Gidip kocamin kafasinda tabak kirsam ya da kendime hasar versem bu anormal olurdu. Ancak duygumu icimde tutup kendimi hasta etmek yerine bir nesneye yonelttim ve sabah gulumseyerek uyandim, rahatladim. Icte tutulan duygular cogu zaman insana hasar verir. Disari vurulmasi daha dogrudur.
Ve bir insanin hasta normal anormal olusu onun yasadigi hayatin icinde degerlendirilebilir. Ornegin durduk yere panik, korku yasayan bir insana anksiyete bozuklugu teshisi konur ancak kendisine dogru kosarak gelen bir kopegi goren insan paniklediginde bu insana hasta diyemeyiz cunku degildir, yasadigina normal bir tepki veriyordur.
Burada bana kosarak gelen kopek de kocamin yasattiklaridir. Subjektif olarak kendimi savundugumu dusunenler olacaktir ancak sunu da belirtmeliyim ki her aksam kahvemi sigarami alip oturup dusunurum. Bugun bu cocukla neler hakkinda calistim. Bir sonraki gorusmemde neler yapabilirim gibi her gun kendimi elestiririm. Zaten bunu yapmazsam ilerleyemem. Hatalarim oldu meslek hayatimda.
Mesela hic sasirmayacaginiz uzere ilk vakamda buyuk bir hata yaptim ve hemen o vakayi biraktim cunku terapinin insasi yanlis kurulmustu. Ve bunu supervizorum yuzume vurdugunda "haklisiniz" dedim ve bu hatayi tekrarlamadim.
Ozetle psikolog kendi farkindaligini gelistirmis insandir zaten nerede dogru nerede yanlis nerede normal nerede anormal davrandigini o kendisi kendisine yardim edebilmek icin zaten 50 kez sorgular ve cevabini bulana kadar birakmaz.
Malenkaya depresif zamanlarindan bahsetmis benim depresif zamanim da bu. Bu bizi degersiz, anormal ya da hasta oldugumuz anlamina gelmiyor. Aksine su an bosanan kadinlari 1000 kat daha iyi anliyorum.
Ben meslegimde hatali ve dogru oldugum noktalarin ve mezun oldugumdan beri calistigim cocuklardan aldigim mukemmel sonuclarin farkindayim, cevrem, isverenim, aileler, ogretmenler ve supervizorum de farkinda. Ama en onemlisi ben farkindayim. Biz de her insan kadar normaliz, duygular tasiyoruz, tek farkimiz zihnin icine dogru olan yolculuk hakkinda fikir ve tecrube sahibi olmamiz, bu mekanizmalar hakkinda okumus ve arastirmis olmamiz.
Her gun insanlari tanimak ve yardimci olmak adinakafa patlatiyor olmamiz. Danismalar sirasinda kendimi o kadar dogal hissediyorum ve bazi seyler kendiliginden yerine o kadar cuk diye oturuyor ki tamam diyorum ben gercekten dogru meslekteyim ve baska bir alanda asla bu kadar mutlu ve basarili olamazdim. Meslegimi cok seviyorum ve insanlari insan olduklari icin seviyorum ve bu beni cok mutlu ediyor
Neden cevap vermiyorsun diyen arkadaslar olmustu, gulup geciyorum hayata demistim ancak simdi cevabi yazdim iste bir de ben bu "yalaka" diye nitelenen insanlarin cogunun nickini bile yeni goruyorum yahu :)