Ben berbat bi anneyim

Kesinlikle değerlerine baktırman lazım bence hem b grubun hemde d vitaminin çok düşmüş gibi. İnsan o zaman sanki kafası hep buğulu gibi , düşünemiyor gibi oluyor. Elin kolun kalkmıyor d vitamini yokken. Eşin işten izin alsın bayramdan sonra hemen git aile hekimine testlerini yaptır. Ayrıca hiç mi komşun yok? Benim hiç tanımadığım komşum kucağında bir yaşında bebekle gelse ve çok kötü durumdayım bana yardım eder misin dese iki elim kanda olsa yardım ederim. Yardım istemekten çekinme. Buraya konu açman bu konuyu umursadığın anlamına geliyor. Kötü anne değilsin, yorulmuş çare bulamayan bir annesin

3 gündür alışveriş yapmamış, çocuğu doyuramadığını söylüyor, yanında bir iki insan olsa onu deşarj ederler kendisine gelir bi şekilde. böyle tek başına bayram günü aç bebekle daha mı iyi? kimsem yok diyor, onun yanına bi insan lazım şu an.

Kimsesi yoksa kendisi de calişmiyorken nasil geciniyor? Eşi vardir saniyorum. 🙄Bu kadar da olmamali bilmiyorum.

Kimsesi yoksa kendisi de calişmiyorken nasil geciniyor? Eşi vardir saniyorum. 🙄Bu kadar da olmamali bilmiyorum.
şu an en önemli şey bebeğin doyması ve güvende olması, param yok dememiş ki alışveriş yapacak enerjim yok demiş o yüzden bebeğin doymasına odaklandım ben, zayıfladı diyor ya resmen besleyemiyorum demiş.

Ne yapacak ben bakamiyorum elim kolum kalkmiyor biraz da siz de dursun diye komşuya birakip eve dönüp yatacak mi? 😮 Belki bakarlar ama çok yanliş.
Yaşli insanlar enerjileri cocuga yetmez, el cocugunun sorumluluğu daha agir olur hem.
Konu sahibi calismiyor da anladigim kadariyla, bir zahmet alisverisi eşi yapsin ya da online siparis versin yemegini de yapsin. Vitamin vs kullanin konu sahibi
Hiç komşun olmadı mı? Kapıyı çalıp “ yarım saat sizde durabilir mi? İşimi yapar yapmaz gelip alırım.” diyebilirim şahsen hatta dedim bile kaç kere ☺️ Tabii bunun için komşuyla en az selam sabah olması lazım. Konuya gelince, ben olsam internetten yaparım market alışverişini. Makarna yaparım yoğurtlu. Bir öğleni geçiririm böyle durumlarda

Eşiniz yok mu ayri misiniz tatile kimle gittiniz. Çocuk nasıl ac duruyor meyve verin o yerken elinde bi çorba yapiverin
Makarna flnelde yer belki 10 dk haşlanır. Bunaldığım zamanlar çok oldi da anne olunca hemen kendimden önce çocuk geldi aklıma muhtaç yavrucak. Onin için güclu olmak zorundayız.

Hiç komşun olmadı mı? Kapıyı çalıp “ yarım saat sizde durabilir mi? İşimi yapar yapmaz gelip alırım.” diyebilirim şahsen hatta dedim bile kaç kere ☺️ Tabii bunun için komşuyla en az selam sabah olması lazım

Tabi ki selamlaşiyoruz ama kimse cocugunu getirmedi, ben de alamam zaten. Bana özel degil annemin de eve cocuk alip baktigini gormedim omrumde. 🙄

şu an en önemli şey bebeğin doyması ve güvende olması, param yok dememiş ki alışveriş yapacak enerjim yok demiş o yüzden bebeğin doymasına odaklandım ben, zayıfladı diyor ya resmen besleyemiyorum demiş.

Kimsesi yok dendigi için dedim onu param yok dedi diye değil. Neyse oluyorsa öyle yapsin madem ama bir an önce cözer umarim yoksa komşuyla olacak iş degil.

Ben şöyle yapıyorum;

Mutfak alisverislerini sanal marketten yapıyorum.
Corba ve sebze purelerini birgun onceden hazirlayip dolaba atiyorum.
Bebeginiz 1 yaşında olduğuna gore kofte yiyordur. Onceden hazirlayip buzluga atin.

Cocugunuzu aç birakmaya hakkiniz yok. Beslenmek en temel ihtiyactir.

Cocugun saatlerce televizyon izlemesine karsiyim. Ama cocuga bagiriyor ve ilgilenemiyorsaniz, cizgi film açın bari aglamasin oyalansin cocuk. O arada sizde kendinize dinlenme alani yaratin mesela yarim saat uzanin, hicbir is yapmayin.

Ayrica bir arkadas vitamin degerlerinizin düştüğünden bahsetmis. Kesinlikle ona katılıyorum emzirdiginiz sure boyunca d vitamini, demir hapi ve kalsiyum tableti kullanmalisiniz. Aile hekiminizle konusursaniz size ferrum, calciday ve dvit3 recete edecektir.

Cocuk acikinca hazirlik yapilmaz cocuga bir sebze corbasi makarna pilav en basit seyleri dolapta hazir bulundurabilirsiniz ne demek kilosu dustu daha gecen acliktan olen bebegin haberi vardi anne cig sebzeyle besleyip emziriyodu sadece boylemi olsun istiyosunuz depresyondaysaniz tedavi olun sadece cocugu doyurmak nekadar zor olabilir

Kimsesi yok dendigi için dedim onu param yok dedi diye değil. Neyse oluyorsa öyle yapsin madem ama bir an önce cözer umarim yoksa komşuyla olacak iş degil.
tabii ki olacak iş değil, son çare buraya yazdığına göre bi de sinir krizleri falan deyince yalnız kalmamalı diye düşündüm sadece.

Hiç komşun olmadı mı? Kapıyı çalıp “ yarım saat sizde durabilir mi? İşimi yapar yapmaz gelip alırım.” diyebilirim şahsen hatta dedim bile kaç kere ☺️ Tabii bunun için komşuyla en az selam sabah olması lazım. Konuya gelince, ben olsam internetten yaparım market alışverişini. Makarna yaparım yoğurtlu. Bir öğleni geçiririm böyle durumlarda
bekar ve kediliyim ama komşular bana bırakıyor hep bebeklerini çocuklarını :) apartman dairem sürekli açıktır susayan çocuk girer içer çıkar falan, o yüzden direkt komşu aklıma geldi yani bu kadar perişan olacak, bebeğin aç kalacağı duruma gelene kadar bi komşuya bırakabilir diye düşündüm.

Bir yaşında bir oğlum var ona asla düzgün bakamıyorum acıkıyor ağlıyor bişeyler hazırlayana kadar on saat geçiyor , sürekli emmek istiyor haliyle kilosu düştü baya😓tatile gittik geldik geleli 3 gün oldu hala mutfak alışverişi yapamadım üzerinde inanılmaz bir ağırlık var .kucağımdan bi dakka bıraksam çığlık çığlığa ağlamaya başlıyor hiç bir şey yapamıyorum sesim yükseliyor sinir krizleri geçiriyorum . Çok bunaldım çok .
1 yaşındaki bebek oturmayı bilir kusura bakmayın da yemek hazırlayamıyorum vs ihmalkarlık çocuk zayıfladı diyorsunuz kanguru vs de durmuyorsa tezgah üstüne oturaklar var vakumlu ona oturtun yemek öyle hazırlayın bide Bi çocugun yiyeceği yemegi hazırlamak öyle çok uzun sürecek Bi zaman degil bu çocuk gece gündüz hiç mi uyumuyor gündüz halim olmasa akşam uyurken yapar hazırlarım gündüz de sadece ısıtması kalır ki genelde öyle yapıyorum çünkü gündüzleri bana da fırsat vermiyor. Market alışverişine gelince de online alışveriş diye bişey var artık onu degerlendirin bana sizin yapamıyorum dediginizi şeyler zorluktan falan degil de içinizden gelmediği için böyle gibi geldi Bi uzman yardımı alın belli ki psikolojik olarak iyi degilsiniz

Bence tek olmakla da alakalı değil. Niceleri tek oluo çocuğuna bakıyor hatta ikiz çocuklara bakıyor Depression vs tarzı bunalımdasınız. Yoksa marketten bikac şey alıp ccougu doyurmak ne kadsr zor olabilir ki 10 dk gidip meyve al uyurken yemeğini vs yap. Siizn başka sorunjnuz var. Ama çocuk bu ihmale gelmez .

Kuzum komşumun "ben bu çocuğa bakamıyorum..çok kötü durumdayım" diye yardım istemesi bir bebeğin açlıktan ve ihmalkarlıktan öldüğü haberini almamdan çok daha iyi .Yardım istesin en kötü komşu bşr yardım ağı oluşturur.
İyide böyle Bi durumda gündüz zaman olmuyor çocugum durmuyorsa akşam uyudugu zamanlarda yaparım yemek gündüz de 2 dk da ısıtıp yedirmesi kalır benimki 19 aylık gündüz ona zaman ayırıyorum diye onun yiyecegi yemekleri akşamdan yapar kapalı kap kavanoz vs de saklarım gün içinde de ısıtır yediririm yani Bi çocugu aç bırakacak kadar ne yaşıyor olabilir herşeyin Bi çözümü var tek elle aylarca yemek yaptığımı biliyorum çocugum kucaktan inmiyor diye bana konu sahibinin sıkıntısı zorluk vs degil de içinden gelmiyor enerji düşüklüğü gibi geldi aksi halde anne bu yeri gelir uykusundan bir iki saat feda eder o çocuga gece yarısı yemegi pişirir

Bence tek olmakla da alakalı değil. Niceleri tek oluo çocuğuna bakıyor hatta ikiz çocuklara bakıyor Depression vs tarzı bunalımdasınız. Yoksa marketten bikac şey alıp ccougu doyurmak ne kadsr zor olabilir ki 10 dk gidip meyve al uyurken yemeğini vs yap. Siizn başka sorunjnuz var. Ama çocuk bu ihmale gelmez .
Bence de öyle sorunu. Yoksa çocuklar açık alanı sever markete vs bayılır hem ikisi de hava almış olur istese gidip alabilir yani

İyide böyle Bi durumda gündüz zaman olmuyor çocugum durmuyorsa akşam uyudugu zamanlarda yaparım yemek gündüz de 2 dk da ısıtıp yedirmesi kalır benimki 19 aylık gündüz ona zaman ayırıyorum diye onun yiyecegi yemekleri akşamdan yapar kapalı kap kavanoz vs de saklarım gün içinde de ısıtır yediririm yani Bi çocugu aç bırakacak kadar ne yaşıyor olabilir herşeyin Bi çözümü var tek elle aylarca yemek yaptığımı biliyorum çocugum kucaktan inmiyor diye bana konu sahibinin sıkıntısı zorluk vs degil de içinden gelmiyor enerji düşüklüğü gibi geldi aksi halde anne bu yeri gelir uykusundan bir iki saat feda eder o çocuga gece yarısı yemegi pişirir
Kadın depresyonda, o yüzden eli kolu kalkmıyor. Ben çocuğun öyle abarttığı gibi aç olduğunu da düşünmedim. Hareketli zamanları zaten kilo alımı duruyor hatta zayıflıyor tombik bebekler yürümeye başlayınca. Çocuk bu kadar sefil haldeyse babası da mı görmüyor? Öyleyse de hem anne hem baba tarafından istismara girer bu.

Back
X