- 3 Eylül 2012
- 21.854
- 57.512
- 798
- Konu Sahibi nomunomuchua
eski konularınızı okumadım. onlar ayrı bu ayrı. her kavganızı konusu neyse o yüzden olsun. ya da eski konuları kapatın önce bi. siz sanırım onları kapatamamışsınız.
Yalnız eski konuda da yalan vardı yine yalan var.
Ve beni esas delirten kısım zaten yalan.
Nasıl onu tamamen kapatayım?
Birbirinden ayrı tutulacak gibi mi?
İnanın sigara baskıyla bu şekilde verilen korkularla bıraktırılamaz, aksine daha çok teşvik edersiniz. Yasak olan şey daima tatlı gelir...
Babama belki 10 sene sigarayı bıraktırmaya çalıştık, ama bırakmadı. Biz her ısrar ettiğimizde, ben kendim istersem bırakırım derdi.
Sonra bizde baskı yapmayı bıraktık ve 3 yıl önce kendi iradesiyle istedi ve bıraktı.
Yıllarca sigara içmedi yeni başlamış tek tük diyor.
Benden gizleyebilecek kadar da az içiyor.
Bu demektir ki öyle bırakamayacağı bir sigara tiryakiliği yok.
Eee o zaman değer mi yalan söyleyip zaten bitmiş bir güveni daha da eksilemeye?
Tatlı gelen kısım beni delirtmek ya da evliliğinden olma riskiyse anlıyorum evet..
eğer siz evlenirken adam sigara içmeyen sonradan başlayan biriyse haklısınız.
ama tanıdığınızdan beri içiyorsa yerden göğe haksızsınız. o sizin köleniz değil ki itaat ederek yaşasın.
İçmiyordu.
Ben evlenirken ne diye evlendim karşıma ne çıktı zaten..
Bana kalırsa adama kızmaya bahane arıyorsun gibi geldi.
Tamam sevgin ve tahammülün bitmiş belli niye uzatarak kendine de eşine de sıkıntı çıkarıyorsun onu anlamıyorum sadece.
Niye bahane arayayım ya?
Tersine yaşadıklarımdan sonra onunla hala kalabilmek adına bahaneler arıyorum kendime ben..
Sanki o çok uslu duruyor da ben arıza çıkarıyorum gibi algılanıyor tuhaf.
Yalan söyleyen o. Üstelik tüm kredileri bitmişken..
Haa niye mi?
Hala seviyorum salak gibi demek ne bileyim..
ahhh güzel arkadaşım
bi oooofff çektim yani okuyunca.
neden dersen anlatayım:
geçen gün eşim spor salonuna iniyorum dedi (bizim evin alt katında apartmana ait)
bir buçuk saat gelmedi
ben de yemekleri falan hazırladım baktım adam gelmedi telefon ettim
telefon da evde şarjdaymış
iyice meraklandım, dedim herhalde bayıldı kaldı (ağır spor yapıyor)
indim spor salonu karanlık, kapı duvar, kimse yok.
arabaya bakayım dedim belki arabadadır.
bi baktım araba da yerinde yok.
çıktım eve gittim telefonunu karıştırdım.
(hiç yapmam da şeytan aklıma düşürdü demicem) çatır çatır karıştırdım çünkü aklıma başka şeyler geldi
telefon gayet temizdi.
az sonra bizimki geldi.
nasıl geçti spor dedim, iyi biraz karın çalıştım dedi.
ama ne terlemiş ne bişey.
arada bir iki sporla ilgili şey daha sordum gözlerini kaçırıyor ama cevap da veriyor. yani bariz yalan.
o günün sabahında eşim işe gitti
ben de arkasından arabaya indim (servisle gönderdim onu zorla)
arabayı iyice inceledim
nane şekeri buldum.
anladım ki bizimki sigara içmiş, nane şekeriyle de kamufle etmiş öyle eve gelmiş.
akşam işten gelince hala yüzüme bakabiliyor
benim surat iyice düştü tabi.
yemek yerken hadi söyle ne oldu dedi
sen anlatıcaksın ben değil dedim
aynı senin eşin gibi üste çıkmak için bi tane sigara içtim onu diyosun onu da zaten korka korka içtim
dayanamadım kendimle mücadele ettim ama yenildim
sen yine beni kötü bileceksin iradene hakim olamadın mı diyeceksin diye söylemedim
arabayla gezdim oyalandım kokmasın diye vs vs bi bağrındı.
sonra küstü.
gittim yanına bak dedim sen böyle ufak bir şeyde yalan söylersen ben senin her şeyinden şüphe duymaya başlarım
arkadaşlarla x yere gidiyoruz dediğinde de şüphelenirim.
çünkü sen bana spor diyosun ama arabayla başka yerdesin.
bana diyor ki
ben olaya şöyle bakacakmışım
o beni çok seviyor bana çok değer veriyormuş bu yüzden onun bu zayıflığını görüp üzülmemi istememiş
ben de bazı şeyleri tolere edip görmezden gelseymişim ya!
oldu bi de teşekkür edeyim yalanların için dedim!
salak yerine koyup kandırılıyorum çok mu aptalım sence dedim.
o olaya "ben naptım ki 1 tane sigara içtim" diye bakıyor (hatta seninkinin aynısını söyledi, uyuşturucu mu içmiş, zamparalık mı yapmış falan)
ben de "bana yalan söyledin konusu önemli değil, beni kandırdın" diye bakıyorum.
en son anladığını söyledi, utandı özür diledi falan ama ne kadar anladı emin değilim.
hayır bi de ben sigara içmesine karşı değilim.
evde içmesin, günde 1-2 yi geçmesin bana yeter.
benim karşı olduğum şey bağımlı olması.
benden bu kadar saklayacak ne var?
korkuyor desem korkan insan yapmaz
benim kızacağımdan korkuyormuş, şimdi hem kızdım hem güvenimi kaybettim.
ne yapacağız biz böyle???
Ahhh ahhh ne yapacağımızı bir bilsem...

uff aynı annemle babam.
annem 14 yaşından beri içiyor. 64 doğumlu. babam ağzına koymamış nefret ediyor. sağlığa, çevreye, cebine zararı sayıp duruyor. ama maalesef bırakılmıyor işte. boşanıcam senden dedi babam en son. sonuç? annem tamam dedi ama hala içiyor. günde bir tane belki, belki hiç içmediği oluyor ama ama ama inadından yine içiyo.
ben de içiyorum mesela. ve ailenin açık seçik içtiği bilinen tek çocuğum. bana da biri inatla bırak içme dese geçer karşısında içerim o derece. ya hu sen beni düşünüyorsun evet ama ben de kendimi düşünebilirim koskoca insanım yani diyesim geliyor..
ha sizin mevzuda esas olay sigara değil zaten. YALAN. o yüzden sigaraya yoğunlaşıp konudan sapmayalım..denemişsinizdir belki ama hiç düzgünce cırlamadan karşısına geçip gel oturup konuşalım dediniz mi? genel olarak yani sadece yalanı yakaladığınızda değil...
Tabi denedim ama tatmin edici açıklamalar gelmeyince kolayına sinirleniyorum.
Sonuç yine cırlamadan hallice oluyor..
Sizi anlıyorum ama hak veremedim malesef.
Esinizin ciddi anlamda "suç" sayılabilecek bir durumu yok bence.Hele ki bosanma kısmı cok abartı geldi bana.Onu "gizli gizli"sigara icmeye tesvik edenin de siz oldugunu dusunuyorum.
Uzgunum :)
Onun sicil kabarık canım maalesef.
Bu vakayı da büyük suç haline getiren kara geçmişi..
Ben ona hep diyorum ki seni boğacağımı bilsen bile bana dürüst olacaksın :)
Olacak işte o kadar önemli bu benim için..
Sizin baskınız onu yalana itmiş. Arada tek tük sigara içiyor diye, aşırı büyütmüşsünüz, boşanmaya kadar gitmiş konu. Kötü bir alışkanlık tabi ama çok kolay bırakmasını beklemeyin, bence daha anlayışla , şefkatle yaklaşmalısınız.
Ortada bir alışkanlık var ama sigara değil yalan söyleme alışkanlığı.
Hal böyle olunca çok anlayışlı olamıyorum..
Geçmiş konularınızı biliyorum, hak da veriyorum bu ruh halinize, ben de olsam yalanla daha kötü olacağını düşünmeliydi derim madem ayrılmak istemiyor ama baskı insanı şaşırtıyor bazen ki siz geçmiş konulardan dolayı genel anlamda çok üstüne gidiyorsunuz anladığım kadarıyla, belki idare ederim de rahat ederim uzatmaz diye düşünmüş gibi ve stresten sigaraya yönelmiş sanki.
Terapiste gitmiş miydiniz hatırlamıyorum gitmediyseniz deneyin derim ama bence siz zaten ayrılmak istiyorsunuz bunun için de son damlanızı bekliyorsunuz o gün gelince rahatlayacaksınız. Hakkınızda hayırlısı olsun...
Bana dürüst dürüst ihtiyacım var arada içsem deseydi valla anlardım.
Yalanı anlamayacağımı biliyor.
Bile bile ne cesaret diye düşünmeden edemiyorum.
Terapiste sıcak bakmıyor kendisi..
Ben ayrılmak istiyorum değil.
Öncelikli amacım bu evliliği iyileştirmek..
Ama olmuyorsa da birbirimizi daha fazla yıpratmadan bitirmek elbette.
Mutluluklar dileyecek durumda olalım her şekilde.
Ne istediğimi biliyorum ve açığım.
Eğer bana dürüst ve şeffaf olamayacaksan söyle uzatmayalım diyorum.
Ne yardan geçiyor ne serden..
Sinir bozucu kısım da bu..
Konusahibi ne çene var sende masallah çok dırdırcı gibi geldin eşin bu yüzden saklamıştır
En üzücü gelen kısım ne biliyor musunuz?
Bana doğum günümde sadece çiçek aldı diye yatak ayıran, tek taşının taşı küçük diye kavga çıkaran,
sadece kv sinin çenesi yüzünden mis gibi kocasını şamar oğlanı eden hatunlar bile neler yaşadığım konusunda ufacık bir empati kurmadan, bir dk durup düşünmeden dırdırcı diyebiliyor bana..
İnanın çok alıştım..
Çevrem bunlardan dolu..
Çok sevdiğim arkadaşlarım bile bunu yaptı, yapıyor..
Sözde beni çok iyi anlıyorlar..