• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben bakarim karima sen üzülme..diyemedi

bız herseyı ortak öderiz ama hep korkardım cocuk yaparsam bana bakabılırmı dıye isteyen bakabılıyormus yapabılıyormus baba olmak sorumluluk ister eş olmakda öyle bence bıraz yükü ona ver sonra düşün işi bırakmayı yada cocugu hemen düşünme derim.

aklım ve duygularım karışık değil.. benim ondan tek duymak istediğim sen böyle mutsuzken çalışmanın bir anlamı yok çık işten dinlen biraz kafanı topla Allah ne verdiyse geçinir gideriz sıkma canını deseydi.. ben sadece bu desteği duymak istedim.. Benim mutsuzluğum hep işyerim yüzünden oldu.. eşimde bunu biliyordu kaç kere düşündüm istifa etmeyi hep destek oldu ama iş ciddiye binince yan çizdi..

Onun sıkıntılarını, yaptıklarını ve yapmaya çalıştıklarını bilirken, ki bildiğiniz onu savunmanızdan gayet açık anlaşılıyor, ve sizin çalışmanız şu şartlarda zorunluyken böyle birşey söylese nasıl mutlu olabilirdiniz ki.
Adam gerçekçi.
Üstelik defalarca istifa etmenize destek olmuş iş ciddi değilken.
E şimdi bu zorunluluklar varken yine tamam deseydi ve siz de bir cesaret istifa etseydiniz ödemelerinizi yapamadığınızda daha büyük sorunlar çıkmayacak mıydı?

Bence eşine haksızlık etme. Evlendiniz ve ihtiyaçlarınız vardır mutlaka. Taksitte ödüyorsunuz. Evin kira mı? Sen taksit ödüyorsan onun maaşının yarısıda kiraya ve faturalara gidiyordur. bunu biliyorum çünkü bende aynı durumdayım. evliliğimin ilk 2 ayında hemde neye uğradığımı şaşırdım. Evlenmeden önce kuaförümede giderdim, pahalı restaurantlarda da yemek yerdim, gezerdim de. Ama evlendikten sonra tamamen 2 kişilk yaşamaya başlıyor insan. Sen yapmıyorsun kendine birşey almıyorsun ama o alıyor mu? Geziyor mu? Parayı başkalarıyla mı harcıyor? Bunları düşünmen gerek bence. Onun msjda söylemek istediği masraflarda evlilik masraflarıdır. Senin şahsına ait masrafları kastettiğini sanmıyorum.
Biz bayanlar duygusalız işyerinde birilerinin emri altında olmaya azar yemeye dayanamıyoruz bazen. PEki onun işyerinde ne yaşadığını biliyr musun? O arayıp sana ağlayabiliyor mu? Senin birkaç ay evde oturman demek birkaç ay o taksitlerin ödenememesi faize binmesi demek. O zaman ne olacak? Eliniz nasıl rahatlayacak?
Boşver bunlara hiç canını sıkma illa bu işyerinden kurtulucam diyorsan da iş bul önce öyle çık.. Çünkü eve giren ve çıkan para belliyse yapacak birşey kalmıyor kardeşim. Anladığım kadarıyla da eşin öyle har vurup harman savuran bir adam değil. Destek ol sen yinede kocana. Sıkma canını. Kapıyı kapattığında kimle kalıyorsan ona değer ver.
Herşey düzelir zamanla. Hayırlısı olsun hakkınızda.

bende ilk okuğumda sandım ki, eşiniz kendi zevki için harcama yapıyor, maaşını onlara veriyor. ama değilmiş. eşiniz gerçekçi yaklaşmış. evliliğin başlarında zorluklar çekiliyor. bak ben 2 yılı geçti evleneli ve ilk yıl doğru düzgün birikim yapamadık, borç alalarak geçiniyorduk. şimdi yeni yeni birikim yapabiliyoruz.

eşiniz iş yeri açmış, esnaflık yapıyor, işini oturtması uzun sürer. işini bırakıp evde dinlenirsen, para yetiştiremediğinizde psikolojin bozulur. işini bırakırsan hemen iş bulamayabilirsin.

bence çoook abartmışsınız yogurdumu bile kendim yaparım demekle ne var bunda ben hem çalışıyorum işim oldukça stresli takıntılı kişilerle sırf bayan oldugun için erkek gibi mücadele etmeye bile kalkıyosun beni amirim dövmeye bile yeltendide başka bayan hoca müdahale etti ,ama yılmadım yılmamda borç içindeyiz ev aldık evime temizlikçi bende getirmiyorum bir oglum var zar zor bakıcıya para veriyoruz 20 tl 1 ayımı geçiriyorum eşimde benden farklı değil ama mutluyuz hiç düşünmedim işi bırakmayı bir kez zorlandıgında pes etmeye kalkarsan her zorlukda kaçmayı ögrenirsin çünki emek olmadanda yemek olmaz bunuda unutma eşinde oldukca mantıkla hareket etmiş çok duygusal olmaya gerek yok bence...

Nasıl desin ki "ben sana bakarım üzülme..." diye. Aynısı değilse de benzer bir cevabı bende eşimden aldım fakat dert etmedim fazla. İşyerinde ki sorunlar yıpratıcı ve katlanılması zordur bilirim ama mevcut gerçekler karşısında söyleyecek söz kalmıyor erkeklerede. Eminim çalıştığın yer bahsini ettiğin kadar dayanılması güçtür fakat çok az insan sorunsuz çalışıyor. Sorumlulukların sana dayanma gücü vermeli kanımca. Benim kendime verdiğim yegane öğüt budur.
Umarım en kısa zamanda dinlenme şansı bulur ve eşinin yanlış birşey söylemediğine kanaat edersin. allah yardımcınız olsun.

Bence eşine haksızlık etme. Evlendiniz ve ihtiyaçlarınız vardır mutlaka. Taksitte ödüyorsunuz. Evin kira mı? Sen taksit ödüyorsan onun maaşının yarısıda kiraya ve faturalara gidiyordur. bunu biliyorum çünkü bende aynı durumdayım. evliliğimin ilk 2 ayında hemde neye uğradığımı şaşırdım. Evlenmeden önce kuaförümede giderdim, pahalı restaurantlarda da yemek yerdim, gezerdim de. Ama evlendikten sonra tamamen 2 kişilk yaşamaya başlıyor insan. Sen yapmıyorsun kendine birşey almıyorsun ama o alıyor mu? Geziyor mu? Parayı başkalarıyla mı harcıyor? Bunları düşünmen gerek bence. Onun msjda söylemek istediği masraflarda evlilik masraflarıdır. Senin şahsına ait masrafları kastettiğini sanmıyorum.
Biz bayanlar duygusalız işyerinde birilerinin emri altında olmaya azar yemeye dayanamıyoruz bazen. PEki onun işyerinde ne yaşadığını biliyr musun? O arayıp sana ağlayabiliyor mu? Senin birkaç ay evde oturman demek birkaç ay o taksitlerin ödenememesi faize binmesi demek. O zaman ne olacak? Eliniz nasıl rahatlayacak?
Boşver bunlara hiç canını sıkma illa bu işyerinden kurtulucam diyorsan da iş bul önce öyle çık.. Çünkü eve giren ve çıkan para belliyse yapacak birşey kalmıyor kardeşim. Anladığım kadarıyla da eşin öyle har vurup harman savuran bir adam değil. Destek ol sen yinede kocana. Sıkma canını. Kapıyı kapattığında kimle kalıyorsan ona değer ver.
Herşey düzelir zamanla. Hayırlısı olsun hakkınızda.

haklısın canım kapıyı kapattığında kiminle kalıyorsan ona değer vermen lazım.. böyle basit şeyler ilişkiyi yıpratıyor gerçekten :50:

Ahh canım üzülmekte haklısın
kim olsa aynı tepkiyi verirdi ama eşin çalışmıyormu ki bütün herşeye sen yetmeye çalışıyorsun

Kizlar dün canimi cok sıkan bir hadise yaşadım..
Yaklaşık 5 senedir ha gayret ya sabır diyerek calistigim iş yerimde inanilmaz mutsuzum artik son damla da taşti derler ya öyleyim..
Her ay maasimla faturalarimizi ödüyorum evlenmeden önce cektigimiz iht.kredisini oduyorum ve yemek kartimla bile evime alisveris yapiyorum yemegimi bile evden goturuyorum.. Mobilya taksitlerimizin cogunu ben oduyorum.. Bu kadar uğrasirken kendimi degerli saniyordum..

Dün deli gibi aglayarak esimi aradim dayanamiyorum artik burda calismak istemiyorum istifa etmek istiyorum yine is bulurum gerekirse markette bile calisirim ama yeterki huzurum olsun dedim.. Hic sesini cikarmadi .. Yarim agiz ayril isten o zaman dedi .. Morelim bozuldu geri dondum isyerine ve bir msj " sana isten ayril diyemiyorum bütün masraflarini karsilarim garantisini veremem"

Ne masrafim varki? Ne uzerime bir esya alirim nede her haftasonu gezmeye giderim ne taki ne ayakkabi hicbir sahsi masrafim yok ki :( calistigim halde evime temizlikci bile tutmuyorum hatta yogurdumu bile evde kendim yaparim kizlar düsünün artik

Güvenim yerle bir oldu kizlarbirde cocuk sahibi olmayi dusunuyorduk kime guvenicem ki? Ya da daha kaç parçaya bölünücem? Ben ona calismicam demedimki sadece birkac ay kafami dinlemek istedim ama diyemedi..

biraz önce yeni açılmış başka bir konuya verdiğim cevap aynen şöyle idi.

Off ya bu erkeklerin derdi nedir anlamıyorum. Bizim kafamızdaki erkek formatı şimdiki erkek formatına hiç uymuyor artık.

Uzun zamandır kk’daki çeşitli konuları takip ediyorum da. Eşi ile cinselliği paylaşmak istemeyen mi dersiniz, çalışmayıp karısının parasına tamah eden mi dersiniz yada bu örnekteki gibi daha fazla kazansın diye zorlayan mı dersiniz. Hepsi gırla gidiyor.

Hem dışarıda çalışmak hem ev işlerine hem de çocuklara yetişmek kolay mı zannediyorlar acaba ?

Genelleme yapmıyorum ama kadınlar verdikçe daha fazlasını isteyenlere de sinir oluyorum ya. :47:

bende ilk okuğumda sandım ki, eşiniz kendi zevki için harcama yapıyor, maaşını onlara veriyor. ama değilmiş. eşiniz gerçekçi yaklaşmış. evliliğin başlarında zorluklar çekiliyor. bak ben 2 yılı geçti evleneli ve ilk yıl doğru düzgün birikim yapamadık, borç alalarak geçiniyorduk. şimdi yeni yeni birikim yapabiliyoruz.

eşiniz iş yeri açmış, esnaflık yapıyor, işini oturtması uzun sürer. işini bırakıp evde dinlenirsen, para yetiştiremediğinizde psikolojin bozulur. işini bırakırsan hemen iş bulamayabilirsin.

Bu yönden hiç düşünmemiştim haklısın sonra sıkıştığımızda yada ben birşey isteyip alamadığımda daha büyük sorunlar çıkabilir yada bir taksit gecikse :50:
Yok Allah a şükür ne eşim nede ben şahsi harcamamız yok ama bu borçlar ve benim işyerindeki huzursuzluğum sebeb oluyor sanırım bunlara :50:

arkadaşım elbet sende haklısın.ama hayatta her an her istediğimiz olmuyor..

biraz gerçekçi olalım.bak ben mezun oldum olalı işsizim.(3,5) yıldır.annem el kapılarında çalışıyor 50 yaşında.patron hanım az ters.

benim zoruma gitmiyor mu durum?ben çaresizim ve evdeyim.o sabahın köründe evi çekip çeviricem diye yollarda.

kimin huzuru tam ki?elimden gelmiyor birşey.piyasa berbat.hemen duygularına kapılma.olmadı biraz daha sabret (bari borçları kapatana kadar).

eşinde anladığım kadarıyla durumdan hoşnut değil ama onun da elinden gelmiyor ve üzülüyor. ama yoksa yoktur kardeşim.dikkatimi çekiyor özellikle kk bayanlarında erkek değil mi ne yapacak edecek eşinin her ihtiyacını eksiksiz karşılayacak gerek evi, borcu en iyi en iyi şekilde çevirecek.yanlış anlama senin için demiyorum ama nöyle çok mesaj okudum.ben katılamıyorum bu görüşe.evden maaş eksildimi şimdikinden daha büyük huzursuzluk çıkar ben sana söyleyeyim.hayat kötü artık ev iş tüm yükü beraber omuzlamak zorundayız..

Son düzenleme:
arkadaşım elbet sende haklısın.ama hayatta her an her istediğimiz olmuyor..

biraz gerçekçi olalım.bak ben mezun oldum olalı işsizim.(3,5) yıldır.annem el kapılarında çalışıyor 50 yaşında.patron hanım az ters.

benim zoruma gitmiyor mu durum?ben çaresizim ve evdeyim.o sabahın köründe evi çekip çeviricem diye yollarda.

kimin huzuru tam ki?elimden gelmiyor birşey.piyasa berbat.hemen duygularına kapılma.olmadı biraz daha sabret (bari borçları kapatana kadar).

eşinde anladığım kadarıyla durumdan hoşnut değil ama onun da elinden gelmiyor ve üzülüyor. ama yoksa yoktur kardeşim.dikkatimi çekiyor özellikle kk bayanlarında erkek değil mi ne yapacak edecek eşinin her ihtiyacını eksiksiz karşılayacak gerek evi, borcu en iyi en iyi şekilde çevirecek.yanlış anlama senin için demiyorum ama nöyle çok mesaj okudum.ben katılamıyorum bu görüşe.evden maaş eksildimi şimdikinden daha büyük huzursuzluk çıkar ben sana söyleyeyim.hayat kötü artık ev iş tüm yükü beraber omuzlamak zorundayız..

Canım ben kesinlikle şu görüşte değilim ''erkek değilmisin bakacaksın'' bu bana çok ters ben çalışmicam demiyorum sadece birkaç ay kafamı dinlemek istiyorum dedim.. ondan beklediğim sadece daha samimi(!) bir destekti.. üstü kapalı yarım ağız bir konuşma geçince canım sıkıldı açıkçası..

Canım ben kesinlikle şu görüşte değilim ''erkek değilmisin bakacaksın'' bu bana çok ters ben çalışmicam demiyorum sadece birkaç ay kafamı dinlemek istiyorum dedim.. ondan beklediğim sadece daha samimi(!) bir destekti.. üstü kapalı yarım ağız bir konuşma geçince canım sıkıldı açıkçası..

haklısın canım ama erkek kısmı kadın kısmı kadar detaylı düşünemez fıtrat gereği.söyleyiş tarzına dikkat etse belki sen bu başlığı açmaya gerek duymazdın.

oda kötü niyetli söylememiş bence bu belli.yani ben sana her koşulda bakabilirim derse yalan söylemiş olurdu bacım.üstelik borçlarda ona binerdi.onun stresi yüzünden aranız soğurdu belki de.

bak burda çok değil bir kaç gün önce açılmış ikii başlıktan birinde adam karısına git daha büyük yere tayin ol daha çok para kazanalım diyordu.birinde de çalışmaya devam et araba alalım.birde adam lüx semtten ev aldırtmış onun derdini en çok kadın çekiyor.al işte bunlar da adam sınıfından geçiniyor.

burda bazı arkadaşlar bencil adam ne biçim bu erkekler diyor ama erkekte fiziksel kuvvet var diye olağanüstü güçleri de yok ya?bencil dedikleri yukardaki gibi adamlar.herkesin bir sınırı var.Allah korusun sıkıntıların altından kalkacağım,maddi feraha ereceğim diye yanlış yollara sapsa daha çok üzülürdün belki de.

ben evli değilim ama etraftan biliyorum.yeni evlisin..bu zamanlar hep borç harç kapatmaya çalışmakla geçiyor.haliyle o gerginlikle birbirlerine giriyorlar.
sabır kardeşim.allah bir kapı açtımı sonuna kadar açıyor.emin ol kendimde çok tecrübe ettim. hem belki iki seneye kadar o da işlerini yoluna koyar sende borçları büyük ölçüde kapatırsın.belki de huzurlu olacağın daha iyi bir iş bile bulursun.

Son düzenleme:

burda bazı arkadaşlar bencil adam ne biçim bu erkekler diyor ama erkekte fiziksel kuvvet var diye olağanüstü güçleri de yok ya?bencil dedikleri yukardaki gibi adamlar.herkesin bir sınırı var.Allah korusun sıkıntıların altından kalkacağım,maddi feraha ereceğim diye yanlış yollara sapsa daha çok üzülürdün belki de.

ben evli değilim ama etraftan biliyorum.yeni evlisin..bu zamanlar hep borç harç kapatmaya çalışmakla geçiyor.haliyle o gerginlikle birbirlerine giriyorlar.
sabır kardeşim.allah bir kapı açtımı sonuna kadar açıyor.emin ol kendimde çok tecrübe ettim. hem belki iki seneye kadar o da işlerini yoluna koyar sende borçları büyük ölçüde kapatırsın.belki de huzurlu olacağın daha iyi bir iş bile bulursun.

amin canım... Allah bir kapı açar mutlaka önümüze hayırlısıyla şu borçlardan kurtulsak başka birşey istemiyorum şimdi düşündükçe ne kadar abarttığımı anlıyorum, Allah razı olsun gönlümü ferahlatın..

artık kadınlara çalışmak zor geliyor sanırım en ufacık zorlukta hemen işten ayrılmayı ev kadını olmayı tercih ediyorlar. evlenmek demek eşinin size bakacağı anlamına gelmez. herşeyi geçtim ileride çocuk olunca o çocuğa daha iyi bir gelecek sağlamak için kadın da erkek de çalışmak zorunda. ayrıca evlenmişsiniz borçlarınız var işten ayrılmak yerine başka iş bulup öyle çıkabilirsiniz. eşiniz tek maaşla nasıl hem ev geçindirecek hem de borç ödeyecek çok zor.. hayat müşterek. eskisi gibi değil...

merhaba canım ben ömrümde hiç çalışmadım ne genç kızken nede evlendikten sonra ama inan çocuklar büyüdükten sonra tasarruf yapmak çok zor benimde eşim 2bin tl alıyor bizde 2 yıl oldu ev yaptırmaya başladık kabası bitti ince işi var varda var şimdi evi dondurduk aylık 1bin tl sırf çocukların okul taksitleri arabada var evim şehir dışında hastane gıda alışverişi 2 saatlik mesafede ayda en az 2 kez gitmek gerekiyor buda 2 yüz tl benzin geri kalan da bize o ay idare ediyoruz diyeceğim şu ben böyle zorlandığımızı görünce çalışmak istiyorum evimi yaptırayım diye ama burda o şansım yok dağ başı iş ne gezer kayınvalidem derdi çocuklar küçükken eviniz alın sonra çok zorlanırsınız diye eşinle sırt sırta ver evini al borçlarını öde her zorluk gençken aşılıyor kolay olmuyacak ama uzun vadede çok rahatlıyacaksın canım

Telefon görüşmesinde söylerseniz böyle tepki almanız doğal.
Telefonda ne diyebilir ki,eşim arasa işten çıkıcam dese,akşam konuşuruz derim.
Nedir niye çıkacaksın ne oldu,çıkınca ne olacak nasıl geçineceğiz vs vs..
Bu aralar sıkça çalışmak isteyemeyen hanımlar konu açıyor saygı duyarım ama bu hesaplar evlenmeden yapılır.
Eşiniz size güvenmiş borç harç etmişse duyunca şok geçirmiş olabilir.

işyerinde huzursuzsan çık canım..ben 2011 de sayısız iş degiştirdim. eşim hep destek çıktı.çünkü hergün ona anlatıyordum oda sorun olunca hemen çık diyor:9:

allah şükür şimdi huzura erdim bu konuda.işyerinde huzur çok önemli .işini sevmek çok önemli

işyerinde huzursuzsan çık canım..ben 2011 de sayısız iş degiştirdim. eşim hep destek çıktı.çünkü hergün ona anlatıyordum oda sorun olunca hemen çık diyor:9:

allah şükür şimdi huzura erdim bu konuda.işyerinde huzur çok önemli .işini sevmek çok önemli

Arkadasim isten cik demek kolay ama borclar kapiyi asarsa ne onerin olur acaba?bence isinden memnun olmayan ve ihtiyaci da olan kadinlarin isin yenisini bulup Cikmasi daha dogrudur.Burdaki yorumlar insanlarin hayatlarini etkiliyor sonucta.Ki konu sahibi borclarinin oldugunu ve esinin tek basina odeyemeyecegini de anlatmis.konu sahibi arkadasim benim fikrim esiniz borclardan dolayi cik diyememis,uzulmeyin ve yeni bir is aramaya koyulun bence.

Son düzenleme:
arkadaşım herkes işyerinde bişeyler yaşıyor ben çok mutluyum herşey günllük gülistanlık diyen varmı varsada çok azdır kanımca
işyerindeki mutsuzluğunun sebebi ne dedikodumu mobbing mi önce bu sorunu halletmen gerekiyor böyle bişey varsa kimse kimsenin ekmeği ile oynayamaz neden pes edeceksin beş yıldır çalıştığın yerden ayrılacaksınki sorununu uygun bir dille patronunla konuşabilirsin ..kendini ezdirme patronun dışındaki kimselerden rahatsızsan işte ozaman asıl asla pes etme karşındaki kişileri yok say enerjini işine ver lafınıda çekme
eşin napsın okadar borcun altından kalkamayacağını oda biliyor..bırak dese ailede çöküş yaşanacak bu seni dahada mutsuz etmeyecekmi..her erkek eşini seven her erkek imkanı olsa elbetteki ben sana bakarım der eşinden bişey esirgemez.ama şu durumda en azından borçlarınızı ödeyene dek dayanmak zorundasınız
ama mobbing gibi bişe varsa ben olsam o işyerini asla terketmem asla

Back
X