Ben de bir bireyim..

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU2

Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar;
lütfen bana bir akıl verin,sizlerin düşüncelerine çok iihtiyacım var.Dün ameliyat olan teyzem aradı,doktor 3 ay ağır bişey kaldırmıcaksın demiş bunun üzerine annem de beni göndereceğini,evi temizlemesine yardım edebileceğimi ve merak etmemesini söyledi.Biraz daha konuştuktan sonra kapattılar ben de anneme dedim ki; bana sormadan benim adıma karar verme. O da bana mazeret uydurdu tabi.geçen gün ben, anneme teyzemin olduğu tarafa gitmek istediğimi söylemiştim. Zaten oraya gitmek istediğini söylüyordun o yüzden bende öyle birşey söyledim dedi. Hiçbir zaman hatasını kabul etmiyor. Hoş ben teyzeme yardıma gitmicek değilim ama artık ben de bir bireyim ve bunu hissetmek istiyorum.Çalıştığı yerde elemana ihtiyaç oluyor direk bana yarın işe gel diyor,Bizim yakınımızda olan teyzemin işi oluyor,kendisinin hiç düşünmemesi gerektiğini çocuğuna benim bakabileceğimi söylüyor. Çok sıkıldım ve bunaldım. Bana hiç sormadan benim adıma o kadar çok karar veriyor ki,hatasını da kabul etmiyor çıldırcam. yine bugün benim teyzemin yanına gideceğimi sözlüme söylemiş,oysa ki ben daha söylememiştim çünkü doğru zamanı bekliyordum. Ya ben insanları anlamıyorum, ben biriyle başka biri hakkında konuşurken cümlelerimi o kadar özenle seçerken niye insanlar benim hakkımda bu kadar basit konuşabiliyor. Bazen hiç ciddiye alınmadığımı ve değersiz olduğumu hissediyorum. Büyük ihtimalle benim yaşadıklarımı çoğunuz yaşıyor ben sizden akıl bekliyorum arkadaşlar. Sinirliyim,sakin olmak istiyorum ve karşımdakini kırmak istemiyorum. Yapacak hiçbir şeyim yok,bütün gün evdeyim belki de bu halimin sebebi budur bilmiyorum şuraya hislerimi yazmam bile rahatlamama yetti.

teyzene geçmiş olsun öncelikle,ona yardım edicek olman tabiki güzel,zaten karşı gelmiyosun,ama insan bir sorar önce,danışır,çocuk değilsiniz sonuçta,biraz kendinizi annenize ifade edin bence..yaptığı hoş değil

Bence bu konuyu annenizle güzelce konuşun
Teyzenize yardıma gidin ama başka konularda sizin adınıza karar aldığında bunu geri çevirin
Bu arada teyzenize gçmiş olsun a.s.

Çok teşekkür ederim arkadaşlar,yanlış düşünmediğimi bana gösterdiğiniz için çok memnunum,tabi ki o benim teyzem yardıma giderim ama annemin bu yaptığı ilk değil ki,cevabımı bilse bile benim adıma karar vermemeli,bu konuyu annemle enine boyuna konuşucam

süreklilik halinde yaşanıyor demekki annenin huyu bu canım..değişmez mutlaka ama konuşarak bunların seni ne kadar üzdüğünü ve yorduğunu anlatarak onunla ortak noktada buluşabilirsin..yapacak birşey yok..
benim annemde kendine göre kısa yoldan konuşur herkesin anlattığını net bir şekilde anlamasını bekler :)bu beni deli eder bi de anlamazsam beni hiç birşeyden anlamaz yerine koyar daha çokk deliii eder..diii....çünkü bende büyüdüüümm vee onunn aynısııı olduuuummmm....vatana millete hayırlı olsunnn :)

pinkystar yorumun için teşekkür ederim.
Odamdaydım değişiklik olsun diye annemlerin yanına içeri gittim,annemin yanına oturmamla beraber annem şaka yaptı sırtıma vurdu, hafif vurdu ve bunu çook yapıyor,canım acımıyor ama beklemediğim bi anda vurduğu için çok sinir oluyorum ve gözüm bi anda kararıyor.Anneme şöyle yapma dedim,babam hemen ordan atlıyor,sen toplum arasına girsen oooo nelerle karşılaşacaksın.Bana bunu söyleyen babam daha düne kadar 2 adımlık ocaktan çaydanlığı alıp onların yanına getirene kadar aman kızım dikkatli tut aman kızım dikkat et aman şöyle yap aman böyle yap işin kötü tarafı her konu da böyle, sen beni böyle yetiştir sonra birşeye kızdığım zaaman yüzüme vur antisosyalliğimi. önümüzdeki ay çalışmaya başlayabilirim sadece 10 gün geçici bir iş,alacağım parayla yapmak istediğim bazı şeyler vardı anneme bunları söyledim, o da babama söyledi verdiği tepkiye bakar mısınız,benim halalarım bütün maaşını dedeme veriyormuş, şaşırdım daha önce çalıştığım yerlerdeki aldığım paranın 5 kuruşunu bile sormamıştı oysa ki, öyle karışma huyları da yoktur ama benim sinirim bozulcak ya ağzından öyle çıktı, annem ağzının payını verdi zaten, halaları verdi şimdi elalem faydalanıyor diyerek ama ne gerek var niye gerginlik olsun ki. Arkadşlar benim mi söylenen sözler tersime geliyor yoksa gerçekten bi sorun mu var ortada,ben artık mantıklı düşünemiyorum da

çalışmadığın için joker olarak görülüyosun bence..her yere her işe o yüzden ilk sen düşünülüyosun..iş bak kendine yada kurslara git bi meşguliyetin olsun..o zaman daha farklı olacaktır bence

Bu sitede benim hayatımı yansıtan o kadar çok kişi varmış ki meğer. Tatlım seni çok iyi anlıyorum daha orta1 deyken bile teyzemin evine iş yapmaya gittiğim çok olmuştur. Teyzemin 4 tane çocuğu vardı onlara bi şekilde bakmak mı, ortalığı temizlemek mi..vs Allahım şimdi düşünüyorumda kabus gibi anca açtım gözümü daha geçen seneye kadar annem tarafından adıma verilmiş kararlar devam ediyordu. Uymadığım zamanlardada öyle dolaştırırki lafı vicdan azabından gebertir adamı evde adın huzursuza, belalıya... çıkardı. Bi tek bana işlerdi zaten 3kardeşin içinde söyledikleri. Demem o ki bitanem fazla inceleme bu tür şeyleri ne kadar çok inceye dökersen o kadar fazla üzülürsün çünkü.

o anneden bitanede bende var

değişmiyorlar canım birde haklı olduklarını göstermek için konuları vicdan olayına döküp seni suçluymuşsun hissine kaptırıyorlar.

30 yaşındayım ve bir kızım var ama annem hala böyle...

bnce şu anda evde olmandan dolayı herşey gözüne batıyor olabilir cnm..anneler ne derse hep iyiliğimiz için der..boşver o desin sen ister yap ister yapma..onuda söylüyorsa senin için belkide sana değişiklik olması için teyzene git diyordur..
bence annene bunu açık açık söyle neden böyle davrandgnı..emin ol yine seni düşündüğü içindir..
maalesef tecrübeyle sabit:olmaz:

Back
X