Ben bunları hak etmedim

lamia34

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2009
1.243
52
158
42
O kadar üzgünüm ki anlatamam. Nerden başlasam bilemiyorum. Sürekli kavga eden sabahın köründen geceye çalışan eve sadece uyumaya gelen bir anne babayla büyüdüm. Tabi bu arada 7 yaşımdan itibaren bende onlarla çalıştım. Bu çalışmaya göre iyi maddi durumumuz olsa yüreğim gam yemez. Her zaman ermez yetmezdi.Okulu çok severdim çünkü okulda teneffüler dolayısıyla oyun vardı. 16 yaşıma kadar evde kaldığım iki pazar günüm oldu onlarda da nüfus sayımı vardı. 16 yaşımdayken iflas ettik ve memleketimize döndük. Liseden sonra üniversite kazandım. Ancak ailemin maddi durumu olmadığı için öğrenim kredisi ve aldığım iki özel bursla okudum. Ailem SADECE okula başlarken bir kereye mahsus yurt-kur paramı ödedi. Okul bitti hemen atandım. Atanır atanmaz onlara maddi desteğe başladım. Her ay belli miktar para yolladım iki sene. Sonra ist.a tayin istedim. Malum ist.da geçinmek zor. Onlara destek olamayacağımı belirttim. İst.a atanır atanmaz kredi çekmek için benden yardım istediler.(babam yeni bir işyeri açmıştı ve durumu her zamanki gibi kötüydü borçları vardı) 12 milyar kredi çektim 3 sene ayda yaklaşık 500 tl ödemesi var. 1 senenin yarsını bn yarısını onlar ödedi. Öderkende çok sıkıntı çektim. İnanın bu yazdıklarım bana zerre kadar koymadı. Bana koyan ne mi
Borçlar gırtlağa kadar gelmiş durumda. Kendi borçlarından benim kredi ödenemiyor icralık olmak üzere. Bende bir kaç ay üst üste ödemeye çalıştım bu defa kendi kredi kartlarım birikti ve artık bu krediyi ödemek bana kaldı. Hepsine amenna. Annem babam bu arada ne mi yapıyor. BOŞANIYORLAR. Üstüne üstlük muhtemelen babamın benden 2 yaş küçük bir sevgilisi var. Annem benim yanımdayken bütün eşyaları toplayıp kadına vermiş. sorduğumda kadının çocuklarının velayetini kazanması için evinde eşyaya ihtiyacı olduğunu geri alacağını söyledi. Şimdide eşyaları vermiyor diyor. Aralarında birşey olduğunuda reddediyor.Tüm burada kızdığım daha çok babam. Evet boşanmalarından babamın haklı tarafları var. Annem kendine bakmaz sadece çalışır. Çok cefakardır ama kadınlık bilmez. Babam bunlardan dolayı hep annemi uyarırdı. İşte artık bir şeyler birikmiş boşanmaya karar vermişler. Üsütüne üstlükte babam annemi dövüyormuş bunlarıda yeni öğreniyorum. Oysa annem babamdan çok çalışır her türlü kahrını çekerdi.
Ya ben şimdi neye yanayım. Ortada kalan anama mı yanayım. Ödeyemeyeceğim borçlara mı yanayım( iki tanede 3 milyar limitli kredi kartı vermiştim onlara) çıldırmak üzereyim ya

kredi senin üstüne mi çekildi?

kredi kartlarının üstüne bi soğuk su iç derim ben canım..
ailesinin malını mülkünü elalemin karısına yediren erkekten hayır da para da gelmez çünkü.

ayrıca annenizin verdiği karar çok doğru bence,siz de bundan sonra annenize bakarsınız,madem babanız onca borcun derdin arasında gönül işlerine vakit ayırmayı da becermiş,gerisini de o halleder..

canım benim kredi benim üstüme. ve daha iki sene ödemesi var. bu iki sene boyunca değil anneme bakmak kendime bakamam. tayin isteme hakkımda yok. ev arkadaşımla kalıyorum. kendi başıma ev tutmama maddi olarak imkan yok ki annemi yanıma alsam. ooff offf

babanıza söyleyin yardım etsin,kardeşleriniz falan varsa yardım etsin?

çocuk mu senin baban ya işi o kurdu borcunu ödemesinide bilecek!

söylemedinmi borcunu öde diye,

kendi kredi borçlarıda var. onlarıda ödeyemiyor söylesemde bir şey değişmiyor. Ne diyeyim mevlam neyler neylerse güzel eyler. Ek iş bulup çalışıcam bir şekilde altından kalkıcam. ben öyle ya da böyle atlatırım. sonuçta işim var öğretmenim. ama annem ne olacak. 30 senelik yuvası. çok emek vardı çok süründü çok çalıştı. şimdi ortada kaldı. ben elbette yardım eder desteklerim. evlenene kadar yanımada alırım. ama sonra ne olacak oofffffffff aklımı kaçırıcam

krediyi ödemeye devam eder baban.özel hayatı kendi seçimi,borç borçtur.ödemek zorunda
istersen sen annenle yaşarsın.birlikte çalışırsınız.annende destek olur.
seni erkenden çalıştırmaları senin açından çok iyi olmuş.hayatı kazanmışsın.anneni yalnız bırakma canım...

canım senin adına çok üzüldüm gerçekten helede bu ailenle yaşadığın bi sorun o dahada zor umarım en kısa zamanda bi çözüm yolu bulursun,ama malesef anne baba kopmak istesende kopamıyorsun ne garip değilmi anne baba olarak çocuklarına onların destek olması gerekirken bütün bunlara sen katlanmak zorunda kalıyosun bence annene herşeye rağmen destek ol baban içinse o aklına koyduğunu zaten yapacağı varsa yapar ki boşanacaklarını söylüyosun zamana bırak herşeyi merak ettim hiç sana maddi manevi destek olacak bir kardeşin falan yokmu?

Allah kolaylık versin.ışin gerçekten zor umarım hepsini atlatırsın.Kadın kendine bakmıyor diye de dövülmez yalnız o baba yalnızlığı hakeden cinsten ya neyse..Sanırım tek evlatsın.Babanla konuşup yardım etmesi için yol bulmalı bu arada annenle de ilgilenmelisin anne netice de baş tacı.Allah yardımcın olsun

annenin eşyaları verme işini pek anlamadım canım
yani büyük hata olmuş
Allah yardım etsin çok borç yapmışsın...

Annende çalışsın ve sizinle kalsın, babana da borcunu ödemesi konusunda baskı yapın, boşanma davasında babanın aldattığını ve bu borcu üzerine yıkma konusunu da gündeme getirin, yani babanın yaptığı yanına kar kalacak, borçlar sana ve annen ortada...Annen hayatın yükü altında ezilirken bakımını yapmayı düşünememiş olması aldatılmasını gerektirmezdi, kadıncağız çalışmaktan kendini görememiş. Annenin her daim yanında ol canım, gerekirse mahkeme yoluyla babanla uğraş. Bu dünyada herkes canının istediği gibi yaşasaydı ve çoluk çocuğunun üzerine borç yıksaydı emin ol kimse evlenmezdi, baban yaptığı her hatayı telafi etmek zorunda. Hadi maddiyatı anlarım, ama bu yaştan sonra annene yaşattıkları affedilecek gibi değil.

kardeşim yok canım ben tek çocuğum

Bugün bir arkadaşın vasıtasıyla avukatla konuşucam ama mahkemeyle birşey elde edebileceğimi sanmıyorum. Çünkü krediyi ben çektim, sonuçta bankanın muhatabı benim. ikinciside zaten kendi kredi borçlarıda var istesede ödeyemez bu borcu. Ya sorduğumda kadınla olan ilişkisini reddediyor. Ama annem evde yokkan eşyaları alıp kadının evine götürmesi doğru mu. Bu konuda da şöyle bir açıklama yapıyor. Zaten borçlardan dolayı icra gelecekmiş eşyaları evden almak zorundaymış ev tutup kira vereceğine kadının evine götürmüş. hem kadının işi görülmüş(çocuklarının velayet davasını almak için eşyası olan evi olması gerekiyormuş) hem de kira vermemiş olmuş. Yinede inanmak istiyorum. babamın bugüne dek anneme bir yanlışı olmadı. Herkes dürüstlüğü için takdir ederdi kimselere yan gözle baktığını görmedim. hatta ben hep derdim ki babam gibi sadık bir kocam olsun. Ama ne kadar inanmak istesemde bu yapılanlar herşeyi gösteriyor sanırım

annenin eşyaları verme işini pek anlamadım canım
yani büyük hata olmuş
Allah yardım etsin çok borç yapmışsın...
BB

Babam anneme söylemiş daha öncede. Ben ev tutcam ama eşya alacak param yok eşyaların birazını alabilirmiyim demiş. Annem de al tabi demiş. Ayrılık kararı aldıktan sonra annemi ist.a yanıma almıştım bir süre bende kaldı. o ara evde ne var ne yok toplamış. Ya düşünün annemin radyosuna varasıya almış. geriye fırın ve iki kanepe kalmış.

ah sevgili arkadaşım ayrıca meslektaşım bakın hep ne derim biliyor musunuz sorumluluktan aile olmaktan bi haber erkekler evlenirse işte böyle çoluğunu çocuğunu eşini rezil kepaze eder.biz de çok dertliyiz babamdan sorunlar biraz farklı olsa da aslında yine vardıkları nokta aynı.sizin hatanız ailenize bu kadar açık kapı bırakıp iliğinizi kemiğinizi sömürmelerine izin vermeniz olmuş.siz de haklısınız ana bana hakkı diye yapmışınız ama işte o ana baba sizi bu hale getiren.ben olsaydım yerinizde annemi çeker yanıma alırdım baba olacak adam da ne hali varsa görsün.sevgilisiyle mi olur başka bir şey mi yapar.anne kız çalışır borçları sıkıntı çekerek ödersiniz sonrasında kafanız rahat eder.allah sabır versin.

haklısın arkadaşım ana baba hakkı diye fazla taviz verdim. kaldı ki babamın eline bakıp harçlık beklemedim. yaşıtlarım sokaklarda oynarken ben çalışıyordum. belki kimisi duygu sömürü der ama çocukken en büyük hayallerimden biri hafta sonu doyasıya çizgi film izlemekti. yinede canı sağolsun bunlar için ona hiç kızmadım. ama son yaşananlar... anneni yanına al demişsin şu an en büyük isteyim o. ama ayda 500 tl öderken ve babama aldığım iki kredi kartı borçları duruken kendi başıma istanbul gibi bir yerde ev tutmama imkan yok. annem şu an annesi ve büyük teyzemle kalıyor. yazın tatilde iki ay bende onlarla kalıcam maaşımı iki ay biriktirip ev tutucam ve annemi alıcam. ama ben evlenince o ne olacak bilmiyorum. maddi olarak yinede desteklerim ama ne yapar tek başına

ya inanmak okadar zorki babaya bak kızından 2 yaş küçük sevgili nere gidiyor bu dünya ya biri bu düzeni durdursun yavvvv okuyunca çıldırasım geliyor kız çocugu bi başına bukadar borçla ne yapar

ben bile inanamıyorum. dağlar gibi güvendiğim babam hemde...

lamiacım rabbim daha iyi bilir tabi ama sen cennetliksin...
eminim bu yaptıklarının karşılığını kat ve kat alacaksın...

hayatta her şey çözülüyor, ben bunu gördüm bunu biliyorum, borç harç her şey,
tek önemli olan maddi sıkıntıda, zor zamanda insanlığından ödün vermemek
sen de ailem demişsin, çalışmışsın çabalamışsın, mutlaka allah yardımcın olacak, bu borçlar bitecek
işte o zaman sen bu sınavdan aklının akıyla anannın ak sütü gibi helal kazançla çıkacaksın

valla hiç bir şeye yanma, kendinle gurur duy kardeşim

helal olsun... olumunekankayizsmile

sağolasın arkadaşım yazdıkların moral oldu :) atlatırım inş. ya. Allaha şükür işim var. ya bir de işsiz olsaydım. Yeter ki Rabbim anama babama iyilik versin. Bugün babamın yanına gittim dükkanda kalıyordu. içim acıdı ya. kadınlada ilişkisi olmadığını yemin etti biraz içim rahatladı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…