- 19 Aralık 2014
- 6.796
- En iyi cevaplar
- 1
- 48.446
- 748
Bu dediğinize katılmıyorum. Öncelikle hastalıkların ağırlıklarını kıyaslamamalısınız. Bedenimiz nasıl hastalanırsa ruhumuz da hastalanır ve bu hastalıkların çoğunun ilaç tedavisi mümkün.Okb icin 5 yil ilac tedavisi gormus biri olarak soyluyorum ki ilac asssla ise yaramiyor..ki sehrimdeki en iyi 3 psikiyatra gittim tonla para verdim.ilaclar birakin tedavuyi aksine sadece okbniz varsa arti olarak 3 5 psikolojik hastalik daha ekliyor ustune.ve birakmak cok zor oluyor.ustune intihara meyillilik ortaya cikiyor.bu sadece bende olan degil cevremdeki insanlarda da olan bir durum kuzenimin esi ve bir kac tanidigim ilac birakma sureclerinde intihar ettiler.tavsiyem psikiyatr degil psikologa gitmek..psikiyatr secenegi ancak sizofreni gibi daha agir bir durum varsa kullanilmali bence..
Nasıl ki ağrı gibi artık sık görülen ve nispeten basit ve önemsiz sayılan bir problemde dahi ağrı kesici ilaçlar kullanıyorsak, aynısı neden ruhsal hastalıklar için geçerli olmasın?
Kaldı ki takıntı farklı, okb farklı. Okb çoğu zaman tedaviye dirençlidir ve uzun süreli ve yüksek dozda ilaç kullanımını gerektirir.
Ruhsal problemler insanın hayat kalitesini çok etkiliyor ve mutlaka tedavi edilmesi gerekiyor.
Nöroanatomiye baktığımızda, beyinde limbik sistem dediğimiz amigdala ve hipokampus, striatal bölge ve prefrontal korteks dediğimiz davranış merkezlerinde meydana gelen nörotransmitter dengesizliğine bağlı ortaya çıkıyor hemen daima. O yüzden de medikal tedavi gerekiyor.
Bahsettiğiniz örneklerde muhakkak atladığınız başka faktörler vardır. Evet yan etkiler oluyor ilaçlarda ama hepsi mi intihar hissine neden oluyor? Muhtemelen biraz duygusal yorum yapıyorsunuz. Ve insanları yalnızca şizofreni gibi ağır bir şey olunca psikiyatriye gidilmeli diyerek yanlış yönlendiriyorsunuz.
Çünkü okb , depresyon, bipolar bozukluk, tssb, anksiyete bozukluğu, panik atak gibi tüm ruhsal hastalıklar kişinin hayat kalitesini bozduğu için mutlaka önemli sayılmalı ve üzerine gidilmelidir.