dediklerinde dogruluk payı olabilir. eşimle hergün iş mevzusunu konuşuyorum. ilk başlar tamam hallederiz dedi ben biraz daha sert çıkınca bulacam söz dedi. kaynanamla bu yazdıgım konuşmaların çogu geçmiş bulunmakta ona dayanaraktan yazdım bunları.
Peki diyelim ki bir iş buldun? O zaman uyku sorununu nasıl çözeceksin? Bence uyku sorunun biraz psikolojik. Küçük yerde oldğun için belki bir doktora görnmen ters anlaşılabilir ama en azından kendi kendini düzene sokabilirsin, kendini erken yatmaya zorlayarak ya da gözünden uyku aksa bile bir hafta hep aynı saatte kalkarak.
tebrikler,bence doğru yoldasın devam..bir dahaki kızgınlığında sinirlendiğinde hemen kayınvalidenin senin hakkında neler düşünüyor olableceğini tahmin et bu sayede varsa yanlışlarını daha rahat bulabilirsin yada kayınvalidenle aranızdaki sıkıntıları çözmede sana yardımcı olacaktır..empatilerini burada paylaşmanı bekliyoruz tabii inşallah paylaşmak için bir sıkıntınız bundan sonra olmaz,hep mutlu olmanız dualarımla..
birde arkadaşım elişi yapıyorum. bunları satacagım dedim çok çalışmam lazım dedim.. dur ip alayımda diğer oglanın çeyizini de tamamlayalım dedi. eltisine başörtü kenarı yapmamı söyledi. bana çokm emegi geçti dedi. yani ben evde el işi yapsam o kendi akrabalarına dagıtmamı isteyecek. ki çeyizimden çıkartıp birkaç kişiye ver dedi..
Sen de "veremem anne bunları parayla satıp ev ya da bebek için biriktireceğim" diyeceksin. Hakkını savunacaksın.
Sebg daha önceki konularından da,2011 gelinleri konusunda da az çok tanıyorum biliyorum sorunlarını...Bence sen kayınvalidene burda olduğun kadar açık değilsin...Kadın senden birşey bekliyor haklı ya da haksız kendince beklentileri var ama ne yazıkki sen ne tam yapıyorsun ne hiç yapmıyorsun sürümcemede ilerliyor ilişkiniz...Sürekli onlarda olmaktan memnun değilmisin gitmeyeceksin tatlım ne olursa olsun eşini de göndermeyeceksin...Eşim beni destekliyor diyorsun ama senin rahatsız olduğun şeyleri yapmamazlık etmiyor annesini üzmemeye çalışıyor...Evine indi misafir mi getirdi kapıdan geri göndereceksin müsait değilim annecim kusura bakma biraz işim var halledeyim yanına gelirim de ama gitme... Eşin senin ve kayınvalidenin olduğu ortamda oturup konuşacaksın ama onu suçlar gibi değil yaptıklarından ona minnet duyarak ama kendi hayatınızında olduğunu da vurgulayarak... Elişi konusu mesela kayınvaliden şunada mı yap dedi tabi annecim yaparım elimdekileri bitireyim de ama yapma...Senin için çalışmak dahi çözüm olamaz tavrını koymadığın sürece çalışırsın akşam yoruldun gel yemeğe der gidersin bulaşık çay idi ıvır zıvırdı gene yorulursun...Ne olursa olsun tavrını koy bunun sonu gelmez yoksa...
Çok güzel bir konu, kayınvalidenin ağzından yazmak çok mantıklıca.
Benim kayınvalidem de herhalde "Bizim gelin dengesiz, önceden iyiydi, güler yüzlüydü, yemeğe falan davet ederdi sonra kavga falan da olmadı ama değişti, gidip gelmiyor birşey değil komşular dedikodu yapacak gelinleri gelmiyor diye. Geçen gün gidelim dedik fazla ilgilenmedi bizimle. Dengesiz işte, benim kızım neler çektiği halde kaynanasıyla görüşüyor, biz ona hiç birşey yapmadık, karışmayız etmeyiz yine de bizi sevmez. Soğuk zaten, gelip elimi de öpmez, bayramda bile gelmedi. Oğlumun parasını harcıyor işi gücü çanta ayakkabı almak, kendisi de çalışıyor ama benim oğlumun parasını harcıyordur kesin. Zaten geldiği zamanlar dikkat ettim lokmalarını saydım, çok da yiyor. Ben demiştim batılı kızla evlenme diye oğluma, bak dediğim çıktı ayırıyor oğlumu bizden. Zaten ilk gördüğümde de hiç sevmemiştim. İlk başlarda iyi gibi gözüktü sonra gösterdi gerçek yüzünü."
şöyle bir yorumum olur:sewgili kayınvalide siz bu gelini alırken çokmu hayal kurdunuz peki???çkmu şey bekledinizki bukadar sıkılmışsınız daha yeni gelin olan gelininizden??her dakka ewinizde olup temizlik yemek vs.yapmak zorundamı???bir gelin adayı kaynanasının eteğine yapışıp onunla gezmek zorundamıdır???yumurtamı tavuktan çıkar tavukmu yumurtadan???o gelin eşiyle mutlu bir ewlilik hayali kurarken acaba siz bu hayalin neresinde yer alıyordunuzda bukadar hayal kırıklığı uğrattı gelin hanım size???bırakında kendi ewini köyünü bilsin...kocasının önüne kendi yaptığı bir tas çorbayı koysun...sürekli siz tepelerinde olursanız bunlar nasıl aile olcaklar...benimde eşimin ailesiyle parasal kazancım aynı ama bu kaynanamın dibinde yetişcem anlamına gelmezki...aynı mahalledeyim ama 1 aydır gitmiyorum ewine...şimdi kaynanam bana bunun için surat asarsa belki siz kaynanalar doğru dersiniz ama biz gelinler ewimizin hanımı olmak için ewlendik sizin köleniz olmak için değil...derim sewgili arkadaşım buarada nişanlılık için konu açtım demişsin hangisi kızz
Hayatin bu kadarmi?
Yani hayatta baska seyler senin icin önemli degilmi? Tuturmussun bir kayinvalide olayi, kendinle hayatinla ugrasacagina burda habire senin kayinvalide konularini okuyuruz.
Bir insan calismali, meslegi olmali, bir ugrasi olmali bunlar olmayinca baska kafayi neyle dolduracaksin? Ilk hedef kayinvalide oluyor demekki...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?