmak buyuk olcude katki saglayacaktir ancak yeterli olmayacak . ben okuloncesi ogretmeniyim ve cocuk gelisimi dersleri aldim sadece sizlere yardimci olabilmek adina bir kac ornek varmek istedim
dil gelisimini saglamak adina bol bol turkce hikayeler okunup cocukla karsilikli soru cevap egzersizleri yapilabilir
oyun evet cok onemli oyun oynarken onunla caktirmadan konusulup cevaplar istenilebilir ancak sizin de oyuna birebir katilmaniz sartiyla cunku en buyuk modeli siz olacaksiniz
geceyatmadan once yatagina gecince cocuk cesitli dil gelisim etkinlikleri yapilmali uykudan onceki ogrenim en kalici olanidir
onunla karsilikli kukla oynatabilirsiniz once siz ardindan cocugunuz eline kukla alip bol bol konusmali gibi gibi bu tip etkinlikler cogaltilarak dil gelisimi veayni zamanda bedeb vezihin gelisimi olumlu yonde desteklenir.
Baskalarin dusunceleri sizin isteklerinizden alikoymasin, bu mucadelenizde ztn ne kdr cesur ve hedefli biri oldugunuzu gosteriyor. Manevi olarak buradan destek veriyrm ama bu toplumu olusturmak icin bu fikirlerinizi yaymaniz gerekir ister iletisim siteleri ile ister forum ile ama ne kdr cok kisiyi bilincli kilarsaniz okdr cok buyursunuz. nasil denir fransizca "il faut sensibiliser les gens"
canim67 bizi destekledigin icin cok tesekkur ederim. sen de bizimle ayni fikirde olduguna gore grubumuzu 2 den 3e cikaran ilk kisi sen olabilirsin mesela :) seni de bekleriz fikirlerinden ve cevrende yasadigin tecrubelerden yararlanmamizadina. ben de soyledigin gibi lafta kalmasini istemiyorum meslegimi gercekten cok severek yaptim 3 yil boyunca simdi burda ise dogacak olan oglusum ve sizler gibi dusunen tum arkadaslarimin bebislerine cevrelerine yardimci olabilmek beni cok mutlu edecek vom ile zaten yazisiyoruz simdilik tasari yapiyoruz insallah soyutluktan cikip real bir seyler yapacagiz
tabiki.. akilli bir beyin, sorunu gorur ve cozumune odaklanir. Siz de akilli insanlardansiniz ve emin olun ki bu dayanismaniz, sonuca varmak icin kullandiginiz yolu, tefekkur sahibi olmaniz sizi basariya dogru goturecektir. Duzenli bir egitim, onu olusturmak ve gelistirmek için istek, ve sabir ztn sizin elinizde, bunu goruyrm. Bir kac faaliyetten sonra bakmisiz siz turk egitim okulunu acmissiniz? ;-) neden olmasin..
3 hafta once Bruksele geldim burada cok yalnizim . Bu konuya Ilgi yok sanirim artik. Umarim birileri beni duyar. :)
yaaaaaaaaaaa ben brukseldennnnnnnnnnnnnnn bir arkadas ariyorum bu kadarmi zorrrr
Merhaba
Bende yeni evliyim. Ama eşimle daha evli olduğumuzu anlayamadan Belçika'ya dönmek zorunda kaldı. Kendisi Belçika vatandaşı. Ama Türk değil. Türkiye'de evlendik. Sürekli gel git yapmaktan işyerinden aldığı izinlerde bitti. Balayı bile yapamadık. Şimdi de aile birleşimi vizesi için evrakları toparlıyoruz. %70 red geliyor diyorlar amaUmarım yakın zamanda alabilirim vizemi bir sorun olmadan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?