Belki de olmayacak :(

Benim çevremdeki eğitimli bayanların çoğu artık erken yaşta çocuk sahibi olmak istiyor.Çünkü artık eskisi gibi 40ında doğum zor ve tehlikeli.bunu dr.lar diyor.iki uzmana gittim ikisi de 30 dan sonra olan hamileliklerin daha zor olduğunu söylediler.ablam da başka dr.lara gitmiş ona da aynısı söylendi.Dr.lar boşa konuşmuyordur sanırım.
Birikim meselesine gelirsek,şuan ki durumumuza göre evimiz arabamız ve bir miktar birikmişimiz var.maddi açıdan sıkıntı yok çok şükür.hatta ben maddi olarak acaba dediğimde eşim çocuk rızkıyla gelir dedi.eşimin yaşına gelince ben erken olduğunu düşünmüyorum işini kaç senedir idare eden insan eşim.sorumsuzlukları hiç yoktur.yaşla alakalı değil de psikolojik olarak hazır olmayabilir

Maddi durumunuz nasıl?Eşinin kafaya taktığı bir Şeyler olabilir mi maddiyat açısından?

bunun bilinçlenmekle alakası yok.ne kadar bilinçli annede olursan ol bır laf varkı çok dogru.ANNELİĞİ SİZE BEBEGINIZ ÖĞRETECEK.ilk bebek illakı bazı yapılan hatalarla buyuyecek.ufak tefek yanlışları hepımız yaptık.ama her bebek bır degıl.eşiniz bunu bahane etmış ıstemedıgınden
kararı ıkınız vermelısınız.sızın yasınız kuçuk bence 25 kuçukte degılde hanı 1 senelık evlısınız 1 sene daha bekle derım. çunku bebekle bırlıkte herşey degışıyor herşey

Eşin kendini hazır hissedene kadar bekle. Sakın baskı yapma derim, çünkü hamile kaldıktan sonra bu durumu sahiplenememesi ile karşı karşıya gelebilirsin.
Beraber ortak karar verdiğiniz zaman olur inşallah, negatif düşünceleri de sil kafandan. 2 arkadaşın hamile kalamamış olabilir ama günde milyon tane bebek doğuyor

Eşinizin adına karar vermiş gibi duruyorsunuz. Siz hazır olabilirsiniz ama eşiniz bu fikre hazır değil belli ki.
Biz kadınlar erkeklere göre daha anaç bir yapıda olduğumuz için çocuk fikrine daha kolay alışabiliyoruz ama bu erkekler için geçerli olmayabilir. Hazır olmanın yaşla doğru orantılı olduğunu da sanmıyorum.
30 yaşındayım, 5 yıllık evliyim, ilk çocuğum olacak nasipse. İkimiz de hazır olana kadar bekledik ama şu an ben de eşim de bebek doğunca neyle karşılaşacağımızı bilmiyoruz. Yani bu bambaşka bir duygu. Anladım ki insan bilmediği bir durum için tam anlamıyla hazır olamıyor.
Yaşınız genç, evliliğiniz yeni. Kendinize ve eşinize zaman tanıyın. Kendinizi olumsuz düşüncelerden uzak tutun derim çünkü herkesin durumu aynı olacak diye bir şart yok.
Ayrıca belirtmeden edemeyeceğim; 30undan sonra bekleme diyen doktor duydum ama 25inde, hiçbir sorun yokken acele ettireni ilk defa duyuyorum

belkide babalık fikri bir anda ürkütücü gelmiştir
özellikle doguma yakın benim eşim bir garip olmuştu
acaba yetebilirmiyim çocugumun eksigi kalırmı
iyi bir baba olabilirmiyim diye
belki eşinide bu düşünceler erkenden sarmıştır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…