Arkadaşlar merhaba, daha önce bu konuyla alakalı yazmıştım. 1,5 yıl oldu evleneli. Evliliğin ilk yılı neredeyse her hafta vajinal ya da idrar yolu enfeksiyonu yaşıyordum. Ne eşimle ilgili ne de benimle ilgili hijyen açısından bir sorun görünmüyordu; gittiğim doktorların çoğu da belirgin bir neden bulamadıklarını söyledi. Sadece bir doktor farklı bir yorum yaptı ve hamile kalıp doğum yaptıktan sonra rahmin kendini yenileyebileceğini, bu sayede enfeksiyonların azalabileceğini söyledi. Biz de eşimle bu ihtimali düşünmeye başladık. Sağlıklı bir gebelik için gerekli tüm testleri yaptırdım, önerilen takviyeleri kullandım ve dört ayın sonunda korunmasız birliktelik yaşadık. Ancak birliktelikten üç gün sonra önce vajinal enfeksiyon, ardından da idrar yolu enfeksiyonu geçirdim. Bu süreçte bir kadın doğum doktoru, ilişkiden yalnızca üç gün sonra benden gebelik testi istemişti; bu durum da kafamı ayrıca karıştırdı. Sürekli enfeksiyon geçirmek insanın özgüvenini de ilişkisini de etkiliyor. En çok kafama takılan şey ise şu: Korunmasız birliktelikten sadece üç gün sonra enfeksiyon yaşamam tesadüf mü, yoksa vücudum bir şekilde tepki mi veriyor? Bir yandan da doktorun üç gün sonra gebelik testi istemesi bana erken geldi. Bildiğim kadarıyla döllenme ve yerleşme süreci zaman alıyor, bu yüzden bu kadar erken bir testin anlamlı olup olmayacağını da merak ediyorum. Hamilelik gerçekten rahmi “yenileyip” enfeksiyonları azaltır mı, yoksa bu bilimsel dayanağı olmayan bir yorum mu?
Benzer bir süreç yaşayan ya da bu konuda bilgisi olan varsa deneyimlerinizi ve görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Gerçekten artık hem doğru bilgiye hem de biraz moral desteğine ihtiyacım var.
Benzer bir süreç yaşayan ya da bu konuda bilgisi olan varsa deneyimlerinizi ve görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Gerçekten artık hem doğru bilgiye hem de biraz moral desteğine ihtiyacım var.