Ben bu vicdanla napıcam ?

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
13.434
31.575
598
Günaydın.

Derdim şu ki sokaktaki hiçbir hayvana kayıtsız kalamıyor ve derin bir üzüntü duyuyorum. İnsanların bakmadan yanlarından geçtiği kediler, köpekler bana üzüntü oluyor.

İnsanlar bakmadan görmeden geçip gitmeyi nasıl başarıyor?

Sabah işe giderken kedi kavgasına şahit oldum ve boynunda rengi solmuş mavi tasması ve hareli göz çevresiyle ağzı yüzü çizik içinde kalmış kediyi kışın üç dört aylık sokağa kaçmış / bırakılmış ve benim dört kedi olmaz diye almadığım kediye benzettim. Ve inanılmaz bir vicdan azabı duydum. Sokağımız nispeten güvenli örneğin üç sene önce taşındığımda gördüğüm kedi nüfusu %99.9 oranında aynı ölen, hastalanan olmadı. Bu kedi de evime hırsız girip alarm taktırdığım saçma sapan bir Cumartesi gelmişti, eve alamadım malesef.

Aynı şekilde Kadıköy’de çalışıyorum inanılmaz işlek tahmin edeceğiniz gibi ve burada pamuk mu pamuk sokağa bırakıldığı belli olan bir kız var, denk geldikçe besliyorum geçen kadının biri tekme sallıyordu. Pist dese kovacak ama kediye tekme savuruyor! Kedi de insana o kadar alışık ki herkese gidiyor.

Yani velhasıl yapamıyorum, kayıtsız kalamıyorum ama madden ve manen yapacağım şeyler çok kısıtlı.

Dün taş çatlasa iki üç aylık bir yavru gece ağlıyordu nasıl da güzel bir şey. İndim koliye koydum sakinleştirdim ( zaten kolisi maması sütü var ayarlamışlar ama insan istiyor heralde sokaklara dökülmüş) Ben döndüm sustu sanki duymadım sesini ama o da dert oldu.

Üç kedim var barınak, sokak kedileri. Kısırlar mamaları özel, kumlarından yaş mamaya herşeye deli gibi zam geldi ama onların yaşam kalitesinden kısmıyoruz. Ama dört kedi zorluyor, yapamıyorum madden ve manen. Ayrıca sokaktan alacağım bir kedi eğer hastalık taşıyorsa bu evdekiler için de büyük risk ve bunu kaldıramam suçluluk duygusundan ölürüm.

Hepsine yetişemeyiz deyin, doğanın kanunun deyin, sen zaten üç tanesine evini açmışssın deyin bir şeyler deyin içimi ferahlatın ne olur.

Sizin ne kadar güzel bir vicdanınız var.
Bana da oluyordu ama gerçekten doğanın kanunu bu.Keşke hepsine yardım edebilsek ama maalesef bu mümkün değil.
Hayvanlara şiddet uygulayan insan musvettelerinin de Allah belasını versin.

O vicdanın bir model üstü de bende var :) insan yada hayvan ,nerde yardıma ihtiyaç duyan biri varsa yardım etmek istiyorum .ulasamadiklarim vicdanımı acıtıyor ,uyuyamıyorum . Mesela kızımın okulunda yardıma muhtaç bir çocuk var ,herhalde hayırsever birinin yardımıyla gelmiş çünkü maddi durumu en kötü olanın ortalamadan biraz daha yukarda olduğunu gördüm .öğretmene gittim ,neye ihtiyacı varsa bana bildirin ve yardım ettiğimi de kimseye söylemeyin dedim .çünkü annesini gördüm ,çok gururlu bir kadın ,boynu bükük durmuyo ,kimseye el acmiyo .onu ve yavrusunu üzmekten çok korkarım .

Umarım kimsenin kimseye ihtiyacı olmaz .birgün dünya yaşanacak bir hale gelir .çünkü şuan çok adaletsiz bir yer burası .özellikle çocuklar için ..

Sadece çok çok iyisin.Senin gibi iyi insanlara tüm canlıların ihtiyacı var.
Siz elinizden geleni yapıyorsunuz kendinizi üzmeyin.

Sizin ne kadar güzel bir vicdanınız var.
Bana da oluyordu ama gerçekten doğanın kanunu bu.Keşke hepsine yardım edebilsek ama maalesef bu mümkün değil.
Hayvanlara şiddet uygulayan insan musvettelerinin de Allah belasını versin.

Teşekkür ederim. Eşime diyorum apartmanda bir tek ben böyleyim e alt katımda üst katımdaki de insan o da duyuyor görüyor ama umursamıyor. Ben hepsine yetişme derdindeyim ve başarısızım çünkü tanıdığım veteriner kliniği yok, evdekilere hastalık getirme korkum var, maddi olarak imkanlarım kısıtlı.

Doğanın kanunu deyip geçmeyi nasıl başarıcam bilmiyorum :(

banlanmamak için olabildiğince siyasetten uzak yazmaya çalışacağım. evimle işim arasında kullandığım yol 3. köprü bağlantı yollarının şantiyelerinin içinde kalıyor. tuzla formula 1 pisti tarafı. görseniz inanamazsınız manzaraya. ormanlar artık yok denecek kadar az, her yer hafriyat kamyonu, tam bir kaos anlayacağınız. o ağaçlık yerler binlerce köğe ev sahipliği yapıyordu yıllardır. ağaçlar gidince gariplerim kaldılar ortada. yemek verenler oluyordu şimdi kimse o şantiye alanına girmek istemiyor onlar da mecbur yol kenarında bekliyorlar. geçtiğimiz hafta eşimle giderken önümüzdeki insan demek istemiyorum yaratık aniden yola atlayan bir köpeğe vurdu. vurmanın şiddetiyle aracından da bir iki parça zımbırtı koptu. biz köpeğe yardım etmek için yol kenarına çektik vuran kişi de durdu. iner inmez yaptığı şey arabasının hasarına bakıp vah vahlanmaktı. köpek can acısıyla yavrum yoldan aşağıya koştu gitti. peşinden gittik ama şantiye alanına indi, işçiler vardı onlara seslendik, makine seslerinden bizi duyan olmadı. o kadar ağladım ki o akşam. o haysiyetsizin dönüp havyancağıza bakmayışına, bizden başka olayı gören beş on kişinin gaza basıp gitmesine, o köpeğin yerde sürüklenişine.
tanıdığımız bir dernek başkanı var onu aradık bir şey yapılabilir mi diye ama alan çok büyük, yine de bakarız dediler. sonra da hava karardı zaten. sonra gelip ben de o üzüntüyle konu açacaktım aslında ama sonra o kadar aç insan varken hayvanlara mı üzülelim diyen sivri zekalı arkadaşlar yüzünden banlanıyorum.
ne diyeceğimi bilmiyorum, çok üzgünüm...

O vicdanın bir model üstü de bende var :) insan yada hayvan ,nerde yardıma ihtiyaç duyan biri varsa yardım etmek istiyorum .ulasamadiklarim vicdanımı acıtıyor ,uyuyamıyorum . Mesela kızımın okulunda yardıma muhtaç bir çocuk var ,herhalde hayırsever birinin yardımıyla gelmiş çünkü maddi durumu en kötü olanın ortalamadan biraz daha yukarda olduğunu gördüm .öğretmene gittim ,neye ihtiyacı varsa bana bildirin ve yardım ettiğimi de kimseye söylemeyin dedim .çünkü annesini gördüm ,çok gururlu bir kadın ,boynu bükük durmuyo ,kimseye el acmiyo .onu ve yavrusunu üzmekten çok korkarım .

Umarım kimsenin kimseye ihtiyacı olmaz .birgün dünya yaşanacak bir hale gelir .çünkü şuan çok adaletsiz bir yer burası .özellikle çocuklar için ..

Umarım bir gün daha adaletli olur dünya.

banlanmamak için olabildiğince siyasetten uzak yazmaya çalışacağım. evimle işim arasında kullandığım yol 3. köprü bağlantı yollarının şantiyelerinin içinde kalıyor. tuzla formula 1 pisti tarafı. görseniz inanamazsınız manzaraya. ormanlar artık yok denecek kadar az, her yer hafriyat kamyonu, tam bir kaos anlayacağınız. o ağaçlık yerler binlerce köğe ev sahipliği yapıyordu yıllardır. ağaçlar gidince gariplerim kaldılar ortada. yemek verenler oluyordu şimdi kimse o şantiye alanına girmek istemiyor onlar da mecbur yol kenarında bekliyorlar. geçtiğimiz hafta eşimle giderken önümüzdeki insan demek istemiyorum yaratık aniden yola atlayan bir köpeğe vurdu. vurmanın şiddetiyle aracından da bir iki parça zımbırtı koptu. biz köpeğe yardım etmek için yol kenarına çektik vuran kişi de durdu. iner inmez yaptığı şey arabasının hasarına bakıp vah vahlanmaktı. köpek can acısıyla yavrum yoldan aşağıya koştu gitti. peşinden gittik ama şantiye alanına indi, işçiler vardı onlara seslendik, makine seslerinden bizi duyan olmadı. o kadar ağladım ki o akşam. o haysiyetsizin dönüp havyancağıza bakmayışına, bizden başka olayı gören beş on kişinin gaza basıp gitmesine, o köpeğin yerde sürüklenişine.
tanıdığımız bir dernek başkanı var onu aradık bir şey yapılabilir mi diye ama alan çok büyük, yine de bakarız dediler. sonra da hava karardı zaten. sonra gelip ben de o üzüntüyle konu açacaktım aslında ama sonra o kadar aç insan varken hayvanlara mı üzülelim diyen sivri zekalı arkadaşlar yüzünden banlanıyorum.
ne diyeceğimi bilmiyorum, çok üzgünüm...

O köpekler gibi çaresizleri biz neşe içinde Kilyos’a denize giderken orman kenarında görürdüm ben de ve tüm tadım kaçardı. Onlar zaten ayrı bir konu ayrı bir üzüntü kaynağı. İnsanoğlu olarak başımıza gelecek her kötülüğü ve felaketi hak ediyoruz çok kötüyüz ve daha da kötüleşiyoruz.

Bu arada ben hayvana her zaman daha çok üzülürüm insan çalışabilir, derdini anlatıp kendini ifade edebilir ama hayvanların böyle bir şansı yok. Hoş ülkede insana değer vermiyorlar ki hayvanlara versinler...

Diyorum ya sayfalarca yazılsa bitmez bu konu.

Günaydın.

Derdim şu ki sokaktaki hiçbir hayvana kayıtsız kalamıyor ve derin bir üzüntü duyuyorum. İnsanların bakmadan yanlarından geçtiği kediler, köpekler bana üzüntü oluyor.

İnsanlar bakmadan görmeden geçip gitmeyi nasıl başarıyor?

Sabah işe giderken kedi kavgasına şahit oldum ve boynunda rengi solmuş mavi tasması ve hareli göz çevresiyle ağzı yüzü çizik içinde kalmış kediyi kışın üç dört aylık sokağa kaçmış / bırakılmış ve benim dört kedi olmaz diye almadığım kediye benzettim. Ve inanılmaz bir vicdan azabı duydum. Sokağımız nispeten güvenli örneğin üç sene önce taşındığımda gördüğüm kedi nüfusu %99.9 oranında aynı ölen, hastalanan olmadı. Bu kedi de evime hırsız girip alarm taktırdığım saçma sapan bir Cumartesi gelmişti, eve alamadım malesef.

Aynı şekilde Kadıköy’de çalışıyorum inanılmaz işlek tahmin edeceğiniz gibi ve burada pamuk mu pamuk sokağa bırakıldığı belli olan bir kız var, denk geldikçe besliyorum geçen kadının biri tekme sallıyordu. Pist dese kovacak ama kediye tekme savuruyor! Kedi de insana o kadar alışık ki herkese gidiyor.

Yani velhasıl yapamıyorum, kayıtsız kalamıyorum ama madden ve manen yapacağım şeyler çok kısıtlı.

Dün taş çatlasa iki üç aylık bir yavru gece ağlıyordu nasıl da güzel bir şey. İndim koliye koydum sakinleştirdim ( zaten kolisi maması sütü var ayarlamışlar ama insan istiyor heralde sokaklara dökülmüş) Ben döndüm sustu sanki duymadım sesini ama o da dert oldu.

Üç kedim var barınak, sokak kedileri. Kısırlar mamaları özel, kumlarından yaş mamaya herşeye deli gibi zam geldi ama onların yaşam kalitesinden kısmıyoruz. Ama dört kedi zorluyor, yapamıyorum madden ve manen. Ayrıca sokaktan alacağım bir kedi eğer hastalık taşıyorsa bu evdekiler için de büyük risk ve bunu kaldıramam suçluluk duygusundan ölürüm.

Hepsine yetişemeyiz deyin, doğanın kanunun deyin, sen zaten üç tanesine evini açmışssın deyin bir şeyler deyin içimi ferahlatın ne olur.
sizin gibi insanların sayısının artması dileğiyle...

gerçekten hepsine yetişmek imkansız. kediler köpekler, üredikçe ürüyolar doğaları gereği ve bu kadar şehir hayatı içinde maalesef harcanıp gidiyorlar. görüldüğü an yapılabilir bişey varsa ancak o yapılır, her kediyi eve alamayız. ben o sorumluluğu asla alamayacağımı bildiğim için sahiplenmiyorum mesela. siz en azından 3 tanesine bakabiliyorsunuz.

gerçekten hepsine yetişmek imkansız. kediler köpekler, üredikçe ürüyolar doğaları gereği ve bu kadar şehir hayatı içinde maalesef harcanıp gidiyorlar. görüldüğü an yapılabilir bişey varsa ancak o yapılır, her kediyi eve alamayız. ben o sorumluluğu asla alamayacağımı bildiğim için sahiplenmiyorum mesela. siz en azından 3 tanesine bakabiliyorsunuz.

Gerçekten sorumluluk ama. Geçen mama verirken arkamı döndüm kaşka göz arasında sinekliğin altından balkona çıkmış mesela. Balkon cam balkon ama açıktı o an. Her an kollaman gerekiyor aynı çocuk gibi. Maddi oalrak da masrafı var eşim onlardan az masraflı diyebilirim :D

Gerçekten sorumluluk ama. Geçen mama verirken arkamı döndüm kaşka göz arasında sinekliğin altından balkona çıkmış mesela. Balkon cam balkon ama açıktı o an. Her an kollaman gerekiyor aynı çocuk gibi. Maddi oalrak da masrafı var eşim onlardan az masraflı diyebilirim :KK70:

bizim iş yerinde 3 köpek besliyoruz. ciddi bir mama ve veteriner masrafı var. haziranda gelmişlerdi sanıyorum ve şu ana kadar yaklaşık 10bin gitmiştir. bir de büyük ırk köpekler oldukları için her şeyleri pahalı.

son kur artışı sebebiyle her şeye zam geldi maalesef. masraf ama yapacak bişey yok. sen çikolata sürüp ekmek yersin ama hayvan onu yemez işte, ne bilsin yokluğu :D

size bravo cidden. benim bir muhabbet kuşum vardı ve akşamdan akşama o bile sorumluluk gibi geliyordu kafeste olmasına rağmen. kaldı ki bir de üç kedi...

bizim iş yerinde 3 köpek besliyoruz. ciddi bir mama ve veteriner masrafı var. haziranda gelmişlerdi sanıyorum ve şu ana kadar yaklaşık 10bin gitmiştir. bir de büyük ırk köpekler oldukları için her şeyleri pahalı.

son kur artışı sebebiyle her şeye zam geldi maalesef. masraf ama yapacak bişey yok. sen çikolata sürüp ekmek yersin ama hayvan onu yemez işte, ne bilsin yokluğu :KK70:

size bravo cidden. benim bir muhabbet kuşum vardı ve akşamdan akşama o bile sorumluluk gibi geliyordu kafeste olmasına rağmen. kaldı ki bir de üç kedi...

Kuru mama, yaş mama ve kum aldık hop gitti 500 :D yapacak bir şey yok girdik bu yola yani çocuk olsa bez pahalı diye çocuktan vazgeçemeyeceğimize göre aynı şey işte.

Sizinle aynıyım.
Her gün mahalledeki kedileri doyurup sevmeden eve giremiyorum.
Ne kadar mamaya ihtiyaçları varsa sevgiyede o denli ihtiyaçları var.
Benim kedi ve köpeklere astım alerjim var. Kapalı ortamda kaldığımda hastanelik oluyorum.
O yüzden besleyemiyorum evde ama dışarıda olabildiğince ilgileniyorum.
Evde de bir minnak tavşanım var.
Bebek gibi ilgileniyorum onunla.
Sizin gibi insanlar olduğu sürece dünya ayakta kalmaya devam edicek.
Yalnız değilsiniz emin olun. O yavrucaklara sahip çıkan insanlarda var. Vicdanınızı rahat tutun.

O kadar aynıyız ki ben bazen bu durumum için psikoloğa gitmeyi bile düşünüyorum :( 3 tane kedim var.. 4 tane de bahçede besliyorum.. Ama o kadar üzülüyorum ki dışarda gördüğüm her hayvana.. Sosyal medyada barınak yardım sayfalarını takip ediyorum her sabah işe geldiğimde ilk yarım saat ağlıyorum gördüklerime hiçbişey yapamıyorum diye.. Su koyuyorum mama koyuyorum ama başka hiçbişey yapamıyorum çok üzülüyorum :KK61::KK61::KK61:

ne kadar iyisiniz :KK200: 2 evladim car biri 6 biri 2 yasinda bende kedi fobisi olmasin ragmen cocuklarim bayiliyorlar cunku esime soyluyorum gidip seviyorlar tada okula giderken mahallede kediler car onlari besliyoruz kuslari kisin hep elimden geldigince dogaya hayvanlara merhametli olmamiz gerektigini anlatiyorum gosteriyorum cunku insanoglu cok zalim fobim olmasina rağmen kac kere kavga ettim sayisi belli degil bu densiz tiplerle yavru kddilere sut koyuyoruz tekmeliyo kabi yani sizin gibi iyi insanlar cogalsin insallah:KK60:

Bende öyleyim her yanndan geçtigm köpeğe naber nasılsın acmisin diye sorarım yaklaşrsa market bakkal aramalar başlar. Birsuru kedim var Allahtan hepsi yabani kimseden zarar gormuolar hep kaçtıklrii için. Cebimdeki son paraya mama aldığımı kendi temel ihtiyaçlarımdan kistigimi bilirim. Ama yetemiorz malesef hepsine yetmek mümkün değil. Kışın dağdaki köpekler için mama al paket paket makarna pişir ama birgun doyuyorlar ertesi gün aynı. Hayvanların yaşamaya çalışırken ne kadar zorlandığını ne zaman dusunsem delircek gibi oluyorum. kışın gece üstümü açıp yatardm 1 2 sene önce evde bile böyle usuyosam ya dağda ormanda sokakta kalan hayvanlar ne durumdadır diye düşünürdüm. Offf içim karardı yine :( elinden geleni yaptığına eminim bu konuda insanlar eskiye göre dha bilinçli merhametli diye düşünüyorum. Siz ustunuze duseni yapabldgnizi yapın gerisi allaha emanet yapck bsy yok

Back
X