Belirsizlik...

obiviyante

Zamansızım...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2013
4.369
4.375
Kızlar Selamlar;

Size danışmak istediğim bir konu var.

6 aylık bir oğlum var malum. Yakında işe başlayacağım ve bakıcı arıyoruz yana döne. En son bir bakıcı bulmuştuk. Abla fena birisi değildi anlaştık gibi oldu falan.

Anlaştığımız tarihten iki gün önce işe başlamam gerektiğini söyledim "Bilemiyorum bakarız!" dedi.

Ben mi abartıyorum bilemiyorum ama bu cümle beni çok rahatsız etti. Biz anlaşmıştık, böyle belirsiz cümleler kurması doğru mu? Ya da hep böyle mi oluyor bu işler?

Bir diğer ablada kendi evinde bakacak eşimin iş yerinden bir arkadaşının hanımı. Birisi ilkokul 5. sınıfta diğeri üniversite çağında iki kızları var. Onunla bu hafta için anlaşmıştık. Ben işe başlayana kadar her gün yarım gün bizim evimize gelecekti. Dün aradı sen gel dedi, bugünde komşuları gelecekmiş.

Ben mi yanlış düşünüyorum? Bu işi ciddiye almadıklarını göstermez mi?

Sorumluluk sahibi biri olduğunu düşünmüyorum.
Ya başka birini arayın ya da iyi bir kreş araştırın..
Doğru düşünüyorum değil mi? Bana da sorumsuz geldi. Kreş düşünmüyor değilim ama oğlum çok küçük. Sizin kreş tecrübeniz var mı?

Sorma. Sen ne alemdesin?
:-)
utandim smdi :) ben henuz bir alemde degilim. Sirf cocuga kim bakacak diye yapmayi gundeme bile alamadik henuz.
Ama elbette birgun olacak allah izin verirse.. O yuzden, herkes ne yapiyor diye bakici konularini ozellikle takip ediyorum, gelecek icin :)
Ben calismasam suan gecimimiz cok zor olur. Bakici isi de cok karmasik :/
insallah sizde mukemmel bir bakici bulursunuz.

:-)
utandim smdi :) ben henuz bir alemde degilim. Sirf cocuga kim bakacak diye yapmayi gundeme bile alamadik henuz.
Ama elbette birgun olacak allah izin verirse.. O yuzden, herkes ne yapiyor diye bakici konularini ozellikle takip ediyorum, gelecek icin :)
Ben calismasam suan gecimimiz cok zor olur. Bakici isi de cok karmasik :/
insallah sizde mukemmel bir bakici bulursunuz.
İnşallah. Hiç umudum yok ya neyse...

Doğru düşünüyorum değil mi? Bana da sorumsuz geldi. Kreş düşünmüyor değilim ama oğlum çok küçük. Sizin kreş tecrübeniz var mı?

Evet ama sizinki kadar küçük değildi.
İki yaşından küçüktü ama eğer sizin durumunuzda olsaydım kesinlikle kreşe verirdim.
Benim kızım inanılmaz kurallara uyan, nazik, çalışkan ve söz dinleyen bir çocuk maşallah.
Kreşin kattıklarını görüyoruz.
İlkokulda şimdi ve öğretmenimiz öyle memnun ki kızımdan.

İki yaşından küçüktü ama eğer sizin durumunuzda olsaydım kesinlikle kreşe verirdim.
Benim kızım inanılmaz kurallara uyan, nazik, çalışkan ve söz dinleyen bir çocuk maşallah.
Aslında ha başkasının evinde bakılmış, ha kreşe gitmiş... Bana bir fark yok gibi geliyor. Ama hastalık konusunda endişeleniyorum.

bende kızımı 20 aylık gbı krese verecegım zorlandınız mı....arkadasın konusunu sabote etmek ıstemem ama çok aklımı kurcalıyo bu konu yası kuçuk ezerler kreste derdını anlatamaz dıye
konu sahıbı arkadasa gelınce bence haklısın başka bırını dusun derım kreş için çok çok erken

Aslında ha başkasının evinde bakılmış, ha kreşe gitmiş... Bana bir fark yok gibi geliyor. Ama hastalık konusunda endişeleniyorum.

Mutlaka ama mutlaka çok çok iyi bir kreşe vermelisiniz.
Evden farkı olmuyor.
Zaten kimse hasta bebeğini kreşe göndermez. Sizinkine de bulaşmaz.
Bakıcı çok riskli geliyor bana.
Aklım sürekli evde kalırdı herhalde.
Benim annem baktığı için rahattım.
Eğer bakıcı olacaksa da çok iyi değerlendirmek gerekiyor.
Şu andaki lakayt bir kadın bence.
Hiç güven vermiyor anlattığınız kadarıyla..

bende kızımı 20 aylık gbı krese verecegım zorlandınız mı....arkadasın konusunu sabote etmek ıstemem ama çok aklımı kurcalıyo bu konu yası kuçuk ezerler kreste derdını anlatamaz dıye
konu sahıbı arkadasa gelınce bence haklısın başka bırını dusun derım kreş için çok çok erken

Daha önce de söylediğim gibi kreş çok iyiyse iyi bakılır.
Ticarethane gibi kreşler de var.
Çocuklara gelir olarak bakan..
Eğer iyi eğitim almış öğretmenler olursa ezmezler.
Zaten küçük gruplarda bir de yardımcıları oluyor öğretmenlerin.
Sizinki çok küçük değil.
Davranış değişikliklerinden anlarsınız orda mutlu mu mutsuz mu?
İlk bir hafta zor geçiyor zaten sadece.
Kapının içinde o, dışında ben ağlamıştım birkaç gün.
Sonra öyle bir alıştı ki bir gün bile okula gitmeyeceğim demedi..
Hatta arkadaşlarım bana kızmıştı okuldan soğuyacak diye..
Tam tersi okul hiç tatil olmasa diyen bir çocuk.
Etüde gitmek istiyor, kurslara zevkle gidiyor..

Daha önce de söylediğim gibi kreş çok iyiyse iyi bakılır.
Ticarethane gibi kreşler de var.
Çocuklara gelir olarak bakan..
Eğer iyi eğitim almış öğretmenler olursa ezmezler.
Zaten küçük gruplarda bir de yardımcıları oluyor öğretmenlerin.
Sizinki çok küçük değil.
Davranış değişikliklerinden anlarsınız orda mutlu mu mutsuz mu?
İlk bir hafta zor geçiyor zaten sadece.
Kapının içinde o, dışında ben ağlamıştım birkaç gün.
Sonra öyle bir alıştı ki bir gün bile okula gitmeyeceğim demedi..
Hatta arkadaşlarım bana kızmıştı okuldan soğuyacak diye..
Tam tersi okul hiç tatil olmasa diyen bir çocuk.
Etüde gitmek istiyor, kurslara zevkle gidiyor..

sagolun ama korkuyorum genede..derdını anlatamaz yası çok kuçuk dıye...ama hayat sartları..artık ısıme gerı donmemı gerektırıyo

Estağfurullah. Bana da faydası oluyor.

ıyıde arkadaslar 6 aylık bebek krese verılmez bence...ona evde bakıcak butun ılgısını ve sevgısını verebılecek bır bakıcıya ıhtıyacı var.6 aylık bebek soğukta karda kışta sabah götur kreşe akşam al yapılmaz bence
umarım duzgun bır bakıcı bulursunuz...kreş dusunmeyın derım çok mınık daha

sagolun ama korkuyorum genede..derdını anlatamaz yası çok kuçuk dıye...ama hayat sartları..artık ısıme gerı donmemı gerektırıyo

Ben de sürpriz kardeş haberini alınca hemen verdim kreşe..
Zaman geçip öğrenseydi kardeşinin olacağını o zaman evden kovulmuş gibi hissedecekti.
Kardeşini 3 yaşında verebildim kreşe.
Babalarından ayrıldığım için ikisini birden kreşe göndermeye gücüm yetmedi ilk başlarda..
Eğer imkanım olsaydı kardeşini de iki yaşında aynı kreşe başlatırdım..

Ben de sürpriz kardeş haberini alınca hemen verdim kreşe..
Zaman geçip öğrenseydi kardeşinin olacağını o zaman evden kovulmuş gibi hissedecekti.
Kardeşini 3 yaşında verebildim kreşe.
Babalarından ayrıldığım için ikisini birden kreşe göndermeye gücüm yetmedi ilk başlarda..
Eğer imkanım olsaydı kardeşini de iki yaşında aynı kreşe başlatırdım..

içime su serptınız ınş bızde kolay atlatırız o surecı

içime su serptınız ınş bızde kolay atlatırız o surecı

Siz bana boşanma sürecinde yardım etmiştiniz belki hatırlarsınız.
Çok akıllı, kültürlü, zekisiniz.
Bence kreşin kalitesini anlarsınız.
Ayrıca annelik içgüdülerinizle, evladınızın orda mutlu, huzurlu olup olmadığını da farkedersiniz mutlaka

Siz bana boşanma sürecinde yardım etmiştiniz belki hatırlarsınız.
Çok akıllı, kültürlü, zekisiniz.
Bence kreşin kalitesini anlarsınız.
Ayrıca annelik içgüdülerinizle, evladınızın orda mutlu, huzurlu olup olmadığını da farkedersiniz mutlaka

bılemıyorum okadar çok soru gelıyor kı.....
tesekkur ederım ama işte evlat olunca en ufak soru ısaretı kalmasın ıstıyoruz aklımızda....ınş bende sızın gbı bu surecı sancısız yasarım

Canım çocuğun şimdi hasta olmasa ilk okulda hasta olucak bu kaçınılmaz en azın dr dediğine göre. Eğer sen bu ara bağışıklığı arttıran şeyler veririseb hafif atlatır. bakıcı yerine kreşe ver derim. Hem düzeni olur hem daha mutlu emin ol. Bakıcı çocuğu kendi keyfine göre ayarlıyor. Mesela sen uyutmamdiyorsun o uyutuyor...

X