ben , annem ve aramızda kalan masum meleğim..

yas-bil1

evli, mutlu , yakında çocuklu :)
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2014
1.210
707
34
konu başlığı bulmada zorlandım baştan söyliyim ... moralimi bozan şey annemle aramızda geçen konuşmalar olduğu için hamilelerden soru ve sorunlar bölümüne konumu açmadım..

ilk çocuğum olucak ve yanımda 4 tane çocuk büyütmüş tecrübeli bir kadın olan annem var .. onun bana bu tecrübesiz ve çok ihtiyacım olacak dönemde yardımcı olacağı için çok şanslıyım. ama bazı konularda anlaşamıyoruz.. çok üzülüyorum beni terslemesine . saygı duyuyorum aslında bildiklerine kırmamaya çalışıyorum .. mesela geçendeki diyaloğumuz aynen şuydu:
sabah kahvaltıda ben sütle pekmezi bir arada tüketmiyorum ( süt . pekmezdeki demir emilimini azalttığı için )
ben : anne sütü sonra içerim pekmez yiyorum şuan..
annem : ee nolucak daha iyi işte
ben : ikisi bi arada olmaz anne yararı azalıyor
annem : niye zehirlermi ? off şu internetten biraz uzak dur

başka bi gün dedimki anne ben ıslak mendille değil .. pamuklu suyla bebeğimin altını değiştirmek istiyorum. of 10 saat onlamı uğraşacaksın direk reddediyor..

ikici bi diyaloğumuz
ben : anne bebeği göbek bağı düşmeden mi yıkamalıyız düştükten sonra mı ?
annem: hastaneden gelir gelmez yıkıcaz
ben: bari ilk gün yıkamayalım bebeğin üzerindeki sıvı önemli cildinin emmesi lazım ilk 24 saat yıkamayalım 2. gün yıkarız o zaman anne dedim
annem : yine aynı şekilde bilgisayardan biraz uzak kal.. galiba senle bu bebek yüzünden çok kavga edicez gibi geliyor. bana diklenme sakın dedi. cevap vermedim ama üzüldüm..
dediğim gibi annemden daha iyi biliyorum gibi bi ukalalık asla yapmadım yapmamda .. ama her konudada böyle davranması beni üzüyor. napıcam bilmiyorum ..

Ah anneler muhteşemler ya
Ve biliyormusun doktorların hepsi annelerimizin eskiden bizi büyüttüğü yöntemlerin neredeyse %80 ini öneriyor..
Özellikle bu süper dadı diye bir program var bir izlerseniz ne demek istediğimi anlarsınız..

Pekmez ve süt konusunda haklısınız.Islak mendilde kaliteli içinde zararlı olmayanları var onu da tercih edebilirsiniz.Lakin şu ilk gün yıkamama konusunda katılmıyorum.
Beni yıkamışlar,kızımı da yıkadılar bişey olmadı.Biraz rahat ve relax olun.

Ah anneler muhteşemler ya
Ve biliyormusun doktorların hepsi annelerimizin eskiden bizi büyüttüğü yöntemlerin neredeyse %80 ini öneriyor..
Özellikle bu süper dadı diye bir program var bir izlerseniz ne demek istediğimi anlarsınız..
bende % 80 ini uygularım zaten . bizim sorun şu kalan %20 lik kısımda ..

Pekmez ve süt konusunda haklısınız.Islak mendilde kaliteli içinde zararlı olmayanları var onu da tercih edebilirsiniz.Lakin şu ilk gün yıkamama konusunda katılmıyorum.
Beni yıkamışlar,kızımı da yıkadılar bişey olmadı.Biraz rahat ve relax olun.
canım bende bağ düşmeden yıkanmasında problem çıkarmam.. ilk gün o sıvıyı bari çeksin dediğimde gerek yok tarzında direk terslemesine üzüldüm

Ah anneler benimki de öyle arkadaşım takılma kızıma doğum yaptım doktor göbeği düşüne kadar yıkamayın dedi eve geldik annem kızımı yıkadı anne doktor bir hafta yıkamayın demişti ama dedim, annemin cevap doktor çok biliyor iki çocuk büyüttüm bebek her gün yıkanırsa daha çabuk büyür öyle pis pis mi dursun çocuk bir hafta önemli olan göbek bağını ıslatmamak karışmayın benim işime. :KK57::KK57::KK57:

konu başlığı bulmada zorlandım baştan söyliyim ... moralimi bozan şey annemle aramızda geçen konuşmalar olduğu için hamilelerden soru ve sorunlar bölümüne konumu açmadım..

ilk çocuğum olucak ve yanımda 4 tane çocuk büyütmüş tecrübeli bir kadın olan annem var .. onun bana bu tecrübesiz ve çok ihtiyacım olacak dönemde yardımcı olacağı için çok şanslıyım. ama bazı konularda anlaşamıyoruz.. çok üzülüyorum beni terslemesine . saygı duyuyorum aslında bildiklerine kırmamaya çalışıyorum .. mesela geçendeki diyaloğumuz aynen şuydu:
sabah kahvaltıda ben sütle pekmezi bir arada tüketmiyorum ( süt . pekmezdeki demir emilimini azalttığı için )

başka bi gün dedimki anne ben ıslak mendille değil .. pamuklu suyla bebeğimin altını değiştirmek istiyorum. of 10 saat onlamı uğraşacaksın direk reddediyor..

ikici bi diyaloğumuz
ben: bari ilk gün yıkamayalım bebeğin üzerindeki sıvı önemli cildinin emmesi lazım ilk 24 saat yıkamayalım 2. gün yıkarız o zaman anne dedim
annem : yine aynı şekilde bilgisayardan biraz uzak kal.. galiba senle bu bebek yüzünden çok kavga edicez gibi geliyor. bana diklenme sakın dedi. cevap vermedim ama üzüldüm..
dediğim gibi annemden daha iyi biliyorum gibi bi ukalalık asla yapmadım yapmamda .. ama her konudada böyle davranması beni üzüyor. napıcam bilmiyorum ..
Annen yanında destek olacağı için çok şanslısın. Benimde 2.5 yaşında bir kızım var annemin emeği hakkı ödenmez. Ama annemde olsa o benim kızım oda ayrı bir gerçek :)

Canım aynısı bendede var sabredecez başka çaremiz yok yine onlardan fazla bizi düşünen yok.mesela 2.5 yaşındaki kızım çay istiyo ben çok açık az bise veriyorum annem şeker doldurup veriyor içine. Neymiş şekersiz çay mi olurmuş çocuğa yazık. Kendisi üstelik emekli öğretmen. Ama şekerin zararlı olduğunu bi tür zehir olduğunu anlatamıyorum yok anlamiyo.1 yasina kadar tuz verilmez ama yok kemikleri gelismez ..boyle uzar gider liste.ama işte onları kırmak ta olmuyor.

Emin olun annenizden daha iyi biliyorsunuz. Hatta bebeginiz için bu kadar titiz davrandiginiz için sizi kutluyorum. Anneler her zaman en iyi ben bilirim der ama siz kendi bildiginizden sasmayin. Bebeği kendiniz buyutun ve sadece eksik kaldiginiz konularda yardim isteyin herşeye karistirmayin yoksa çok fazla catisma yasarsiniz.

Hastaneden geldim :)
Annem bir yandan kv diger yandan basladilar :)

Valla cocugu ben dogurdum dediklerinizi duymuyorum kimse karismasin kalp kirarim dedim :)

Kizim 32 aylik hala herseyini sorarlar
sutunu nasil isitalim diye bile :)

Uzmeyin kendinizi
anne sizsiniz
siz ne derseniz o olur :KK66:

ikici bi diyaloğumuz
Bence de internetten biraz uzak dur.Hiçbirşey teknik anlatımda olduğu gibi olmuyor.Bir de,bir bilimsel açıklama yapılıyor.Zamanla o açıklamayı çürütecek,aksini iddia edecek başka bir açıklama yapılıyor.O yüzden en önemli tespit,yaşanmışlık.Deneme yanılma yöntemleriyle elde edilen gerçekler.Süt pekmez demir filan diyoruz da,şu an organik adı altında bile organik yemiyoruz.Pekmeze veriyorlar glikozu,süt pastörize ediliyor...yani çok detaya girersek içinden çıkamayız.Bugün sen hamilesin herşeyi kuralına uygun yapmak istiyorsun.Yarın bebeğin doğduğunda durumun çok farklı olacak.Kuralları sen yıkacaksın yeri geldiğinde.Bir de benim bildiğim,daha doğum anında göbek bağı kesilir kesilmez bebek yıkanıyor hastanede.

Bende fikir vereyim bebeğimi göbeği düşünce yıkadık yani 6.günde, ilk 3 ay ılık su ve pamuk kullandım akabinde unibaby ıslak mendil kullanmaya başladım cream olan çeşidi çokta memnunum pişik kremi olarakta bepanthol kesinlikle

Anlatsam neler neler cikar benden :)
ek gidaya geçişte hazirladigim tuzsuz ve salcasiz sebze purelerine ' iyyy yeme kizim sakin yeme su tatsız tuzsuz seyleri, annen kendi yesin onlari ' diye bik bik konusan bir kayinvalidem vardi. Ki kendisinin kizima yasina girmeden iskembe corbasi icirmisligi vsr.
ardindan kizim fokur fokur hakisina kusmudtu , oh olsun:KK53:
keske bir de kaka fiskirtsaydi:KK45:

burada kırgınlığınız annenizin üslubuna belli ki, bence konuşun bunu kendisiyle, anne bu anneyle açık açık konuşulmaz da ne yapılır? tecrübelerinden emin olduğunuzu ona ne kadar güvendiğinizi belirtin ama siz de bir anne olacaksınız ve doğru bildiğinizi yapmak en doğal hakkınız...

internetten öğrendiklerinizi örneklerle annenize benimsetmeye çalışın. artık bilimsel araştırmalara ulaşmak çok kolay neden doğrusu varken yanlışında diretelim ki?

size yaşanmış örnek vereyim, çocuğun ilk günlerde yıkanmaması gerektiği bence kesinlikle doğru, göbek bağından ziyade özellikle ilk üç gün bebeğin derisini kaplayan verniks tabakasının zarar görmemesi gerekiyor. Ben doğumdan sonra eve gelip banyoya girdiğimde bir baktım annem bebeğimi silmiş ama beyaz sabunlu suyla!! "ay keşke sadece suyla silseydin" diye mırıldanıp geçiştirdim. kızım iki yaşını geçti ve iki senedir Allah başka dert vermesin ama en büyük sıkıntımız kızımın atopik dermatiti ve kuruluktan kaynaklanan egzamaları... kıyafetlerini bile sabun tozuyla yıkadığımda kaşınan çocuğun cilt problemini beyaz sabuna bağlamam gayet anlaşılabilir sanırım :)

böyle pek çok örnek var, hep diyorum bildiklerimizden sorumluyuz siz güzelce kavgasız çekişsiz anlatın hep, sinirlendiğiniz noktalarda bir anne olarak hamilelikten beri yaptığınız fedakarlıkları ve sıkıntıları düşünürseniz annenizi kırma ihtimaliniz çok düşer :) sağlıklı doğumlar dilerim:)

ben internetten gördüğüm her bilgiye inanan bi insan değilim. çok araştırırım . mantığıma yatıyorsa uygulamak isterim. ve anneme çok güveniyorum ona çok ihtiyacım olduğunuda biliyorum annemin bildiklerinin, deneyimlerinin %99 unu uygulayacağımdan şüphem yok sadece o % 1 lik kısımda dahi söz hakkımın olmaması beni açıkçası iyice korkuttu ben çocuk büyütemem gibi düşüncelere kapılıyorum ..

Bence çok şanslısınız böyle atışmalarınız olsun ne olacak :KK48: pekmez konusunda kesinlikle haklısınız bizde eczanemizde satıyoruz sütle kullanmayın diyorum çoğu niye biz karıştırıp içiyoruz diyor anlatıyorum. Bebek temizleme konusunda gayet kaliteli mendiller var isim vereceğim umarım sorun değildir Uni baby Yenidoğan mendil gayet kaliteli yeğenim içinde onu kullanıyoruz. Yıkanma konusuna gelince en az 12 saat sonra yıkanmalı dedi bize doktorumuz. Yani onda da siz haklısınınız.

X