Ben bu bebeği nasıl doyuracağımmm

bennapiyorumburda

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
35
Puanlar
18
Arkadaşlar herkese merhaba,
Bebeğim 7 aylık oldu. Ek gıdaya başladık ama önceden de çok hevesliydi yemeye. Şuan sütümle doymuyor. Biberon almıyor. Sadece de yoğurt yiyor. Gece aç oluyor saat 1 gibi kalkıp mama diye bağırıyor yoğurt veriyorum onu yiyip uyuyo. Ama sadece yoğurt yemesi içime sinmiyor. Yoğurdu versem bi tabak yiyo. İçine meyve rendesi organik bisküvi falan katıyorum ama çok tok tutuyor gibi gelmiyor. Biberona nasıl alıştıracağım😭

Bebeğim 7 aylık oldu. Ek gıdaya başladık ama önceden de çok hevesliydi yemeye. Şuan sütümle doymuyor. Biberon almıyor. Sadece de yoğurt yiyor. Gece aç oluyor saat 1 gibi kalkıp mama diye bağırıyor yoğurt veriyorum onu yiyip uyuyo. Ama sadece yoğurt yemesi içime sinmiyor. Yoğurdu versem bi tabak yiyo. İçine meyve rendesi organik bisküvi falan katıyorum ama çok tok tutuyor gibi gelmiyor. Biberona nasıl alıştıracağım😭
İlk 7 ay anne sütüyle ilerlediyseniz mamaya başlamayın. Mama ek gıda alternatifi değildir.

Anne sütü+ek gıda devam edeceksiniz. Zaten 7.ayda bebeğin beslenmesinin %70-80’i hala anne sütüdür.

Instagram'da zeykabatas kullanıcı adında bir hesap var, genç bir anne bebeğiyle günlük yaşantısını paylaşıyor. Maşallah çok tatlı bir bebeği var. Böyle günlük öğünlerini paylaşıyor. Tabak tabak fotoğraf paylaşıyor.

Şimdi hesabını kontrol ettim ek gıdaya 6 aylıkken başlamış, dünyaları yedirmiş bebeğe 🙈🥲 sebze çorbaları+ köfte+haşlanmış sebzeler+ tatlı+pankek.

Birde bebekler için tarif kitapları çıkarmışlar. Eskiden böyle şeyler yoktu, bize biberonla çay+bebek bisküvisini mama yapıp yediriyorlardı. Yeni bebeler biraz şanslı.

Fikir olması için böyle tarif paylaşan hesaplara bakın.

Instagram'da zeykabatas kullanıcı adında bir hesap var, genç bir anne bebeğiyle günlük yaşantısını paylaşıyor. Maşallah çok tatlı bir bebeği var. Böyle günlük öğünlerini paylaşıyor. Tabak tabak fotoğraf paylaşıyor.

Şimdi hesabını kontrol ettim ek gıdaya 6 aylıkken başlamış, dünyaları yedirmiş bebeğe 🙈🥲 sebze çorbaları+ köfte+haşlanmış sebzeler+ tatlı+pankek.

Birde bebekler için tarif kitapları çıkarmışlar. Eskiden böyle şeyler yoktu, bize biberonla çay+bebek bisküvisini mama yapıp yediriyorlardı. Yeni bebeler biraz şanslı.

Fikir olması için böyle tarif paylaşan hesaplara bakın.
Şanslı ama yiyen bebeler değerlendiriyor şansı😀 zehir vermişim gibi öğürüyor ne versem

Şanslı ama yiyen bebeler değerlendiriyor şansı😀 zehir vermişim gibi öğürüyor ne versem

Damak tadı zevk meselesi şekerim. :KK6:

Bazı bebekler oyunlaştırınca yiyorlar, bazen dışarı götürüyorlar parkta yediriyorlar sırf dikkati dağılsın yemeğe odaklanmasın diye. Yeni nesil bebeler sanırım artık daha keyfi yemek yiyor, yemek seçiyorlar.

Damak tadı zevk meselesi şekerim. :KK6:

Bazı bebekler oyunlaştırınca yiyorlar, bazen dışarı götürüyorlar parkta yediriyorlar sırf dikkati dağılsın yemeğe odaklanmasın diye. Yeni nesil bebeler sanırım artık daha keyfi yemek yiyor, yemek seçiyorlar.
Kesinlikle öyle. Ben de götürüyorum parka yiyor bazen 😀

Yoğurt seviyorsa yoğurtlu çorbalar deneyebilirsiniz. Yemiyor diye sadece yoğurt vermeyin her sebzeyi deneyin kıyma deneyin zamanla öğürme azalacak yoksa blendercı anne olursunuz bebeğiniz çok yemek seçer o daha zor birşey

🤣🤣🤣 Allah korusun deneyeceğim😭
Bakmayın aslında mideleri çok küçük birkaç tatlı kaşığı bile doyuruyor onu. Sadece doymuyor diye sağlıksız şeylere yönelmeyin yoğurt mu seviyo kıymalı şehriyeli yoğurt çorbası yapın mesela yoğurtlu tarhana yapın seçenek çok kendinizi yıpratmayın

Bakmayın aslında mideleri çok küçük birkaç tatlı kaşığı bile doyuruyor onu. Sadece doymuyor diye sağlıksız şeylere yönelmeyin yoğurt mu seviyo kıymalı şehriyeli yoğurt çorbası yapın mesela yoğurtlu tarhana yapın seçenek çok kendinizi yıpratmayın
Hiç sağlıksız bir şeye yönelmedim. Ama yoğurdu bir kase yiyor. Aç olduğunu yüzüne bakarak anlamıyorum yemek istiyor ağlıyor. Gece uyanıp uyumuyor bişeyler yemeden. Zorlanıyorum bi süredir. Yoğurtlu kabak çorbası yaptım bugün yemedi :( yesin kilo alsın diye düşünmüyorum asla kendi bilir diyorum ama ağlıyor

Gece uyanması dişle alakalı olabilir mi?
Benim bebeğim de şuan 5,5 aylık 1 haftadır geceleri çok kalkıyor ben de aç zannediyordum sizin gibi emzirip uyutuyordum o da uyuyordu demekki açmış diyordum ama iki gecedir tetagil verdim çocuk uyanmadı demekki dişten uyanıyormuş bizimki belki sizin de öyledir.

Yoğurt seviyorsa çok şanslısın. Benim bebeğimde çok severdi kaşığa önce hazırladığım yemeği sonra yoğurt alır yemeği göstermeden ağzına veriridim mis gibide yerdi. Hala her öğünde yoğurdu vardır yanında. Onada kaşık veriridim oda yoğurdu ağzına götürmeye çalışırdı . Yoğurt çorbası tarhana çorbası sebze çorbası şeklinde ilerlerdim. İçine yavaş yavaş sehriye kuskus pirinç makarna seklindede ilerlersin. Tanelerede alisir. Öğütme refleksi gayet normal yutkunmaya alisacaktir.

Back
X