ben bu ailede ne yapacagımı sasırdım artık.

dolphins

gelecegi görebilsem
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2008
270
0
96
Diğer
bilenleriniz vardır daha oncede konu acmıstım kayınvalıdemle konusmuyorum ıkı hafta dır.ve bu nereye kadar gıdecek bılmıyorum.esım hıcbırsey olmamıs gıbı davranıyor.annesıde oyle.esım canı ısteyınce asagı ıner,kahvesını ıcer annesıyle muhabbet eder.ben yukardamıyım degılmıyım.ne annesının umrunda ne de esımın.sormaz oglum esın nerde dıye.nasılsa oglum gelıyo banane olmassa oplmasın yani..bu nasıl bır polıyıka anladım.esıme tek kelıme edıp konusmaz hakkımda adım gıbı emınım.ben esımle konusmaya calıstıkca degısen bırsey de olmaz ve yıne sıkayet eden taraf durumuna duserım ve dolayısıyla suclu durumuna duserım.annesı tek kelıme konusmadıgı ıcın.malum bayram gelıyo ve nasıl olacak bılmıyorum.evet...yuzlerını gormek ıstemıyorum ama esım gıdecek ohh annesıyle kardeslerıyle bayramlasacak.bana ne gel dıyen olacak ne de karın nerde dıyen olacak.bızım aılede olsa barıstırmak ıcın ben de elımden gelenı yaparım.aılem de yapar mutlaka bıseyler.nasılsa kızım yanımda damat gelmesede olur banane dıye dusunmez.aksıne onu daha cok beklerler.artık gercekten sınırlerım bozulmaya basladı..nasıl davranayım bılmıyorum.umursamayım boswereyım dıyorum ama olmuyor.içim içimi yiyor yine..esımle konusuyorum...degıoısen hıc bıse yok...cevap bıle vermez dogru duzgun...off gercekten yoruldum...onlar ıcın ne ıfade edıyorum bilmiyorum.yok olup gitsem umurlarında olmaz heralde..

tartışmanızın sebebi nedir.benim konularınızdan haberim yokta

üzülme bu kadar su akar yolunu bulur bence sorun eşinde ne hissettiğini ona anlatmaya çalış belki o da sen onlarla görüşmeyince daha mutlusun diye düşünüp oralı olmuyodur

Benimde önceki konularınızdan bilgim yok hatalımısınız değilmisinz bilmem ama,
eğer sizi önemsemiyolarsa sizde onların üstüne düşmeyin, kafanızıda onlarla meşgul etmeyin bu kadar.
Bayramda gider ellerini öpersin, bayramda küslük alınganlık olmaz.
Adet yerini bulur. Hergün sizi görmek isteselerde ayrı bi sorun olurdu öyle düşün..
Siz yapmanız gerekeni yapıyorsanız zorla kendinizi sevdirecek haliniz yok,
bu sebepten eşinizle tartışmayın bile, o orta yolu bulacaktır..

üzülme bu kadar su akar yolunu bulur bence sorun eşinde ne hissettiğini ona anlatmaya çalış belki o da sen onlarla görüşmeyince daha mutlusun diye düşünüp oralı olmuyodur

o nasılsa düzelir eninde sonunda diye düsünüyor ve bunun ıcın hıcbırsey yapmıyor.duzelmesede cok onemlı degıl acıkcası ona gore o annesının yanında zaten canı ısteyınce orda

onlar umursamıyor seni madem sende umursama onları.
bu konularda eşim böyle daha mutlu bırakayım öyle kalsın diyen erkek varmıdır?
nispet yapıyor apaçık,boşver ilgilenme,sinirlendiğini belli etme.

Eğer konuşmuyorsanız olması gereken bu değil mi?
Barışma çabanız varsa, siz adım atabilirsiniz.
Yoksa oğluyla görüşüp, sizi sormaması gayet doğal
ve bu sizin içinde avantaj olması lazım değil mi?
En azından eşin niye böyle, eşin niye gelmiyor diye ısrar etmiyorlar.
Siz de görmeyin bakın keyfinize, bayramda da gidin kutlayın bayramlarını.
Sonra da ya istiyorsanız görüşmeye devam ederseniz,
ya da görüşmemeye.
Siz görüşseniz de, görüşmeseniz oğlu görüşecek sonuçta.

tartışmanızın sebebi nedir.benim konularınızdan haberim yokta

oyle bı tartısmamız falan olmadı.kayınvalıdemle bi olaydan sonra konusmamaya basladık.anlatayım tarafsız olarak o konudada akıl verın bana...
gorumcemın kızı asagda kalıyordu.geldı bana bilgisayar oynayabilirmiyim yenge dedi.ben de ısım gucum var diye simdi olmaz baska zaman dedım gondrdım kızı.gayet uygun bı dılle.neyse aksam oldu kayınvalıdemle kız cıktı yukarı.normalde gelmez kayınvalıdem ugramaz bıle hep ben gıderım.hadi gıt oyna bılgısayarla sımdı dedı kıza bana hıcbıse demeden.işte oynasın mı yada gecsın oynasın bıraz falan bana bıse demeden dırek ona dıyo hadı kızım gıt oyna.ben burdayım yok dıyemez gıbı bı havayla.bendebu tavrını gorunce olmaz dedım sımdı benım kızımda durmaz ıster.ben ıstemıyorum onun oynamasını...vat efendım..senmısın dıyen.kızı sabahta oynatmammıssın..falan filan.sankı cok buyuk bı sorun ya anlamıyorum.soruna bak.hadı kalk gıelım dedı bız onun ıcın gelmıstık.cektı gıttı.o gıttı arkasından kucuk gorumcem.hesap sormaya geldı bana vay anneme nıye oyle yaptın kadın aglıycak asagıda nerdeyse.ayrımcılık yapıyosun sen nası bagrıyo ama.sok oldum yanı.benyıne hıcbıse demedım sadece benden on yas kucuk nerdeyse.bana bagırma dedım o kadar..o konustu konustu gitti.
olay bu..iki hafta oldu hiçbiriyle konusmadım.yuzyuze gelıyoruz konusmuyoruz.

Anlamadım, küssünüz şuanda ama seni sormasını ilgilenmesinimi istiyorsun?

şu andaki olanlar tam sizin istediğiniz gibi yada olması gereken bu kadınla konuşsanız sinirleriniz bozuluyor, konuşmasanızda

bayramda eşinizle beraber gider usülen elini öpersiniz ya barışırsınız yada öptüğünüzle kalır yolunuza küs devam edersiniz.

Ama bayramda mutlaka gitmelisiniz, eğer ozamanda gitmezseniz işler daha sarpa sarar ve iyice hatalı konumuna düşersiniz, herkes sizi eleştirir onu değil

Tipik oğlunun evini kendi tapulu evi gören kaynana sorunu.
Evinizde bilgisayara girilecekse evet izin vermek ya da vermemek size düşer,
kayınvalidenize değil.
Müsait durumunuz olur ya da olmaz,
internet cafe işletmiyorsunuz heralde.
Boşverin, kafanız rahat olsun, görüşmek istemiyorlarsa görüşmesinler,
bayramlarını kutlarsanız, kafanız rahat rahat oturursunuz.

yahu ne güzel işde konumasın sormasın. eşin baskı yapsa kaynanan eşini doldursa dahamı iyi.
sanırım seni üzen şey umarsanmıyor olman. sende kendine uğraş bul. bebeğşn kaç yaşında. eşin aşağıya inince müzik aç. balkına çık kızını sesli sev. onlarsızda mutlu olacağını göster.

küslüğü seven biri değilim.ve küs oldugum kısıler esımın aılesı.ben bundan rahatsızlık duyuyorum ama onlar duymuyor.

yahu ne güzel işde konumasın sormasın. eşin baskı yapsa kaynanan eşini doldursa dahamı iyi.
sanırım seni üzen şey umarsanmıyor olman. sende kendine uğraş bul. bebeğşn kaç yaşında. eşin aşağıya inince müzik aç. balkına çık kızını sesli sev. onlarsızda mutlu olacağını göster.

işte bu da kayınvalıdemın tavrı.esımı cagırırı ben yanında olsam bıle esımle konusur eder.kızımla konusur ama benımle konusmaz.ben de biliyorum aslında üzüldügüm zaman onun kazdıgı kuyuya düsüyorum.onun da ıstedıgı bu zaten.haklısın.onun tavrını ona uygulamam lazım.

o öyle gitmez üzülerek söylüyorum ama mutlaka bi yerde sökük verir kopar..
Ama usulca sessizce ama sesler yükselir bilemem..
Fırtına öncesi sessizlik sizin kii..
İpleri koparmayın derim nezdimce haddim olmadan söylüyorum ama..
Mesafeli olun ama tamamen ipleri koparmayın..
böyle durumlarda erkek birey (eş) ne kadar olsa kötüde olsa anneyi tutuyor..
Birde anladığım kadarıyla altlı üstlü oturuyosunuz vahim..
Seviyeli olun sık gitmeyin ama hal hatır soracak kadar mesafe bırakın derim..
İlla bayram geliyo istesekde istemesekte gidicez bi şekilde..
Eşinizin sessiz kalması aranızda kalmakdan bıkmıştır..
Çünki benim eşim en son sessiz kaldığında ben 2 hafta babamın evinde kalmıştım..
Eşin orta yolu bulması lasım..

Örnek vericem kendimden..
Bende kaynanamın yanına gitmek istemiyorum çünki yanımdayken tahammul edemiyorum kii birde görmeye gidim.. (kaynanam bizimle kalıyor dönenceli olarak 3 eltiyiz bilmeyen arkadaşlarıma söylim)
Mesela şuan aletimde ve ben görmeye gidicem bayramda..
Mecburum..
Geçen gün gitmek zorunda kaldım..
Eşim saolsun hep orta yolu bulmaya çabalıyor zavallım..
Ben öğlen uğrim anneme geçim hesabı yapıyordum..
Eşim dediki önce anne git dönüşte uğra hava kararmış olur fazla oturma fırsatın olmaz kolay kaçarsın dedi..
Bunu bana diyen eşim mesela..
Eşler orta yolu bulmalı kaçarı uçarı yok..
Sessiz kalması aleyhinize..

Son düzenleme:
o öyle gitmez üzülerek söylüyorum ama mutlaka bi yerde sökük verir kopar..
Ama usulca sessizce ama sesler yükselir bilemem..
Fırtına öncesi sessizlik sizin kii..
İpleri koparmayın derim nezdimce haddim olmadan söylüyorum ama..
Mesafeli olun ama tamamen ipleri koparmayın..
böyle durumlarda erkek birey (eş) ne kadar olsa kötüde olsa anneyi tutuyor..
Birde anladığım kadarıyla altlı üstlü oturuyosunuz vahim..
Seviyeli olun sık gitmeyin ama hal hatır soracak kadar mesafe bırakın derim..
İlla bayram geliyo istesekde istemesekte gidicez bi şekilde..
Eşinizin sessiz kalması aranızda kalmakdan bıkmıştır..
Çünki benim eşim en son sessiz kaldığında ben 2 hafta babamın evinde kalmıştım..
Eşin orta yolu bulması lasım..

Örnek vericem kendimden..
Bende kaynanamın yanına gitmek istemiyorum çünki yanımdayken tahammul edemiyorum kii birde görmeye gidim.. (kaynanam bizimle kalıyor dönenceli olarak 3 eltiyiz bilmeyen arkadaşlarıma söylim)
Mesela şuan aletimde ve ben görmeye gidicem bayramda..
Mecburum..
Geçen gün gitmek zorunda kaldım..
Eşim saolsun hep orta yolu bulmaya çabalıyor zavallım..
Ben öğlen uğrim anneme geçim hesabı yapıyordum..
Eşim dediki önce anne git dönüşte uğra hava kararmış olur fazla oturma fırsatın olmaz kolay kaçarsın dedi..
Bunu bana diyen eşim mesela..
Eşler orta yolu bulmalı kaçarı uçarı yok..
Sessiz kalması aleyhinize..

peki bunu nasıl başarabilirim? eşimin bu konudan ne kadar rahatsız oldugumu anlamasını nasıl saglıyabılırım? orta yolu bulmasını...

allah yardımcın olsun.benım kaynanayı tarıf ettın sankı,ama ben artık cnm ısterse konusuyorum,sebebı de bebegıme terlemıs bu pıs kokuyor kaka yapmıs odayı kokutmasın.yıka bunı falan demesı son damla oldu tasıran.gıtmedım bısure cocuguda goturmedım.eltımden de haber saldım sevmek ısteyen asagı ınsın eger pıssede sevmesın dedım zorumuz yok.dısarda gordu benı guya esımden guc alıyor.cocugu bana gostermıcekmıssın dedı ama nasıl bagırıyor.bemde dedım neden gosterecekmısım tıksınıyosun gırdım ıcerı.sevmesemde olur demıs esıme.geldı esım haklısın ne dersen de dedı.ama gene vıcdanım elvermedı seslenınce verdım.o zamandan berı sesını cıkaramıyor.bırdaha yaparsa olacakları o dusunsun...aynı senınkı gıbı esomle konusur ne benı ne torununu sorar o kadar.hıc zorumada gıtmıyo.sende cek kendını.ama olanları bıswkılde esının gormesını sagla.varya saygıda kusur etmemeye calıstım dort yıldır ama zorla cadı gelın yapacaklar ınsanı

vallhi neden rahatsızsın bu durumdan diyen arkadaşlar var ama insan ölebir takıyorki kafasına aman huzursuzluk olmasın eşim üzülmesin die insan küs kalmak istemiyor ama bazı durumlar insanı mecbur bırakıyor
sizinle aynı durumdayız ben 1 kez öyle bir sorun yaşadım kayıınvalidemle tek fark eşim beni anladı ve ban destekti eşiniz bunu anlamıycak emin olun yukarıda bir arkadaşta demiş haksızda olsa eşiniz annenin tarafında olucak keşke sorunlar hiç yaşanmasa benimde sizin gibi özel bir gün yakındı ve uykularım kaçtığını biliyorum nasıl karşılaşıcaz ne yapcaz die ama hatasını anlayıp gelip özür dilemişti kayınvalidem bidahada sorun yaşamadık inş. yaşamayız cidden çok zor mesafeli olmak zaten kayınvalideniz mesafeli anladığım kadarıyla birde bişeyi merak ettim size tavrının sebebi vardı mutlaka konuşsanız şimdi değilde düzelince ,
bence gidinbayramlaşın ve huzursuzluk büyümesin çok zor biliyorum ama

Size sevgi göstermeyen,umursamayan insanlari neden kafaniza takiyorsunuzki?anlattiginiz olay onlarin sizin üstünüzde hakimiyet kurma cabasi ve bosa cikmis ,tavrinizi belli etmis araya mesafe koymussunuz sevinmelisiniz bence.Bundan sonra geri adim atarsaniz herkonuda kendilerini hakli görecekler daha cok pisman olacaksiniz.

Bayramda gidin hic bisey yokmus gibi bayramlasin,sizin yerinizde olsam yer-icerkeyfime bakarim.Umursanmiyorum diye üzülüyorsunuz ama ,öbür türlüde sinir olcaksiniz.Taviz taviz getirir cok ince düsünüyorsunuz zaten anlasamiyorduk dediginiz insanlarin umrunda olsaniz nolur olmasaniz nolur yani...:68:

allah yardımcın olsun.benım kaynanayı tarıf ettın sankı,ama ben artık cnm ısterse konusuyorum,sebebı de bebegıme terlemıs bu pıs kokuyor kaka yapmıs odayı kokutmasın.yıka bunı falan demesı son damla oldu tasıran.gıtmedım bısure cocuguda goturmedım.eltımden de haber saldım sevmek ısteyen asagı ınsın eger pıssede sevmesın dedım zorumuz yok.dısarda gordu benı guya esımden guc alıyor.cocugu bana gostermıcekmıssın dedı ama nasıl bagırıyor.bemde dedım neden gosterecekmısım tıksınıyosun gırdım ıcerı.sevmesemde olur demıs esıme.geldı esım haklısın ne dersen de dedı.ama gene vıcdanım elvermedı seslenınce verdım.o zamandan berı sesını cıkaramıyor.bırdaha yaparsa olacakları o dusunsun...aynı senınkı gıbı esomle konusur ne benı ne torununu sorar o kadar.hıc zorumada gıtmıyo.sende cek kendını.ama olanları bıswkılde esının gormesını sagla.varya saygıda kusur etmemeye calıstım dort yıldır ama zorla cadı gelın yapacaklar ınsanı

zaten var ya cadı gelin olsak değerimiz bilinir biliyormusunuz.aman kızmasınlar sorun çıkarmasınlar diye doğru düzgün davranırlar o zaman.sanırım hersey bizim bu iyi niyetimizden kaynaklanıyor.onlarda kendilerini nimetten sayıyorlar hepsi bu.

Back
X