Ben bu evin kadını değil miyim?

istememeni anlayabiliyorum. ama kayınvalideni kırma. ihtiyacı olan birilerine ver. bizede her gittiğimizde verir kayınvalidem sağolsun doldurur. hatta hepsini yediğimizi sanıyor seve seve hazırlıyor. o yüzden kıramıyorum çünkü sevinerek yapıyor. ben fazlasını kayınvalidemin hayrına ihtiyacı olan birine veriyorum. kalanını biz tüketiyoruz

Kayinvalide vermese ben bu kadının gelini değil miyim organik üretiyor bize hiç bir şey vermiyor diye şikayet ederdiniz :KK34:

Arkadaşlar canımı çok sıkan şeyler oldu. Anlatıp dertleşmeye ihtiyacım var. Eşimle hemşeriyiz. Kv ve kp ilçede bahçe içinde müstakil evde yaşıyorlar. Meyve sebze yetiştiriyorlar bahçede. Kv evlendiğimden beri memlekete her gidişimizde sebzeler, meyveler, salça, tarhana gibi erzak vermek istiyor. Ben apartmanda büyüdüm evde de 2 buçuk kişiyiz zaten yiyecek depolamayı gereksiz buluyorum. Hatta çoğu zaman bagajda kendi eşyalarımıza yer kalmıyor o derece... bu gidişte eşim sordu:” anne ne götüreceğiz?” Kv saydı. İkisi bagajı yerleştirdiler. Böylelikle evimize (!) geldik. Sizce bu normal mi? Ben mi abartıyorum...
Bence bu sorunun cevabı yerine yaşadığınız yoğun değersizlik duygusunun kaynağına bakın. Zira bu bakışla hayatta mutlu olmanız zor. Ayrıca sanki kadın gelip evinizin dolaplarına yerleştirmiş gibi bir duruş fazla kibirli değil mi? Eşiniz sizi muhtemelen anlamak yerine nankörlükle suçlar.
Ama gerçektende nankör olmayın, böyle şeyleri dert sayan biri öyle dertler görür ki bunları mumla arar... biraz şükretmeyi deneyin bence... size bunca insan bir dolu şey yazmış, inşallah hissenize düşeni de alırsınız

Bemimde kayınvaldem bütün kışlıklarımı ve yazın sebze meyvemi gönderir sağolsun allah ondan razı olsun sizde bunu sorun yapıyorsunuz kusura bakmayında böyle düşünen bir gelin istemezdim .

Bence fazla alınganlık yapıyorsunuz senede 2-3 defa gittiğiniz yer illa ki birşeyler verecekler sürekli orda olsanız bu kadar olmaz emin olun siz de fazlalık varsa dağıtın biraz biraz eşe komşuya bozulana kadar beklemeyin

Bence bu sorunun cevabı yerine yaşadığınız yoğun değersizlik duygusunun kaynağına bakın. Zira bu bakışla hayatta mutlu olmanız zor. Ayrıca sanki kadın gelip evinizin dolaplarına yerleştirmiş gibi bir duruş fazla kibirli değil mi? Eşiniz sizi muhtemelen anlamak yerine nankörlükle suçlar.
Ama gerçektende nankör olmayın, böyle şeyleri dert sayan biri öyle dertler görür ki bunları mumla arar... biraz şükretmeyi deneyin bence... size bunca insan bir dolu şey yazmış, inşallah hissenize düşeni de alırsınız
İyi de evime geldiğinde dolaplarıma da yerleştiriyor zaten yanında getirip.

Aynen öyle canım. Beni muhatap almaması sorun. Yoksa bir şeyler vermiş sorun değil ki. Allah sizin de benim de bizim gibilerin de yardımcısı olsun. Benim ailem asla öyle yapmaz. Mesela oraya giderdik oğlum aç mısın diye sorardı. Ben yine dış kapının dış mandalı. En son daha gitmemekte buldum çareyi. Kafam rahat.
Yani burayı okuyan insanların Kv domates getiriyor diye kızdığımı düşünmelerine anlam veremiyorum gerçekten.

Sizi anlayabiliyorum benimki de oyle hatta oğluna da sormaz direkt doldurur kutulara. Ben artık söylüyorum ama gerçekten yiyeceğimiz bir şey değilse... Organik oldugunu da düşünmüyorum ayrıca sizinkileri bilmem de bizimkiler ilaçlama yapıyor tohumların da çoğu yerli degil. Pazarda satilandan ne farkı var ki organik deniliyor?

O k.v nin yerinde olsam 1 tane domates bile vermem.
Gider elaleme veririm size vermem.
Iyilik yaramaz bazilarina.

Kurduğunuz cümlelere dikkat edin. Ama seviyeniz buysa bilemem

Allahaşkına, D Domateskafa nım yorumundaki cümlelerde ne var? Herhangi bir saygısız kelime veya seviyesizlik göremiyorum ben.
Asıl siz, kurduğunuz cümlelerle seviyenizi sorgulatıyorsunuz.
Ve evet ayrıca, siz o kayınvalideyi haketmiyorsunuz. Yaptığınız nankörlük ve kendini beğenmişlik.
Ay aman dikkat mi etseydim yazdığıma, çok mu seviyesiz oldu acaba :deli:

yok artık diyorum ben ya..
başlığa bakıldığında gerçkten kötü bişey kadını hiçe sayılan
birşey oldu sanıp geldim ama bizim insanımıza gerçekten iyilikde
yaranılmıyor. İlerleyen zaman geline selam vermek de suç olacak..
ben istemeden bana nasıl selam verirsin ben istersem zaten veririm gibi....
gel bizim gibi çalış giderken de götür dese napardın acaba yardımın yok bişeyin yok
deyip kadın vermemezlik de yapmıyor.

Ben konu sahibini anladım konularına göz atınca.Vaktiyle grup grup pansiyonda kalır gibi iki tarafın ailesi de gelip gelip kalmışlar.O da hoş tutmuş,ailelerimiz diye sabretmiş.
Fakat aile olmak bu kadarını kaldıramıyor işte.Şimdi iyi yapılan da batıyor haliyle.
Konu sahibi,bir konunda demişsin ya,ailem 40 gün kaldı ama,eşim niye bunalsın,çıkıp hava alıyor diye,yanlış düşünüyorsun,şu anki konu bu olmasa da o da patlar yakında senin gibi,kendinize gerçek aile olmak için fırsat verin.

Arkadaşlar canımı çok sıkan şeyler oldu. Anlatıp dertleşmeye ihtiyacım var. Eşimle hemşeriyiz. Kv ve kp ilçede bahçe içinde müstakil evde yaşıyorlar. Meyve sebze yetiştiriyorlar bahçede. Kv evlendiğimden beri memlekete her gidişimizde sebzeler, meyveler, salça, tarhana gibi erzak vermek istiyor. Ben apartmanda büyüdüm evde de 2 buçuk kişiyiz zaten yiyecek depolamayı gereksiz buluyorum. Hatta çoğu zaman bagajda kendi eşyalarımıza yer kalmıyor o derece... bu gidişte eşim sordu:” anne ne götüreceğiz?” Kv saydı. İkisi bagajı yerleştirdiler. Böylelikle evimize (!) geldik. Sizce bu normal mi? Ben mi abartıyorum...
Millet doğal yiyelim içelim derdine düşer sizde bu durumdan şikayetçi miydiniz bana görümcem bi ev yapımı salca reçel verdi dünyalar benim oldu resmen düşünmüşler temiz temiz yiyelim diye bu da bişey Yok yiyin için keyfinize bakın Yok artık ya valizleri arka koltuğa koyuverin ne var yani

Back
X