Ben artık bununla bas edemiyorum..psikolog mu? aile danışmanı mi? Boşanmak mi?

Olympea

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2016
1.384
2.191
83
Iyi geceler. Şimdiden rahat batması, aile yuzunden bosanilir mi falan diyecekler bilsinler ki gerçekten artık sağlığımı olumsuz etkilemeye başladı.biraz uzun olabilir şimdiden k.bakmayın.

Eşimle severek evlendik. Gerçekten gözümün içine bakan biri. Sürekli alttan alır, sever sayar iyi bir estir. Geçmişte ailesiyle sorunlar yaşadık yuzgoz olduk belki kucuk bir kisminda gorece kusurlu taraf bendim. bi de bu sorunlar belki başkaları yaşasaydı umursamazdi bile ama ben taktım. Hem de acayip şekilde. Esim geçmişte yasanan sorunlarda pasif kaldı . O ise pasif kalmadigini sadece tepkisini yanimda vermediğini söylüyor yani tepki verdigini ama benim gormedigimi soyluyor.

Neyse ben unutamiyorum yaşananları ve artık sağlığımı olumsuz etkiliyor. Bugün ailesiyle görüştük benim yaşadığım stresten nefesin kesildi midem bulandı lavaboya zor yetistim. Ben bu insanları gormedigimde uzak oldugumda eşimle cocugumla çok mutluyum sorunun yok. Ama bunları görünce tüm iç huzurum, aile huzurum kaçıyor. Gorusmiyim desem esim tamam der ama evimde bunun huzursuzluğun esim dolayısıyla yine yasarim. Napiyim ben artık panik atak, anksiyete belirtileri vermeye başladım asamıyorum.

Son düzenleme:
Bu aile meselesi disinda sorunumuz yok. Varsa da her evde olan ufak tefek sorunlar.

Bu dereceye gelecek kadar büyük sorunlar yaşadınız o zaman?
Belki sorunlari sana anlatsan o da sorun mu dersin ama ben sorun yapıyorum. Bu biraz da benim kisiligimle alakalı birinden soguduysam olsem o kişiyle görüşmem bir araya gelmem bu babamın oğlu olsa bile. Politik olamam mis gibi yapamam yapamiyorum yani. Ben bu insanlardan soğudum iyi de deseler batıyor.

Canım seni çok iyi anlıyorum birebir aynılarını bende yaşadım inan bu kadar benzeyebilir. Bende eşimin ailesi yüzünden çok sorun yaşadım beni savunmadigini hissettim ve geçmişi asla unutamıyorum hep eski konular aklıma gelir ve kavga çıkar onları gördükçe.. yapılanı asla unutamıyorum benimde resmen uykularım kaçıyor.. eşime kalsa çok küçük şeyleri sorun ediyorum fazla alinganim vs. Bu sefer eşimle çok büyük kavga ediyoruz benim eşimde beni çok dinler alttan alır ama ailesine tahammül edemiyorum allah sabır versin kelin ilacı olsa başına sürermiş :işsiz: bende ailesi yüzünden eşimden onlarca kez ayrılma noktasına geldim ve o benim için bu kadar uğraşmasa evliliğim çoktan bitmişti diyebilirim :KK42:

Belki sorunlari sana anlatsan o da sorun mu dersin ama ben sorun yapıyorum. Bu biraz da benim kisiligimle alakalı birinden soguduysam olsem o kişiyle görüşmem bir araya gelmem bu babamın oğlu olsa bile. Politik olamam mis gibi yapamam yapamiyorum yani. Ben bu insanlardan soğudum iyi de deseler batıyor.

İşte tam cevap verebilmek için ucundan da olsa sorun özeti öğrenmek istedim. Eşinle ilgili sorun olsa hani boşan deniyor ama aile ile alakalı sorun bence eşinle konuş bir süre görme iletişim kurma derim Tabii ki psikolojik olarak yardım al bu nefes kesilmesi VS eminim faydası olacaktır. Mutluluklar

Bende asla.politik olamam. Aile iliskileri akrabalik iliskileri hatta bazen dostluk iliskileri de siyaset isteyen isler. Belki baskasinin önemsemeyecegi basit göreceği seyler yapmışlardir sana fazla gelmistir. Bu da mukemmelliyetci ve hassas insanlarin basina geliyor hep zaten. Umarim radikal bir karar alirsin. Eger alamazsan kendi icindeki hırsın bitmeyecek. Onlarin yanina gittikce sinir oldugunla kalacaksin. Hiçbirşeyde senden ve sagligindan muhim degil. Olmamali.

Canım seni çok iyi anlıyorum birebir aynılarını bende yaşadım inan bu kadar benzeyebilir. Bende eşimin ailesi yüzünden çok sorun yaşadım beni savunmadigini hissettim ve geçmişi asla unutamıyorum hep eski konular aklıma gelir ve kavga çıkar onları gördükçe.. yapılanı asla unutamıyorum benimde resmen uykularım kaçıyor.. eşime kalsa çok küçük şeyleri sorun ediyorum fazla alinganim vs. Bu sefer eşimle çok büyük kavga ediyoruz benim eşimde beni çok dinler alttan alır ama ailesine tahammül edemiyorum allah sabır versin kelin ilacı olsa başına sürermiş :işsiz: bende ailesi yüzünden eşimden onlarca kez ayrılma noktasına geldim ve o benim için bu kadar uğraşmasa evliliğim çoktan bitmişti diyebilirim :KK42:
Ayni benim durum.Esim cabalamasa yüz defa bosanmistik. Ayni şekilde bunlar aklıma geldikçe eşimle başka şeyi bahane edip kavga çıkarıyorum.

Bende asla.politik olamam. Aile iliskileri akrabalik iliskileri hatta bazen dostluk iliskileri de siyaset isteyen isler. Belki baskasinin önemsemeyecegi basit göreceği seyler yapmışlardir sana fazla gelmistir. Bu da mukemmelliyetci ve hassas insanlarin basina geliyor hep zaten. Umarim radikal bir karar alirsin. Eger alamazsan kendi icindeki hırsın bitmeyecek. Onlarin yanina gittikce sinir oldugunla kalacaksin. Hiçbirşeyde senden ve sagligindan muhim degil. Olmamali.
Ilk defa nefesim kesildi, iki kere lavaboya kostüm afedersiniz ogurdum baya. Ellerim ayaklarım alev aldı tüm bedenim titredi. Yani artık bunun sonu panik atak falan heral de.

Ilk defa nefesim kesildi, iki kere lavaboya kostüm afedersiniz ogurdum baya. Ellerim ayaklarım alev aldı tüm bedenim titredi. Yani artık bunun sonu panik atak falan heral de.
Gecmis olsun. Neden peki yani ne yaptilar ki

Psikoloğa gitmelisiniz.

Küçük sorunların bu denli içinizde büyümesi ve bu tur tepkiler vermeniz normal degil bunu siz de biliyorsunuz.

Lavaboya gidip ogurmeniz , elinizin ayağınızın titremesi hiç normal değil.

Bu kini içinizden atmak zorundasınız. Eşiniz sizi daha ne kadar alttan alabilir bir düşünün .

Her şeyden önemlisi bu şekilde devam ederse ruhunuzun tedavisi geç kalabilir.

Zamanında sorunlar yaşamışsınız ve size göre eşiniz pasif kalmış.
Eşinizle sorunları bir şekilde aşmışsınız.
Eşinizi seviyorsunuz.
Eşinizi affedebildiyseniz,atlatabildiyseniz,
Ailesi ile de pekala sorunları aşabilirsiniz.
Eşiniz ailesinden kopacak değildir. Sizde aynı şekilde.
Sık sık bir araya gelmiyorsanız,
İdare edilebilir.
Konum o anda neyi gerektiriyorsa onu yapın.
Mesafe çok güzel birşey çok severim ben.

Kendi içinizde artık bu durumu yenmelisiniz.
Gidip gelmeyi gözünüzde büyütmeden gerçekleştirirseniz sizin için çok rahat olacaktır.
Aynı şekilde bu sorunlar tam tersi eşiniz ve aileniz arasında olsaydı,sizde eşinizin bu şekilde yapmasını isterdiniz.
Diğer türlü iki taraf için zor bir durum.
Bir tarafta aileniz bir tarafta eşiniz.

Hic bisey yapmadilar ama dedim ya ben soğudum bi kere. Zoraki görüşmek bana zulüm.
Bende böyleyim iste hic unutmam yaptiklarini. Ben pislik olsam belki sindiririm ama ben hatasizken birinin bisey yapmasını asla unutamiyorum cogu zaman pasif agresif oluyorum. Pasif agresyonu bir araştırın isterseniz.
Pskologa gidebilirsiniz ama ben artık psikolojimin karakterimle bütünleştigini düşündüğüm icin gitmiyorum bile :)

Psikoloğa gitmelisiniz.

Küçük sorunların bu denli içinizde büyümesi ve bu tur tepkiler vermeniz normal degil bunu siz de biliyorsunuz.

Lavaboya gidip ogurmeniz , elinizin ayağınızın titremesi hiç normal değil.

Bu kini içinizden atmak zorundasınız. Eşiniz sizi daha ne kadar alttan alabilir bir düşünün .

Her şeyden önemlisi bu şekilde devam ederse ruhunuzun tedavisi geç kalabilir.
Gidicem zaten ama malesef dünyanın tüm psikologlari toplansa da bu kini içimden atacagimi hiç zannetmiyorum. Zira çok çok zor kin tutarım hatta bunlardan önce bir kişiye kin tuttum bugüne kadar iste tuttum mu da daha gitmiyor kinim.

Her insanin sorun anlayışı farklıdır ve önemli olan sizin hayatınız, aileniz ve mutluluğunuz.
Size tavsiyem, eşinizin ellerini sıkı sıkı tutun ve güzel evliliğinize odaklanin. Kendi büyuk ailenizde dahil 3. Kişilerin duracagi yerin cizgisini biz belirlemeliyiz.
Aile terapisti, yasam.kocu ya da psikolog hangisi size yakin gelirse bir gorusme ayarlamaniz ve belki sonrasinda esinizle beraber de gidersiniz, emin olun iyi gelecek, ertelemek sadece aorunlari hali altina iter, hep ayni seyleri yasarsiniz, aşmak için kararli bir sekilde hareket edin. Guzellikler diliyorum sizin icin.

Iyi geceler. Şimdiden rahat batması, aile yuzunden bosanilir mi falan diyecekler bilsinler ki gerçekten artık sağlığımı olumsuz etkilemeye başladı.biraz uzun olabilir şimdiden k.bakmayın.

Eşimle severek evlendik. Gerçekten gözümün içine bakan biri. Sürekli alttan alır, sever sayar iyi bir estir. Geçmişte ailesiyle sorunlar yaşadık yuzgoz olduk belki kucuk bir kisminda gorece kusurlu taraf bendim. bi de bu sorunlar belki başkaları yaşasaydı umursamazdi bile ama ben taktım. Hem de acayip şekilde. Esim geçmişte yasanan sorunlarda pasif kaldı . O ise pasif kalmadigini sadece tepkisini yanimda vermediğini söylüyor yani tepki verdigini ama benim gormedigimi soyluyor.

Neyse ben unutamiyorum yaşananları ve artık sağlığımı olumsuz etkiliyor. Bugün ailesiyle görüştük benim yaşadığım stresten nefesin kesildi midem bulandı lavaboya zor yetistim. Ben bu insanları gormedigimde uzak oldugumda eşimle cocugumla çok mutluyum sorunun yok. Ama bunları görünce tüm iç huzurum, aile huzurum kaçıyor. Gorusmiyim desem esim tamam der ama evimde bunun huzursuzluğun esim dolayısıyla yine yasarim. Napiyim ben artık panik atak, anksiyete belirtileri vermeye başladım asamıyorum.

Back
X