Belkide cicim ayları bitiyor...

Matruska

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2011
1.027
95
318
İstanbul
Kızlar bi derdim var kaç zamandır aklıma takılan,

Evliliğimizde 1.5 seneye doldurduk sayılır,yaklaşık 7 sene flört ettik,bu dönemde ayrılıkta yaşadık ama eşim benı sevmekten hiç vazgeçmedi hep aradı barışmak istedi.Nihayetınde barıştık ve 2011de evlendık.Eşimi çok seviyorum.Onunda benı sevdıgınden emınım.Ama o kadar monotonki herşey.İkimizde çalışıyoruz işten gel yemek yap ye toparla tv karşısına geçin ve uyku.
Herkesin evliliğimi böyle.Kocam çok hantal.Uyku delisi.8.30da uyumaya başlıyor.Rahatsız oldugumu bin defa söyledim.En geç iki gün deniyor geç uyumayı sonra yine aynı.Bak sıkılıyorum,bıkıyorum senden bile soguyorum bazen,hiç bişey yapmıyoruz hafta içi konuşmuyoruz bile dogru düzgün diyorum.Ne yapayım ben iş yerindeki sorunları evemı taşıyım ne konuşayım diyor.Yürüyüşe çıkmak istemiyor.Hafta sonları geziyor dolaşıyoruz sorun yok.Oda bu havalarda yaptıgımız şey avm'ler.
Önceden o kadar ilgiliydiki benımle ağladıgım zaman onun kalbi sıkışırdı.Şimdi umrunda bile değil.Benı gören evli sanmıyor ve çok güzel oldugumu söylüyorlar.Bi kerede kıskan be adam.Kendı egosunu tatmın ediyor devamlı.Sevdigine eminim ama neden böyle.Sizce alışkanlıgamı dönüyor evliliğimiz

bünyenin uykuya da ihtiyacı var canım uykuyu da cok seviyorsa yapacak bir şey yok..hafta içi rutindir çoğu şey ..akşam gezmesi ayarla yapabileceğin tek şey bu yani hafta içi gezelim desen akşam yorgun gidemez ama ayseler çaya bekliyo ya da fatmalar bize çaya gelecek diyebilirsin..program yapabilirsin yani..
he rgecen gün monotonlaşsa da her geçen gün sevgi artıyor bence evlilikte..bi de seni gittikçe daha iyi tanıyor alışıyor sen de ona..haftasonu da geziyormuşsunuz sorun yok yani..havalar ısınınca pikniğe gidin mesela..
akşamları çay sefansı oluştur film falan izleyin...boşuna endişelenme yani..
çocuk olunca monotonluğu özlersin..

Bizde 1 buçuk yıldır evliyiz(3 buçuk yıl flört dönemimiz oldu).İster istemez evlilikte zaman geçtikçe monotonlaşma başlıyor bu çok normal.Benimde eşim eve gelince,yemeğini yer,duşunu alır vs.yorgunluğundan olsa gerek hemen uyur.Bende tv izlerim,eşimde yanımda uyuyor tabi.Yorgun olmadığı zamanlar(ender)tavla oynarız,bowling oynamaya gideriz..
Her erkek kıskanç değildir ki,birde bunu şuna bağlıyorum ben sonuçta sana güveniyor(kıskanacak bir şey bulamıyor).
Flört dönemimizde eşimde zaman zaman kıskançlık yapardı,evlilikte bu dahada azaldı(birbirimize olan güvenimiz tam)
Beni gören evli sanmıyor ve çok güzel olduğumu söylüyorlar derken bunu anlamadım ben,güzel olan kıskanılmak zorunda değildir ki.Her insanın eşi ona göre çok güzeldir zaten.

8 buçukta sızacak kadar ağır bir iş mi yapıyor? ya da çok mu erken kalkıyor eşin?
daha yeni evlisiniz, zamanla sen ona o da sana alışacak..
belki o sana uyacak akşam oturacaksınız,
belki sen onunla ilgilenmeyip kendine hobi edineceksin, komşuluk kuracaksın etrafındakilerle ilgileneceksin adam uyuyacak.
ortayı bulursunuz zamanla. 3gün o erken yatar sen takılırsın, 2 gün beraber oturursunuz..
zaten önümüz de yaz, evde durmazsınız uykusu da gelmez

7 yıl flört de az değilmiş. o zamanlar anlamadın mı böyle erken uyuduğunu,
alışmış olman gerekti şimdiye kadar?

Beni gören evli sanmıyor ve çok güzel olduğumu söylüyorlar

evet
sanki evli olanlar güzel değil gibi anlaşılıyor burdan.

eşiniz çok mu yoruluyor iş yerinde?

sıkılıyor olabilirsiniz bunalmış olabilirsiniz ama eşinizde işte yoruluyorsa uyuya kalıyordur doğal olarak. benim eşiminde işi ağır uykusu gelirse gider yatar bazen duş alıp ben ona dokunmam uyusun çünkü işe yorgun gitmesine gönlüm razı olmaz bi kere. uyumaya mı gitti git sende uzan yanına sarıl. çoğumuzun hayatı aynı şekilde ne bekliyorsunuz ki hafta sonu zaten çıkıyor muşsunuz. biz büyük bir şehirden küçücük bir şehire geldik iş sebbeiyle 3 senedir tek eğlence evimiz oldu birde tek caddesi olan ilçede haftasonu bir kere yürümek şükür temmuzda buradan gidiyoruz. hafta sonu avm gezerken gidin bir kahve için sinemaya gidin yemek yiyin birşeyler bulursunuz mutlaka arakdaşlarınıza gidin ya da avet edin ne bileyim hiç olmazsa avm gezmeye bile imkanınız var bizim 3 senedir o da yoktu şükür temmuzda bitiyor bu tayin yeride rahatlayacağız. ayrıca kıskançlık hoş bir duygu değildir zaten insana güvenilmediğinin hissettilmesinin neresi hoş ki. siz güzel olabilirsniz ama sanırım eşiniz bunun daha çok farkında olsun istiyorsunuz kıskanılma isteğiniz bu yüzden güzelliğinizin farkında değil sanıyorsunuz. bence bu düşüncelere kapılmayın kıskançlık yüzünden yıkılan yuvalar var hoş birşey değil

Ukalalık yaptıgımı düşünmeyin lütfen önemli olan güzellik değilde anlatmak istediğim şu,farkımda değil gibi sanki.örnegin ben süslensem falan o hemen 'çok yakışıklıyım ya' gibi laflar eder sanki benle yarışıyor.babam karışırdı kıyafetlerıme bazen,eşim hiç karışmıyor eve geç gelsem benım için telaşlanmıyor bile

İşi bedenen olmasada ruhen çok zorlanıyor,hep direksiyon basında ve ınsanlarla ugraşıyor.çok konuşması gerekiyor.eve gelince bu yüzden mı az konuşuyor acaba gün içinde sıkıldıgından olabilir.Erken uyudugunu bılıyordumda bu kadarını tahmın edemıyordum belkı evlenınce değişir dedim :/

Beni gören evli sanmıyor ve çok güzel olduğumu söylüyorlar

evet
sanki evli olanlar güzel değil gibi anlaşılıyor burdan.

eşiniz çok mu yoruluyor iş yerinde?

Lütfen öyle algılamayın öyle demek istemedim.Erken yaşta evlendım çocuk gibi görüyorlar benı bazen belkide.

7yil flörtten sonra gelen evlilikten cicim aylari beklemeniz abes.Monotonlasmaniz normal.Evlenmenin bir heyacani kalmiyor uzunnn birlikteliklerden sonra.

Bir önce okudugum konuda bunun tıpa tıp aynısı, hatta aynı konumu diye tekrar kontrol ettim. Sonuc; Türk erkeklerinin büyük çoğunluğu aynı sanırım canım. Bende buna benzer konulardan şikayetciyim.

bak çözmüşsün işte sebebini..
elbette seninle de sohbet etmesi, vakit geçirmesi gerekiyor.
çalışıyor diye yüzüne bakmayacak diye bişey yok.
ama senin de anlayışlı davranman gerek..
biraz empati herşeyi çözer diye düşünüyorum :)

işiyle ilgili şeyler sorarak konuşturmaya başlayabilirsin..
neler yaşamış koca gün, hiç merak ettiğin birşey yok mu?
dışarda çalışıyormuş, ne insanlar görüyordur
ne hikayeler vardır onda :)

ben çok merak ederim eşimin işini, gününü, iş yerini mesela. ofis olmasına rağmen.
adama hergün anlattırırım
sen de dene belki uykusu açılır.
laf lafı doğurur..

Hep direksiyon başındaysa yoruluyordur sanırım.
ilgisizliğide ondan kaynaklı bence.
Birde evlilik sonrasını evlilik öncesiyle karşılaştırmayın bence.
mutlaka fark olacaktır.

Bence çok fazla takıntı yapıyorsunuz.Eminim ki bu kadar uzun yıldır beraber olduğunuza göre güzel olduğunuzun farkındadır,şımartmak istemiyordur.(Çok yakışıklıyım ya gibi laflarıyla bence size takılmak istiyor)ve bunu başarıyor..

kıskanma konusu da göreceli bence..
ben nefret ederim kıskanılmaktan. kısıtlanılıyormuşum gibi hissederim. sanki bana güvenilmiyormuş gibi hırçınlaşırım.
kıskanılınca insan açıklama yapma hissine kapılıyor. karşında şüpheli gözlerle bakan birisi oluyor gibi çünkü.
o duyguya sinir oluyorum işte.
eşim aynı öyledir. dibine kadar hissettirir o duyguyu çileden çıkartır şükür şu aralar derdimi anladı herhalde..
doğal olarak ben nadir kıskanırım eşimi..

senin eşin de kıskanılmayı istemiyorsa ve sevmiyorsa sana da ona göre davranıyordur belki.

anlatıyor neler yaptıgını özet geçerek.Ben anlatsam iş yerındekı huzursuzluklarımı,gülüyor.Sen işi eve taşıyorsun diyor.E baska ne konusucamkı işi anlatmasam.

anlatıyor neler yaptıgını özet geçerek.Ben anlatsam iş yerındekı huzursuzluklarımı,gülüyor.Sen işi eve taşıyorsun diyor.E baska ne konusucamkı işi anlatmasam.

bir arkadaş eve misafir davet edin demiş.
onu denedin mi peki?
evine misafir gelince de susup oturacak hali yok herhalde?

benimde eşim iş değiştirdikten sonra çok yorulmaya uyumaya başladı eğer benim dizim varsa bilgisayar oynayamıyorsa hemen yatıp uyuyor ama ben yanımda uyumasını istiyorum yan odadada uyumuş olsa sıkılıyorum kendimi yanlız hissediyorum seni anlayabiliyorum canım bol bol dua et kendini başka şeylere ver kocayla uğraşmayı bırak

bizde de aynı ama tam tersi ben erkenden sızıyorum eşim ara sıra plan yapıyor kırmıyorum ama ertesi günüm berbat geçiyor çok uykucuyum çünkü , zaten eve gel yemek bulaşık çay derken saat oluyo 8,30-9 3-5 kelam derken yapıcak pek birşey bulunmuyor , eşinizle hafta sonu plan yapıyormuşsunuz aslında biraz büyütüyor olabilir misiniz hele kış ayında insan daha bi mayışık oluyor , yaz gelince belki düzene girer

Evet canım cicim ayı geçiyor üzgünüm ama gerçek bu. Flört dönemi ile evliliğin arasında ki fark ortada, yaşıyoruz yani. Benim de kısmetse mayısta 2.ci senem olucak. Ve bende çalışıyorum. Akşam dediğin gibi yemek tv çay uyumaya :)) Hafta sonlarıda ya temizlik yada aile ziyaretleri. Gene sen gezip dolaşıyormuş sun eşinle. Avm bile olsa avantaj belki bana göre bilemem. Artık yazda geldi çok şükür. Akşamları sahil kenarlarında mis kokulu deniz kenarlarında yemeklere çaya gidersiniz. Herkesin evliliği monoton luk marotonu mu bilemem ama ben çoğu evliliğin monoton olduğunu düşünüyorum. Çünkü evlenince ilk aylar kavuşmanın heyacanı oluyor zamanlada bu heyecanın yerini alışkanlıklar ve sıradanlık lar alıyor. Aynı evde aynı sofrada aynı şeyleri paylaşmak çok güzel bi duygu. Ama tahmin ediyorumki evliliği sıradanlıktan çıkarmakta biz bayanlara düşüyor. Misal eşim bazı akşamlar 1 2 saat mesai ye kalmak zorunda, ben o günler de süpriz masalar hazırlayıp cicili cicili giyinip ortamı farklılaştırıyorum. Yada akşamları (kırk yılın başı) eşimi ikna edip dışarda yemek yemeği deniyorum. Hafta sonları şansım olmuyor. Ya temizliğim çıkıyor, yada aile ziyareti vs misafir. Sende başka yöntemler bularak hem kendini hemde eşini biraz rahatlabilir sin. Sevgiler

Son düzenleme:

zamanında çok gezmişsseniz çok uykusuz kalıp telfnlarda konusmuussanız çok ağlayıp kavgalar edip peşinden koşturmussan :)
şuan bunlar normal... bazı bünyeler böyle maalsef bende hemen 8de uykum gelio nişanlım saat kaç frkındamısn melek dio ama napıyım gözlerim gidiyor:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…