ben bu ailede ne yapacagımı sasırdım artık.

vallhi neden rahatsızsın bu durumdan diyen arkadaşlar var ama insan ölebir takıyorki kafasına aman huzursuzluk olmasın eşim üzülmesin die insan küs kalmak istemiyor ama bazı durumlar insanı mecbur bırakıyor
sizinle aynı durumdayız ben 1 kez öyle bir sorun yaşadım kayıınvalidemle tek fark eşim beni anladı ve ban destekti eşiniz bunu anlamıycak emin olun yukarıda bir arkadaşta demiş haksızda olsa eşiniz annenin tarafında olucak keşke sorunlar hiç yaşanmasa benimde sizin gibi özel bir gün yakındı ve uykularım kaçtığını biliyorum nasıl karşılaşıcaz ne yapcaz die ama hatasını anlayıp gelip özür dilemişti kayınvalidem bidahada sorun yaşamadık inş. yaşamayız cidden çok zor mesafeli olmak zaten kayınvalideniz mesafeli anladığım kadarıyla birde bişeyi merak ettim size tavrının sebebi vardı mutlaka konuşsanız şimdi değilde düzelince ,
bence gidinbayramlaşın ve huzursuzluk büyümesin çok zor biliyorum ama

konussamda,düzelince de konussam degısen hıcbıse olmıycak.o hayatta ozur dılemeyı bılmez.anca bildiği dogru.sadece kayınvalıdem degıl.esımde dahıl olmak uzere butun aıle.konusmaya cok clıstım kayınvalıdemle.ama bırak konusmayı dınlemez bıle.bıldıgım dogru der baska bıse demez.

oyle bı tartısmamız falan olmadı.kayınvalıdemle bi olaydan sonra konusmamaya basladık.anlatayım tarafsız olarak o konudada akıl verın bana...
gorumcemın kızı asagda kalıyordu.geldı bana bilgisayar oynayabilirmiyim yenge dedi.ben de ısım gucum var diye simdi olmaz baska zaman dedım gondrdım kızı.gayet uygun bı dılle.neyse aksam oldu kayınvalıdemle kız cıktı yukarı.normalde gelmez kayınvalıdem ugramaz bıle hep ben gıderım.hadi gıt oyna bılgısayarla sımdı dedı kıza bana hıcbıse demeden.işte oynasın mı yada gecsın oynasın bıraz falan bana bıse demeden dırek ona dıyo hadı kızım gıt oyna.ben burdayım yok dıyemez gıbı bı havayla.bendebu tavrını gorunce olmaz dedım sımdı benım kızımda durmaz ıster.ben ıstemıyorum onun oynamasını...vat efendım..senmısın dıyen.kızı sabahta oynatmammıssın..falan filan.sankı cok buyuk bı sorun ya anlamıyorum.soruna bak.hadı kalk gıelım dedı bız onun ıcın gelmıstık.cektı gıttı.o gıttı arkasından kucuk gorumcem.hesap sormaya geldı bana vay anneme nıye oyle yaptın kadın aglıycak asagıda nerdeyse.ayrımcılık yapıyosun sen nası bagrıyo ama.sok oldum yanı.benyıne hıcbıse demedım sadece benden on yas kucuk nerdeyse.bana bagırma dedım o kadar..o konustu konustu gitti.
olay bu..iki hafta oldu hiçbiriyle konusmadım.yuzyuze gelıyoruz konusmuyoruz.
Suçsuz da değilmişsin yani. Saygısızlık olarak algılamış .Hani biz de derler ya köpeğin hatırı yok sahibinin hatırı var diye.Biraz uygunsuzluk var. Alttan al bence.

ne guzel iste)))) niye sorun ediyorsun? seni umursamayani sende umursama. kafan rahat olmasi gerekirdi bence))) sanirim sorunlu bi kayinvalide..ee ozaman onu cekmek zorunda degilsin. ne guzel kocanda zorlamiyo baris konus diyee:31: bence rahat ol, mutlu ol.

eşinin tavrı bana şaşırtıcı geldi:44:
yani bu gibi duumlarda erkek genelde eşini ailesiyle barışması için zorlar ama eşin de hiçbir çaba yok
eşinin bu sessizliği sonra patlak vermesin canım ilerde daha büyük kavgalar sorunlar yaşanmasın:26:
en iyisi sen bayramda git görüş küs kalma mesafeli bir ilişki kur eşinin ailesiyle
yani ne küs kal ne samimi ol:34:madem aynı binadasınız en mantıklısı bu bence :6:

eşinle durumu konuş bence ben seni haklı buldum hr an herkese evini açmak zorunda değilsin zaten eşine bayramda gidip el öpmek istediğinibu konuda ne düşündüğünü sor o sana zaten içinden geçeni söyler sen de ben çok kırıldım falan diye azıcık dudak büz annenl küs kalamam ki hem büyüğüm hem benim hayat arkadaşımın annesi ama beni hiç umursamıyor sanki sen de bişi demiyorsun çok kırılıyorum de

sonra da konuşmayı şekillendirirsin hiçbir şekilde taviz verme ama annesiyle ilgilenmek istiyor görün ben saygısızlık yapamam onlara de ondan sonra annesine gittiğinde de elini öp güler yüz göster eşin yanınzda değilken istersne surat as fark etmez ama eşin bilmesin eğer annesi gidip bayramını kutlamana negatif yaklaşırsa suçlusu o olur

Diğer konularınızı bilmem ama yukarıdaki yorumunuzda küslük sebebinizi özetlemişsiniz evet sizin de dediğiniz gibi ortada incir çekirdeğini doldurmayacak bir mevzu var ve tam da böyle mübarek günlerde hiç gerek yok bu tarz şeylere. Ne olursa olsun o eşinizin annesi ve dolaylı yoldan artık sizinde anneniz bu küslüğü daha fazla uzatmayıp bir küçük olarak elini öpmeniz dudağınızı aşındırmaz sanırım. Hayatı kendinize ve başkalarına zehir etmeyin lütfen insanlar öyle büyük problemler yaşıyo ki okuyoruz, görüyoruz, duyuyoruz bana böylesi problemler çok absürt geliyo.. Neyin inadı bu ya üç günlük dünyada.

amannn boşver eşinde sorun yapmıyosa annemlerle konuş diye daha ne istiyosunki bu işin tadını çıkar hiç sevmem fazla samimiyeti...

konudan ziyade davranış şekli kırıcı.orası ev mahrem saygı duyulması gereken bir yer.küçücük şımarık bir kızın oyun oynaması için ölesine alalade girilcek bi ortam değildir en azından izin almak büyüklüktür.saygı göstergesidir.gelin demek ezilcek insan demek değildir.kaynana orda yengenin işi vardr sora git diyeceği yerde almış çocuğu ben oynatırım bana bişe diyemez gibisinden yukarı çıkıyor.tepkini o anda koyman bence çok ii olmuş.bırak eşine hiç bişe deme onla ilgisi olmayan bi konu zaten.o işine baksın anasınada küsmesin sanada.bence bayramlarını kutla sora gene yukarı çık malzeme verme seni suçlıcak daha çok sebep verme.bi gün nasılsa konuşursunuz.çokda mühim değil yani kaynanayla muhabbet sıkıcıdr zaten

bu konu yasanmadan once iliskiniz nasildi kayinvalidenizle?
yani hep emrivakileri olan bi insanmidir?
size tavirlari nasildi?
bu anlattiginiz cok basit bi olay
yani kusluk olacak kadar bi durum yok
zitlasmissiniz sadece
ama hep boyle birbirinizi zorlarmiydiniz bilemiyorum tabi:44:

peki bunu nasıl başarabilirim? eşimin bu konudan ne kadar rahatsız oldugumu anlamasını nasıl saglıyabılırım? orta yolu bulmasını...

Cnm eşim ilk zamanlar evliliğimizin ilk ayları diyim kaynanam görümcem laf soktuğunda söyler diyodu..
Günlerce ağlıyordum ben bu adamla nasıl hayat geçircem diye..
Söyler.. Böyle bişe olabilir mii?
Kavgalar gürültüler en son radde benim evi terk edişim..
Terk ediş kovuluş aslında..
Yaşananlar çok uzun bana edilen hakaretler.. vs vs..
2 hafta hiç eşimi görmedim babamın evinde kaldım 4 aylık evli ve 2 aylı hamileyim..
Kafama vuruyorum tabi ozamanlar yaş 20..
Sonra eşim geldi ve bir daha olmıcak dedi..
Kuralallrımız oldu annesiyle konuşmuş Kaynanam eskisi gibi değildi artık..
Hakimiyeti bu sefer ben elime aldım ve bayrağımı bi şekilde diktim..
Eskisi gibi dır dır etmedim..
Annen böyle diyoo
Ablan böyle yaptı.. (ama laflar hala soldan sağdan bi şekilde geliyor bana dokunduruluyor inceden)
Sustum! (eşine sus)
(hıııı ama susma! yani kaynananlara karşı susma ozamanlar sustum.. şimdi kaynanama cvp veriyorum..
2 yıl anti depresan kullanmak zorunda kaldım :( .....)
Eşime yansıtmadım..
Sonra eltimin hatalarını
Abisinin yanlışlarını..
Annesinin bana yaptıklarını gösterdim..
Benim ki biraz karışık ama yanii işin içinde işler var
İşin için maddiyat var.. (kaynım ve eşim ortak iş yapıyorlar)
Kaynanam eli uzundur biraz evimi karıştırır para bulsa cukka bunları gösterdim eşime
Eşimde gözüyle gördü..
Sonra eşim bana "bak seni bırakıp giderim" dediğimde beni bunların eline mi bırakıcaksın demeye başladı..
Şimdi sorunsuzum
Tek sorunum kaynanam yılda 1.5 - 2 ay fln gelip evimde kalıyo..
Tek sorunum bu..
İdare ediyorum eşimin hatrına..:31:

Son düzenleme:
küslüğü seven biri değilim.ve küs oldugum kısıler esımın aılesı.ben bundan rahatsızlık duyuyorum ama onlar duymuyor.

çok rahatsızsanız küslükten gidip siz barışacaksınız başka çare yok,onların adım atmayacağı belli zaten.Ya onlarla küsme durumuna girecek hareketlerden kaçınacaksınız yada küslüğe katlanıcaksınız o halde.

bu konu yasanmadan once iliskiniz nasildi kayinvalidenizle?
yani hep emrivakileri olan bi insanmidir?
size tavirlari nasildi?
bu anlattiginiz cok basit bi olay
yani kusluk olacak kadar bi durum yok
zitlasmissiniz sadece
ama hep boyle birbirinizi zorlarmiydiniz bilemiyorum tabi:44:

emrivaki degıldır.ama kayınvalıdemın benıu en cok sınır eden tarafı once cocuklarım demesı hep.ben demıyorum kı benı daha ustun tut.yada esıt davran.en azından bu tavrını bana belli etme.hep boyle.ne bıleyım en basıdı baya oldu ındım asagı,gelmez zaten onlar ben ınerım hep nasılsın dıye bıle sormaz gun ıcınde kayınvalıdem.ben gıderım ama.gıttıgım zaman da umursanmam.ya yatar ya ıs yapar.otursa bıle ıkı laf etmez sohbet etmez oyle televızyon ızler.benımle konusmaz.hatta ben neden anne gelmıyorsun hep ben gelıyorum dedıgımde ben burda daha rahat edıyorum demıstı.e ona bakarsan ben de evımde daha rahat edıyorum.gel bende kal demıyorumkı.hı ne dıyordum,gıttım baya oldu gorumceme dedım kı hadı bı kahve yapta ıcelım.gıttı gorumcem annesıne anne ıcecekmısın sende dedi.annesı ne dese begenırsınız allah askına KIZIM CANIN YAPMAK İSTİYORSA YAP İSTEMİYORSA YAPMA KAHVE.ya boyle bıse var mı.bu denırmı bu ne ya...yıne hıcbıse demedım ben.yıne demedım aman bıse cıkmasın sonucta yuzyuze bakıyoruz dıye.ama bu tavırlar bır egıl ıkı degıl.bu artık bardagı tasıran son damla oldu.

Cnm eşim ilk zamanlar evliliğimizin ilk ayları diyim kaynanam görümcem laf soktuğunda söyler diyodu..
Günlerce ağlıyordum ben bu adamla nasıl hayat geçircem diye..
Söyler.. Böyle bişe olabilir mii?
Kavgalar gürültüler en son radde benim evi terk edişim..
Terk ediş kovuluş aslında..
Yaşananlar çok uzun bana edilen hakaretler.. vs vs..
2 hafta hiç eşimi görmedim babamın evinde kaldım 4 aylık evli ve 2 aylı hamileyim..
Kafama vuruyorum tabi ozamanlar yaş 20..
Sonra eşim geldi ve bir daha olmıcak dedi..
Kuralallrımız oldu annesiyle konuşmuş Kaynanam eskisi gibi değildi artık..
Hakimiyeti bu sefer ben elime aldım ve bayrağımı bi şekilde diktim..
Eskisi gibi dır dır etmedim..
Annen böyle diyoo
Ablan böyle yaptı.. (ama laflar hala soldan sağdan bi şekilde geliyor bana dokunduruluyor inceden)
Sustum! (eşine sus)
(hıııı ama susma! yani kaynananlara karşı susma ozamanlar sustum.. şimdi kaynanama cvp veriyorum..
2 yıl anti depresan kullanmak zorunda kaldım :( .....)
Eşime yansıtmadım..
Sonra eltimin hatalarını
Abisinin yanlışlarını..
Annesinin bana yaptıklarını gösterdim..
Benim ki biraz karışık ama yanii işin içinde işler var
İşin için maddiyat var.. (kaynım ve eşim ortak iş yapıyorlar)
Kaynanam eli uzundur biraz evimi karıştırır para bulsa cukka bunları gösterdim eşime
Eşimde gözüyle gördü..
Sonra eşim bana "bak seni bırakıp giderim" dediğimde beni bunların eline mi bırakıcaksın demeye başladı..
Şimdi sorunsuzum
Tek sorunum kaynanam yılda 1.5 - 2 ay fln gelip evimde kalıyo..
Tek sorunum bu..
İdare ediyorum eşimin hatrına..:31:

ah canım..öncelikle sagol ben de denedım annesının yaptıgı ve benım rtahatsız oldugum konuları esıme caktırmadan belli etmeyi amaonun ıcın annesı cok farklı.butun kardesler ıcın oyle.hersey once anneyle konusulur aılede.babasına bıse dıyecek olsa annesıne soyler sonra annesı gıder babasına soyler.baba ogul yuzyuze gelmeden arada o sorunu cozer.bu durmdan o kadar memnunkı kayınvalıdem.esım hıc annesının olumsuz yanlarını gormez.annem haklı demez bana ama bılırım ben ne dusundugunu.anlarım .o kadar zor ki.hı cekıp gıdeyım desem.oyle buytuk bı tartısmamız olmuyorkı bak ıste ben gıdıyorum dıyecek.basıt seyler bırıkıyor.ben bırakıp gıderım desem hadı madem bıyle dıyorsun gıt der.annesıde burda ona gul gıbı bakar.degısen bıse olmaz olan bana olur.ustune bıde ben kendı aılemle ugrasırım.kocan nıye gelmıyo nıye sormuyo.aılem herseyı bana bırakan bı aıle degıl.mutlaka burnumdan gelır .normalde kalmaya gıtsem herhengı bıse ıcın,kocan aradımı gelecekmı gelsın ne zaman gelecek...esımde bılıyor bu durum dan bunalacagımı...off gercekten sıkılıyorum.

emrivaki degıldır.ama kayınvalıdemın benıu en cok sınır eden tarafı once cocuklarım demesı hep.ben demıyorum kı benı daha ustun tut.yada esıt davran.en azından bu tavrını bana belli etme.hep boyle.ne bıleyım en basıdı baya oldu ındım asagı,gelmez zaten onlar ben ınerım hep nasılsın dıye bıle sormaz gun ıcınde kayınvalıdem.ben gıderım ama.gıttıgım zaman da umursanmam.ya yatar ya ıs yapar.otursa bıle ıkı laf etmez sohbet etmez oyle televızyon ızler.benımle konusmaz.hatta ben neden anne gelmıyorsun hep ben gelıyorum dedıgımde ben burda daha rahat edıyorum demıstı.e ona bakarsan ben de evımde daha rahat edıyorum.gel bende kal demıyorumkı.hı ne dıyordum,gıttım baya oldu gorumceme dedım kı hadı bı kahve yapta ıcelım.gıttı gorumcem annesıne anne ıcecekmısın sende dedi.annesı ne dese begenırsınız allah askına KIZIM CANIN YAPMAK İSTİYORSA YAP İSTEMİYORSA YAPMA KAHVE.ya boyle bıse var mı.bu denırmı bu ne ya...yıne hıcbıse demedım ben.yıne demedım aman bıse cıkmasın sonucta yuzyuze bakıyoruz dıye.ama bu tavırlar bır egıl ıkı degıl.bu artık bardagı tasıran son damla oldu.

k.valideniz samimi olmak istemiyor niye zorluyorsunuz.

zorlamıyorum.cok samımı olmayı ben de sevmem ama aılesınden bırıyım ben komsusu degılımkı..yıllarca bakıcaz yuzyuze bu yuzden ıcım rahat etmıyor.

ama karşınızdaki kim olursa olsun ilişki "karşılıklı" olursa anlamlıdır.siz gerekçe ne olursa olsun karşılık göremiyor yakın ilişki kuramıyorsunuz k.validenizin tavrı yüzünden.bırakın eşiniz gitsin.kendi aileniz için endişeleniyorsunuz eşimde gelmezse benim ailem baskı yapar niye gelmiyor diye diyorsunuz anladığım kadarıyla.bence k.validenizde bu sıkıntınızın farkındadır ve zor duruma düşmeniz umrunda değil haatta belki buyüzden tavırlı.öyleyse yapabileceğiniz bişey yok.içiniz rahat etmedikçe k.valideniz uzaklaşır zorla siz konuşmaya çalıştıkça daha itici gelirsiniz.yapabileceğiniz tek şey üzgünüm ama oluruna bırakmak.koskoca kadının hemde çevresinde sözü geçen bir kadınmış bu tavrını değiştiremezsiniz.siz olgun davranın ve onun koyduğu sınırlara siz saygı duyun işte ozaman belki vazgeçer

Bütün bunlara ramen hala gidiyor musunuz? Niye hala samimi olmak istiyorsunuz anlamadım, sizin için daha iyi değil mi gitmeyin gelmesinler kafan rahat boşver.
Yani genellikle gelinler kayınvalideye gitmek istemez eşi zorla götürür, sizde tam tersi.
Bana böyle diyecek bir insanan evine bir daha adımımı atmam, mecbur değilsin, muhtaç değilsin onlara, acı kahvelerini de içmeyiver.
Seni istemiyorlar boşuna zorlama bence.

Ben de görüşmek konusunda niye bu kadar ısrarcısınız anlamadım.
Keşke benim eşimde görüştürmese beni.
Sizi neredeyse evlerinde hiç istemeyen, gittiğinizde yokmuş gidi davranan insanlarla
ne işiniz var ki.
Kafanız rahat eder görmezseniz hiç olmazsa.
Giderek sinirlerinizi bozmak için uğraşıyorsunuz sanırım,
kendinizi ve sağlığınızı düşünün önce.
Zaten sizin gelip gelmemenizde kimsenin umurunda değil!

Back
X