Seni anlamayanlarla hayalini paylaşma sen de
Ben dünyada ennnn çok seyehat ederken mutlu oluyorum, ama anneme göre bu : şimariklik.
Oysa bir kuruş parasını istemiyorum gezerken.
Geçenlerde ev kalabalikti,konu açıldı.
Ben de gezmenin o kadar da pahalli olmadığını, şu kadar paraya bilet bulduğumu, hatta çok yakin yabancı bir arkadaşımın Avrupa'nın bir ucundan buraya pedallayarak geldiğini, couchsurfingde benim gibi evini açan insanlarin evinde kaldığını, bu şekilde 1 sene gezdiğini falan anlattım buyuuuuk bir hevesle.
Annem bağırıp çağırmaya başladı 'dilenci işte! Yolda milletten para alıp yemek yiyen insanlar, kime özeniyor bu çocuk, salak salak konusuyo' falan diye, hakaretler vs vs... Kime özeniyor dediği gruptan insanlar da son bir yılda tanışıp arkadaşlık ettiğim neredeyse herkes. Yani bu ve buna benzer şekilde dünyayı gezen onlarca insan...
Ama işte ona göre : ozentilik
Ben de artık hiiiiç anlatmamayi tercih ediyorum.
Kadına İran diyorum, hakaret ediyor, Rusya diyorum hakaret ediyor... Konuşacak insan değil, ne anlatayim??
*Üstelik kendisinin de pasaportu var, o da gezmeyi çok sever. İşin ironik tarafi burasi...
Sana tavsiyem boşver, senin hayallerini anlayacak kapasite onlarda yok demek ki.
Benim arkadaşımın bir babası var. Adamın tek bildiği şey güvence için ev almak. Hayatta yaşama amacı ev edinmek-cocuklarinin ev almasına yardımcı olmak... Tam düze erince bir de tatil bölgesinden ev aldı. Neden? Çünkü ev önemli :) 60 yıllık omrunü ev peşinde çürüttü... Böyle bir insana kazanılan parayla gezmenin güzelliğini anlatabilir misin?
İmkansız :)
O yüzden üzme tatlı canını...hayalini yasa