Ben berbat bi anneyim

Şimdi konuda yazılanları okuyup eski konulara da göz attım. Öyle üzüldüm ki. Birincide heves ettiniz ya da kaza oldu diyelim, neden ikincide çok dikkatli korunmadınız ki? Eşiniz mi baskılıyor sürekli doğurmanız için?
Full ekip bir aile desteği, ortalamanın çok üzerinde gelir, full eş desteği ve düzenli hayat ile kafaları yiyerek karar verdik bebek için. Tüm bunlara rağmen imkansız ihtimalleri bile düşünüp “böyle olsa ne yaparız?” diye planlar yaparak korunmayı bıraktık. Hayata kendi kararımızla getirdiğimiz bir canlıdan bahsediyoruz ya. Her ama her ihtimali göz önünde bulundurup bu kararın hakkını vermemiz gerekmiyor mu? Çocuğumla ilgilenemeyeceğimi düşünsem 1 dakika düşünmez ertelerdim bu kararı, kendinize gelseniz keşke artık. Çok ama çok üzücü bu durum, kalbim kaldırmadı.
Bence kimse farkında değil aileden, ben de konu sahibini biri sarssin isitiyorum.kendi de kurtulmak istiyor bu kadar kendini eleştirdiğine göre inşallah düzelir. Rahatina aşırı düşkün kendini de biliyordu mecbur muydu cocuk yapmaya diye düşünüyor insan günaha mi giriyorum bilmem. Makinada çamaşır kaldığında çocuğu yoktu kalkıp asmadi konu açtı.

Valla arkadaşım bu anlatıklarınız tamamen bir süreç öncelikle vitamin değerlerinize baktırın b 12 vitamin eksikliği inanilamaz ruhsal şeylere sebep oluyor bide sizinki yorgunluktan yetememe duygusuna kapılmış gibisiniz benim iki çoçuğim var biri iki yaşında biride bir yaşında ve ve anlatiginiz şeyleri bende çok sık yaşiyorum ama vitamin takviyesine başladım doktorumun tavsiyesiyle ve inanın çok iyi geldi sadece az sabır biraz daha direnin inaninki geçecek çocuğunuzun uyuduğu anlarda sizde bol bol dinlenin çoçuğunuzuda geçtimde öncelikle siz kendinize çok iyi bakınki verimli bir anne olabilesiniz. Unutmayın ki siz sağlıklı bir anne olursanız çoçuğinuz sağlıklı olacaktır

Bunu kabul etmiyorum. Hepimiz yaşıyoruzdur yorgun dönem. Bazen oluyor 2 gün elimi bişeye süresim gelmiyor. Mutfakta bulaşık kalıyor. Ortalık dağınık oluyor. Hiç yapasım gelmiyor. Ama yemek her zaman oluyor. O günlerde farklı bişey yapmıyorum da çorba oluyor makarna yapıyorum falan. Geçenlerde yine böyle yorgundum. Akşam yemeği olarak kıymalı yumurta yedik kahvaltılık çıkardım. Ama 2 gün 3 gün oluyor bu hal sonra bismillah diyip silkelenip dönüyorum rutinlere. Bu tembellik, tembelliğin pisliği artık hatta. Dert oldu o çocuk benim içime. Neler yaşıyor napıyor ay yavrum hala aklımda

Bunu kabul etmiyorum. Hepimiz yaşıyoruzdur yorgun dönem. Bazen oluyor 2 gün elimi bişeye süresim gelmiyor. Mutfakta bulaşık kalıyor. Ortalık dağınık oluyor. Hiç yapasım gelmiyor. Ama yemek her zaman oluyor. O günlerde farklı bişey yapmıyorum da çorba oluyor makarna yapıyorum falan. Geçenlerde yine böyle yorgundum. Akşam yemeği olarak kıymalı yumurta yedik kahvaltılık çıkardım. Ama 2 gün 3 gün oluyor bu hal sonra bismillah diyip silkelenip dönüyorum rutinlere. Bu tembellik, tembelliğin pisliği artık hatta. Dert oldu o çocuk benim içime. Neler yaşıyor napıyor ay yavrum hala aklımda
Bende dün gece eski konusunu okuyordum uyumuşum gece rüyalarıma girdi çok üzgünüm yaaa

Ben bu üyeyi hatırladım..cokmeskiden hamileyken konu açmıştı makineye çamaşır atmış 2 gün geçmiş asmamış fln. Cocugun olunca napacaksın yazıyordu herkes çocuğu olunca da değişmemis demek ki . Çocuğa yazık ya.

İkiz bebeklerim 24 aylık oldular halen ayrı tencerede 3 öğün yemek yapıyorum. Baharatlı, çok yağlı acılı tuzlu olmasın diye. Üşengeç tembel diyen arkadaşlar olmuş. Beni kendime soracak olursanız doğuştan ruhu yorgun bir insanım. Babama çekmişim o da öyledir . Dışarıda yapılacak şeylerde tez canlıyimdir ama evin içinde tembelim. İlk evlendiğimde bir evi dipten köşeden üç güne yapıyordum. İkizlerle bir buçuk saate indirdim 😅 yani tembellik değil konu sahibinin ciddi psikolojik problemleri var

Ben dünyanın en usengec insanlarından biriyim itiraf edeyim 🤣
Ama cocuga yemek hazirlamamak gerçekten çok üzücü meyve falan yer cocuk arada onu da mı vermiyorsunuz?
Krep yapmak, yumurta haşlama, bir corba çok az sürüyor bunlari yapmak.
Cocuk açlıktan asabidir belki bir de 1 yaşında muhtemelen yürümeye calisiyor dışarı çıkarmanız gerek hava güzel enerjisini atamiyordur

Bir yaşında bir oğlum var ona asla düzgün bakamıyorum acıkıyor ağlıyor bişeyler hazırlayana kadar on saat geçiyor , sürekli emmek istiyor haliyle kilosu düştü baya😓tatile gittik geldik geleli 3 gün oldu hala mutfak alışverişi yapamadım üzerinde inanılmaz bir ağırlık var .kucağımdan bi dakka bıraksam çığlık çığlığa ağlamaya başlıyor hiç bir şey yapamıyorum sesim yükseliyor sinir krizleri geçiriyorum . Çok bunaldım çok .
Baba nereye??

Keşke hayatınızın bu ağırlığına bir bebeği dahil etmeseydiniz. Herkes doğurmak zorunda değil!

Bir yaşında bir oğlum var ona asla düzgün bakamıyorum acıkıyor ağlıyor bişeyler hazırlayana kadar on saat geçiyor , sürekli emmek istiyor haliyle kilosu düştü baya😓tatile gittik geldik geleli 3 gün oldu hala mutfak alışverişi yapamadım üzerinde inanılmaz bir ağırlık var .kucağımdan bi dakka bıraksam çığlık çığlığa ağlamaya başlıyor hiç bir şey yapamıyorum sesim yükseliyor sinir krizleri geçiriyorum . Çok bunaldım çok .
Çok tuhaf geldi. Ben de yapayalnızim depresyondayim üzgün ve mutsuzum ama ne bebeğimi ne kendimi aç birakamam ona bagiramam. Elinizin kolunuzun kalmaması sebebi kendinizi de aç bırakıyor oluşunuz olabilir mi ? Sürekli emzirip hiçbir şey yemiyosaniz tabiki takatiniz kalmaz 3 gündür evde yemek pismiyor mu anlamadım 😳 buzlugum köfte,lahmacun minik minik posetlenmis kıyma minik minik posetlenmis kuşbaşı et dolu en kötü pilav yapın yaa çocuğa ne demek açlıktan ağlıyor şaka mısınız ?

Zoru gören üyelik iptal ediyor. Ziyaretçi olarak burayı okuyorsanız. Lütfen kendinize gelin gidin bebeğinizle alışverişe ona meyve alın, çorbalik bir şeyler alın lütfen onu açlıktan ağlatmayın.

Günah günah size muhtaç, savunmasız lütfen ona ilginizi gösterin. Babasından destek alın. Lütfen gidin tedavi olun.

O çocuğu neden doğurdunuz?

2 yaşinda bebeğim var burnumun direği sızladı resmen.

Allah'ın emaneti bebeklerimize elimizden geldiğince güzel bakmak, her şeyden önce temel ihtiyaçlarını karşılamak bizim görevimiz. Karşılamayacaksak dünyaya bir çocuk getirmek zorunda değiliz. Bu konuyu okuyunca aklıma beraberinde bir sürü kötü şey geldi...
Haberlere düşen (ki düşmeyen daha çok vardır) bebeğe/çocuğa şiddet olayları, istismar, taciz vs.
Çocuk yetiştirmek üzerine bir dakika bile oturup düşünmemiş kafa yormamis ama çocuk yapmış olan ve alalade büyüten, bile isteye zarar veren hor gören insanlarin olması öyle acı ki..
Savunmasız ve muhtaç şekilde ellerinde büyüyorlar( nasıl büyüyorlar orası ayrı) çok kötü..

Ben de bir anneyim 9 aylık kızım var. Ne zaman uyumuyor diye sinirlensem kizsam sonra hep aklıma hastanelerde şifa bekleyen yavrular gelir kendime kızarım. Evladım sağlıklı olsun yanımda olsun varsın uyumasın derim..
Keşke girip okumasaydim konuyu..

1 yaşındaki bebek oturmayı bilir kusura bakmayın da yemek hazırlayamıyorum vs ihmalkarlık çocuk zayıfladı diyorsunuz kanguru vs de durmuyorsa tezgah üstüne oturaklar var vakumlu ona oturtun yemek öyle hazırlayın bide Bi çocugun yiyeceği yemegi hazırlamak öyle çok uzun sürecek Bi zaman degil bu çocuk gece gündüz hiç mi uyumuyor gündüz halim olmasa akşam uyurken yapar hazırlarım gündüz de sadece ısıtması kalır ki genelde öyle yapıyorum çünkü gündüzleri bana da fırsat vermiyor. Market alışverişine gelince de online alışveriş diye bişey var artık onu degerlendirin bana sizin yapamıyorum dediginizi şeyler zorluktan falan degil de içinizden gelmediği için böyle gibi geldi Bi uzman yardımı alın belli ki psikolojik olarak iyi degilsiniz
Diger konularina baktim ayni zamanda hamileymis.

Görüyorsundur herhalde banlı olsanda seni anlıyorum çok zor ufak ufak hedefleri koyarak yapabilirsin doktor randevusu al ilk önce her gün bir çeşit çorba yapicam gibi ufak ufak hedefleri yaz ve mutlaka uy tedavi de olursa olursun duzelirsin

Çocuk aç kalıyor olmalı.Ona mama verin o arada da besleyici bir şeyler hazırlayın.patates haşlayin mesela koyun ocağa haşlanınca ezin biraz zeytinyagı biraz deniz tuzu oh miss basit bir yemek. Böyle pratik sağlıklı zahmetsiz menülerle çocuk da doyar.
Sizde bir doktora görünün.Belki ruhsal belki bedensel olarak iyilesmeye ihtiyaciniz olabilir.Allah yardimciniz olsun.

Çocuk aç kalıyor olmalı.Ona mama verin o arada da besleyici bir şeyler hazırlayın.patates haşlayin mesela koyun ocağa haşlanınca ezin biraz zeytinyagı biraz deniz tuzu oh miss basit bir yemek. Böyle pratik sağlıklı zahmetsiz menülerle çocuk da doyar.
Sizde bir doktora görünün.Belki ruhsal belki bedensel olarak iyilesmeye ihtiyaciniz olabilir.Allah yardimciniz olsun.
Yanlız anlamayın ama patates nasıl bir çocuk içim mis gibi yemek oluyor 🤦🏻‍♀️Çocuğun et sulu çorbalar , bakliyatlar , köfte , sebze yemesi lazım . Bu kadın çocuk doğurmadan önce de aynen böyleydi şimdi bir çocuk doğurdu üzerine hamile de bu resmen çocuk istismarı bu kadar hafife asla alınmamalı .

Yanlız anlamayın ama patates nasıl bir çocuk içim mis gibi yemek oluyor 🤦🏻‍♀️Çocuğun et sulu çorbalar , bakliyatlar , köfte , sebze yemesi lazım . Bu kadın çocuk doğurmadan önce de aynen böyleydi şimdi bir çocuk doğurdu üzerine hamile de bu resmen çocuk istismarı bu kadar hafife asla alınmamalı .
Patates pahalı ya ondan besleyici gelmistir:işsiz:

Back
X