Ben bir halt yedim……

İşte bu yüzden internette sadece sanal kart kullanıyorum. Onun da limitini hep 0'da tutuyorum. Alışveriş yapacağım zaman sadece o kadar limit açıyorum. Dikkatli olmak lazım. Arkadaşımın Yemeksepeti hesabından para çektiler bu şekilde.

benimde bunu yapmam lazım. şu an her kartım internet alışverişine kapalı. alacağım zaman sanal kart çıkarıp oradan halledicem artık

Arkadaşlar ödüm koparak bişey sorucam. İnternetten evde paketleme işi için başvurdum. Sonra beni arayıp form doldurun dediler link verdiler. Girip formu doldurdum. Formda iban ve kimlik ön yüz fotoğrafı istiyordu. Hepsini yaptım. Bugün tekrar yazdılar başvurunuz onaylandı hesabın size ait olup olmadığını anlamak için size 5 TL gönderdik siz bize tekrar onu 4 TL olarak atın dediler. Ben de dediklerini yaptım. Teşekkür ettiler. Sonrasında kargo ne zaman yola çıkart dedim daha cevap yok. İnternetten milletin başına gelenler okudukça ödüm kopuyor nolur bişeyler söyleyin ne gelebilir başıma? Kimlik önyüz ve ibanla neler yapabilirler 😭
Derhal hesaplarınızı bloke ettirin kredi kartı vs.varsa iptal ettirin..bellki dolandırıcı

Kart bilgileriniz, kimlik bilgilerinizle bankayı arayıp şifrenizi değiştirebilirler. Şifre değişikliği sırasında yapılan son işlem ve ücret bilgisi bankaların güvenlik sorusu olarak karşılarına çıkacağı için o işlemi yaptırmış olabilirler. Heabınızda para varsa transfer edip bankayı arayıp kartınızı kayıp çalıntı kısmından iptal edebilirsiniz.

İban ile birşey yapamazlar ama kimlik çok önemli. Keşke kimlik atmasaydiniz. Konunun mutlaka takipçisi olun. Ben muhasebecilik yaptik zamanında adınıza vergi kaydı açılabilir onun için sürekli soruşturmada olun adıma kayıtlı vergi kaydı varmı diye eğer açılmış olursa dava açıp işlem yapabilirsiniz. Birde sizin uzerinize ev araba vs. Birşey var mı?

Hattınıza papara açıyorlar falan denmis de çok şaşırdım.
Yani bu devirde kimliğimizi paylasmadigimiz yer var mı? Benim iş yerimde bile hiç gormuyorsam her gün 20 kimlik görüyorum. Hatta bazen kimlik evragi eksik oluyor, arıyorum istiyorum , bildiğin whatsapptan atıyorlar fotosunu 😅😂 ve herkesin ibani tabii ki var bizde çünkü parayla işimiz, elbet ödemeler falan oluyor.
Demek kötü niyetli bir çalışan olsan basitçe yedi duveli dolandirir.
Bunun konu sahibinin safliğıyla da alakası yok aslında,mesela biz kurumsal bir yeriz. Adamdan kimlik istiyoruz, başlangıç aşamasında. Vermeyecek mi? Ya da adama para geldi,ödeme yapacağız,ibanimi veremem mi diyecek? Hadi şirket kurumsal, ama çalışanlar insan. Yani herkes görebilir istese bu bilgileri. O zaman tüm insanların dolandirilmasi bir çürük yumurtaya bakar
Çok ilginç gercekten...
Konu sahibi,umarım sabah cevap atarlar size ya,belki de sorumSuz adam akşam saati olduğu için bırakmıştır telefonu. Siz yine bir arayin sabah da. Olmadı gerçekten çok endişe ediyorsaniz bir ifade verin karakola, en azından elinizde şikayet dilekceniz olsun, yarın birgün belki işinize yarar
yenGEnC,
siz güvenilir bir çalışansınız o yüzden aklınıza birilerinin bilgilerini satmak gelmez veya dolandırmak ama bahsettiğiniz o çürük yumurtalardan bazı yerlerde 1 tane bile olsa çıkabiliyor.

Haberlerde hiç mi denk gelmediniz, bazı arsaları sahiplerinden habersiz sahte evraklarla satan sahte tapu çetesinin üyelerinden bazıları kamu çalışanı, Google'a sahte tapu çetesi diye yazarsanız neler neler okursunuz, bu örnek gibi haber olmuş nice örnekler var.

Dolandırıcılık yalnızca kötü niyetli bir çalışanın eliyle de olmuyor, kolay yoldan para kazanmanın yolunu arayan üçkağıtçılar bir bankanın internet sayfasının çakmasını bile yaptılar, sayfa çoğu kişinin fark edemeyeceği bir farkla asıl bankanın sayfasının tıpatıp aynısıydı, tıklıyorsunuz müşteri numaranızı giriyorsunuz, şifre vs derken hooop tüm bilgiler üçkağıtçıların elinde, kaç kişi mağdur oldu net hatırlamıyorum ama birkaç yıl evvel böyle bir olay da yaşandı.

Artık her işlem dijital ortamda yapıldığından sanal dolandırıcılık da arttı, kendi ellerinizle bir bilgi vermenize de gerek yok, mail yoluyla veya insta vb kişisel sayfalarınız üzerinden bilmediğiniz kişilerin gönderdiği linkler eğer bir dolandırıcılık şebekesi tarafından hazırlandıysa, içerisinde kötü amaçlı yazılım gömülü oluyor siz asla fark etmiyorsunuz, cihazınızdan internet bankacılık bilgileriniz, şifreleriniz vb istedikleri tüm bilgileri rahatça alıyorlar.

O yüzden gerçekten çok dikkatli olmak gerekiyor🙄

Arkadaşlar ödüm koparak bişey sorucam. İnternetten evde paketleme işi için başvurdum. Sonra beni arayıp form doldurun dediler link verdiler. Girip formu doldurdum. Formda iban ve kimlik ön yüz fotoğrafı istiyordu. Hepsini yaptım. Bugün tekrar yazdılar başvurunuz onaylandı hesabın size ait olup olmadığını anlamak için size 5 TL gönderdik siz bize tekrar onu 4 TL olarak atın dediler. Ben de dediklerini yaptım. Teşekkür ettiler. Sonrasında kargo ne zaman yola çıkart dedim daha cevap yok. İnternetten milletin başına gelenler okudukça ödüm kopuyor nolur bişeyler söyleyin ne gelebilir başıma? Kimlik önyüz ve ibanla neler yapabilirler 😭
Ay doğru aslında ibanla alisveris yapabilirler online kimliklede bir haltlar yerler siz en iyisi ikisinide kayboldu diye iptal ettirin

Hattınıza papara açıyorlar falan denmis de çok şaşırdım.
Yani bu devirde kimliğimizi paylasmadigimiz yer var mı? Benim iş yerimde bile hiç gormuyorsam her gün 20 kimlik görüyorum. Hatta bazen kimlik evragi eksik oluyor, arıyorum istiyorum , bildiğin whatsapptan atıyorlar fotosunu 😅😂 ve herkesin ibani tabii ki var bizde çünkü parayla işimiz, elbet ödemeler falan oluyor.
Demek kötü niyetli bir çalışan olsan basitçe yedi duveli dolandirir.
Bunun konu sahibinin safliğıyla da alakası yok aslında,mesela biz kurumsal bir yeriz. Adamdan kimlik istiyoruz, başlangıç aşamasında. Vermeyecek mi? Ya da adama para geldi,ödeme yapacağız,ibanimi veremem mi diyecek? Hadi şirket kurumsal, ama çalışanlar insan. Yani herkes görebilir istese bu bilgileri. O zaman tüm insanların dolandirilmasi bir çürük yumurtaya bakar
Çok ilginç gercekten...
Konu sahibi,umarım sabah cevap atarlar size ya,belki de sorumSuz adam akşam saati olduğu için bırakmıştır telefonu. Siz yine bir arayin sabah da. Olmadı gerçekten çok endişe ediyorsaniz bir ifade verin karakola, en azından elinizde şikayet dilekceniz olsun, yarın birgün belki işinize yarar
Ibanla h&m ve başka pahali magazalrin online hesabindan pahali saatler falan aliniyordu bir ara almanyada ziline yapistiriyor mesela taş soyadini postaci gidince sök at kim nasıl ispatlicak. Turkiyede oldumu bilmem ama almanyada bir ara çok olmuştu.

Kiz arkadaşımın annesinin kimligiyle 2 bin euroluk telefon senedi yapildi tabi avukatla halloldu ama yapiyorlar.

Evde paketleme işi için fotograf kimlk bilgilerine ne gerek var olan olmuş artık bankayla konuşun gerekirse kartı kapatın ama kimlkle ilgli bilgileri ne yaparsınız bilmiyorum ıbandan bişey olmazda kimlil bilgilerinden olabilir aklıma gelen tek şeyde karakola gidip konuyla ilgili bilgi vermeniz kimlikle başına gelebilecekleri en iyi polis bilir

Ya benım adıma hat cıkarılmıs faturalı bı de sozlesme yapılmıs turkcell kullanıp odemısler sonra hattı ıptal etmeden telı kapamıslar bana bes aylık ıcra fatura geldı bes yuz artı avukat ucretı odedım hıcbısı de yapamadım sacma sapan kımlık fotosu attıgım ıcın on yuz. Bence de hata etmıssınız

Bu şekilde dolandırılan çok fazla insan var sizin adınıza kara para aklıyorlar bu ibanla umarım böyle bir şey başınıza gelmez.

Ay valla ağlıycam Akbank’ı arıyorum inşallah bağlanabilirsem o hesaba bağlı bi kredi kartım vardı 500 tllik😭 korkuyorum başkası yapsa gülerdim demek dolandırılan insanlar böyle oluyor 😭
aynisi benim de başıma geldi napicaz biz

Hemen bankayı ara hesabı sildir

Back
X