Belki akil hastahanesine doğru sürüklenen genç kiz :((

mucerred

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2012
438
152
53
..................

Son düzenleme:
Merhaba.. Belki biraz uzun olabilir içimi döküp fikir almak istiyorum..
21 yasindayim.. Lise son sınıfta okulu biraktim ara verdim, calistim.. 2015 yılında acik liseye kaydoldum. Haziran sınavlarıyla mezunum inşallah.. Okb hastasiyim. Bilmeyen icin(Obsesif Kompulsif Bozukluk/ Takıntı zorlanti) hastaligi. Beynim sürekli bana oyun oynuyor küçük yaslardan beri. Örneğin; ben birini mi öldürdüm, su hayvana zarar mı verdim? Birine cinsel anlamda birşey mi yaptim? Aids mi oldum? Vs vs daha niceleri. Ya yaptıysam? Sürekli o güne dönmeler oldu mu oldu mu diye..Çocukken basladi.. Ergenlikte artti. 19 yasimdayken dayanamadim artik gittim psikiyatriye. Verdiği ilaçlar iyi geldi ama kilo yaptı, uyuşukluk yapti. Zaten hep iri bi yapim vardi. 70 kilodan 89a ciktim 2yilda :KK43: tüm kilolarim göbek bölgemde. İnsanlara tahammülüm yok . Kasiyerlik, satis danismanligi, güvenlik, reyonculuk vs yaptim.. 1 Yilda belki 20 kere is değiştirdim. En son isimden 1 hafta önce ciktim kasiyerdim. İnsanlara, onlarin kaprislerine(müşteriler) dayanamadigim icin ciktim. Yine biraz düzelmiştim. Şimdi 1 haftadir yine bütün gece sabah 5-6 ya kadar oturuyorum. Sonra bütün gün uyuyorum. Yataktan cikmiyorum. Evde erkek arkadasimin izin gününü bekliyorum ki bulusalim disari cikayim diye.. Erkek arkadasimda sağolsun hep destek bana 2 yildir. Ama artik o da bikti. Kendisi 30 yasinda. Mucerred 30 yilim kötü geçti bi 30 Yilda böyle gidersen seninle olmam diyo :KK43: kimseye tahammülün yok, yataktan çıkmıyorsun, takıntılarini yenmek icin caban yok. İs yerinde bile hiçbirşeye tamah etmiyorsun. Sen 21 yasinda böyleysen 10 sene sonra ne yapacaksin diyor.. Kötüyüm :KK43:

Mücerred , kardeşim

Toparla kendini ya çok klasik ama inan senin yaşında olmayı çok isterdim yaşım otuz ama resmen fark ediyor

Kalk mesela yuru sabahlari iş.ilanalrina bak kendine saatlik sözler ver atiyorum , uç saat kimsenin hiç bir hareketine sinir olmicam gibi..

Gün geçtikçe saatleri arttir bunu dene

Bide çok fazla musteriyle insanla muhatap olmayacağın bir iş bak ilk etapta ki bunalma hemen

Allah kolaylık versin ablacim

Hayır kullanmiyorum. Aslinda calisinca ilaca ihtiyacim olmuyor. Böyle boş kaldigimda Zaman ..

Mücerred , kardeşim

Toparla kendini ya çok klasik ama inan senin yaşında olmayı çok isterdim yaşım otuz ama resmen fark ediyor

Kalk mesela yuru sabahlari iş.ilanalrina bak kendine saatlik sözler ver atiyorum , uç saat kimsenin hiç bir hareketine sinir olmicam gibi..

Gün geçtikçe saatleri arttir bunu dene

Bide çok fazla musteriyle insanla muhatap olmayacağın bir iş bak ilk etapta ki bunalma hemen

Allah kolaylık versin ablacim
Sagol ablacim dua et..

Allah yardımcın olsun ya zor valla bende normalde kendi kendime çok konuşurum artık iç sesim bile yorulur buraya takılıyorumda kendime fırsatım kalmıyo :işsiz:
Çalışmak iyi geliyormuş başka işler bak bulursun sıkma kendini her işin bi zorluğu var bende sırf o müşterilerin kaprisleri yüzünden çalışmıyorum valla
Müşteriyle yüz göz olmayacağın bi iş bul satış falan olmadın mesela
Boş kalmamaya çalış oyala kendini iş bulana kadar

Merhaba.. Belki biraz uzun olabilir içimi döküp fikir almak istiyorum..
21 yasindayim.. Lise son sınıfta okulu biraktim ara verdim, calistim.. 2015 yılında acik liseye kaydoldum. Haziran sınavlarıyla mezunum inşallah.. Okb hastasiyim. Bilmeyen icin(Obsesif Kompulsif Bozukluk/ Takıntı zorlanti) hastaligi. Beynim sürekli bana oyun oynuyor küçük yaslardan beri. Örneğin; ben birini mi öldürdüm, su hayvana zarar mı verdim? Birine cinsel anlamda birşey mi yaptim? Aids mi oldum? Vs vs daha niceleri. Ya yaptıysam? Sürekli o güne dönmeler oldu mu oldu mu diye..Çocukken basladi.. Ergenlikte artti. 19 yasimdayken dayanamadim artik gittim psikiyatriye. Verdiği ilaçlar iyi geldi ama kilo yaptı, uyuşukluk yapti. Zaten hep iri bi yapim vardi. 70 kilodan 89a ciktim 2yilda :KK43: tüm kilolarim göbek bölgemde. İnsanlara tahammülüm yok . Kasiyerlik, satis danismanligi, güvenlik, reyonculuk vs yaptim.. 1 Yilda belki 20 kere is değiştirdim. En son isimden 1 hafta önce ciktim kasiyerdim. İnsanlara, onlarin kaprislerine(müşteriler) dayanamadigim icin ciktim. Yine biraz düzelmiştim. Şimdi 1 haftadir yine bütün gece sabah 5-6 ya kadar oturuyorum. Sonra bütün gün uyuyorum. Yataktan cikmiyorum. Evde erkek arkadasimin izin gününü bekliyorum ki bulusalim disari cikayim diye.. Erkek arkadasimda sağolsun hep destek bana 2 yildir. Ama artik o da bikti. Kendisi 30 yasinda. Mucerred 30 yilim kötü geçti bi 30 Yilda böyle gidersen seninle olmam diyo :KK43: kimseye tahammülün yok, yataktan çıkmıyorsun, takıntılarini yenmek icin caban yok. İs yerinde bile hiçbirşeye tamah etmiyorsun. Sen 21 yasinda böyleysen 10 sene sonra ne yapacaksin diyor.. Kötüyüm :KK43:
Oncelikle geçmiş olsun
Ama erkek arkadaşınız biraz haklı 21 yaşında hayatın baharindasin nedir bu karamsarlık
Hiç ailenden bahsetmemissin ama anne bana abla abi vs evde herkimle yasiuosan eminim onlar da cok uzgundur

sevgili M mucerred
hicbir psikiyatri ilaci kafaya gore kullanilmaz. gereken doz, gereken zamanlarda alinmadikca da bir ise yaramaz. Tedavinizi ihmal etmeyin lutfen.
Ve ayrica ne erkek arkadaslar gelir, ne arkek arkadaslar gider. siz hayatinizi kendi kendinize idame ettirebilecek kuvvete gelmeye odaklanin. bu yavrucagiz da bu odaklanma yolculugunuzda yareniniz olsun. iliskinize de obsesif bir baglanti kurmayin.

Ilaclarinizi doktor kontrolundemi biraktiniz ?
Part time calisin bence hem insan icinde hemde bunalmamis olursunuz ve Psikiyatriye gitmeye devam edin baslangicta terapiler haftada 1 iken zamanla ay da 1e düser ama devam edin. Ise baslayip ortaminiz degisince gecici olarak rahatlama geliyor iyilestim saniyorsunuz ama hastaligin sadece tozunu almis oluyorsunuz,temizlemiyorsunuz.
Ruh ve Sinir hastaliklari hastanesine gitmek de ic hastaliklarina gitmek kadar normal bisey cekincek bisey yok...
Olay Sinirlerini,Ruhunu ve Bedenini saglikli tutmak ;)
Gecmis olsun

İyi bir psikologdan bilisel davranis terapisi al... ..bende yasadim bu hastalikla bas etmesini ogrendim..

önemli olan sağlığın.bir insanın nasıl karaciğeri yaglaniyor kalbi tekliyor ameliyat oluyosa ruh sağlığı da bozulabilir.sizin elimizde degilki bu bir hastalık önce bunu kabul et.iyilesmek için tedavi ni asla yarım bırakma asla.seni böyle kabul etmeyen sevgilini de takma destek olmayacsksa köstek olmasın sana.psikolog gözetiminde tedavi ni devam ettir.kendini toplumdan soyutlama iş ara mutlaka bulursun kafana göre.karamsar olma sakin en zor yas lar bence bu yaşlar ama geçer gider tedavi ni düzenli olmsn lazım cnm...

Hayır kullanmiyorum. Aslinda calisinca ilaca ihtiyacim olmuyor. Böyle boş kaldigimda Zaman ..

Bence çalışınca ilaca ihtiyacın var. İnsanlara tahammül edememen sürekli iş değiştirmen hep hastalığından.

Akıl hastanesine gidene kadar önce güzel bi psikiyatriste gitsen şikayetlerin çok hafifler. Arkadaşların tavsiye ettiği gibi part time bir işe gir. Sürekli ilaçlarına devam et ama kafana göre bırakma. Yok işe girdim iyiyim diye düşünmen hata olmuş. O gafleti iyi biliyorum. Normal hayata dönmek istemek artık ilaçlara bağımlı olmamak istemek.

Benim de beynimin sağ tarafında bi kist var. Bana duygu durum bozukluğu yapıyor. Bunu düzenlemek için sürekli ilaç kullanmam gerekiyor ama iyi moddayken bırakıyorum. Sonra bir anda dibe çöküyorum.

Senin de beyninde bazı kimyasallar çalışması gerektiği gibi çalışmıyor. Bunu doktor kontrolünde ilaçların düzenleyecek. Hastalığın senin suçun değil. Sadece doktoru bırakma.

O nasil oluyor? Geçiyor mu
Bilissel terapi veren psikolog bul..bu hastalikla yasanmaz hayatini kendine zindan edersin..haftada bir terapiye gidip yasadigin sorunu nerde takildigini anlatiyorsun oda sana cozum buluyor.
Boyle boyle bas etmesini ogreniyorsun..emin ol hayatinda %70 rahatlayacaksin, kalan %30 uyla da bas etmesini ogreneceksin..cok rahatliyacaksin..bu hastalik kanserden beter yasayan bilir...beyin bu..tum sagliklardan bin kat daha onmli..soylediklerimi dinle

Psikiyatriye falan gitme ilac verip postalicaklar..bir b..ka yaramicak yillarini ilaclarla mahvedersin ..bilissel davranisci terapi egitimi veren psikolog bul...isine devam et..haftada bir terpine git asla aksatma...hayatin kurtulacak bak okdr kesin diyorum...bu hastalik kokunden gecmez ama yarani kasimak kanatmak yerine uflemeyi iyilestirmeyi ogrenebilirsin...geride sadece izi kalir bu ne demek biliyor musun sen hastaliginla basetmeyi ogrenip hayatina devam edeceksin!asla isinden cikma ilaci birak ve psikolog bul...kesinlikle psikiyatra gitme...
Bu hastalik ve kullandigim ilaclar benim sevmedigim bir adamla (sevdigimi sanip) evlenmeme ilac kullanip leyla gibi dolandigim zamnda bir de uzerine cocuk dogurup buyutmeme gencligimi nasil yaktigimi omrumu srvmedigim bir adamla gecirmeme hayatimi mahvetmeme terapi alip ilaclari biraktiktan sonra benim bir cocugum varmis dememi gercekleri gormemi sagladi...sanirim felaketi isin ciddiyetini yeterince anlattim...ustelik bunlar basima gelmeye basladiginda senin yasindaydim...umarim sana ders olurum..

Back
X