Ben bu vicdanla napıcam ?

Kedinize ne oldu? Ona yaptığım masrafı başkasına yapmak istiyorum dediğiniz için soruyorum. Başına bir şey gelmedi inşallah.

Dostluk ve ucuz market mamaları böbreklere zarar veriyor pet shoplardan orta karar, kediciklere de zarar vermeyecek mama alabilirsiniz. Ben bazen yaş mama, bazen salam sosis, bazen evdekilerin kuru mamadan alıyorum yanıma sokak çocukları için.
Malesef kaybettim..Toparlanmaya çalışıyorum tekrardan yeni bir kediye bağlanmak istemiyorum bende sokaktaki canlara yardımcı olmak istiyorum..zaten yapmaya çalışıyordum birşeyler şimdi arttırmak niyetindeydim.

Var di mi? Var var.

Bu konuyu açarken şüpheye düştüm şimdi Allah başka dert vermesin diyenler çıkar mı diye ama içimi ferahlattınız varolun, sağolun.

Hepsine yetemem biliyorum ama gördüğüme kayıtsız kalamıyorum ve eğer o yavruyu rahata erdiremezsem kendimi eksik bir iş yapmış gibi hissediyorum.

Ömrüm boyunca “amaan sokakta aç kalmaz onlar bulur yolunu” cu tayfadan olamadım, elimden geldiğince her gördüğüme yardım ettim. Evdeki sıpalardan birini okul çatısından aldık itfaiyele mesela. Sahiplendirdim, kendim kısıırlaştırdım yani hiçbir şey yapmadm da değil ama bu sabah o ağzı yüzü kanlı tasmalıyo görünce vicdanım bayağı bir acıdı.

Var elbette.
Basit bir örnek vereyim, bir yerde yemek yiyor olsam ve bir kedi sadece yanıma gelse, yemeğimin yarısı kafadan giderdi mesela. "Ya restoran önünde doyuyorlar nasılsa" hiçbir zaman demedim-diyemedim. Çünkü eminim böyle düşünenler çoğunluk olduğu için, esas o kediler burada daha açlar derdim. Yalnız ben doyurmam gerekiyor gibi verdikçe kendimden giderdi, hepsini nasıl vereyim ya da her zaman nereye kadar hepsini verebilirim güç yeter mi? Bunu yemek olarak düşünme, somut anlatıyorum ama soyut tarafından düşünürsün diye söylüyorum.
O restorana ben gibi günde en az 3 kişi gelse o kedi doyar. Günde 10 kişi geliyorsa da 3 kişi yeter oraya misal.
Böyle düşün yani sen o kapıdan çıkınca peşine geleni olacak, iyi insanlar her yerde, sadece daha görünmezler.
Sen elinden geleni yap, tamam gerisini düşünme. Kayıtsız kalamazsın kalmamalısın da ama kendini parçalama. Yetmediğin yerde delirme, bir başka yeten olacak.

Gerektiğinde iletişim kurabileceğin, paslaşabileceğin bir gönüllü grubu sana çok iyi gelir. Senle aynı telaşı taşıyan insanlarla bir arada daha verimli ve güçlü olursun. Facede, instada olsun çok güzel gruplar organizasyon haberleri var, takipte misin bilmiyorum ama vaktin olduğunca buralardan veterinerlere, sahiplenebilecek insanlara ulaşman daha kolay. Hepsini evine dolduramazsın ama yönlendirebilirsin. Bu da bi tık daha iyi gelir.

Belki de yapıyorsundur bunları ama işte oradan gerisi de "Elimizden geleni bu kadar" deme kısmına giriyor.

Sarılalım kardeşim vallahi ağlamaklıyım zaten sabahtan beridir şimdi kendimi tutamayacağım.

Bir iki ay oldu yemeğe giderken kaldırımda kumru gördüm Yeldeğirmeni yokuşundayım bilenler bilir dükkan, bakkal vs. yoktur. Baktım hareket edemiyor belki dedim sıcaktandır bir dükkana koştum adamcağız geldi kutuya koyup işe getiricem ama sonrasını bilmiyorum napıcam! Kediler çoktur burada parçalanmasın derdindeyim derken ellerimizde öldü verdi son nefesini ama ölmeden okşadım sevdim biraz. Sonra keyfim kaçtı herkese anlattım deli damgası yedim filan...

Zor durum zor. Ama yalnız değiliz, kötülük eden varsa yaşatan da var, iyilik yapan da çok var.
Kedim var evde , es kaza kelebek sinek girdiğinde eve yakalayıp yiyo . Kediyle kavga eder oldum onların canını senmi verdin diye . Övünmek magnasinda demiyorum ama öyle bitkince çizgi hayvan sevgisi , hepsi aynı kedisi domuzu , bulunduğum yerde sürü halinde geziyorlar 10,20,30 abartısız. Hoş bizim evleri onların bölgesine yapmışlar hayvanların sucu yok , pencere altlarına kadar geliyorlar, bakamıyorum korkudan , birgün öldürecekler ben onların canlı hallerini düşünüp kahrolacam. Buyuzden aa manyak ayol bu , delimisin kızım sen diyen çok, inşallah kızımıda hayvan sevgisiyle büyütücem zaten bir oglusum var erkek sokaktan aldim , bırakın deli desinler onlar bubsevgiden yoksun kalanlar

Malesef kaybettim..Toparlanmaya çalışıyorum tekrardan yeni bir kediye bağlanmak istemiyorum bende sokaktaki canlara yardımcı olmak istiyorum..zaten yapmaya çalışıyordum birşeyler şimdi arttırmak niyetindeydim.

Başınız sağolsun çok üzüldüm. Siz daha iyi bilirsiniz ama başka bir can - elbette kendi yavrunuzun yerini tutamaz ama- çivi çiviyi söker derler ya, o hesap size çok iyi gelecektir. Onların enerji ve uyumları inanılmaz.

ben mi açtım bu konuyu ?

içimde biyerlere dokundunuz. Bende hep aynı şeye hayret ederim " bu insanlar nasıl görmezden gelebiliyor bu hayvanları ?"

yapıyorlar, hemde neler yapıyorlar.. hayvan sevgisi degil ki mesele, vicdan meselesi bu. ne kadar insansan o o kadar dokunuyo sana, gözlerindeki muhtaçlık,açlık sevgi isteği.. neyse

Ayy iki kedi mi? Allah bağışlasın nasıl da iyi geliyorlar di mi? Benim hep yüreğim ağzımda, dün gece o el kadar yavru ağladı neredeyse ben ağladım. Neyseki hasta vs. değil bizim sokakta güvenilir büyüyecek kardeşleriyle birlikte. Ben dördüncü kedi kontenjaınımı kara kış için saklıyorum. Hasta veya çaresiz yavru için çünkü keyfi olarak dört numarayı alırsam eşimle bozuşucaz artık.
Hem de ne iyi gelmek.. :KK200: Onların sevgisi gibi iyileştirici hiçbirşey yok. Bütün negatif enerjimi alıp huzur dolduruyorlar içime. Tüm hayvanları çok severim ama kediler çok özel benim için. Karakterlerine öyle hayranlık besliyorum ki :KK24: Hele yavru bir kedi en müthiş sanat eseri.. Ama 3. kediye cesaret edemiyorum. Çalıştığım için evi temizlemek çok zor oluyor. İki kediyle güzel ilgileniyorum ama 3 tane olsa altından kalkamam herhalde. Yoksa bir yavru kedi öyle iyi gelirdi ki :oops: Senin eşinde hayvanları çok seviyor herhalde...

Hem de ne iyi gelmek.. :KK200: Onların sevgisi gibi iyileştirici hiçbirşey yok. Bütün negatif enerjimi alıp huzur dolduruyorlar içime. Tüm hayvanları çok severim ama kediler çok özel benim için. Karakterlerine öyle hayranlık besliyorum ki :KK24: Hele yavru bir kedi en müthiş sanat eseri.. Ama 3. kediye cesaret edemiyorum. Çalıştığım için evi temizlemek çok zor oluyor. İki kediyle güzel ilgileniyorum ama 3 tane olsa altından kalkamam herhalde. Yoksa bir yavru kedi öyle iyi gelirdi ki :oops: Senin eşinde hayvanları çok seviyor herhalde...

kedi sevgisi böyle bişey galiba, evrensel Hoppa 2 kedim var 1 yaşına girecekler. eşimle birlikte acaba bi yavru kedi daha mı gelse evimize diyoruz :confused: cesaret edemiyorum, benimkiler güzel anlaşıyorlar 3.kedi onlarında arasını bozar diye korkuyorum. ki zaten evin her yerini dagıtıp, tüye buladıkları için 3. eve napar bilmiyorum :KK24:

kedi sevgisi böyle bişey galiba, evrensel Hoppa 2 kedim var 1 yaşına girecekler. eşimle birlikte acaba bi yavru kedi daha mı gelse evimize diyoruz :confused: cesaret edemiyorum, benimkiler güzel anlaşıyorlar 3.kedi onlarında arasını bozar diye korkuyorum. ki zaten evin her yerini dagıtıp, tüye buladıkları için 3. eve napar bilmiyorum :KK24:
Süper ya, aynı kafadayız öyleyse, sizinde iki kediniz varmış benimde :KK36: Ay hemde kedileriniz yavru daha yerim onları yerim. Benimkiler koca dana oldu :KK70: Biri 5 yaşında, diğeri 6 yaşında. Büyük olan kız, diğeri oğlan. Kızım obezitenin pençesinde iflah olmaz bir aç :KK70: Oğlum tam bir sevgi yumağı. Ama benimkiler birbiriyle anlaşamıyor. Kedi köpek gibi kavga ediyorlar habire o_O

Allah kediye tekme savuran kadının ömründen alsın size versin inşallah

İyi ki sizin gibi merhametli insanlar hâlâ var

Keşke elimizden gelse terk edilmiş binlerce kedi köpeğe bakabilsek

Süper ya, aynı kafadayız öyleyse, sizinde iki kediniz varmış benimde :KK36: Ay hemde kedileriniz yavru daha yerim onları yerim. Benimkiler koca dana oldu :KK70: Biri 5 yaşında, diğeri 6 yaşında. Büyük olan kız, diğeri oğlan. Kızım obezitenin pençesinde iflah olmaz bir aç :KK70: Oğlum tam bir sevgi yumağı. Ama benimkiler birbiriyle anlaşamıyor. Kedi köpek gibi kavga ediyorlar habire o_O

ayy yavrular ama maşallah dana kadarlar, erkek ikiside ve kardeşler elime doğdu derler ya, ilk günlerini hatırlıyorum hala:KK37:anlaşıyorlar koyun koyuna yatmasalar da şakayla karışık birbirlerini yoluyorlar :21: ve sanırım iki kediden biri kendini mamaya vuruyo :-) bende de durum aynı biri göbekli biri fit, 1 yaşını geçince mamayı azaltıcam şimdi kıyamıyorum, ve abimlerin de 2 kedisi var biri obez biri fit :KK70:

Seviyor evet. Eski evde bir kedi aldık ama durmadı hayvan biz işteyken deli gibi olmuştu, çok mutsuzdu bir de o ev 27. katta kedi beslemek için tüm olumsuz şartlar vardı derken kediyi otoparka geri bırakmıştık. Eşim o akşam ağladı çok şaşırmıştım. İnanılmaz bir merhamet duygusu var üçüncüyü de o aldı zaten bu hayvan yapamaz sokakta diye.

ayy yavrular ama maşallah dana kadarlar, erkek ikiside ve kardeşler elime doğdu derler ya, ilk günlerini hatırlıyorum hala:KK37:anlaşıyorlar koyun koyuna yatmasalar da şakayla karışık birbirlerini yoluyorlar :21: ve sanırım iki kediden biri kendini mamaya vuruyo :-) bende de durum aynı biri göbekli biri fit, 1 yaşını geçince mamayı azaltıcam şimdi kıyamıyorum, ve abimlerin de 2 kedisi var biri obez biri fit :KK70:
Benim kızım tam bir obez, oğlum obezimsi pek fit diyemem yani kendisine :deli: Kısır kedi maması kullanıyorum kilo almamaları için ama onu da fazla yiyince bir anlamı olmuyor yine kilo alıyorlar :KK45: Benimki kıyamamaktan değil de mama vermediğimde onlar bana kıydığından oluyor daha çok. :KK53: Bir ara bir haber çıkmıştı bilgin yoksa araştır bak, bir kadının uğur adında kedisi var obez. Diğer kedilerinin mamasını yediği için kadın kedi uğura 3+1 ayrı ev tutmuş kiralık :KK70: Kızımı uğur'a ev arkadaşı olarak vericem bu gidişle yoksa benide yiyecek :rolleyes:

Allah kediye tekme savuran kadının ömründen alsın size versin inşallah

İyi ki sizin gibi merhametli insanlar hâlâ var

Keşke elimizden gelse terk edilmiş binlerce kedi köpeğe bakabilsek

Bana diyor ki ben tekme atmadım, tamam vurmadın da savuruyorsun işte koca ayağın bacağınla! Pist git desen gidicek ya o tekme hayvanın çenesine gelse ? Dikkat edin hareketlerinize dedim ama elim ayağım titredi. Sanki kedi sana ne yapacak? Zaten atmden para çekip defolup gidiceksin hayvancağız orada garip garip geziyor sana zararı ne?!

Seviyor evet. Eski evde bir kedi aldık ama durmadı hayvan biz işteyken deli gibi olmuştu, çok mutsuzdu bir de o ev 27. katta kedi beslemek için tüm olumsuz şartlar vardı derken kediyi otoparka geri bırakmıştık. Eşim o akşam ağladı çok şaşırmıştım. İnanılmaz bir merhamet duygusu var üçüncüyü de o aldı zaten bu hayvan yapamaz sokakta diye.
Ay çok üzüldüm o kediye kııyamam ya :KK51:Ne güzel, hayvansever insanların hayvansever insanlarla eş olması müthiş birşey :KK200:

Benim kızım tam bir obez, oğlum obezimsi pek fit diyemem yani kendisine :deli: Kısır kedi maması kullanıyorum kilo almamaları için ama onu da fazla yiyince bir anlamı olmuyor yine kilo alıyorlar :KK45: Benimki kıyamamaktan değil de mama vermediğimde onlar bana kıydığından oluyor daha çok. :KK53: Bir ara bir haber çıkmıştı bilgin yoksa araştır bak, bir kadının uğur adında kedisi var obez. Diğer kedilerinin mamasını yediği için kadın kedi uğura 3+1 ayrı ev tutmuş kiralık :KK70: Kızımı uğur'a ev arkadaşı olarak vericem bu gidişle yoksa benide yiyecek :rolleyes:

Ayyy tekir Uğur di mi? :KK70: hahahahaha ama o tam şüşkoydu :KK70: benim kız da altı kilo oğlanlar beş şu an iyi kiloları ama kız pek meyilli almaya anası gibi aynı.

Bkz. Foto :KK70::KK200:

Eklentiler

• 69CD6CA5-BF1C-4C20-A129-2BBAAD46C663.webp
    69CD6CA5-BF1C-4C20-A129-2BBAAD46C663.webp
    20,5 KB · Görüntüleme: 40
Bana diyor ki ben tekme atmadım, tamam vurmadın da savuruyorsun işte koca ayağın bacağınla! Pist git desen gidicek ya o tekme hayvanın çenesine gelse ? Dikkat edin hareketlerinize dedim ama elim ayağım titredi. Sanki kedi sana ne yapacak? Zaten atmden para çekip defolup gidiceksin hayvancağız orada garip garip geziyor sana zararı ne?!

Bu insanlar ne yiyiyir ne iciyor bu hale geliyor neyin kafasini yasiyirlar nasil bu kadar acimasiz olabiliyorlar gercekten benim aklim almiyor artik.

Bende kendimi kaybediyorum böyle durumlarda
Gözüm hiç bir şey görmüyor o vakit

Sadece ağzı dili olmayan derdini anlatamayan dostlarımıza "hayvanlar" bir yerini acıttı mı diye düşünüyorum
Tepkim çok sert oluyor elimde değil

Ayyy tekir Uğur di mi? :KK70: hahahahaha ama o tam şüşkoydu :KK70: benim kız da altı kilo oğlanlar beş şu an iyi kiloları ama kız pek meyilli almaya anası gibi aynı.

Yaaaa nasıl seksi poz vermiş öyleeee ısırırım onu bakkk :KK70: Evet kedi Uğur asla unutamayacağım en sevdiğim kedilerden birisi. Hatta haberde biri seslendirmiş onu. Spiker Uğur'a çok mu açsın diyor, alt yazı geçmişler evet çok açım diye ölürsün ya :KK70: Benim kızımda kedi Uğur'dan accukun daha zayıf. Ama aynı yolda ilerliyor, bilgisayara fotosunu attığımda gösteririm :KK70:

Başınız sağolsun çok üzüldüm. Siz daha iyi bilirsiniz ama başka bir can - elbette kendi yavrunuzun yerini tutamaz ama- çivi çiviyi söker derler ya, o hesap size çok iyi gelecektir. Onların enerji ve uyumları inanılmaz.
Bilmezmiyim o enerjiyi..kuzumu FIP denilen lanet olası hastalıktan kaybettim..6 ay kadar eve yeni kedi alınması önerilmiyor onada bulaşabilir diye. Bakalım 6 geçsin inşallah..

Yaaaa nasıl seksi poz vermiş öyleeee ısırırım onu bakkk :KK70: Evet kedi Uğur asla unutamayacağım en sevdiğim kedilerden birisi. Hatta haberde biri seslendirmiş onu. Spiker Uğur'a çok mu açsın diyor, alt yazı geçmişler evet çok açım diye ölürsün ya :KK70: Benim kızımda kedi Uğur'dan accukun daha zayıf. Ama aynı yolda ilerliyor, bilgisayara fotosunu attığımda gösteririm :KK70:
Ya instagramdaki Uğurdan bahsediyorsunuz değil mi ..bende bayılıyorum ona..ama malesef hasta olmuş Uğur..şimdide yesin diye uğraşıyor sahibi..hergün takipteyim naptı diye..

Back
X