• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben bakarim karima sen üzülme..diyemedi

biz kadınlar bazen ne kadar aciz oluyoruz erkekler karsısında..bildiğimiz şeyleri unutturuyorlar bizim üstün olmamızı hiç çekemiyorlar daha falan filan..bende suan buna benzer bi sorun yasıyorum canım eşim baska bır kuruma gecerek daha fazla para kazanmamı istiyor.aslında çıkacaksın işten oturacaksın evde sana da bakacak çoluk çocuğada sende gezip tozacaksın erkekler böyle kadınlardan anlıyor bence

Kizlar dün canimi cok sıkan bir hadise yaşadım..
Yaklaşık 5 senedir ha gayret ya sabır diyerek calistigim iş yerimde inanilmaz mutsuzum artik son damla da taşti derler ya öyleyim..
Her ay maasimla faturalarimizi ödüyorum evlenmeden önce cektigimiz iht.kredisini oduyorum ve yemek kartimla bile evime alisveris yapiyorum yemegimi bile evden goturuyorum.. Mobilya taksitlerimizin cogunu ben oduyorum.. Bu kadar uğrasirken kendimi degerli saniyordum..

Dün deli gibi aglayarak esimi aradim dayanamiyorum artik burda calismak istemiyorum istifa etmek istiyorum yine is bulurum gerekirse markette bile calisirim ama yeterki huzurum olsun dedim.. Hic sesini cikarmadi .. Yarim agiz ayril isten o zaman dedi .. Morelim bozuldu geri dondum isyerine ve bir msj " sana isten ayril diyemiyorum bütün masraflarini karsilarim garantisini veremem"

Ne masrafim varki? Ne uzerime bir esya alirim nede her haftasonu gezmeye giderim ne taki ne ayakkabi hicbir sahsi masrafim yok ki :( calistigim halde evime temizlikci bile tutmuyorum hatta yogurdumu bile evde kendim yaparim kizlar düsünün artik

Güvenim yerle bir oldu kizlarbirde cocuk sahibi olmayi dusunuyorduk kime guvenicem ki? Ya da daha kaç parçaya bölünücem? Ben ona calismicam demedimki sadece birkac ay kafami dinlemek istedim ama diyemedi..

Eşiniz sizin çalışmanıza güvenip ona masraf olmayacağınızı düşünüp o yüzden evlenmiş sanırım sizinle. Ne mantıktır ya ''bütün masraflarını karşılarım garantisi veremem'' Ne iş yaparsın sen diye sormazlar mı adama? Çok saygısızca buldum.

bence hiç moralını bozma canım madem dayanamıcak kadar bunaldın esının dedıne bakmadan ayrıl ıs yerınden bı muddet kafaanı dınle hem onun soyledınede okadar takılma senın sorunun bıraz masrafsızlık olmus erkeklerın ıkı bardagı varsa bırını kırıcaksın derlerya ne kadar harcama yaparsan ne kadar daraltırsan ,okadar kıymetlı oluyoruz oyuzden esın senın kendı kendıne hatta o eve yetmene alısmıs ee halıyle senın yukunun altına gırmek ıstemıyor..

son iki mesajı biraz acımasız buldum.hayat müşterek adam da yük altında eğer baştan beri okuduysanız.sıkıntılar her iki tarafı vuruyor.kimse keyfine harcama yapamıyor. nereden bulacak çalacak mı?erkek değil mi ne yapıp edip bulacak eşekler gibi karısına en iyi şekilde bakacak mantığını kabullenemiyorum.arkadaş işte çıkarsa durum tepetaklak olabilir o zaman siz mi el verecek siniz?iki bardak varsa birini kıracaksın ne demek?kaldırım taşımı yiyecekler 1 ay boyunca?birşey vrsa vardır yoksa yoktur.yanlış yönlendirme olmasın lütfen...

Son düzenleme:
son iki mesajı biraz acımasız buldum.hayat müşterek adam da yük altında eğer baştan beri okuduysanız.kimse keyfine harcama yapamıyor. erkek değil mi ne yapıp edip bulacak eşekler gibi karısına bakacak mantığını kabullenemiyorum.arkadaş işte çıkarsa durum tepetaklak olabilir o zaman siz mi el verecek siniz?iki bardak varsa birini kıracaksın ne demek?kaldırım taşımı yiyecekler 1 ay boyunca?birşey vrsa vardır yoksa yoktur.yanlış yönlendirme olmasın lütfen...

Arkadaşın eşi olmasa o mantıkta bi erkeğe daha neler yazardım ben ama hakkım yok. Dünyanın bin türlü hali her zaman var kadın içinde erkek içinde böyle. Arkadaş eşi böyle bi durumda kalsa o cevabımı verecekti eşine. Hayat müşterek elbette biz evlenirken erkeğin soyadını alıp dini nikahımız kıyılırken onun himayesinde sayılıyorsak onun boynunun borcu zaten eşine bakmak. Ha kadının kendi insiyatifidir çalışır evine bakar parasını kazanır ayaklarının üzerine durur ne ala.Kadın bi süre dinlenmeye ihtiyacı olduğunu söylemiş bunun yerine bi süre evimde olmak istiyorum çalışmak istemiyorumda diyebilirdi ama cevap ''senin ihtiyaçlarını karşılarım garantisi veremem'' olmaz ya aklım almadı.

adamın uslubu düşüncesini aktarış şekli yanlış kabul ediyorum ama dürüst davranmış..

borçları karşılamak mecburen ihtiyaçları karşılamaktan önce geliyor ilerde dağ gibi olmuş bir borçla uğraşmaktansa.mecbur bu durumda ihtiyaçları ötelersin.hepimiz öyle yapmıyor muyuz.ok zevkimizi ertelediğmiz zamanlar oluyor.

evden para eksilince hayat standardı mecburen düşüyor.bu durumda sen bir erkek olarak benim ne ihtiyacım varsa eskiden olduğu gibi tam edeceksin diyemezsin ki..benim annemde zamansız ben istemiyorum artık deyip istifa etti.evin kredi borcu akrabalara borçlar evin geçimi olduğu gibi babama kaldı.o süreçte kalp hastası oldu sıkıntıdan..

biz kadınlar bazen ne kadar aciz oluyoruz erkekler karsısında..bildiğimiz şeyleri unutturuyorlar bizim üstün olmamızı hiç çekemiyorlar daha falan filan..bende suan buna benzer bi sorun yasıyorum canım eşim baska bır kuruma gecerek daha fazla para kazanmamı istiyor.aslında çıkacaksın işten oturacaksın evde sana da bakacak çoluk çocuğada sende gezip tozacaksın erkekler böyle kadınlardan anlıyor bence

bencede çok haklısın:31:

SAKA gibi yaaa inanamiyorum o senin karin tabi bakicaksin karsiliycaksin lütfen bukadar avrupai olmuyalim ya yeri geldimi ataerki toplummusuz hayir efendim artik deilmis ne demek evet öleyiz öleysek de bunun hakki verilecek bugün bnm esimde dediki tartisma ortasinda calistirmiyorum ya senin daha ne istiyon dedi ki ben evlenmeden önce hep calisan babamdan dahi 1 tl isteymeyen biriyim esimede cok dedim diyorum evlendigimden beri calisiyim gencim evde napabilirim destek birikim...felan yok ben calisrtirmam calistiran calistirsin bna ters ben sana bakarim sende yemegimi üzerine düseni yap yeter dien kisi bana demesin mi calismion daha ne istiyon soke soke ta bi sokde ya

birazda gerçekçi olmak gerekiyor hepimizin aldığı maaş belli aşağı yukarı tek maaşla ev geçindirmek bir çok şeyden vazgeçmek demek ilerde yetiştireceğiniz cocuklara birikim yapamamak demek..yorganı çekiştire çekiştire ayağınızı kapatsanızda mutlaka bi yeriniz açıkta kalır helede borç varsa helede bu bankayaysa...yandığınızın resmidir..gemiyi batırdıktan sonra terkeden kadınlarda oluyor..herkes evlenmeden önce eşinin maaşını gelirini biliyordu değilmi neyi yapıp yapamayacağınıda..ben karın tokluğu ile otururum yılda bi sefer ayağıma bi çizme alırım diyebiliyorsanız amenna..borçları yaparken ilerde ben çalışamayabilirim ona göre yapalım desydiniz keşke

hekimden değil çekenden sor diye geçiyor bir şarkıda.ticaret hayatının içindeler..iyiyken dengeler heran tepetaklak olabilir..hayat standardınız düşünce eskiye özlem duyuyorsunuz haliyle huzursuzluk ve mutsuzluk oluyor.çocuktum çoğu zaman bir akşamı sade makarnayla geçiştirirdik.babam artık marketten eli kolu dolu gelemiyordu.annem teyzemin eskilerini giyiyordu.kardeşiimle bende erkek kuzenlerimizin.borç altında ezilemeyen anlayamaz.oyüzden kimse kendiyle kıyaslamasın.bunu yaşayamayan aa kızım hayatını yaşa demesin.önce kadının ihtiyaçları diyemiyorsun durumda.bende gencim bende çoğu zaman istemediğim maddi manevi zorluklar yaşıyorum ama Allah rızası için imtihandr deyip katlanmaya çalışıyorum.

msjı ılk okudugumda keyıften oyle bı cevap verdını dusunmustum fakat dıger sayfalarıda okuyunca cıft taraflı dusunuyorum esın borcları dusundugunden oyle bı cevap vermıstır ve ıyıde etmıs cunku bı cok arkasaıma katılıyorum borcları odeyemeyedıgınızde daha buyuk sorunlar olacak bencede en azındaan borclar bıraz olsun azalana kadar sabredın

Her ay maasimla faturalarimizi ödüyorum evlenmeden önce cektigimiz iht.kredisini oduyorum ve yemek kartimla bile evime alisveris yapiyorum yemegimi bile evden goturuyorum.. Mobilya taksitlerimizin cogunu ben oduyorum.. Bu kadar uğrasirken kendimi degerli saniyordum..
Hic sesini cikarmadi .. Yarim agiz ayril isten o zaman dedi .. Moralim bozuldu geri dondum isyerine ve bir msj " sana isten ayril diyemiyorum bütün masraflarini karsilarim garantisini veremem"

Ne masrafim varki? Ne uzerime bir esya alirim nede her haftasonu gezmeye giderim ne taki ne ayakkabi hicbir sahsi masrafim yok ki :( calistigim halde evime temizlikci bile tutmuyorum hatta yogurdumu bile evde kendim yaparim kizlar düsünün artik

Güvenim yerle bir oldu kizlarbirde cocuk sahibi olmayi dusunuyorduk kime guvenicem ki? Ya da daha kaç parçaya bölünücem? Ben ona calismicam demedimki sadece birkac ay kafami dinlemek istedim ama diyemedi..

Ben başka bir açıdan bakabilir miyim?
Biraz sorumluluk almak (ki birazdan bir hayli fazla almış olabilirsiniz) şu sıralar size sanırım ağır geliyor. Ufak bir depresyon bile olabilir.. bilemiyorum.. İş yerinizde ki durum ve sorumluluk nedeniyle bekar zamanlarda hissettiğimiz o özgürlük duygusunu hissedemiyor olabilirsiniz. Dolayısıyla sevmediğiniz bir yere bir miktar daha tahammül etmek durumundasınız..
Eşinizin kötü niyetli olduğunu hiç sanmıyorum.. Hatta sizi daha iyi yaşatmak istiyor gibi geldi bana.. Şu an mevcut durumda yeni bir iş yeri ile uğraşıyor.. Emin olun her şey çok iyi gitse, işten çık bile diyecektir.. Ama şu an değil.. Gördüğüm kadarıyla iphone ile ilk postunuzu atmışsınız.. Kızmayın, şunu demek istiyorum, işten çıkarsanız telefonunuzun yükü bile eşinizin üstüne binecek, diğer tüm masraflarla.. Belki bu durumda bazı lüks ihtiyaçlarınızı kısmak zorunda kalacaksınız ve eşiniz bunu yapmanızı hiç istemiyor.. Belki ailenizin durumu iyi idi, en azından bazı lüks ihtiyaçlarınızı karşılayan bir aileniz vardı.. çalışmasanız bile sizin ihtiyaçlarınızı karşılayabilen bir babanız mesela.. Eşiniz, siz işten çıkarsanız bunu yapamayabilir şu anda.. size ihtiyacı var.. Ve sizin alıştığınız şekilde yaşamanıza da ihtiyacı var..
Size işten çıkmayın dememiş adam.. Sadece kendi durumunu anlatmaya çalışmış.. "bütün masraflarını karşılayabilirim garantisini veremem".. inanın bu çok iyi niyetli bir cümle.. tamam erkekler biraz düz.. cümle kurmakla ilgileri bile yok.. sadece sizin sonradan daha çok üzülmenizi engellemeye çalışıyor.. şimdiden durumunu söylüyor ki, sonrasında bir de gerginlik yaşamayın.. hesaba katmadığınız pek çok lüksü hatırlıyor, düşünüyor olabilir..
Niye tutamayacağı bir söz versin ki birden heyecanlanıp "ben bakarım karıma aslanlar gibi!" deyip de hiçbir şey olmamış gibi etrafta dolanan nicelerini bilirim.. bir senenin sonunda istenen kuaför masrafı için bile "Çok masraf çıkarıyorsun" diyeni bilirim.. Eşiniz dürüst olmaya çalışıyor sizi çok sevdiği için..
Birazcık daha dayanmaya çalışın..
İş yerinizi değiştiremiyorsanız.. yaptığınız işi çeşitlendirin.. bir konuya daha sarın.. farklı birileriyle sosyalleşin iş yerinden.. sizi tam olarak ne sıkıyorsa onun üzerine yoğunlaşın.. mesela konu patronsa.. adam çekilmez biriyse.. ya da kadın.. onu şaşırtacak bir proje hazırlayın.. onu farklı bir şeyle meşgul edin.. şimdi pes etmeyin..
işinizle ilgili sıkıntıyı bilmediğim için daha fazla yazmak istemiyorum..

Ama lütfen üzülmeyin.. dürüst bir eşiniz var ve eminim sizi çok seviyor..
İşleriniz rast gider inşallah ve mutluluğunuz katlanarak artar..

Serotonin teşekkür ederim ilgin için.. yazdıklarında inna çok haklısın.. şu an sakin kafayla düşününce sana o kadar çok hak verdimki :13:
Aslında sorunlarımın tamamı işimle alakalı.. Ve inan aşamadığım sorunlar var aşabileceğim gibi değil.. Hayırlısı olsun hakkımızda ne diyelim..

Back
X