• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben bu evin kadını değil miyim?

Arkadaşlar canımı çok sıkan şeyler oldu. Anlatıp dertleşmeye ihtiyacım var. Eşimle hemşeriyiz. Kv ve kp ilçede bahçe içinde müstakil evde yaşıyorlar. Meyve sebze yetiştiriyorlar bahçede. Kv evlendiğimden beri memlekete her gidişimizde sebzeler, meyveler, salça, tarhana gibi erzak vermek istiyor. Ben apartmanda büyüdüm evde de 2 buçuk kişiyiz zaten yiyecek depolamayı gereksiz buluyorum. Hatta çoğu zaman bagajda kendi eşyalarımıza yer kalmıyor o derece... bu gidişte eşim sordu:” anne ne götüreceğiz?” Kv saydı. İkisi bagajı yerleştirdiler. Böylelikle evimize (!) geldik. Sizce bu normal mi? Ben mi abartıyorum...
evet abartıyorsunuz. kv son derece iyi niyetle ve sevgiyle yetiştirdiklerinden vermek istemiş. ne güzel bir tavır.
bu durumdan ciddi rahatsızlık duyuyorsanız bagaj yerleştirme sürecinde kendinizi kenara çekmek yerine kv ile beraber hareket edip bir kısmını alıp bir kısmını da annecim evde var bu sefer almayayım bir daha ki gelişimde alırım bunları deyip kv yi de kırmadan eleyebilirsiniz ..

Sen anlat da öğrenelim. Hey Allahım yaa
İnsanlar yazmış yazmış yorulmuş ve siz anlamamakta durumu başka bir yöne çekip taraftar toplamaya çalisiyorsunuz.Ne anlatsak boş yani:KK51:
Kaynanin verdiği erzaklarlı mesele yapıp güç savaşına çevirmeye çalışıyorsun bu bana hiç normal gelmiyor ve bu duruma olumlu bir çözüm bulamaman. .
İlla ki surat yapacam,dolabımı kimseye elletmeyecem diyorsun bunun uğruna evliliğimi bile feda ederim diyorsun. Ama işine gelen cevapları alamadın prenses:KK51:

Diğer sayfaları okumadım ama eğer bu kadar erzak istemiyorsanız eşiniz ve kayınvalidenizle konuşun. "Anne bak bu kadar erzak veriyorsun ama biz hepsini yiyemiyoruz, ben ihtiyacım kadarını alsam hem de ziyan olmasa." filan diye eşinize de böyle izah etseniz mantıklı bulur bence. Ama burada sinirlenecek, "evin hanımı ben değil miyim?" diye dövünecek bir durum görmedim. Kayınvalidem de bana sormadan bir şeyler gönderir ve benim hoşuma gider. Bakın sizin de evladınız var ve ilerde verdiğiniz erzakta bile içten içte kendini dolduran biriyle evli olsa kahrolursunuz diye düşünüyorum, çünkü tamamen iyi niyetli yapılan bir hareket. Pozitif düşünün bence.

gerçekten canınıza buna mı sıktınız ? bir de çok sıktınız ?? benim kayınvalidemde köyde yaşıyor inekleri var tereyağım ve bir sürü ihtiyacımı her gidişimde verir. çok da mutlu olurum doğal beslendiğim için.
hayat bu kadar küçük şeyleri dert etmekten daha güzel. lütfen sıkmayın canınızı ve tadını çıkarın..

acaba sen apartmanda salçanı tarhananı turşunu vs nasıl yapcan. yoksa hazırmı alcan mis gibi ev yapımı varken. kadın senden yardım beklememiş bagajını doldurmuş. kadının emeklerine yazık bi daha sadece kendine yapsa bari. sorun çıkarmaya yer arıyosun

bizim kv bahçedeki vişneleri millete dagitmiş .. bana vermedi...
erikleri de dagitiyo ben çalışıyorum bakamiyorum...
erik hoşafi yapcam vaktim yok.. bişey yararlamayan geliniyim işte..

Arkadaşlar canımı çok sıkan şeyler oldu. Anlatıp dertleşmeye ihtiyacım var. Eşimle hemşeriyiz. Kv ve kp ilçede bahçe içinde müstakil evde yaşıyorlar. Meyve sebze yetiştiriyorlar bahçede. Kv evlendiğimden beri memlekete her gidişimizde sebzeler, meyveler, salça, tarhana gibi erzak vermek istiyor. Ben apartmanda büyüdüm evde de 2 buçuk kişiyiz zaten yiyecek depolamayı gereksiz buluyorum. Hatta çoğu zaman bagajda kendi eşyalarımıza yer kalmıyor o derece... bu gidişte eşim sordu:” anne ne götüreceğiz?” Kv saydı. İkisi bagajı yerleştirdiler. Böylelikle evimize (!) geldik. Sizce bu normal mi? Ben mi abartıyorum...
Biz memlekette yaşamıyoruz ama benim kayınvalidem de verir bazen yemiyoruz diye almam bazen alırım. Oda bana al annene yengelerine dağıt diye verir. Alın sizde çocuklu arkadaşlarınıza verin organik şeyler.

Eşiniz "anne ne götüreceğiz?" diye sorduğunda "bu sefer bir şey almayalım, bozuluyor, ihtiyacı olana versin annem, ziyan olmasın" deseydiniz keşke. Ya da daha gitmeden eşinizle konuşabilirsiniz bir dahaki sefere. Kötü niyetli yaptığını sanmıyorum kayınvalidenizin bunu. Evin kilerini ben yöneteceğim gibi bir düşüncesi yoktur. Sizin kadar ince düşünmemiş olabilir, bu da konuşarak halledilebilecek bir sorun.

Kv'nin bu yaptığının sizin evdeki iktidarınızla ne alakası var, anlayamadım?
Ya da onun bu yaptığında nasıl bir art niyet olabilir?
Sadece şöyle düşünüyor olamaz mı: Çocuklarım şehirde yaşıyor. Her şey pahalı, hiçbir şey taze değil, çoğu şey hormona, ilaca boğulmuş, doğal bir şeyler bulmak zor. Oysa bahçede yetişen şeylerimiz organik, taze, lezzetli.
Kısaca insanın çocuğuyla bunları paylaşmasından doğal ne olabilir? Yaptıkları ne kadar kıymetli ve güzel.Nasıl farkında değilsiniz anlayamadım...

Ben arkadaşı anladım. Benim kv de eşime soruyordu oğlum mesela fasulyeye ihtiyacınız var mı? Sen yer misin diye. Sanki ben o evden değilmişim gibi .ya da verdiğinden sadece oğlu yiyecekmiş gibi . İyilik yapıyor güya ama el kızı olan bana değil oğluşuna.

Allahım millette ne kaynanalar var , bizim kayınvaldelerin evinden ayrılırken 'sana tarhana,köy ekmeği,yağ koydum afiyet olsun' dedi ben şok çünkü adeti değildir:KK57: peki sonra ne mi oldu tam evden çıkarken aynen şu cümleyi kurdu ' toplam 50 lira tuttu ':confused: ve biz sevgili kayınvalidemin bize verdiği(!) erzakları ondan satın alıp evimize döndük :KK70::KK70:

S
Eşiniz "anne ne götüreceğiz?" diye sorduğunda "bu sefer bir şey almayalım, bozuluyor, ihtiyacı olana versin annem, ziyan olmasın" deseydiniz keşke. Ya da daha gitmeden eşinizle konuşabilirsiniz bir dahaki sefere. Kötü niyetli yaptığını sanmıyorum kayınvalidenizin bunu. Evin kilerini ben yöneteceğim gibi bir düşüncesi yoktur. Sizin kadar ince düşünmemiş olabilir, bu da konuşarak halledilebilecek bir sorun.
öylüyorum bu dediğinizi hem de fazlasıyla ve altı yıldır. Başa çıkamıyorum işte olay orda bıktım artık

Ben arkadaşı anladım. Benim kv de eşime soruyordu oğlum mesela fasulyeye ihtiyacınız var mı? Sen yer misin diye. Sanki ben o evden değilmişim gibi .ya da verdiğinden sadece oğlu yiyecekmiş gibi . İyilik yapıyor güya ama el kızı olan bana değil oğluşuna.
İşte yaşayan bilir... kendinizi kötü hissetmediniz mi, benim annem böyle yapmıyor diye düşünmediniz mi...

Back
X