Ben bu kıza nasıl davranmalıyım?

Baba yaşarken mukemmel bir hayat yaşamışlar.Kayinpeder zengin hayatı yaşıyormuş evde hizmetçiler falan varmış.Bundan dolayı çok zorlanıyorlar şuan.Bir de ülke öyle bir ülke ki kadının adı yok:KK43:
Anladım çol zor gerçekten. Fakatel inizdeki imkânlar ile eski hayatlarını yaşstmanız pek mümkün değil sanırım. Siz çok düşünceli bir insansınız inşallah bir hâl çaresi bulursunuz.

Siz de haklısınız ama o kızcağız da haklı. Baba ölmüş, yabancı bir ülke, yabancı bir kültür, dışlandığı bir iş hayatı. Üstelik evde iki küçük bebekle 24 saat geçirmek çok zor. Tek çözüm iş bulması, bırakın ülkesine gitsin ve iş bulsun. İş başa düşünce mecbur iş bulup ailesini geçindirmek zorunda kalacak.

Merhaba, çok aklı selim konuşuyorsunuz tebrik ederim. Bence sorunları bu iletişim diliyle kolaylıkla çözeceksiniz.. Karşınızdakini anlamış olmak mesele
bu arada ülkeyi gerçekten meral ettim
sevgiler

Nasıl bir ülke orası baba ölmüş aç kalmışlar ne olduğunu bilmiyorlar kimse çalışmıyor Uganda falanmı
O kızcağız haklı herkes kendi çocuğuna bakamaxken hizmetçi olmuş onun için çok zor sizin çocuklarınıza bakıyorsa akşam ayda 2 3 kez bir çay bahçesine bir alışverişe götürmek zor olmamalı az küçük çalışsın kız kafası rahatlasın

Nasıl bir ülke orası baba ölmüş aç kalmışlar ne olduğunu bilmiyorlar kimse çalışmıyor Uganda falanmı
O kızcağız haklı herkes kendi çocuğuna bakamaxken hizmetçi olmuş onun için çok zor sizin çocuklarınıza bakıyorsa akşam ayda 2 3 kez bir çay bahçesine bir alışverişe götürmek zor olmamalı az küçük çalışsın kız kafası rahatlasın
İnanın bende çok merak ettim hangi ülke olduğunu

Aslında haklısınız.Ancak eşim eve sekizde geliyor ve çocuklarla ilgilenmekten gerçekten zamanımız kalmıyor.Eşim olmadan aslında ikimiz dışarı çıkıyoruz ancak bu ona yeterli değil tabiki. Onun bir arkadaş çevresine ihtiyacı var.Ben ne kadar onunla arkadaş olmaya çalışsam da yengeyim sonuçta.O arkadaş samimiyeti olmuyor. Ayrıca hizmetçi olmuş sözü çok irrite edici.O aileden birisi ve biz ona hizmetçi muamelesi değil aile ferdi muamelesi yapıyoruz.
Ayrıca şimdiye kadar çalışmayı hiç istemedi çocuklarla ilgilenmeyi tercih etti. Ancak bu onun içinde ukde olarak kalmış ve bize belli etmemiş.
Ayrıca ülke Afganistan arkadaşlar.Hem savaşın yoğun olduğu hem kadının değersiz görüldüğü hem para kazanmanın imkansız olduğu bir yer malesef.

Aslında haklısınız.Ancak eşim eve sekizde geliyor ve çocuklarla ilgilenmekten gerçekten zamanımız kalmıyor.Eşim olmadan aslında ikimiz dışarı çıkıyoruz ancak bu ona yeterli değil tabiki. Onun bir arkadaş çevresine ihtiyacı var.Ben ne kadar onunla arkadaş olmaya çalışsam da yengeyim sonuçta.O arkadaş samimiyeti olmuyor. Ayrıca hizmetçi olmuş sözü çok irrite edici.O aileden birisi ve biz ona hizmetçi muamelesi değil aile ferdi muamelesi yapıyoruz.
Ayrıca şimdiye kadar çalışmayı hiç istemedi çocuklarla ilgilenmeyi tercih etti. Ancak bu onun içinde ukde olarak kalmış ve bize belli etmemiş.
Ayrıca ülke Afganistan arkadaşlar.Hem savaşın yoğun olduğu hem kadının değersiz görüldüğü hem para kazanmanın imkansız olduğu bir yer malesef.
Allah sana kolaylık versin Afgan biriyle evlenmrk cesaret işi

25 yaşında çocuk değil.Ancak arkadaşlarıyla bağlantısını kopardı şimdide onları gün boyu stalkliyor.Bilmiyorum ona ne iyi gelir.Hersey güllük Gülistanlik gibi davranıp bir gecede herşeyi yakıp yıkan ve sonra da pişman olan birisi.Ancak ben acaba ne zaman kriz çıkartacak diye düşünmekten yoruldum
Sizi anlnıyorum fakat 25 yasında gencecik genç kız.Arkadaslarına özenip,evlenip yuvasını kurmak istiyor olabilir.Kendi evli olmadığı halde ikiz bebek bakmak,sosyal olamaması,maddi imkansızlıklar hepsi bir anda patlamış olabilir.

Nankör insanlar için hayatınızdan çalmayın. Gönderin gitsin paranızı da vermeyin eşinizle de arkadaş ilişkisi yaşamayı bırakın keyfinize bakın. Değer mi yani?

Sizi anlnıyorum fakat 25 yasında gencecik genç kız.Arkadaslarına özenip,evlenip yuvasını kurmak istiyor olabilir.Kendi evli olmadığı halde ikiz bebek bakmak,sosyal olamaması,maddi imkansızlıklar hepsi bir anda patlamış olabilir.
Evet haklısınız.Neyse ki sorunu çözdük.Kendisi özur diledi ve bir daha bu şekilde aşırı tepkiler vermeyeceğine ve istediği şeyi makul bir dille anlatacagina dair söz verdi. Biz de elimizden geleni yapacağımızı ancak bu şekilde davrandığında kendisine yardım edemeyecegimizi soyledik.Seneye iş bulursa çalışacak ve yazın ailesini ziyarete gidecek nasipse.

Bence konu sahibininki iyilikten çok uyanıklık olmuş.Şu an Ankara’da 1750 TL’ye çocuğuma bakacak bakıcı bulamıyorum.Siz ikizlerinize 2500’den aşağı bakacak birini bulamazsınız.Eşinizin ailesine yaptığınız yardımı görümceniz çocuklarınıza bakmasa da yapar mıydınız?Muhtemelen onlara, vereceğiniz bakıcı parasının çok daha altında bi yardım yapıyosunuz.Bu sebeplerle de kızın bunalıp çıldırmasına göz yummuşsunuz.Olaylar burdan bakınca en çok sizin işinize geliyor gibi gözüktü bana.

Gerçekten bu kadar iyi niyetli olsanız gencecik bi kızın sizin hizmetçiliğinizi yaparak hiçbi geleceği olmayan şeylerle oyalanmasına izin vermezdiniz zaten.

Evet haklısınız.Neyse ki sorunu çözdük.Kendisi özur diledi ve bir daha bu şekilde aşırı tepkiler vermeyeceğine ve istediği şeyi makul bir dille anlatacagina dair söz verdi. Biz de elimizden geleni yapacağımızı ancak bu şekilde davrandığında kendisine yardım edemeyecegimizi soyledik.Seneye iş bulursa çalışacak ve yazın ailesini ziyarete gidecek nasipse.
Gerçekten sizin gibi anlayışlı,iyi bir yengesi olduğu için çok şanslı.İnşallah hakkında iyi şeyler olur

Bence konu sahibininki iyilikten çok uyanıklık olmuş.Şu an Ankara’da 1750 TL’ye çocuğuma bakacak bakıcı bulamıyorum.Siz ikizlerinize 2500’den aşağı bakacak birini bulamazsınız.Eşinizin ailesine yaptığınız yardımı görümceniz çocuklarınıza bakmasa da yapar mıydınız?Muhtemelen onlara, vereceğiniz bakıcı parasının çok daha altında bi yardım yapıyosunuz.Bu sebeplerle de kızın bunalıp çıldırmasına göz yummuşsunuz.Olaylar burdan bakınca en çok sizin işinize geliyor gibi gözüktü bana.

Gerçekten bu kadar iyi niyetli olsanız gencecik bi kızın sizin hizmetçiliğinizi yaparak hiçbi geleceği olmayan şeylerle oyalanmasına izin vermezdiniz zaten.
Evet yapardım tüm konuyu okumamışsınız anlaşılan.Ben ilk evlendigimde eşim çok az bir para kazanırken nerdeyse maaşımı eşimin ailesine gonderiyordum.Bu yüzden bankaya borclandım. Ha şuan görümcem gitse biz yine de yardım edeceğiz o aileye.O da bunun farkında.

İkizlere kim bakacak derdi değilde ikizlere bakacak kişiye vereceğim paradan dolayı ailesine para gonderememe derdi var.Orada tam dört tane yetim var.Yoksa 600 dolara ben burda her halükarda bakıcı bulurum ki gönderdiğimiz rakam budur.
Canım devlet bakıcı yardımı yapıyor .Başvuru yap devlet her ay bellı bir mıktar yardım edıyor.

Öncelikle iyi geceler.Bir görümcem var bizimle yaşıyor, yabancı uyruklu kendisi. Sağolsun ikizlerim doğduğundan beridir bizimle. Oncesinde bir yerde calisiyordu. Calistigi yerde dönemlik calisiyordu.İs bittiğinde de bizimle kaliyordu.Sonra biz şehir değiştirdik ve kendi isteğiyle çalışmak istemedi cunku isi zordu ve arkadaslari onu disliyordu. Sonucta bizimle geldi.
Kendisi okumuyor lise mezunu.Ona üniversite baktık ancak puan olarak bir universiteye yerleşemedi,ozel okula da paramiz yetmedi ve ikizlere ben çalışırken o bakmaya başladı.
Ben de eşim de yoğun çalışıyoruz ve haliyle bu arada o sıkılıyor.Maddi sıkıntılar had safhada o yüzden çok fazla dışarı çıkan, gezen bir aile değiliz.Zaten pek zamanımız da yok.
Eşimin ailesinin geçim masraflarını da biz karşılıyoruz çünkü babası vefat etti.Esimin maaşı tamamen ona gidiyor.Ben de evi geçindirmeye çalışıyorum.Kendisi de çocuğa bakiyor.Bu akşam çalıştığım yerden dolayı zorunlu bir iftara katılmam gerekti.Esimle gittik ve bir saat sonra geldik.Burada filmler koptu.Evi terketmeye kalkti.Hic bilmediği bir şehre gidip orada çalışacağını söyledi.Evde ortam gerildi ve eşim çıldırdı.Onlari zor ayırdım.Herseyi içinde biriktirmiş resmen kustu içindekileri.Saçını basını yoldu.Zor ikna ettim gece evden çıkmaması için.Simdi ne yapmalıyım bilmiyorum.Onu çok iyi anlıyorum sıkıldığını biliyorum ancak elimden bir şey gelmiyor. Ne yapmalı? Onu ülkesine geri mi göndermeli? Gittiği takdirde eşimin ailesinin masraflarını nasıl karşılarız bilmiyorum.Onlarin zor durumda kalmasını istemiyorum.Ancak evden kaçma ihtimalini de göz ardı edemem.Esim geri gelmemek üzere göndermek istiyor.
Bu arada kendisi çok fazla arkadaşlarını netten takip ediyor, onları kıskanıyor, birileri aklını bulandırıyor. Bu akşam ki konuşmalarından eşimle beni de kiskandigini anladim. Biz eşimle o üzülmesin diye resmen arkadaş hayatı yaşıyoruz.Onun yanında beni opmez, sarilmaz.Ben de istemem zaten. Birlikte geçirdiğimiz bir zaman da yok.
o kıskanmasın diye arkadaş hayatı yaşamak mı.
hiç bana göre değil
bakarım bir kreş .
ya da bakıcı tutarım.
yollayamayabilirim para.

yani onlar da başlarının çaresine bakabilirler belki o zaman .
görümceniz çalışsın ailesine yardım etsin .
bilemedim . zor durum ama . eşiniz haklı görünüyor. yollayın gitsin.

Yabancılar icin yapilan universite sınavı aslında cok zor değil. Belirli kitaplardan çalışıp çok iyi bölümlere rahatça girebiliyorlar. Bence görümceniz sınava tekrar girsin hem ileride meslek edinir hem arkadas çevresi olur.

o kıskanmasın diye arkadaş hayatı yaşamak mı.
hiç bana göre değil
bakarım bir kreş .
ya da bakıcı tutarım.
yollayamayabilirim para.

yani onlar da başlarının çaresine bakabilirler belki o zaman .
görümceniz çalışsın ailesine yardım etsin .
bilemedim . zor durum ama . eşiniz haklı görünüyor. yollayın gitsin.

o kıskanmasın diye arkadaş hayatı mı ?? sen görümcene muhtaç değilsin o bozulmasın ayıp olmasın diye böyle davranmak saçma bence kesinlikle nereye gitmek istiyorsa gitsin.eşinde annene herzamanki maddi yardımı yapsın.ve görümcende artık çalışsın para kazansın o da annesine maddi anlamda yardım etsin. başka bakıcı arayışlarına hemen başla.

Back
X