• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben de evimin tadını çıkartmak istiyorum...

gatsby1

Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2013
36
3
18
35
İstanbul
merhaba kızlar size yine bir şey danışıcam.

kayınvalidem bana 10 dk uzaklıkta oturuyor, genellikle iyi niyetli biri birkaç ufak tefek gıcıklık yaşadım ama çoğunlukla susuyorum iyi tarafları daha çok diye bişey demiyorum.
kayınvalideme çok misafir geliyo ve onlar gelince beni de çok çağırıyo veya hiç tanımadığım bir komşusunun düğününe vs. götürüyo geçen hiç tanımadığım birinin nişanına gittik mesela 2-3 saat hazırlandım koşturdum bu da bana saçma geliyo ve kıyafetime saçıma karışıyo çok güzel olman lazım filan diyo gelirken bu da beni kasıyo sizce ne yapabilirim, ben mi çok abartıyorum?

merhaba kızlar size yine bir şey danışıcam.

kayınvalidem bana 10 dk uzaklıkta oturuyor, genellikle iyi niyetli biri birkaç ufak tefek gıcıklık yaşadım ama çoğunlukla susuyorum iyi tarafları daha çok diye bişey demiyorum.
kayınvalideme çok misafir geliyo ve onlar gelince beni de çok çağırıyo veya hiç tanımadığım bir komşusunun düğününe vs. götürüyo geçen hiç tanımadığım birinin nişanına gittik mesela 2-3 saat hazırlandım koşturdum bu da bana saçma geliyo ve kıyafetime saçıma karışıyo çok güzel olman lazım filan diyo gelirken bu da beni kasıyo sizce ne yapabilirim, ben mi çok abartıyorum?

tek sorunun buysa gecer rahat ol:34:kaynanan gezmeyi seviyor senide yanında sürüklüyor.istemedigini belli edersen bırakır gibime geliyor.

Tek gicikligi bu olsun da.tabi insan yine de bir nefes almak ister.sen de kasiyorsun kesinlikle uc saat hazirlik falan sahneye cikacak gibi...biriki belli et istemedigini hatta acikca dile getir.hayir demek saygisizlik degildir.

aynen hem de çok seviyo istemediğimi belli de edemiyorum ben de :(

Kendinize özgü bir duruşunuz olsun,asla istemediğiniz birşeyi yapmayın.
İnsan hatırı için,bir kaç kez yapılır diyelim hadi,ama sizin durumunuz günlük maceraya dönüşmüş,ve belli bir sonu yok.
Ya bu deveyi güdeceksiniz,yada o diyardan uzaklaşacaksınız.

Atalarımız ne güzel söylemiş cidden,bir konudada 'kendi düşen ağlamaz ' demiştim,aslında bu ata sözü sizin içinde geçerli...Çünkü bu işe dur diyemiyorsunuz ve üzülmekle kalıyorsunuz sadece..Bizim yapacak hiç birşeyimiz yok malesef,kendinize dost olun ve en sağlıklı kararı verin üzülmektense..

evet haklısınız kadın nerden bilecek en güzeli cesaretli olmak ve kalp kırmadan belli etmek, çok teşekkür ederim cevaplarınız için... bu gidişle kendime ait bir hayatım olamayacak. yeni gelin olmak zormuş...

ne var sizde gidin ayyyyyy bu zamane kizlarida ne böyleeee
daha ben oglumun gelin adayi yokken bilem özeniyorum bir gelinim olsun onu barbi bebek gibi süsleyip hava atacam bakin benim gelinim diyecem diyorummm anam gelin de böyle derseeee nasil uzulurummmm
valla moralim sifir kizlar annem hasta ucak biletini pazara buldum yaziyi okuyunca gülesim geldi tek derdin bu olsun güzelim
3 dört ay git sonra kayin valdedende fazla zorlamaz isin gücün olur anlar ama 3 veya 4 ay idare ettttt

:) Kayinvaliden seni elaleme gosterip gosteris yapmak istiyor, bak benim gelinim ne guzel, ne seker, ne alimli diye :)

Cok alem yaa bu anneler. ama canim bence bazen bir mazeret uydur tatli dille ve gitme herseye. Bastan nasil olursa oyle gider cunku. Sonra iyice bunalirsin bu sefer hayir dersen araniz bile bozulabilir mazallah. Hersey seviyeli daha guzel.

3 yıllık evliyim aynı şeyleri bende yaşadım halende yaşıyorum.bizde yakınız misafiri gelse çağırır yada bana gelse çağırmam gerekir.bi yere gitse beraber gidelim benle gel der..düğüne derneğe allahtan zorla götürmüyo yakın akraba olmadıkça.ama tabi ev oturmasına giderken bile süslen derdi altınlarını tak güzel giyin derdi yani derdi benim iyi görünmem değil çevre aaa şunun gelinine bak desinler diye idi.önceden kızıyordum böyle yapınca artık pek karışmıyor..sürekli beraber olmak beraber vakit geçirmek istiyor ee bende evimde vakit geçirmek yalnız kalmak istiyorum bende insanım...ama ona ve ailesine göre yalnızlık olmaması gereken birşey..mesela eşim bazen işten geç gelir yada dışarda arkdşlarıyla maç izler..illa gel yalnız kalma derler.yalnız napıcaksın evde derler..tamam iyi niyetlerinden diyorlar ama bazen yalnız olmakta kötü birşey değildir die düşünüyorum.hele k.validem asla yalnız kalamaz psikolojık karşısındakini de öyle görüyor..canım sabretmekten başka çare yok..eşimizin ailesi hiçbirşey yapamayız sürekli hoş tutmamız gerekiyor aksi halde huzursuzluk çıkıyor..

3 yıllık evliyim aynı şeyleri bende yaşadım halende yaşıyorum.bizde yakınız misafiri gelse çağırır yada bana gelse çağırmam gerekir.bi yere gitse beraber gidelim benle gel der..düğüne derneğe allahtan zorla götürmüyo yakın akraba olmadıkça.ama tabi ev oturmasına giderken bile süslen derdi altınlarını tak güzel giyin derdi yani derdi benim iyi görünmem değil çevre aaa şunun gelinine bak desinler diye idi.önceden kızıyordum böyle yapınca artık pek karışmıyor..sürekli beraber olmak beraber vakit geçirmek istiyor ee bende evimde vakit geçirmek yalnız kalmak istiyorum bende insanım...ama ona ve ailesine göre yalnızlık olmaması gereken birşey..mesela eşim bazen işten geç gelir yada dışarda arkdşlarıyla maç izler..illa gel yalnız kalma derler.yalnız napıcaksın evde derler..tamam iyi niyetlerinden diyorlar ama bazen yalnız olmakta kötü birşey değildir die düşünüyorum.hele k.validem asla yalnız kalamaz psikolojık karşısındakini de öyle görüyor..canım sabretmekten başka çare yok..eşimizin ailesi hiçbirşey yapamayız sürekli hoş tutmamız gerekiyor aksi halde huzursuzluk çıkıyor..

yazdıkarınızın altına denden işareti koysam bu kadar iyi anlatamazdım heralde ....sizde kendimi gördüm bian yanyana gelip dertleşesim geldiiii:9::9::9:

yazdıkarınızın altına denden işareti koysam bu kadar iyi anlatamazdım heralde ....sizde kendimi gördüm bian yanyana gelip dertleşesim geldiiii:9::9::9:

çoğumuz aynı sıkıntıları yaşıyoruz en güzel günlerimiz yıllarımız hep başkalarını hoş tutmaya çalışmak için geçiyor çok kötü..hayır diyemiyoruz çoğu zaman çünkü biliyoruz ki iyi şeyler olmayacak biz kırılıp karşımızdakini mutlu etmeye devam ettikçe bu konular hep açılacakk

bende hayır demeyi hiçç bilmezdim sonrada stres yapar kendi kendimi ve eşimin başının etini yerdim ya bilmiyorum bizimde annelerimiz kv olacak ama gelin yaparken nasıl değer gösterdilerse ömür boyu aynu karşılığı alırlar bazı şeyler unutulmuyo yok öyle hep her istediklerinde koşmak bu hafta 3 defa çağırıldım hamileyim ilaç alamıyorum ve ağır gribim gitmedim eşimde git diyemez tabi bu durumda ama sağlıklı olsaydım eş... gibi giderdim maksat huzurumuz kaçmasın sonra çekeceğim suratı ben bilirim kv den ama eskisi gibi değil artık coook seyreldii gel git 15 dk lık yol banada bazen zor geliyooo

kızlarr şuan bu yazdıklarınızı tek başıma yatak odama kapanmış okuyorum gülsemmi ağlasammı bilemedım :D. eşim annesi vee çokk sevimli görümcekkde benim evimde salonumda oturuyolar. sinirimden kendımı odama kapattım . daha 7 aylık evliyim ve her gün sabah kahvaltıya çıkıyolar yukarı oğlen akşam ve gece biz yatana kadr burda benım evımde oturuyolar.kocamla bıle oturamaz oldum. hadı beraber yıyıp ıcıcyoruzz ona okey dedık bastan ben assa ınıyodum ozaman yazdı hava sıcaktı ben yemegımı yıyıp toplayıp evıme cıkıyodum arkamdan pat gelıyolar neymıs onların ev sıcakmıs benım evımın terasında oturucakmıs neyse dedımm tmm buyrunn her aksam bole ama kendı evındede balkon var yanı sankı benm terasta boğaz havası alcak :D neyse bole geçirdik yazı tabı nere gıtse benıde goturyo evımın temzlılğni yarım bırakıp gıtmıslıgım bıle var o derece yanı öle derken kış geldi dedım rahatladık aha ben doğalgazı yaktım basladılar burası cok sıcak anam burda yıyek ıcek oturak ve kac gundur boleyız ne bı özelımız kaldı ne bı sohbetımız. hafta sonu sınva gırıcemm ders calısmam gerekıyo dıorum onlar halaa köşe koltuğuma yayıldılarr kumandaa bıle onun elındee yan yatıyoo bende sınırlendım kıtaplarımı toplayıp gectım yatak odama burda oturuyorum kafamı verıp çalısamıyorum bılee yanii öle işte :20:

gitmek istemiyorum de
bikaç kez gitmezsen bırakır peşini
belki o gelmek istediğini bile düşünüyo olabilir eğer ses çıkarmıyosan

kızlarr şuan bu yazdıklarınızı tek başıma yatak odama kapanmış okuyorum gülsemmi ağlasammı bilemedım :D. eşim annesi vee çokk sevimli görümcekkde benim evimde salonumda oturuyolar. sinirimden kendımı odama kapattım . daha 7 aylık evliyim ve her gün sabah kahvaltıya çıkıyolar yukarı oğlen akşam ve gece biz yatana kadr burda benım evımde oturuyolar.kocamla bıle oturamaz oldum. hadı beraber yıyıp ıcıcyoruzz ona okey dedık bastan ben assa ınıyodum ozaman yazdı hava sıcaktı ben yemegımı yıyıp toplayıp evıme cıkıyodum arkamdan pat gelıyolar neymıs onların ev sıcakmıs benım evımın terasında oturucakmıs neyse dedımm tmm buyrunn her aksam bole ama kendı evındede balkon var yanı sankı benm terasta boğaz havası alcak :D neyse bole geçirdik yazı tabı nere gıtse benıde goturyo evımın temzlılğni yarım bırakıp gıtmıslıgım bıle var o derece yanı öle derken kış geldi dedım rahatladık aha ben doğalgazı yaktım basladılar burası cok sıcak anam burda yıyek ıcek oturak ve kac gundur boleyız ne bı özelımız kaldı ne bı sohbetımız. hafta sonu sınva gırıcemm ders calısmam gerekıyo dıorum onlar halaa köşe koltuğuma yayıldılarr kumandaa bıle onun elındee yan yatıyoo bende sınırlendım kıtaplarımı toplayıp gectım yatak odama burda oturuyorum kafamı verıp çalısamıyorum bılee yanii öle işte :20:

evleri deyistirmeyi teklif et bence. Belki anlarlar o zaman. Ne kadar sIkici bir durum Allahim.

Amaann.. Tek derdiniz bu olsun..Ne kayınvalideler var, neler yapıyorlar.. Bu hiçbir şey..
Kadıncağız geliniyle hava atmak istiyor, ne var bunda..? :1:
Zaten 3-5 gitmezseniz, bir süre sonra o da çağırmaz herhalde.. Bu kadar sorun etmeyin bence..:34:

Ben kendi annesi ile kayın validesi arasında fark görenleri anlayamıyorum. Aynı şekilde gelinini kızı gibi göremeyen kayın valideleri de anlamıyorum. Burada da böyle bir durum var. Annen yapıyor farz et aynısını. Nasıl davranırdın, öyle davranmaya çalış. Birkaç ay, taş çatlasa bir yılda bu modu yerleştirirseniz kimse sıkıntı çekmez. Yabancı değil ki o.

"O zaman siz burada kalın, biz alt kata taşınalım" diye öneride bulunun bakalım o zaman ne diyecekler..? :27:

Ben kendi annesi ile kayın validesi arasında fark görenleri anlayamıyorum. Aynı şekilde gelinini kızı gibi göremeyen kayın valideleri de anlamıyorum. Burada da böyle bir durum var. Annen yapıyor farz et aynısını. Nasıl davranırdın, öyle davranmaya çalış. Birkaç ay, taş çatlasa bir yılda bu modu yerleştirirseniz kimse sıkıntı çekmez. Yabancı değil ki o.

Arkadas kayinvalideyi istemiyorum demiyor ki. Daha yeni evlenmis, butun esyalari yeni, heyecani yeni, biraz kendi evinde, kendi esyalari ile, tek basina vakit gecirmek istiyor. Hic tanimadigi insanlar icin suslenip puslenip yollara dusmek istemiyor.

Kayinvalide gelin polemigi yok zaten.

Ayrica kendi annesi ile kayın validesi arasinda; yada kizi ve gelini arasinda fark görenleri de anlamak lazim. Kendi annesi deyil, kendi kizi deyil. Zorla sevgi olmaz. Ama saygisizlik ve seviyesizlik varsa iste o zaman birterslik var.

Back
X