• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben cokmu kötü biriyim

Nermin Yazılıtaş tarifi için garanti diyorlar ama bilemedim. 🤔 Ben de yarın tiramisu yapacağım.
Benim annemin 40 yıllık tarif defterinde vardi ismine balon pasta yazmışlar ben ondan yapıyorum gayet guzel oluyor 🫢🫢 tiramisuda yumurtalari nasıl yapıyorsun bende orijinal bir tarif var masarponeli pişerken konmuyor eskiden bilmezken yapardım

Yoğun mu çalışıyorsun Lalecim? Ben öğretmenim, vaktim oluyor. Her gün değil ama haftada 1-2 mutlaka yaparım.
Yok Margaretcım.
Çocuk öğlene kadar okulda. O sırada biraz yatıyorum ya da kuaföre gidiyorum yalan değil.

Öğleden sonra kızla birlikte biraz park,biraz yemek yapma,biraz oyun. Akşam oluveriyor.

Geçen sene yemeği sabahtan kız okuldayken yapıyordum ama bu sene onu dahil ediyorum ya da kendi kendine oynamasını teşvik ediyorum. Ama tatlı da yapsam çok yalnız kalır diye kıyamıyorum. Dondurulmuş mantı gibi kolay yemeklerde bisküvili pasta falan beraber yapıyoruz da profiterolü kessen yapamam,kocacım pek sever aslında.

Ya şu tatlıları yapacak vakitleri nasıl buluyorsunuz?

Hafta içi akşama karnımızı doyuracak yemek yapsam şükrediyorum.

Hafta sonu zaten full dışarıdayız,akşam yemeğini dışarıda yiyip eve kendimizi zor atıyoruz.
Aslında pek boş vaktim yok ama ruh halime iyi geliyor,bir seans terapi almış gibi hissediyorum..:)

Benim annemin 40 yıllık tarif defterinde vardi ismine balon pasta yazmışlar ben ondan yapıyorum gayet guzel oluyor 🫢🫢 tiramisuda yumurtalari nasıl yapıyorsun bende orijinal bir tarif var masarponeli pişerken konmuyor eskiden bilmezken yapardım
Sebepsizce aklıma şu geldi:

Orijinal tarifle yaparsak oda sıcaklığında yumurtaların akını ve sarısını ayırıyorum. İkisini de katılaşıp beyaz krema halini alana kadar çırpıyorum. Sarısını çırparken şeker ekliyorum tabii. Beyazını da çırptıktan sonra mascarpone/labne ekliyorum. Sonra ikisini birden havasını söndürmeden spatulayla karıştırıyorum. Pişirmiyorum, orijinali böyle. Ama bence Türklerin yorumları da güzel. Genelde Türk işi yapıyorum. Uğraşamıyorum öyle uzun uzun.

Yok Margaretcım.
Çocuk öğlene kadar okulda. O sırada biraz yatıyorum ya da kuaföre gidiyorum yalan değil.

Öğleden sonra kızla birlikte biraz park,biraz yemek yapma,biraz oyun. Akşam oluveriyor.

Geçen sene yemeği sabahtan kız okuldayken yapıyordum ama bu sene onu dahil ediyorum ya da kendi kendine oynamasını teşvik ediyorum. Ama tatlı da yapsam çok yalnız kalır diye kıyamıyorum. Dondurulmuş mantı gibi kolay yemeklerde bisküvili pasta falan beraber yapıyoruz da profiterolü kessen yapamam,kocacım pek sever aslında.
Ohoo bizimkiler sabah çıkıyor, akşam beşe kadar yoklar evde. Babası ikisini de toplayıp geliyor, onlar gelene kadar halletmiş oluyorum yemek işlerini. Mutfağı sevdiğim için ev işleri olduğu gibi kalsa bile yemekle/tatlıyla mutlaka uğraşıyorum. 🥹 Tabii her gün çeşit çeşit yaptığım da yok. Ama mutlaka vaktim oluyor tatlıya.

Konu dışı yorum yapınca ban yiyorsunuz hanımlar.Hatırlatayım.Pasta muhabbetinden dolayı dedim.Ben banlandım bu sebepten çünkü
O BDV'de geçerli sanırım. Bu arada tatlı çok severim de bu konu başlığı altında tatlı tariflerinden rengi kahverengi olan tatlıların hepsinden soğudum bir anda...

Geçen gün konu sahibi oral seksle alakalı açmıştı.Sanırım o konuydu yanlış hatırlamıyorsam konu dışı yorum yaptığım için ban yedim
1765655161643.webp

Ohoo bizimkiler sabah çıkıyor, akşam beşe kadar yoklar evde. Babası ikisini de toplayıp geliyor, onlar gelene kadar halletmiş oluyorum yemek işlerini. Mutfağı sevdiğim için ev işleri olduğu gibi kalsa bile yemekle/tatlıyla mutlaka uğraşıyorum. 🥹 Tabii her gün çeşit çeşit yaptığım da yok. Ama mutlaka vaktim oluyor tatlıya.
Ellerine sağlık.

Neyse gidelim buradan da başımız ağrımasın.

Back
X