• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben bu konuda kocama nasıl davranırsam ikna ederim??

qarden

Guru
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2011
5.445
3.150
373
gunaydın hanımlar..
ben 1 aylık evlıyım gecmıs konularımdan bılen bılır belkı zor bi nişanlılık dönemı gecırdım ama mutluyum şuan herşeyı rayına oturttuk evımızde huzurumuz yerınde cok şükür.
gecen c.tesi eşimin d.günüydü aileleri topladık eve kalabalık olduk cok keyıflıydı,gündüz hazırlıklarımı yaparken eşimde aramda bi konu geçti,evimize akrabalarımız herzaman gelır ama ben arkadas istemıyorum falan demeye başladı,bende bayan bayana evde oturmak cok keyıflı bişeydir ve bı erkegın aklının kalmayacagı bişeydir bunun ne gibi bi sakıncası olabılırkı dedım,yok askım olmasın kımse alışmasın işarkadaslarında normal arkadaslarında gelmesın dedi.ben cok sinirlendım kendı evıme ne demek misafir çağıramamak??
insana yakınından zarar gelmez,arkadas adı altında neler yapıyo ınsanlar bırbırıne duymuyomusun hiç falan diyo.
ama bu konusma benım gercekten cok canımı sıktı,sevgililik ve nişanlılık zamanlarında benım iş çıkışlarında arkadaslarımla görüşmeme dayanamıyodu cok kavgasını etmıstık bu konunun cok ugrasmıstım ama cok cok özel bı durum olmadıkca cıkamıyodum kızlarla dışarı.hadi neyse dedim hayat arkadasım daha önemlı,huızur daha önemlı.evlendım cok guzel bı yuvam ve evlılıgım var ama bu konu benı germeye basladı.kendı evınde kısıtlanmak??
yada diyorum şuan yenı evlı oldugumuz içinmi böyle yapıyo,benım evde süreklı partıler yapacagımı falanmı sanıyo??
ilerde fikri kendılıgınden değişirmi??
sonucta yenı evlıyım ve cevrem evıme gelmek görmek istiyo?
bana bu adamı ıkna etmek adına tüyo verebılrımısın kızlar,yada nasıl bi yol izlemelıyım??

böyle davranması çok anlamsız , orası ikinizin evi ve kararları da birlikte vermelisiniz..
eşin senin arkadaşlarını tanıyor mu?
eşinin kendi arkadaşı hiç yok mu görüşmüyorlar mı?

daha yyeni evlisiniz,sabır...herşey zamanla rayına oturur,merak etmeyin..siz bu konuyu istedikçe zıtlaşmaları artacak,huzurunuz kaçacaktır..bu konuda yumuşayana kadar sabredin..Allah mutluluk versin..

Herşeye karışanı kıskananı duymuştum da kız arkadaşa bile karışanı yeni duydum :53:

En başlar taviz vermekle hata etmişsiniz, madem o zamanlar bile kız arkadaşlarınızla bile dışarı çıkmanızı istemiyormuş.. Çok ta sürpriz bir durum olmasa gerek..

elbet arkadaşların sana gelmek isteyecek ne cevap vereceksin

kocam izin vermiyor mu diyeceksin yada 1 gün bahane bulursun 2 gün bulursun 3 de kabul etmek zorunda kalırsın

nişanlıyken arkadaşlarınla dışarıda buluşmana kızan insan evliyken hiç izin vermez

e ne zaman görüşeceksin

arkadaşlarını tanıyor mu eşin

evde görüşme dışarıda görüşme ,insan bazen eşiyle akrabasıyla konuşamadığı şeyleri yakın arkadaşlarıyla dertleşip çözebiliyor yada birşey yoksa bile kafa dağıtabiliyor. Çünkü insan sürekli birbirinden sıkılır gibime geliyor bana ben yada nişanlım sürekli birbirimizden başkasını görmesek birbirimizi yeriz heralde her insanın zaman zaman kendine vakit ayırması gerekiyor. Şimdi çok tazesiniz belki sorun etmezsin ama ilerde sorun haline gelir gibime geliyor.

Daha yeni evlilisiniz,zamanla rayına oturur.Ara ara güzellikle sohbet edecek arkadaşlara herkesin ihtiyacı olduğundan bahsedersin,özelini açmayacağını sır vermeyeceğini...vs..vs. anlatırsın.Sıkmadan,bağırmadan..Zaman içinde eşin da talebinin çok da mantıklı olmadığını kabul edecektir.

arkadaşlasrında dediği gibi şimdi fevri davranarak değilde yavaş yavaş konuşarak eşinin beynine girmeye çalış derim. İlk etapta evimi merak ediyorlar gelsinler görsünler kıramıyorum der ikna edersin sonra başka bahaneler uydurusun zamanla alışmasını bekle bakalım. Evliliğiniz oturunca belkide daha ılımlı olur,ikna olur

evet hepsını tanıyo eşim,hatta dışarıda öyle bı ımajı varkı tüm arkadaslarım cok sanslı oldugumu onun harıka bırı oldughunu söyluyo,sebebıde eşim polıtıktır,bulundugu ortamda güzel bi imaj cizer konusur keyıflıdır ama hersey o ortamda kalır gerisini getirmez.zamanında arkadaslarından dostlarından hatta eskı kız arkadasının en yakın erkek arkadasıyla bunu aldatmasından dolayı tramwa yaşamış,bi kavgamızda aglayarak anlatmıstı bunu bana..
insanlara karsı güvensız,ama bunu asla onlara yansıtmaz,bana sürekli birlikte olalım ben sana yetmıyomuyum,ben hangı haftasonu bı arkadasım için seni 2,plana atıyorumda sen bana bunu yapmaya calıusıyosun diyo.
çok saçma dedıgınızı duyar gibiyim,gercekten cok sacma,ben bankacıyım kalabalık bı cevrem var,iş arkadaslarım gelıcez evını görmeye dıyolar haklı olarak ama ben ne dıyecegım ozaman bılmıyorum??
bide eşimin inat huyu var bi konuda inatlaşırsan yapmıyo.küçük bi örnek vereyım,nişanlıyken kız arkadaslarımla dışarı cıkmam gereken bı günde kesınlıkle cıkmayacaksın dedı,ben tabi kavga kıyamet birbirimize girdik zaten sonrasında o moralle ben gidemedım,o olay olumsuz sonuclanmıştı,daha sonrasında bırlıkteyken bı kız arkadasım aradı ve ıst.a gelecegını eskı kızlarla hepbırlıkte ortam ayarlayacagını söyledı.bende tlfnu kapattıktan sonra nişanlıma anlattım durumu ama gitmem cok önemlı degıl dedım sen herseyden önemlısın dedim(ki normalde hiç huyum degıldır pohpohlamak yada bi şeyi yapmak için yalvarmalar aglamalar falan)neyse o an öyle cıktı agzımdan,niye gıtmıyosun hayatım ben senı bırakırım alırım,hatta arkadaslarınıda eve bırakırız sonrasında dedı,kalmıstım oyle.kızlarla tümgün gezdık tozduk akşama aradım gel bızı al dedım geldı aldı herkesıde tek tek eve bıraktı.böyle dengesızlıklerı var.dogru bi yopl çizebılrısem bu konuda da onu ıkna edebılırmısım gibime geliyo.sabit degil çünkü,dogru yerde dogru hamlelerle kararları degişebiliyo

ikna etmek ne demek yahu
kararı kendiniz verip ona da bildirmelisiniz
zaten böyle başlar ufaktan sonra anan gelmeyeceğe kadar gider

bile bile lades demişsin...
bütün bayanların yaptığı , evlenince değişir, idare ederim hatasını yapmışsın.

moralini bozmak istemem... eşini en iyi sen tanırsın. ikna etmek için tatlı dil, güleryüz diyeceğim ama başarılı olur musun bilemem..

benı susturdugu cümle şu,ben yapmadıgım hiçbişeyi senden ıstemıyorum.
arkadaşlık geçicidir bulundugun ortamdan çıkınca biter gibi sacma bi düşüncesi var.
haftaiçi haftasonu bana herkonuda zaman ayırıyo.1,5 yıldır tanıyorum bir haftasonunu bensız gecırmedı,çevresi çok ama kendı ıstegıyle arkadaslıklarını dostluga taşımıyo.bu şekılde kafasının daha rahat oldugunu söyluyo.saygı duyuyorum ama bendende aynısını bekleyınce sinir oluyorum.
ailemle konustugum zaman yapılan yorumlar acaba benmı yanlıs düşünüyorum dedirtiyo bazen.
bekarken çok gezdın tozdun,hiçbişey içinde kalmadı artık evıne evlılıgıne bak diyolar eşin sana düşkün yuvandakı huzurun daha önemlı,arkadas için huzur kaçırılmaz,heleki o gezıp tozup sana evde otur dese haklısın ama oda tüm zamanını sana ayırıyo biraz kıymet bil falan..
aslında evet bende artık cok aktıf bi hayat istemıyorum kız kıza eglenelım gezelım tozalım,,sonucta evlendım kafa dengı bı kocam var gezıyoruz eğlenıyoruz ama onsuz bi plan yapmaya kalksam hemen red cevabı..
zamanla bukadar sık birarada olmaktan bıkar benı kendı halıme bırakır diye düşünüyorum ama bılmıyorum zor bi adam..

benı susturdugu cümle şu,ben yapmadıgım hiçbişeyi senden ıstemıyorum.
arkadaşlık geçicidir bulundugun ortamdan çıkınca biter gibi sacma bi düşüncesi var.
haftaiçi haftasonu bana herkonuda zaman ayırıyo.1,5 yıldır tanıyorum bir haftasonunu bensız gecırmedı,çevresi çok ama kendı ıstegıyle arkadaslıklarını dostluga taşımıyo.bu şekılde kafasının daha rahat oldugunu söyluyo.saygı duyuyorum ama bendende aynısını bekleyınce sinir oluyorum.
ailemle konustugum zaman yapılan yorumlar acaba benmı yanlıs düşünüyorum dedirtiyo bazen.
bekarken çok gezdın tozdun,hiçbişey içinde kalmadı artık evıne evlılıgıne bak diyolar eşin sana düşkün yuvandakı huzurun daha önemlı,arkadas için huzur kaçırılmaz,heleki o gezıp tozup sana evde otur dese haklısın ama oda tüm zamanını sana ayırıyo biraz kıymet bil falan..
aslında evet bende artık cok aktıf bi hayat istemıyorum kız kıza eglenelım gezelım tozalım,,sonucta evlendım kafa dengı bı kocam var gezıyoruz eğlenıyoruz ama onsuz bi plan yapmaya kalksam hemen red cevabı..
zamanla bukadar sık birarada olmaktan bıkar benı kendı halıme bırakır diye düşünüyorum ama bılmıyorum zor bi adam..

sen kararını vermişsin aslında

aktif hayatın arkadaşlarını evde ağırlamak mı olduğunu düşünüyorsun

herşey koca demek değil ki

kendi arkadaşlarına güvenmiyor seninde arkadaşların olmasın istiyor

diyelim bankada ki arkadaşların sana gelecek ne diyeceksin kocam evime gelmenize izin vermiyor mu

arkadaşımdan böyle bişey duysam bi daha yüzüne bakmam gerçekten

herşey onun isteğine göre olmaz ki

hadi cafeye filan izin vermiyor desem bi derece anlarım nişanlıykende böyleymiş yahu eve gelmesin ne demek

çok taviz verirsen yarın öbür başka düşünceler başka itirazlar başka zorlamalar çıkar

bi evlilik nasıl başlarsa öyle gider seni etraftan soyutlamaya çalışıyor yarın öbür gün Allah korusun bişey olduğundan tek başına kalırsın

evlilik karşılıklı düşüncelere saygıyla olur dayatmayla değil

evlenmeden önceki fikrini koruyor tutarlı biriymiş

seni baştan kandırmamış o zamanda istemiyor şimdi de istemiyor değişeceğini sanmıyorum

sen değişmişsin farkındaysan o zaman ses çıkarmamışsın şimdi adamı değiştirmeye çalışıyorsun

o zaman birşey demediysen şimdide birşey dememelisin bence.

evlenmeden önceki fikrini koruyor tutarlı biriymiş

seni baştan kandırmamış o zamanda istemiyor şimdi de istemiyor değişeceğini sanmıyorum

sen değişmişsin farkındaysan o zaman ses çıkarmamışsın şimdi adamı değiştirmeye çalışıyorsun

o zaman birşey demediysen şimdide birşey dememelisin bence.

bence bi tık daha ileri gitmiş önceden dışarı da görüşmelerini istemiyormuş

şimdi kendi evinde misafir olarak ağırlamasına da izin vermiyormuş

gunaydın hanımlar..
ben 1 aylık evlıyım gecmıs konularımdan bılen bılır belkı zor bi nişanlılık dönemı gecırdım ama mutluyum şuan herşeyı rayına oturttuk evımızde huzurumuz yerınde cok şükür.
gecen c.tesi eşimin d.günüydü aileleri topladık eve kalabalık olduk cok keyıflıydı,gündüz hazırlıklarımı yaparken eşimde aramda bi konu geçti,evimize akrabalarımız herzaman gelır ama ben arkadas istemıyorum falan demeye başladı,bende bayan bayana evde oturmak cok keyıflı bişeydir ve bı erkegın aklının kalmayacagı bişeydir bunun ne gibi bi sakıncası olabılırkı dedım,yok askım olmasın kımse alışmasın işarkadaslarında normal arkadaslarında gelmesın dedi.ben cok sinirlendım kendı evıme ne demek misafir çağıramamak??
insana yakınından zarar gelmez,arkadas adı altında neler yapıyo ınsanlar bırbırıne duymuyomusun hiç falan diyo.
ama bu konusma benım gercekten cok canımı sıktı,sevgililik ve nişanlılık zamanlarında benım iş çıkışlarında arkadaslarımla görüşmeme dayanamıyodu cok kavgasını etmıstık bu konunun cok ugrasmıstım ama cok cok özel bı durum olmadıkca cıkamıyodum kızlarla dışarı.hadi neyse dedim hayat arkadasım daha önemlı,huızur daha önemlı.evlendım cok guzel bı yuvam ve evlılıgım var ama bu konu benı germeye basladı.kendı evınde kısıtlanmak??
yada diyorum şuan yenı evlı oldugumuz içinmi böyle yapıyo,benım evde süreklı partıler yapacagımı falanmı sanıyo??
ilerde fikri kendılıgınden değişirmi??
sonucta yenı evlıyım ve cevrem evıme gelmek görmek istiyo?
bana bu adamı ıkna etmek adına tüyo verebılrımısın kızlar,yada nasıl bi yol izlemelıyım??

yakında sinek avına çıkar senn kociş evde sinekler dişmi erkek mi die:)
şaka bi tarafa daha çok yeni evlisiniz kıskanclık hat safhada olabilir hatta biraz hastalıklı bi kıskanclık derecesi var die de düşündüm bi kaç yıl donra düzelir sabret ...

bence bi tık daha ileri gitmiş önceden dışarı da görüşmelerini istemiyormuş

şimdi kendi evinde misafir olarak ağırlamasına da izin vermiyormuş

e onu yapan bunu mu yapmaz?

sonuçta başında tepki vermeyıp durumu huzuru için kabullenen ve evlenınce değiştiririm yanılgısına kapılan konu sahibi

kediyi baştan ayıracaktı ki kocası da ayarını bilsin...

en fazla tatlı dille ikna eder o da nazı geçiyorsa yoksa başka yöntem olduğunu sanmıyorum surat asmak küsmek falan sökmez bence.

ıkna etmek ıcın cabaya gırdıgını gosterme, ınada bındırıyorlar.
sen tatlı dil yoluna gıtmelısın bence. trip felan ıse yaramıyor bu durumlarda.
ama bu konuyu esını sen tanıdıgın ıcın uygun yontemı secıp ıkna etmelısın.
ılerleyen zamanlarda daha sıkıcı olabılır.

canım sakın inatlaşma zamanla düzene gireceğini düşünüyorum. aslına bakarsan ne kadar güzel sana düşkün bir kocan var. evlilik oturdukça zamanla birbirinizi serbest bırakırsınız gibime geliyo.
hem bak ne güzel söylemişsin. huyuna giderek söylediğin zaman gayet anlayışla karşılıyo. bence zamana bırak kendiliğinden bişeyler muhakkak yoluna girer üzme kendini :31:

canım sakın inatlaşma zamanla düzene gireceğini düşünüyorum. aslına bakarsan ne kadar güzel sana düşkün bir kocan var. evlilik oturdukça zamanla birbirinizi serbest bırakırsınız gibime geliyo.
hem bak ne güzel söylemişsin. huyuna giderek söylediğin zaman gayet anlayışla karşılıyo. bence zamana bırak kendiliğinden bişeyler muhakkak yoluna girer üzme kendini :31:

vallahi canım ben bazen bu huyları yüzünden acaip huzursuz oluyorum yaa,sankı şuan evime biri gelecekte gelemıyo gibi huzursuzum mesela,çünkü önüm net degil en gıcık oldugum sey bu belırsızlık..
birlikte zaman gecirmek paylasmak cok güzel cok keyıflı.ben mutluyum evlılıgımde ama işte böyle aniden bişeye takıyo inat yapıyo.
konu sahibi öncedendurumu kabul etmış diyen arkadaşlar;her konu tek tek gündeme getirilipte tartışılmıyo evlenmeden önce,her gün yenı bişeyle karşılaşılabılıyo,evli olanlarda hep bunu demezlermı zaten kırk yıllık kocam hala yenı yenı huyları cıkıyo diye.
dışarıda görüşmeme kısmını hadi anladık,ama o dönemde kalkıpta ilerde evlenınce evıme mısafır cagırabılırmyım pekı dıye bı soru sormadım acıkcası,hem neden sorayım orası benımde evım..
benım kocam biraz uslupçu,tarz ve yaklaşım önemlı ama işte bende heran sakin tatlı dilli olamıyorum.
c.tesi demiştim balayından geldıgımızden berı evı düzenle toparla eksikleri gider misafir ağırla işe adapte ol derkewn kendımıze hıc zaman ayıramadık ben cok sıkıldım diye.
bugün akşam eşofmanlarımzı giyip sahile koşmaya gidelım dedı mesela,çok keyıf aldıgımı bıldıgı için..
kafam karısık,ya ben cok büyütüyorum konu küçük,yada konu gercekten önlem alınması gereken bi konu ben küçümsüyorum.zamanla görücem sanrım,biraz otursun evlılık..

Back
X