- Konu Sahibi iyotsuztuz
Hayatta başarılı olmanın yollarından biri de fırsatlardan yararlanmaktır.şunu unutmayalım ki öğrenmenin sonu yoktur.umarım hayırlı olur sizin için başarılarınızın devamını dilerim.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
hiç sıkıntı yapma onu samimi ol birilerine müdürlük yapmaya değil sadece çalışmaya geldiğini belli et resmi ortamlarda bey diye hitap ettiklerine yemekte arabada sohbette arada abi dersen bişeyler sorarsan takdir edersen işin çok kolaylaşır. burnu büyük bi ukala olmadığın anlaşılırsa samimi bile davranmaya başlarlar ama mesafeyi de korumayı unutma çünkü koruyamazsan bu seferde iş yaptıramazsın ortayı bulmaya çalış samimi ama yumuşak başlı değil işini yapan ama gaddar değil zamanla oturur herşey zaten tek yapman gereken tedirgin, gergin ve acemi görünme o kadar bi de arkandan konuşulduğunu farketsen bile tepki verme dedikodu yapma ciddiye alma ki çabuk sönsün
bana da öyle geliyor. inşallah becerebilirim. işi çabuk kapmam ve kendimi göstermem lazım. :18:
eskiden çalıştığım yerde hiç böyle şeylere dikkat edilmiyordu. zaten hepimiz en alt kademede çalışıp anca dedikodu yapıyorduk. cidden böyle şeylere dikkat etmek gerekiyor demek.
sanırım söylediğin tedirginlik gerginlik ve acemiliğin tamamı şu an üzerimde var.
görüştüğüm kişi bile fark etti ki yarın gel eşyalarını yerleştir yarım saat falan da dur ofis ortamına alış pazartesi de işe başlarsın dedi.
inşallah altından kalkabilirim.
annemin eski işi de halkla ilişkiler, o da eğitim görmedi. akşam geldiğinde bir tur da onu darlayacağım.
önerilerin için çok çok sağol.
hayırlı olsun ee hayata bir yerden baslamak gerek..azmin elinden birşey kurtulamaz yaparsın
biraz cene biraz ikna kabılıyetı yeter sanırım![]()
Ya şimdi bende hiç müdürlük yapmadım hayatımda ne kadar doğru söylediklerim bilemem ama daha önce birilerinin altında çalıştığım oldu, bir de ablam müdürlük yapıyor şuan bir bankada alttan başlayıp sonra farklı bir şubede yükseldi, farkettiğim kadarıyla kimse müdürleriyle çok samimi olmuyor, ilişkiler daha mesafeli oluyor amirlerle, genelde bir açık arama durumu oluyor ama belki o iş yerinde farklıdır.
isterse uzmanı ol,her şirketin kendine göre çalışma şekli,izlediği yollar,ortamları farklıdır.her yeni işte yeni yeni şeyler öğrenirssin.elbetteki sende oryantasyondan sonra öğreip,kendini geliştireceksin.korkma,öğrenirsin,alışırsın yeter ki öğremeye açık ol..
nasıl bi şirket ne üzerine biraz anlatsana
istersen 10 yıllık tecrubelı ol yine de yeni işe girdiğin bi yerde yenıden iş öğrenırsın heryerın çalışma düzeni
farklıdır ve zamanla öğrenilir....iş yeri için üç önemli bilgi var bir teorik bilgi iki pratik bilgi üç
bir sorunla karsılastıgınızda nasıl davranacağınızı bilme taktik geliştirme bilgileri (okulda öğrenilmez :) hele ki müşteriyle
birebir diyalog halınde bulunacak ürün tanıtacak yani firmanın satışlarını dırekt olarak etkıleyecek bi elemansanız
sorumlulugunuz var ona tamam ama hele ki satısı etkıleyecek bi müdürsenız sorumluluk ıkı katına cıkar
bu durumda müdür kavramı çok çok farklı yanı sizin daha önce çalışıp
bu konuda az çok tecrubenızın olması lazımkı gerektiği durumlarda o firmaya ait bilgilerle değil
tecrübe ettiğiniz çalışma şekilleri ile yardımcı olamnız fikir vermeniz liderlik etmeniz beklenır ve gerekır
bunun için lütfen yanlış anlamayın yanı sizi kırmak için söylemıyorum zaten bu müdürlük unvanı siz iş ararken
sizin istegınzı dısında verılmıs sorumlulugunu tecrubenız olamdıgını alamaycagınızı da belirtmişşsiniz yani kof bi ünvan olmus
yanı sizin eleman olarak alsa da çalışmanı gordukten sonra bu unvanı verselerdi hem den daha da zevkle çalışırdın
hem de daha mantıklı olurdu durum acısından....bu durumda bıraz stresle çalışıcaksın sanıyorum....
dediğim gibi lütfen yanlış anlama benı canım ne gözünü korkutmak için ne de seni sıkmak ıcın yazmadım
sözün özü sen işine konsantre ol arkadaslarınal iyi gecın işini takıp et hiçbişeyi kafaya takma eğer işine
yeterli özeni gösterirsen yetıyormuyum yetebılrımıyım gibi bir düşüncenın olmasına gerek yok
iyi çalışmalar hayırlı kazanclar dilerim...bu süre zarfında herhangı bı konuda yanlış dahı yapsan unutma ki
yanlış yapmadan doğruyu öğrenemezsin. :) hiç yanlışım yok diyen insan hiçbişey öğrenmemiştir....
tortellini inşallah benim konumuma düşmeden gönlünce bir iş bulursun.
böyle tepeden inmekten ben de hiç haz etmedim aslında ama çalışmam da lazım gurur yapacak konumda değilim malesef.
bir şey çıkacağını sanmıyorum diyeceğim de, dayıma da güvenmiyorum bir yandanşirket büyük, görüşmeye gittiğim yerler hep apartman dairesinden bozma paravan şirketler gibiydi, bu nispeten iyi.
inşallah sorun olmaz.
seni gazlayıp müdür sıfatı altında kapı kapı pazarlama yaptırmasınlarda:26:
dönem dönem belli başlı ürün satıyorlar.
mesela bugün gördüklerim saç kremleri vardı, mutfak robotları vardı. diğer ay farklı ürüne geçiyorlarmış.
saç kremlerini otellere satacaklarmış, mutfak robotlarını ne yapacaklarını anlamadım.
cinsel sağlık ürünlerini satışa çıkaracaklarmış ayın 10'unda.
üretici değiller kısaca, satan firma konumundalar.
-diğer mesajını da okudum, sanırım ben bu üretim yapan firmalarla bağlantı kuracağım daha çok. ürün şikayetleriyle diğer arkadaşlar ilgilenecek.
yok yok neden yanlış anlayayım çok haklısınız.
geçmiş mesajlarımdan birinde de söyledim. kıdemli elemanlardan birini müdür yapabilirdi illa müdür gerekiyorsa, beni o konuma sokması iki taraf açısından da aslında çok hoş değil.
buraya belirtmedim de 21 yaşına yeni girdim, öğrenciyim. tecrübe falan ne gezer. tecrübem var da bu alanda değil ve sayılacak bir durum da değil. adam beni sırf iki dili iyi biliyorum diye oturtmadı oraya, muhtemelen diğerleri de biliyordur. sırf arada tanıdık var diye.
yanlışlarım olduğunda da umarım kolay toparlarım. elimden geleni yapacağım.
mesajınız için de çok teşekkür ederim, alınacak kırılacak bir şey de gerçekten göremedim.
Sonuçta oraya "senin gibi salakları oturtuyorlar işte millet işsiz kalıyor" yazmamışsınız nihayetinde, gerçekten alınmadım aksine mutlu oldum.
Başıma ne geldıyse bu yersız gururum yuzunden geldı zaten neyse herkezın hakkında en hayrlısı olsun inş.
Anlattıgına gore cok yorucu bır iş hayatı senı beklıyor ama hangı iş olursa olsun insana hayatta tecrube kattıgı bır gercek.Belki gercekten güzel bir iştir ve bu yonde karıyer yaparsın :))
Bır arkadas mudur sıfatında kapı kapı urun sattırmasınlar sana demıs ya ılk benımde aklıma gelen buydu ama inş boyle olmaz
çok gülerim o zaman.
adam öyle olmadığını söyledi ama, kapı kapı pazarlama yapmıyorlar. reklam üzerine satış yapıyorlar. netten bile satışları yok sanırım ya da ben göremedim.
ya reklamdan gören duyan arıyormuş ya da elde kalan fazlaları büyük yerlere satıyorlarmış tek seferde elden çıkarma amaçlı.
pazarlama çıkarsa annem çalıştırmaz zaten.![]()
şirket dedin ama kaç kişi çalışıyor burada nasıl bi yer çalışan portföyü nasıl mesela? büro tipi ? pazarlamacı tipi? hekes birbirinin abisi ablası mı? herşey resmimi? oturma düzeni patronun sende bıraktığı ilk intiba nasıl? bu arada milakatında niye 3 kişi vardı anlamadım değerlendirme için mi oradaydılar yoksa geçiyorduk uğradık havası mı vardı?
satıcı firma olmak zor sana söylerler mi bilmem ama kafalarında seninle ilgili mutlaka bi kota olcaktır belki senden bunu bekliyoruz diye açıklayabilirler ama açıklamasalar bile mutlaka olacaktır. satış zordur relax olmalısın her firmanın bam telini iyi öğrenmelisin mesela bazı müşteri ( müşteriden kastım direkt şirketler ve o şirketlerin prensipleri) pazarlığı çok sever ne kadar indirebilirse o kadar başarılı olduğunu hisseder yüksek fiyatla başlayıp onun istediği kadar inip kendi istediğine satmış olmak için iyi plan program ve müşteriyi tanıma gerekir bazı müşteri sağlamlık kalite ister ona lüksü hissettirmen gerekir ki kendini havalarda bulsun işte öyle müşteiyede 1i beşe satarsın ki bu da seni başarılı yapar bazı müşteri kılı kırk yarar şirketinden patronundan satılan üründen önceki yılların organizasyonlarından sorar da sorar iyi donanımlı olmalısın herşeye cevap vermek ilişkiyi güçlendirir en önemlisi şirketine şöhret kazandıracağın şeyi yapabilmen şöhret talep doğurur talep para demektir...
şirket dedin ama kaç kişi çalışıyor burada nasıl bi yer çalışan portföyü nasıl mesela? büro tipi ? pazarlamacı tipi? hekes birbirinin abisi ablası mı? herşey resmimi? oturma düzeni patronun sende bıraktığı ilk intiba nasıl? bu arada milakatında niye 3 kişi vardı anlamadım değerlendirme için mi oradaydılar yoksa geçiyorduk uğradık havası mı vardı?