• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben çok mu hayalciyim.

kikirikli

Canım kızım
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2011
1.748
183
363
İstanbul
eşimle tartıştık demin,yaşadığım yer küçük bir köy.oturduğum ev büyük,yerler beton camlar tahta,üst kat boş alt kat boş buz gibi bir ev.çıkalım diyorum kendince bahaneler uydurup duruyor.lafı da öyle ustaca istediği yere çekiyor ki,ben susup kalıyorum.

evlenirken biliyordun evi gördün diyor,ya ben nerden bileyim bu kadar soğuk olduğunu...Her insanın günü günün tutmuyor,tamam 4 senedir oturuyorum ama olmuyor artık.soğuktan odadan çıkıp iş yapamıyorum.Annem bu yaşında soğuk suda bulaşık yıkıyor senin makina var diyor.

Ben gerçekçiyim,şuan msrafa giremem di,yor,ama dükkanına masraf yapmak istiyor.çünkü o para getircek.ya bir kerede eve masraf yap.

yediğin önünde yemedğin arkanda işine gelmiyorsa kapı orda diyor,gören o kadar büyük sorunlarımız var ki bu adam böyle söylüyor sanacak.ama diyorum ya öyle ustaca konuşuyor ki ben susup kalıyorum.

yeni eve taşınırsak çalışırmısın,ben karşılayamam kirayı burası küçük,merkez pahalı olur diyor,biliyor çalışmayacağımı çocuğum var.

tamam buradan başka ev bakalım diyorum,üst taraflara.sen ayrılamazsın benden diyor,sanki onunla doğmuşum.her çağırdığında gelemem ozman diyor.sanki herkesin eşi bütün gün yanında çalışıyor.

en son lafı tmm arayalım burdan ev ama ileride oraya da bahane bulup bir şey söylersen sorarım sana diyor,,ee en iyisi susmak ozman,herşeyi kabullenmek,sadece onu pohpohlayıp kendi isteklerimi yoksaymak...

sana bakıyorum daha ne istiyorsun diyor,en ufak kavgada söylenmemeli böyle söz.
ben zamanında daha bir aylık bile evli değilken bütün takılarımı saydım eline,eminmisin dedin nolucak rahatlayalım dedim sesim çıkmadı düşünmedim bile.zamanla takı falan kalmadı.kızımın çeyreklerinide verdim zor zamanda eline.destek oldum,yanındayım dedim.ama benim bir isteğim ona çok geldi dayanamadı adam.

burası küçük bir yer dışarı çıkılmaz,komşu yok,btün gün evde otur babam otur babam otur.ama bana rahatlık batıyor...

ben çıkamadım işin içinden.belki yanlış benim bilemedim.sizin fikirlerinizi çok merak ediyorum.ne derseniz kabulüm.anlatıcak kimse yok...

Eşinin sana onun artısıymış gibi gösterdiği şeyleri her evli erkek yapıyor...Çalışıp para kazanıyor eve ekmek getiriyor diye onun her istediğine tamam demek zaten imkansız...Annesi soğukta bulaşık yıkıyor olabilir,buz gibi evde oturuyor olabilir bu sizinde aynı durumda olmanız gerektiğini göstermez...Siz alttan aldıkça sustukça kendini haklı görecektir...Eğer evinizde rahat edemiyorsanız çıkmak istiyorsanız şartlarınızın elverdiği şekilde bir eve çıkmanız en doğal hakkınız...Çokta hayalci değilsiniz :20::20::20:

canim mutfagada soba koyun, hem üzerinde hep sicak cayin olur, firinindada lasanya yaparsin
tr de kaynanamda yapmistik odun firininda harika pisiyor:21:

Eşinin sana onun artısıymış gibi gösterdiği şeyleri her evli erkek yapıyor...Çalışıp para kazanıyor eve ekmek getiriyor diye onun her istediğine tamam demek zaten imkansız...Annesi soğukta bulaşık yıkıyor olabilir,buz gibi evde oturuyor olabilir bu sizinde aynı durumda olmanız gerektiğini göstermez...Siz alttan aldıkça sustukça kendini haklı görecektir...Eğer evinizde rahat edemiyorsanız çıkmak istiyorsanız şartlarınızın elverdiği şekilde bir eve çıkmanız en doğal hakkınız...Çokta hayalci değilsiniz :20::20::20:

Evet her erkeğin yaptığı şeyler,ama öyle söylediği zaman susup kalıyorum mecburen konuşulmuyor çünkü,aslında beni düşünür,sever,isteklerimi karşılar,ama bu aramızda sorun oldu.ben gün geçtikçe daha da bunalıyorum.o benim konuşmamdan bunalıyor...

Evet her erkeğin yaptığı şeyler,ama öyle söylediği zaman susup kalıyorum mecburen konuşulmuyor çünkü,aslında beni düşünür,sever,isteklerimi karşılar,ama bu aramızda sorun oldu.ben gün geçtikçe daha da bunalıyorum.o benim konuşmamdan bunalıyor...

İsteklerine önem veriyorsa neden bunu es geçiyor acaba sence :26::26::26:

bilmiyorum bende işin içinden çıkamadım.ya gerçekten haklı ben büyütüyorum.nasıl düşüneceğimi ben de bilemedim...ama yaşadığım sorunlar ortadaa...

O bahaneler bulduğunda sen sessiz kaldığın için kendini haklı görüyordur muhtemelen...Bunuda seni vazgeçirmek için silah olarak kullanıyordur konu açıldığında sessiz kalma gerekirse tartışın ama gerçekten senin için önemli olduğunu anlamasını sağla...Eğer susup kalırsan sustu tamam diye düşünür :34::34::34:

O bahaneler bulduğunda sen sessiz kaldığın için kendini haklı görüyordur muhtemelen...Bunuda seni vazgeçirmek için silah olarak kullanıyordur konu açıldığında sessiz kalma gerekirse tartışın ama gerçekten senin için önemli olduğunu anlamasını sağla...Eğer susup kalırsan sustu tamam diye düşünür :34::34::34:

haklısın,ama kızım var yüksek sesle konuşuyor kızımın etkilenmesini istemiyorum.birde aslında ne istedğimi oda iyi biliyor ben konuştukça aynı şeyleri papağan gibi tekrarlamış oluyorum sadece.ama işyerine harcama yapma hakkı hep var...

haklısın,ama kızım var yüksek sesle konuşuyor kızımın etkilenmesini istemiyorum.birde aslında ne istedğimi oda iyi biliyor ben konuştukça aynı şeyleri papağan gibi tekrarlamış oluyorum sadece.ama işyerine harcama yapma hakkı hep var...

Kızınız uyuduğunda farklı bir odada konuşun...Ama sessiz kalma sessiz kalmak çözüm değil bu konuda...Kızınızıda sebep gösterebilirsiniz...Soğuk diye...

kiracıysanız eşin daha uyguna ev bulamam diye mi düşünüyor acaba:44:yani ev sizin değilse rahatlıkla taşınabilirsiniz büyük ihtimalle kiranız uygundur bu nedenle eşin çıkmak istemiyordur aklıma bu geliyor benim:44:eğer aynı paraya daha iyi bir ev bulabiliriz diye düşünüyorsan eşine bu konuda ısrarcı ol canım.şartlarınızı sen daha iyi bilirsin:31:

Back
X