Ben annemi özledim :-(

thesummerofkatya

Guru
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2012
146
203
Herkese merhaba,
iki yıl oldu evlenip uzaklara geleli.. Bu iki yılda çok zorluklar yaşasam da, alıştım sandım. Fazla düşünmemek çözüm sandım hep.
Kocamla severek, isteyerek evlendim. Güzel bir işim, mutlu bir hayatım, ama bolca sorumluluklarım vardı. Annem ve babam ben küçükken ayrıldılar. Annecim beni ve kardeşimi bir memur maaşıyla okuttu, evlendirdi. Kocamla tanıştığımda 30 yaşındaydım(önceden tanışıklığımız vardı aslında ama o kısım biraz uzun). Yurtdışında yaşıyordu, kurulu düzeni vardı ve ben buraya gelmek durumundaydım. Benim için bu tek eksiydi, çok düşündüm ama onunla mutlu olacağıma inandığım için kabul ettim.
Bana hep istediğin zaman türkiyeye gidersin, annen gelir sık sık dendi(annem yalnız yaşıyor bu arada).
İki senelik evlilikte çok şeyler yaşandı tabii ama genel olarak mutluydum. Tek isteğim annemi kısa sürede olsa burada ağırlamak, yerimi yurdumu göstermekti. Olmadı..
Geçen hafta vize başvurusu yaptık ve red oldu. Maddi durumu yetersiz dendi. Biz davet gönderdiğimiz halde. Günlerdir ağlıyorum ve sürekli kocamı suçlar oldum. Hani annem gelecekti diye.
Neden burdayım? diye sorar oldum kendime. Ağlayarak uyuyup, ağlayarak uyaniyorum. Hiç iyi değilim. Ve bu ruh halinden nasıl kurtulacağımı bilmiyorum.
Kendimi nasıl teselli ederim, bu geri dönmek duygusundan nasıl kurtarırım?
(Daha açıklayıcı yazmak isterdim ama kafam çok dağınık. Soracaklarınız olursa cevap verebilirim)
Şimdiden okuduğunuz için teşekkürler.

Çok zor bir durum allah yardımcınız olsun...Bende gurbetteyim 10 senedir memleket memleket geziyoruz,annem çok sık gelir gider,o bile yetmiyor bazen..yurt dışı olması işleri zorlaştırıyor tâbi...Umarım herşey yoluna girer de anneciginize kavusursunuz..

ben yurt içinde oldugum halde yenemedim bu '' geri dönme hissi' ni... ailem istanbulda ben mersindeyim. aslında güzel bir evliliğim var Allaha şükür eşimle iyi aramız ama bi tarafım hep eksik. kimsem yok yaşadığım şehirde. geceleri yatarken,sabah kalktığımda aklımdan gecen hep aynı şey ''neden burdayım!!'':KK51:

canim esini hic suclama onuda kendinden sogutma sonucta onun elinde olan bir sey degil. vizelerde cok incelendigini biliyorum insanin evinin tabusuna kadar soruyorlar. sacma sapan seyleri bile soruyorlar. 80 yasinda bir kadinin evinin tabusunu sormak sacma sanki bu kadin orda calisabilcek.

ben yurt içinde oldugum halde yenemedim bu '' geri dönme hissi' ni... ailem istanbulda ben mersindeyim. aslında güzel bir evliliğim var Allaha şükür eşimle iyi aramız ama bi tarafım hep eksik. kimsem yok yaşadığım şehirde. geceleri yatarken,sabah kalktığımda aklımdan gecen hep aynı şey ''neden burdayım!!'':KK51:
bende yanlızım:cry: 2 kardeşim istanbulda ama onlarda birbirine bayağı uzak mesafede ben başka şehirdeyim..o his hiç geçmedi 12 yıldır..

evet canım. ama oraya da taşınır yani neden olmasın :KK53: hayırlısı ya bakalım ne olacak :KK51:
inşallah canım eşim emlakçı ve burayı avucunun içi gibi bildiğinden ekmek parası burada,zaten annemde rahmetli oldu..baba evinde yabancı gibi oluyorsun,ne yapalım kader kısmet..allah sevdiklerine ve sane sağlıklı uzun ömürler versin..

Çok tesekkür ederim hepinize. Ama atlayip gitme lüksüm maalesef yok. Çok heveslenmistim annem gelecek diye. Zaten kac sene daha basimizda kalacak, neden yanimda degil diye kendimi yedim bitirdim.
Kocam da benimle hüngür hüngür agladi, ilk kez bu kadar çaresiz gördüm onu da..
Üzüldüm ona da ama ben gelirken çok vaadlerde bulundu. Ve hicbiri de gerçeklesmedi. Ondan bu kadar kinleniyorum galiba..

Iste o bir tarafin eksik kalma duygusundan kurtulamiyorum :-( umarim siz de ben de en kisa zamanda kurtuluruz..

X