Belçikada yaşayan kongolu sevgili

Belçikada yaşayan kongolu biriyle tanıştım. Boyu 1.98 yaşı 28, yılbaşı için ablam ve eniştemi ziyaret ederken tanıştım . Çok yeni daha ilişki , benim boyum ise 1.69

Avrupada yaşayan siyahi biri ile daha önce ilişkiniz oldu mu ? Zorlukları var mıdır ?
Ablan Eskişehir'de yaşamıyor muydu? Hatta eniştenle boşanmak üzereydi.

16 yasimdayken bir sene belcikada yasamistim. Simdi kongonun komsusu Ruanda'da yasiyorum. Burada kongolular aciksozlu ve eglenmeyi seven insanlar olarak biliniyor. Ticarete yatkinliklari var sanatci bir millet. Dan's etmeyi severler. Bir de afrikali erkeklerin capkinligi cok meshur yani aldatma malesef asiri yaygin erkektir guzel kadin gorunce yatmali mantigi hakim gerci sanki bizde cok farkli da.

Avrupa'da yasayan kongolular mutlaka farklidir ve sonucta baglam cok farkli ama kongodaki kongolular malesef "beyaz" kadinlari (her beyazi avrupali saniyorlar) para kaynagi olarak goruyorlar ve iliskiler de para odakli. Malesef beyaz kadinla evlenip parasini yemek kavrami cok yaygin.

Avrupa'da amerikada yasayan dogu afrikalilar bir de genelde tum aileleri tarafindan para kaynagi olarak gorulur butun sulalelerine para gondermek zorunda gibi hissederler genel olarak...

Ama bunlar benim gozlemledigim genellemeler sadece. Bence cocugu taniyin kulturunu ogrenmeye calisin herkes farklidir biz ne yorum yapsak bos. Cocugun Kim oldugu ne is yaptigi kimin nesi oldugu Nasil bir karakteri oldugu daha onemli.

Bir de buralar yukaridaki arkadasin dedigi gibi asiri hristiyan cocuk konusunda ailesi musluman yetismesini istemez gercekten.

Asya'da yasayan bir Ispanyolla evliyim yani dunya da forum da kucuk , farkli farkli hayatlar olmasi cok dogal :)

Esimle tanismadan once yine burada yasayan afrikali bir cocuk basima bela olmustu. Istemiyorum dedikce beni bunaltti, sonra da sen beyaz oldugun icin boyle yapiyorsun diye triplere girmisti. Belcika'da mi dogup buyumus bilmiyorum ama afrikada buyuduyse en ufak sorunda sen beyaz oldugun icin... ile baslayan bir cumle duymaniz cok olasi.

Bu arada ben 1.75 esim 1.95 cok da goze batmiyoruz gibi geliyor bana ama bilmiyorum :)

Ruanda'da bu o kadar cok basima geliyor ki... Bugun sirf bu mevzular yuzunden manitadan ayrildim. Burada beyazlarin en ufak derdi olamaz para sikintisi olamaz tum beyazlar surekli afrikali erkeklerin isteklerini karsilamak zorundadirlar. Tabi iyi egitimli yurtdisi gormus is arkadaslarim Boyle diil. Fransa ve belcikada tanistigim afrikalilar da Boyle diildi. Cok farkliydi mantaliteleri. Zaten Avrupa'da biz de beyaz sayilmadigimizdan pek sorun olmaz diye dusunuyorum. :D

Ruanda'da bu o kadar cok basima geliyor ki... Bugun sirf bu mevzular yuzunden manitadan ayrildim. Burada beyazlarin en ufak derdi olamaz para sikintisi olamaz tum beyazlar surekli afrikali erkeklerin isteklerini karsilamak zorundadirlar. Tabi iyi egitimli yurtdisi gormus is arkadaslarim Boyle diil. Fransa ve belcikada tanistigim afrikalilar da Boyle diildi. Cok farkliydi mantaliteleri. Zaten Avrupa'da biz de beyaz sayilmadigimizdan pek sorun olmaz diye dusunuyorum. :KK70:

Benim bu bahsettigim kisi Isvicre'de master yapmis su an PhD yapan bir insan. Degismeyince degismiyor demek ki insanlar. Ben gorusmek istemezdim her yerden yazardi 'Ofise gelince haber ver' diye(ben o zaman onlarin ofisten biriyle ortak is yapiyordum). Yani beni gormek icin bile ayagina cagiriyor, pasazade beyler zahmet etmesin :))) Sonra esimin hayatima girdigini ogrenince icip icip kapima dayaniyordu seviyorum diye, ama ayikken yolda gorse selam vermezdi. Ilginc bir insandi gercekten. Ic dunyalarini bilemiyorum tabii ama iliskisi yurutmesi kolay oldugunu dusunmuyorum.

Benim bu bahsettigim kisi Isvicre'de master yapmis su an PhD yapan bir insan. Degismeyince degismiyor demek ki insanlar. Ben gorusmek istemezdim her yerden yazardi 'Ofise gelince haber ver' diye(ben o zaman onlarin ofisten biriyle ortak is yapiyordum). Yani beni gormek icin bile ayagina cagiriyor, pasazade beyler zahmet etmesin :))) Sonra esimin hayatima girdigini ogrenince icip icip kapima dayaniyordu seviyorum diye, ama ayikken yolda gorse selam vermezdi. Ilginc bir insandi gercekten. Ic dunyalarini bilemiyorum tabii ama iliskisi yurutmesi kolay oldugunu dusunmuyorum.

Ben soyle dusunuyorum burali erkekler konusunda: bizim erkeklerden ilk bakista daha kibar, nazik, cinsel ozgurluk vs o kadar sorun degil ama baya bizim toplum kadar ataerkil. Erkegin her seye hakki var. Ruanda'da bir haber cikmisti. Adam kendisiyle yatmayan karisini seks iscisi ile aldatmis bir de odendi belgesi alip imzalatmis sonra kadinin ailesine gondermis faturayi kiziniz benim isteklerini karsilamak diye aile de hak vermis buna :D Ben burundili multecilerle calisiyorum (ruanda burundi kongo hepsi eski belcika somurgesi biraz ortak kulturel ozellikler de var farkli olsalar da) burundili erkekler de ayni her seyi kendilerine hak goruyorlar. Verilen para yardimiyla icki aliyor o para ailenin erkegi olarak benim diyor karisini aldatiyor habire bir es degistirme. Ama arkadasa da sirf kongolu diye ayril diyemem cok sadik cok tatli iyi niyetli erkekler de var sonucta. Cok mutlu iliskiler de var Yani Avrupa'da filan hatta burada ruanda'da baya mutlu avrupali-afrikali evliligi gordum. Ben prensip olarak erkeklere biraz karsiyim ondan galiba :D

Afrikalı erkeklere güvenmiyorum. Tek ben degil ugandali bi arkadaşım var o da diyor asla güvenmem diye bizim abaza terimine tam uyuyorlar.

acilin ben de bu konuda tecrubeliyim :skandal:
benim olayım fransız senegalliydi ama yani asagi yukari ayni sey diyip genellemenin dibine vurmak istiyorum su an :)
ya soyle avrupada senle o beraber gezseniz hicbisey olmaz cunku aynen yukarda dendigi gibi avrupada biz de beyaz degiliz :) yani benim avrupada amerikali beyaz, arap ve siyah sevgililerim olmustu ve herkesin en cok sasirdigi amerikali beyazdı ashhshjssj
en cok da araplara yakistiriyolar ya neyse...
bence uzak mesafeden korkun bu durumda. yani kadin delisi bircogu siyahlarin. ve de cidden yapisip birakmiyolar ona da dikkat edin sozler vermeden once
bi de getto cocuguysa kotu islerin icinde olabilir, yani malesef avrupa amerika gibi degil siyahlar hala getto hayati yasiyor

Belçikada yaşayan kongolu biriyle tanıştım. Boyu 1.98 yaşı 28, yılbaşı için ablam ve eniştemi ziyaret ederken tanıştım . Çok yeni daha ilişki , benim boyum ise 1.69

Avrupada yaşayan siyahi biri ile daha önce ilişkiniz oldu mu ? Zorlukları var mıdır ?
Mesaj tekrarı

Fatma parladan diye instagrama bakın çok güzel bir çift☺️ Eşi siyahi kendi Türk ve çok mutlular

Boy detayinizin konuyla alakasini cozemedim ama
Anlasabilmek icin insanligi onemli
Rengi boyu degil
Boyu degil islevi onemli esprisini yapan oldu mu bilmiyorum ama tam yeri yani ;)
Hakkinizda hayirlisi

Yok be bacım ne arar bizde kangolu siyahi biri. Ama derken ki Suriyeli Afganistanlı Türkmenistan kökenli gırla zira Türkiye de bunlardan geçilmiyor .Eğer tatil yerlerine gidilirse Suudi arabistanlı kaynıyor

Eğer eşimle evlenmeseydim kesin bir siyahi ile evlenirdim. Dehşet çekici gelirlerdi bana, bugüne kadar tanıdığım siyahiler hem çok esprili, çılgın hem de kibarlardı.

Ama her ilişkide olduğu gibi burada da göz önünde bulundurmanız gereken şeyler olacak.

1- Ailesi nerede? Ailesinin eğitim ve kültür seviyesi nasıl?
2- Sevgili adayınızın çevresi nasıl? Nasıl bir ortamdan geliyor?
3- Nerede yaşayacaksınız?
4- Bu kişi sorumluluk alabilir mi?
5- Ortak değerleriniz var mı?

Bunlar ilk etapta aklıma gelenler...

Ruanda'da bu o kadar cok basima geliyor ki... Bugun sirf bu mevzular yuzunden manitadan ayrildim. Burada beyazlarin en ufak derdi olamaz para sikintisi olamaz tum beyazlar surekli afrikali erkeklerin isteklerini karsilamak zorundadirlar. Tabi iyi egitimli yurtdisi gormus is arkadaslarim Boyle diil. Fransa ve belcikada tanistigim afrikalilar da Boyle diildi. Cok farkliydi mantaliteleri. Zaten Avrupa'da biz de beyaz sayilmadigimizdan pek sorun olmaz diye dusunuyorum. :KK70:
Avrupada biz niye beyaz sayilmiyoriz beyaziz biz🙄

Avrupada biz niye beyaz sayilmiyoriz beyaziz biz🙄

Yani gocmenlik- oteki olma- irkciliga maruz kalma acisindan dedim yoksa beyaz anlaminda gelen Caucasian asil biziz yani. Ten rengi olarak degil yapilan muamele acisindan dedim. Mesela burada, Afrika'da herkes beni sonsuz param var saniyor. Suriyeli birini gotur yine oyle zanndderler cok ciddiyim burada gelismis gelismemis ulke yok siradan insanin zihninde. Ten rengin beyazsa istersen irak'in isidin isgal ettigi koyunden gel seni zengin ve ayricalikli olarak kodluyor siradan afrikali. Avrupa'da ise bizlere, araplara vs yapilan muamele malum. Beyazligi sosyal konum olarak dedim.

Back
X