Ben berbat bi anneyim

Sebze puresi 1 yaşındaki bebeklere öğlen menulerinde pek ala verilebilir. Akşamlari tabikide sofra yemeğine oturtulmali bebek ama konu sahibinde ben pek teferruatli yemek hazırlayacak bir ışık göremedim.
O hamile değilkenden tanıyorum hatta konuyu ilk okuduğum zaman anlamamıştım sonradan çözdüm . Bebek yokkken çamaşırlar makinada kalıyordu tencereler küf oluyordu vs vs . Mercimek çorbası yapsın bir düdüklü ayda 1 kere paketleyip buzluğa atsın 1 öğün öğlen için . Öğleden sonra dolaptan muz meyve ve yoğurt çıkartsın ( muzu kendi yetiştirmeyecek netice de ) yoğurt mayalasın demiyorum çünkü arkadaş tuvalete gitmeye bile üşeniyordur eminim . Sabah 1 yumurtayı kır çocuğa yedir 10 saniye sürüyor bir kefir aç mesela . Akşam ne sen ne yiyorsan onu yedir.🤦🏻‍♀️ Kendileri de aç herhalde yaaa . Birde bence herkes depresyonda demiş ama kesin değil ya bu kadının karakteri bu 🤦🏻‍♀️

Yazık bebeğe. Bazı insanlar tembel. Eminim evini bok götürüyordur. Yeni bir eve taşındım. Kadın 4 yıl oturmuş. Ama bi tane bez vurmamış dolaplara. Prizlerin içine kadar yağ tutmuş.yan apartmandaki komşu. Cam bile açmazdı. Arada sigara için camı açardı hep aynı eşofman r kova su dökmemiştir balkona dedi. Tanımadığım bir insan psikolojimi bozdu resmenn. Tuvaletten çıkıp ellerini yıkamadan yemek yapıyordur diye hayal e diyorum. Bu konu sahibi içinde aynı şeyleri düşünüyorum

Öncelikle bir liste yapın bunu her gün yapın hatta.
Bebekler ne yer diye araştırın kısa bir araştırma bu ( ben hamileler ve anneler için beslenme kitabı aldım bunun yanında Ahmet Maranki'nin kozmik beslenme kitabını aldım, beslenmeye çok önem veririm ama gelin görün ki çocuğum olmuyor😔) her neyse şimdi bu kitaplardan almasanız da internette yemek sitelerinden bebekler için beslenme önerileri alıp alışveriş listesi hazırlayın. Örneğin en basitinden bir gününüzü ayırıp düdüklüde kemik kaynatıp süzün bunu karton bardaklara pay edin dondurucuya koyun. Her çorbada veya pürede (haşlanarak yapılan) bu kemik suyunu kullanın. Hem daha lezzetli hem daha sağlıklı olur yemekler.
Meyve alın bunları ezin mesela ara öğün olarak verebilirsiniz. Minik köfteler yapıp dondurucuya koyabilirsiniz. Çocuk için ölçü bir bardaktır zaten bir bardak çorbanın kaynaması hazırlanması gözünüzde büyümesin.
Uyku saatlerini düzenlemeye çalışın. Kendiniz de sağlıklı beslenin vitaminli beslenin. 3 gündür alışveriş yapmıyorsanız mutlaka dondurucuda bir şeyler vardır bunları yiyorsunuzdur, bebek 3 gündür doğru dürüst bir şey yemiyor sonucunu çıkarmak istemiyorum.
Temizliğe yetişemiyorsanız bütçenize göre ayda bir ya da haftada bir yardımcı alabilirsiniz.
Sizin için günü planlamak birincil davranış olmalı...

Sağlıklıyı geçtim, lütfen ama lütfen bir şeyler pişirin o bebeğe.
Düdüklüye aklınıza gelen tüm sebzeleri kuşbaşı et ya da kıyma koyun, pişsin yarım saat.
Bunları kavanoza konserve gibi yapın, haftada 2 kez açar yedirirsiniz.
Yayla markanın hazır pilav kitleri var, yeşil mercimekli burgur gibi, koy kaynar suyu pişsin yahu.
Çorba dediğin 10 dklık şey, suya şehriye at domates biber doğra nane koy kaynasın ama bir şeyler yesin o bebek.

Bu ne yahu, bebek zayıflaması ne demek????

Bir yaşında bir oğlum var ona asla düzgün bakamıyorum acıkıyor ağlıyor bişeyler hazırlayana kadar on saat geçiyor , sürekli emmek istiyor haliyle kilosu düştü baya😓tatile gittik geldik geleli 3 gün oldu hala mutfak alışverişi yapamadım üzerinde inanılmaz bir ağırlık var .kucağımdan bi dakka bıraksam çığlık çığlığa ağlamaya başlıyor hiç bir şey yapamıyorum sesim yükseliyor sinir krizleri geçiriyorum . Çok bunaldım çok .
Üyelik iptali yapılmış ama umarım bir çözüm bulur çok üzülüyorum bu durumlarda sadece olan mahrum kalan çocuklara oluyor.

Back
X