• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben bu işi becerebilir miyim? Çalışanlardan püf noktaları istiyorum.

slimsigara, hayırlı olsun işiniz.

Mesela; bu kadar endişe etmeyerek müdürlüğe adım atabilirsiniz evvelinde. :)

Bu sizin mesleğinizde olan kişiyle konuşuyorum şuan telefonda, konuyu görünce arayayım dedim. :)

....

Kendinizden emin olun, orada çalışan kimseyle direkt olarak muhattap olmayın, uzaktan gözlemleyin.

Sizin göreviniz kontrolu sağlamak, organize işlerini yürütmek, acil kriz zamanlarında krizi çözebilme formülleri üretmek,
yönlendirmek, basınla ve gündemde olan ürünlerinize ulaşacak hedef kitleyle iletişim halinde olmanın, onlara ulaşmanın yollarını aramak v.s.

Zamanla orada ne yapıp ne yapmamanız gerektiğini öğreneceksiniz zaten.

Diğer departmanlarda çalışan kişilerde şuana kadar ne yapmışsa aynı şekilde devam edecek.

Yani onlar alt eleman olmuyorlar ki bir üst makama çıksınlar, yani kalbiniz rahat olsun.

Yani sizin tecrübesizliğiniz ya da sonradan gelmeniz hiçbirşeyi değiştirmeyecek.

Yeter ki belli etmeyin..

Sizi işe alan kişi muhtemelen sizi yönlendirecektir zaten.

Belkide alışana kadar sizi bir yardımcı arkadaşa yönlendirecektir.

Müdürlük-müdürelik sorumluluk gerektiren bir iş ama kolaylığı ve imkanları çok daha fazla..

Bu arada demişsinizya keşke ben eleman olsam altta olanlardan biri müdür olsaydı diye, böyle bakarsanız müdür olamazsınız. :)

İnşaallah sorunsuz ve en güzel şekilde başlarsınız işinize .. :16:

canım gırdıgın sırket ya buyuk ıhtımalle aıle sırketı yada kucuk bır yer .
cunku buyuk sırketlere oyle pat dıye halka ılıskıler muduru tecrubesız almazlar .
eger gırdıgın yer kucuk bır yer ıse ,dogrudur .halkla ılıskıler muduru olarak
gorev alırsın .cunku kocuk bır yerdır .kendı capın da bır sırkettır .
meslegı de buyuk sırketler de degıl kucuk sırketler de ogrenıp kaparsın .
buyuk yerler de bırak ıs ogretmeyı adamın ayagını kaydırıyorlar .
ve bence kendıne guven cesaretını topla ,bu sansı degerlendır derım .
zaten senın tecrubesız oldugunu bıle bıle alıyorlar senı .
ve sana ısı ogreteceklerınden emın ol .
sımdıden hayırlı olsun canım

Canım evet öyle büyük kurumsal şirket falan değil.
Üç katlı küçük bir binaları var.
Amaçları da satış.
Bu şansı değerlendirmekten başka ihtimalim yok zaten, bariz işsizim ya hu.
Kaçırmak istemiyorum.
İnşallah dediğin gibi olur, hayırlı olsun için de çok teşekkürler.

ne kaybedersin ki... sadece iyi olsun kötü olsun tecrübe kazanırsın.. başaramazsan ayrılırsın ama aklında en azından halkla ilişkiler hakkında fikir oluşmuş, literatürüne de yeni bilgiler eklemiş olursun

haklısın, şu noktada kaybedeceğim bir şey yok. ama arada dayım olunca hani beceremedi olsun istemem o yüzden kafama çok taktım.

slimsigara, hayırlı olsun işiniz.

Mesela; bu kadar endişe etmeyerek müdürlüğe adım atabilirsiniz evvelinde. :)

Bu sizin mesleğinizde olan kişiyle konuşuyorum şuan telefonda, konuyu görünce arayayım dedim. :)

....

Kendinizden emin olun, orada çalışan kimseyle direkt olarak muhattap olmayın, uzaktan gözlemleyin.

Sizin göreviniz kontrolu sağlamak, organize işlerini yürütmek, acil kriz zamanlarında krizi çözebilme formülleri üretmek,
yönlendirmek, basınla ve gündemde olan ürünlerinize ulaşacak hedef kitleyle iletişim halinde olmanın, onlara ulaşmanın yollarını aramak v.s.

Zamanla orada ne yapıp ne yapmamanız gerektiğini öğreneceksiniz zaten.

Diğer departmanlarda çalışan kişilerde şuana kadar ne yapmışsa aynı şekilde devam edecek.

Yani onlar alt eleman olmuyorlar ki bir üst makama çıksınlar, yani kalbiniz rahat olsun.

Yani sizin tecrübesizliğiniz ya da sonradan gelmeniz hiçbirşeyi değiştirmeyecek.

Yeter ki belli etmeyin..

Sizi işe alan kişi muhtemelen sizi yönlendirecektir zaten.

Belkide alışana kadar sizi bir yardımcı arkadaşa yönlendirecektir.

Müdürlük-müdürelik sorumluluk gerektiren bir iş ama kolaylığı ve imkanları çok daha fazla..

Bu arada demişsinizya keşke ben eleman olsam altta olanlardan biri müdür olsaydı diye, böyle bakarsanız müdür olamazsınız. :)

İnşaallah sorunsuz ve en güzel şekilde başlarsınız işinize .. :16:

bu mesaj beni nasıl sevindirdi. aramışsınız bi' de... :16:

ben alt eleman oldukları için değil benden kıdemli oldukları için demiştim onu da.

bütün yazdıklarınızı dikkate alacağım. hatta pazartesi ilk işim konuyu tekrar açıp açıp okumak olacak gibime geliyor.

İyi dilekleriniz için de teşekkür ederim. :16:

Sanırım konuşma ve ikna kabiliyetinizin iyi olması gerekiyor ve fazla çekingen olmadan girişken olursanız, insanlarla da iyi iletişim kurarsanız başarırsınız gibi

Hayırlı uğurlu olsun Allah utandırmasın :6:

Sanırım konuşma ve ikna kabiliyetinizin iyi olması gerekiyor ve fazla çekingen olmadan girişken olursanız, insanlarla da iyi iletişim kurarsanız başarırsınız gibi

Hayırlı uğurlu olsun Allah utandırmasın :6:

Amin! Çok teşekkür ederim. :16:

eğer şirket küçük ise, halkla ilişkiler diyorlar ama genelde müşteri ilişkileri yürütülüyor bu departmanlarda...

büyük şirketlerdeyse halkla ilişkilerde ürün lansmanlarını hazırlarsın, promosyon vs. tanıtım odaklı herşeyi hazırlarsın.. buna basın bültenleri basın ilişkileri vs. de dahildir..

eğer şirket küçük ise, halkla ilişkiler diyorlar ama genelde müşteri ilişkileri yürütülüyor bu departmanlarda...

büyük şirketlerdeyse halkla ilişkilerde ürün lansmanlarını hazırlarsın, promosyon vs. tanıtım odaklı herşeyi hazırlarsın.. buna basın bültenleri basın ilişkileri vs. de dahildir..

Öyle büyük devasa bir şirket değil.

Ama işlerini reklam üzerinden yürütüyorlar. Bakalım gittiğimde anlayacağım sanırım ne yapacağımı. :9:

Çok korkuyordum ama buradaki mesajları okuyunca kendime güvenim biraz olsun yerine geldi.

durduk yere seni müdür yapmazlar zaten:)

bence de rahat ol...ama yanında çalışanlara tecrübesizliğini hissettirme...

arada tanıdık olmasa ihtimali bile yok, inşallah kimsenin yüzünü kara çıkartmayacağım. :17:

ben de tanıdık vasıtasıyla çoook kişi aldım.. ama müdür yapmadım:) böyle bir zorunluluğu yok:)

sahiden bir ışık görmüştür.. kimse tanıdığın akrabası diye olmayacak birini müdür yapmaz...

ben de tanıdık vasıtasıyla çoook kişi aldım.. ama müdür yapmadım:) böyle bir zorunluluğu yok:)

sahiden bir ışık görmüştür.. kimse tanıdığın akrabası diye olmayacak birini müdür yapmaz...

inşallah dediğiniz gibi olmuştur da adamın gözüne girmişimdir.
daha mutlu olurum o zaman. :16:

seni gazlayıp müdür sıfatı altında kapı kapı pazarlama yaptırmasınlarda:26:

Ben de aynı bunu diyecektim. Maalesef ülkemizde halkla iliskiler adı altında bunu yaptıran çok yer var. Arkadasın hevesini kırmak istemem ama, bu is direkt bu gibi geldi bana...

Ben de aynı bunu diyecektim. Maalesef ülkemizde halkla iliskiler adı altında bunu yaptıran çok yer var. Arkadasın hevesini kırmak istemem ama, bu is direkt bu gibi geldi bana...

Yarın ya da sonraki günlerde anlarım bu durumu artık.
Umarım değildir tabi :1:

bu mesaj beni nasıl sevindirdi. aramışsınız bi' de... :16:

ben alt eleman oldukları için değil benden kıdemli oldukları için demiştim onu da.

bütün yazdıklarınızı dikkate alacağım. hatta pazartesi ilk işim konuyu tekrar açıp açıp okumak olacak gibime geliyor.

İyi dilekleriniz için de teşekkür ederim. :16:

Yok yok ben anladım, alt demekte ki kastınızı. Bende öyle düşünmeyin, kıdem sonradan da kazanılır anlamında yazdım.

Onlar kendi departmalarına uygun olmasaydılar emin olsun sizden önce alınırlardı oraya.

Bu işi başaracağınıza inandım nedense..
Sakin bir yapıya sahipsiniz, herşeyden önce söylenilenin ne olduğunu anlamaya çalışıyorsunuz kızmadan önce..
Buda güçlü iletişim yeteğinden geçer.

Tamam katılıyorum, dayınız vesile olmuştur ama hiçte yetenek görünmeseydi sizde farklı bir iş teklif edilirdi.

Müdürümüze bol şanslar .. :16:

Yok yok ben anladım, alt demekte ki kastınızı. Bende öyle düşünmeyin, kıdem sonradan da kazanılır anlamında yazdım.

Onlar kendi departmalarına uygun olmasaydılar emin olsun sizden önce alınırlardı oraya.

Bu işi başaracağınıza inandım nedense..
Sakin bir yapıya sahipsiniz, herşeyden önce söylenilenin ne olduğunu anlamaya çalışıyorsunuz kızmadan önce..
Buda güçlü iletişim yeteğinden geçer.

Tamam katılıyorum, dayınız vesile olmuştur ama hiçte yetenek görünmeseydi sizde farklı bir iş teklif edilirdi.

Müdürümüze bol şanslar .. :16:

Öyle şımardım ki yatağın üzerinde yuvarlanasım geldi ya hu :16:

Normalde çok sakin biri olmasam da sabırlıyımdır, sabrım tükenince şartellerim atıyor.

Umarım doğru hissetmişsinizdir. Çok istiyorum başarmayı.

Şans için çok teşekkür ederim! :16:

Yorumlarını keyifle okuduğum, keşke benim çocuğumda o yaşlarda böylesine aklı başında ve olgun olsa dediğim genç kardeşim.

Yeni işinde başarılar, tanımasam bile inanıyorum ki sen herşeyin üstesinden gelirsin. Bol kazançlar, keyifli mesailer.

Canım ben halkla ilişkiler uzmanıyım. Marmara Üniversitesinden mezunum. Kusura bakma canım ama 5 yıl eğitim aldığımız bu işi eğitimsiz birinin yapabileceğini sanmıyorum. Bu konuda gerçekten alçak gönüllü olamayacağım. Üniversite sıralarında yıllarımızı tüketip mezun olduk. Halkla ilişkilerin pek çok tekniği var. Bunları senin şu konumda bilmen imkansız. Ama şöylede bir durum var. Halkla ilişkiler diye bahsedilen iş gerçekten halkla ilişkiler mi? Ben çoğu iş ilanında baktığımda halkla ilişkiler diye bahsedilen pek çok işin halkla ilişkilerle alakası olmadığını görüyorum. Tabi bu noktada önemli.

Halkla ilişkilerin içine pek çok şey giriyor. Reklamcılık, Pazarlama, Kurumsal iletişim, Kriz yönetimi, Medyayla ilişkiler, Medya planlama, Kurum içi iletişim, Hedef kitleye göre stratejiler geliştirme. Canım en basiti bir basın bülteni bile yazmanın çok fazla tekniği var.

Tabi gerçekten halkla ilişkiler müdürlüğü işiyse ki biz bile fakültelerden mezunken iş bulamıyorken senin konuyla ilgili bilgin olmadığı halde bu işe kabul edilmen tuhafıma gitti. Çünkü normal şartlarda halkla ilişkiler uzmanı arayan firmalar çok fazla nitelik istiyorlar. Bence önce iş tanımını tam anlamıyla bir öğren. Halkla ilişkiler adı altında alakasız bir işte yaptırabilirler. Çünkü hala maalesef ülkemizde halkla ilişkileri sekreterlik zanneden zihniyetler var.

Bir sirket tecrubesiz birini mudur yapiyorsa, o sirketin kalitesinden suphe ederim.

Sakin yanlis anlama sozum sana degil, genel olarak yaziyorum.

Ancak bir insanin mudur konumuna gelebilmesi icin departmanin en alt konumundan baslayip isi ogrenip, sahanin tozunu yutup, mutfaginda pismesi gerekir. ayrica sirket bunyesinde alinmasi gereken sayisiz egitimler de var isin icinde.

Bazi sirketler var, mudur konumunda ise alarak sorumlu konumunda calistiriyor. Ya da oyle birsey.

Hakkinizda hayirlisi olsun.

Ben müdür kavramına çok takılmamak gerektiğini düşünüyorum.

Ben holding kuruluşu olan firmada çalışıyorum bizim Genel Müdür birçok CEO'dan daha forsludur iş dünyasında binlerce kişilik çalışanı var.

Kuzenimin emlak ofisi var kartında Genel Müdür yazıyor :)

Al iki kartı koy yanyana iki ünvanda aynı. Küçük yerler ünvanlı eleman severler. Önemli olan arkadaşımızın keyifle çalışması, harçlığını çıkartması zaten çok genç ileride mesleğine yönelik işlerde çalışacaktır.

Son düzenleme:
öncelikle hayırlı olsun.. ben de muhasebeciyim.. hiç birşey bilmeyerek başladım ama internetten devamlı araştırma yaptım.. ve zamanla birşeyler öğrendim.. çok iyiyim diyemem herşey yeni yeni oturuyor.. zamanla öğrenirsin.. bol bol araştırma yap bence.. ve insan istedikten sonra her zorluğun altından kalkar.. yeter ki azim, istek ve dürüstlük olsun.. şimdiden kolay gelsin.. başarılar..:46:

Back
X