Ben bu adamı nasıl yontucam?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Adabı muaşeret kurallarını bilmeyen, kendini yetiştirememiş insanlara çok sinir oluyorum. Allah yardımcın olsun 🌼

Adamın kumaşı bu

Elinizde paltoluk kumaş var

Ondan ya palto ya kaban hadi olsun olsun ceket çıkar

Siz paltoluk kumaş ile gömlek ya da mayo dikemezsiniz en maharetli terzi olsanız da paltoluk kumaştan mayo olmaz

Diktiniz giydiniz evet kapatır ama kurumaz yani bir özelliği mutlaka eksik kalır

Çözüm nedir alırken sormak ben kumaş istiyorum mavi olsun (yakışıklı) pahalı olsun (geliri iyi) ithal olsun (eğitimli) değil de şu şu özelliklere sahip olsun dersek istediğimiz fonksiyonu alacak kumaşı satın alabiliriz

O aşamaları geçmişiz elde bir top kumaş var mayo olmayacağı kesin palto da asla istemiyoruz o zaman biz bundan ceket yapalım diyeceğiz

Onu da diyalog ile halledeceğiz demek ki adam o aile efradı içinde nasıl davranılacak bilmiyor, öyle yetişmiş

Mesela nasıl bir ilgi bekliyorsunuz o kalabalık ortamda, bunu anlatın

Adam kendince ilgi göstermiş kullandığı sözcükler olmamış, konuşmuşsunuz, susmuş, bu sefer söylemeyeyim bari demiş o da olmamış

İlgi göster deyince ilgi denileni farklı algılamış, başkası görmeden okşamış kendince

Anlatın beklediğiniz ilgiyi ortama göre zira ben beklemem özel ilgi kalabalıkta, hatta onun ailesi ile olunduğunda tüm ilgiler ondan gitsin kimse benden ilgi beklemesin yani ilgi benim dışındakilere göstersin onlarla konuşsun

Anneye çiçek alayım demesi o an garip ama yontulmuş annem de sevinir diye düşünmüş işte 🥰🥰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X