• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben de evimin tadını çıkartmak istiyorum...

ben gitmiyorum vallahi kackere cagirdi bir gittim iki gittim yok dedim bu civiticak esimi araya koydum gelemiyor de dedim birde biz yakin degil yarim saat minubus le gidiliyor
surat yapsin banane ya ne boyle esimin ailesi diye herseye eyvallah diyemem. sorun cikarsa ciksin acarim bayramlik agzimi. bu kv delere cok yuz vermeye gelmez...

ne var sizde gidin ayyyyyy bu zamane kizlarida ne böyleeee
daha ben oglumun gelin adayi yokken bilem özeniyorum bir gelinim olsun onu barbi bebek gibi süsleyip hava atacam bakin benim gelinim diyecem diyorummm anam gelin de böyle derseeee nasil uzulurummmm
valla moralim sifir kizlar annem hasta ucak biletini pazara buldum yaziyi okuyunca gülesim geldi tek derdin bu olsun güzelim
3 dört ay git sonra kayin valdedende fazla zorlamaz isin gücün olur anlar ama 3 veya 4 ay idare ettttt

He sözüm meclisten dışarı,kayınvalidenin finosu ol diyorsunuz yani?

Uzaktan söylemesi ne kolay,o stresi yaşayacak olan konu sahibi..
Sırf kaynanası sağa sola hava atacak diye,neden o stresi yaşasın?
Giyinme,hazırlanma derdi bilmem ne..
Üstelik 'çok güzel olacaksın' baskısı..
Konu sahibi bu zırvalıklarla uğraşırken,siz biz hepimiz belkide yan gelip yatıyor olacağız..
Ne saçma..

konunuzu okuyunca arkadasım geldı aklıma.. çok samimi bir arkadasım var, kv si eşimin akrabası, kızıda severım kv sinide....
kız uzak şehiden geldi eşinin şehrine, gelin kaynana cok severler bırbırlerını....
kız gelır yanıma: canım cok sıkıldım,evimin tadını cıkaramadım daha kv sureklı heryere benı cagırıyor der gıder,
kv si gelir: canım bizim gelinide çağırıcam yazık anası babası uzakta tek kalıyor canı cok sıkılıyor, bir yere gıderken gozumun ıcıne bakıyo benıde cagırsın dıye arkadaslarımla bıle bulusacakken cagırıyorum ıkı hava alıyo garıp napııımm der gider,

ikisinede bisey dıyemem, ikiside birbirine dıyemıyor, aslında gelınde sıkayetcı kayınvalıdede bu durumdan ama soyleyemıyorlar....

bigün ben dıcem o olcak:27: (şaka şaka yapmam:1:)

Konu sahibi bu zırvalıklarla uğraşırken,siz biz hepimiz belkide yan gelip yatıyor olacağız..
Ne saçma..

siz evliligine saniyorsunuzzz oglunu aldim kayinvalde yok saymakmiii bu neki kayinvaldem cagirdi yokkkk eve alisiyim gelemem
ben kayinvaldemle ayni evde 10 yil yasadim öyle sakin sesiz bir kadinda deyildi yaniii
bana cok basit geldi hazirlanip gitmek nekiiiii
biz biraz sizlere göre agir sartlarda yasadik bu bana cok hafif mesele gibi geldiiiii yaniii
ve kayin valdemde yakin yasiyoruz ben evleneli 25 yili gectiii karsi karsiya oturuyoruzzzz yan gelip hic yatmadim yatmamdaa
yokluk gördük kimsesizlik ne agir laflar duyduk esim evim diye katlandik kayinvaliden seni arkadasina esine dostuna gelinim diye tanitmasi kayin valideni deyil seni büyütmek icindirr sen gelsende gelmesende kayin valden hazirligi yapip misafirini agirlar inan ama gelinim geldi oglumun esi demek baska hazdir ilerde eminim sizde anlarsinizz gerci gelinim yokk ilerde allah gösterirseeee ben is icin deyil esim dostuma gelinimi tanitmayi isterim belirli aylar gecince her kezin kendine göre isi olacak eminimmm

vlla tek tavız vermedıgım konu budur evlılıkte.
kaynanam cok ugrastı benı dugun dernek(esim olursa gderım sadece) gün mevlüt tarzı yerlere goturmeye basından berı hayır dedım . ya benım kv zaten yaşlı gorustugu kadınlarda yaşlı ,konusmayı bılmez lüzumsuz kaba saba ınsanlar.ne zorum var ya benım onlarla tum gun oturmaya.benım annem cok genc ve kafa bı kadındır, ben onunla bıle hayatımda güne fln gıtmedım. kv egolarını tatmın edıcek dıye ben nıye sevmedıgım ortamlara katlanayım?kendımı zorladım hadı gıdeyım kadın özenıyodur dıye ama 1gr bıle ıcımden gelmedı arkadas! ne yapayım? bıde bır ıkı kere gıdeyım bıdaha ıstemez dıyıncede olmuyo.bı kere gtsem hep isticek..

hem ayrıca gıyın susulen cok guzel ol ne demek?? sızı ogluna süs bebeği olasınız dıyemı aldı?? zaten bız gelınler boyle zamanlarda paçoz paçoz gıyınmeyız illa soylemesıne gerek yok. guzellıkle süsle pusle deılde insanlıkla saygıyla sevgiyle övünsünler:20:

konu sahıbı arkdsım sen cok buyuk hata yapmışsın en basından berı tavız vermemen gerekırdı bahaneylede olmuyor, kesın ve net bı sekılde ben gelmem ben gıtmem diyecektın.alınırsa alınsın, böyle seylerle sevceklerse bızı sevmesınler. bu saatten sonra nasıl toparlarsın bılemıyorum kolunu kaptırmışsın:50:

Ne saçma..

Bu ne kötü bir tabir ya finoymuş ne alakası var ben hava filan attığını düşünmüyorum ama diyelim ki atıyor demek ki gelinini çok beğeniyor ki herkese göstermek istiyor. Hem nişandı düğündü gidilir yani ne var bunda her gün mü düğün nişan oluyor ya da hergün mü misafir oluyor. Giyinmenin ne stresi olacak bir fön çektirir makyaj tamam. Ama çok istemiyorsa rahatsızım gelemicem der olur biter burada kaynanasının ne art niyeti olabilir. Benim kaynanam gibi olsa daha mı iyi. Bana zamanında aman sen makyajsız bir yere çıkma diyen biriydi kaynanam yani makyajsız güzel değilsin gibilerine ki zaten belli belirsiz makyaj yaparım yüzümü değiştirmez makyaj eşimde istemez yani doğal halimde güzeldir. 2 sene evde oturdum çalışmadığım dönem oldu arkadaşlarına güne gitti bir kere gelir misin demedi hiçbir arkadaşıyla tanıştırmadı bu da beni gücendirmişti mesela. Ha çağırı sürekli çalıştırmak için misafirleri ağırlamak için tamam ama yanında olsun istemiş reddetmekte konu sahibinin elinde olan bir şey her zaman reddetme olmaz ama canının istemediği zamanlarda sorabilir hem de millet geliniyle arası bozuk demesinler öyle sanmasınlar diye de götürüyor olabilir ne güzel seviyor gelinini. Sanki kıza tüm gün iş yaptırıyorlar gibi gidip oturuyor yan gelip yatacakmışız abes bir şey yok ki bunda.

konunuzu okuyunca arkadasım geldı aklıma.. çok samimi bir arkadasım var, kv si eşimin akrabası, kızıda severım kv sinide....
kız uzak şehiden geldi eşinin şehrine, gelin kaynana cok severler bırbırlerını....
kız gelır yanıma: canım cok sıkıldım,evimin tadını cıkaramadım daha kv sureklı heryere benı cagırıyor der gıder,
kv si gelir: canım bizim gelinide çağırıcam yazık anası babası uzakta tek kalıyor canı cok sıkılıyor, bir yere gıderken gozumun ıcıne bakıyo benıde cagırsın dıye arkadaslarımla bıle bulusacakken cagırıyorum ıkı hava alıyo garıp napııımm der gider,

ikisinede bisey dıyemem, ikiside birbirine dıyemıyor, aslında gelınde sıkayetcı kayınvalıdede bu durumdan ama soyleyemıyorlar....

bigün ben dıcem o olcak:27: (şaka şaka yapmam:1:)

Daha güzel bir örnek verilemezdi bu konuya:)

siz evliligine saniyorsunuzzz oglunu aldim kayinvalde yok saymakmiii bu neki kayinvaldem cagirdi yokkkk eve alisiyim gelemem
ben kayinvaldemle ayni evde 10 yil yasadim öyle sakin sesiz bir kadinda deyildi yaniii
bana cok basit geldi hazirlanip gitmek nekiiiii
biz biraz sizlere göre agir sartlarda yasadik bu bana cok hafif mesele gibi geldiiiii yaniii
ve kayin valdemde yakin yasiyoruz ben evleneli 25 yili gectiii karsi karsiya oturuyoruzzzz yan gelip hic yatmadim yatmamdaa
yokluk gördük kimsesizlik ne agir laflar duyduk esim evim diye katlandik kayinvaliden seni arkadasina esine dostuna gelinim diye tanitmasi kayin valideni deyil seni büyütmek icindirr sen gelsende gelmesende kayin valden hazirligi yapip misafirini agirlar inan ama gelinim geldi oglumun esi demek baska hazdir ilerde eminim sizde anlarsinizz gerci gelinim yokk ilerde allah gösterirseeee ben is icin deyil esim dostuma gelinimi tanitmayi isterim belirli aylar gecince her kezin kendine göre isi olacak eminimmm

Neden kelimeleri uzatarak yazıyorsunuz?
Sizi daha iyi anlamam için mi?
Siz kelimeleri uzattıkça,ben daha bir kaale almıyorum yazdıklarınızı.
Hiç bir kelimenize,cümlenize kesinlikle katılmıyorum,kendi yaptığınız fedakarlıklar sizi ilgilendirir,bizleri değil..
Konu sahibi üzerine konuşalım,ve sizinle bu son diyaloğum..

Not:6 senelik evli olarak,evlilik nedir gayet iyi biliyorum..

Son düzenleme:
Benim de derdim tam tersi:) Kv beni hiç bir akrabasıyla tanıştırmadı zaten çoğuyla küs kendisi. Evleneli 2.5 ay oldu bir kere evime gelmedi hep ben ona gittim. Kv lerin orta karar olanı yok mu acaba:) Zaten düğünde de pek bişeyle ilgilenmemişti. Tamam tamam daha ne istiyosun dediğinizi duyar gibiyim de insan biraz aranmak istiyor arada.

merhaba kızlar size yine bir şey danışıcam.

kayınvalidem bana 10 dk uzaklıkta oturuyor, genellikle iyi niyetli biri birkaç ufak tefek gıcıklık yaşadım ama çoğunlukla susuyorum iyi tarafları daha çok diye bişey demiyorum.
kayınvalideme çok misafir geliyo ve onlar gelince beni de çok çağırıyo veya hiç tanımadığım bir komşusunun düğününe vs. götürüyo geçen hiç tanımadığım birinin nişanına gittik mesela 2-3 saat hazırlandım koşturdum bu da bana saçma geliyo ve kıyafetime saçıma karışıyo çok güzel olman lazım filan diyo gelirken bu da beni kasıyo sizce ne yapabilirim, ben mi çok abartıyorum?

hepsi mi aynı olur bilmem ki :16::16::16: biz de evleneli 1,5 yıl olucak. bana da aynısı yaptı ama hiç tınlamadım ilk baştan beri. altın takmaktan nefret ediyorum. düğünlerde altınları takıp öyle çıkacakmışım ortalığa elalem ne dermişmiş. eşim karışmadıktan sonra o benim halimden memnun olduktan sonra ne giyimime ne kuşamıma karışamaz kimse dedim kimseye kendimi beğendirmek zorunda da değilim dedim. iki defa söylemek zorunda kaldım sonra daha karışanım edenim olmadı. derseniz ki abartmışsın diye. ben nişan döneminden anladım ki taviz vermeye başlarsam ipin ucunu tutamam. eşimin ailesiyle gayet resmiyim . kim kimin nereye gidip geldiğine karışmaz bizde. benim kadar olmasada rahatsızlığını belli et bence. başkaları için kendi hayatımızdan ödün vermeyelim (:

Arkadaşlar yeni okuyabildim yazdıklarınızı alıntı yapamıyorum çok cevap olduğu için...

Herkes fikrini sunmuş, teşekkür ederim ama benim demek istediğim birkaç arkadaşın da yazdığı gibi ben kayınvalidem demese de güzel giyinirim, süslenirim fakat özellikle telefon açıp da şu elbiseni giy, şu takını tak demesi insanı kırıyor, giyesim varsa da sanki o demiş de ben giymişim gibi, hiç aklım fikrim yokmuş gibi hissetmeme sebep oluyor. Evet birçok insana göre basit bir dert olabilir, daha ne kaynanalar var tabi ki ama ben zaten başından iyi biri olduğunu yazdım, hatta ben mi acaba abartıyorum diye de size danıştım.

Tabi ki onu da anlamak lazım ben ilk gelinim ve heves ediyor ama benim üstümden sanki beni kullanarak hava atıyormuş gibi tavırlara girmesi insanı düşündürüyor ki benim ailem ve ben oldukça mütavazi yapıda insanlarız. Takıyla, giyimle kuşamla hava atmak bize göre basitliktir. Ben hiç alışkın olmadığım için bana çok garip geliyor.

Ayrıca hiç tanımadığım biri için saatlerimi hatta haftanın bilmem kaç gününü harcamak çok boş geliyor, bunu yapacağıma sinemaya tiyatroya giderim, kitabımı okurum, birşeyler öğrenirim. Boş muhabbetler bana göre değil. Görüyorum ki benim hatam baştan tavır koymamak olmuş, inşallah şu yeni gelin modu biraz üstümden geçince tavrımı yavaş yavaş koyarım...

Son olarak, insanın öz annesi gibi hiç kimse olamaz. Kayınvalideyi sevmek, saygı duymak ayrı ama can anne yerine kimseyi koyamam, bu kendi anneme haksızlık olur çünkü...

Herkese teşekkürler yorumlar için...

Arkadaşlar yeni okuyabildim yazdıklarınızı alıntı yapamıyorum çok cevap olduğu için...

Herkes fikrini sunmuş, teşekkür ederim ama benim demek istediğim birkaç arkadaşın da yazdığı gibi ben kayınvalidem demese de güzel giyinirim, süslenirim fakat özellikle telefon açıp da şu elbiseni giy, şu takını tak demesi insanı kırıyor, giyesim varsa da sanki o demiş de ben giymişim gibi, hiç aklım fikrim yokmuş gibi hissetmeme sebep oluyor. Evet birçok insana göre basit bir dert olabilir, daha ne kaynanalar var tabi ki ama ben zaten başından iyi biri olduğunu yazdım, hatta ben mi acaba abartıyorum diye de size danıştım.

Tabi ki onu da anlamak lazım ben ilk gelinim ve heves ediyor ama benim üstümden sanki beni kullanarak hava atıyormuş gibi tavırlara girmesi insanı düşündürüyor ki benim ailem ve ben oldukça mütavazi yapıda insanlarız. Takıyla, giyimle kuşamla hava atmak bize göre basitliktir. Ben hiç alışkın olmadığım için bana çok garip geliyor.

Ayrıca hiç tanımadığım biri için saatlerimi hatta haftanın bilmem kaç gününü harcamak çok boş geliyor, bunu yapacağıma sinemaya tiyatroya giderim, kitabımı okurum, birşeyler öğrenirim. Boş muhabbetler bana göre değil. Görüyorum ki benim hatam baştan tavır koymamak olmuş, inşallah şu yeni gelin modu biraz üstümden geçince tavrımı yavaş yavaş koyarım...

Son olarak, insanın öz annesi gibi hiç kimse olamaz. Kayınvalideyi sevmek, saygı duymak ayrı ama can anne yerine kimseyi koyamam, bu kendi anneme haksızlık olur çünkü...

Herkese teşekkürler yorumlar için...

canim yuva kurmusun yuvanda mutluk olmani dilerimm taze gelin olunca biraz öyle oluyor bak benim gelinim havasi zamanla alisirsiniz isallah ömür boyu mutlu ollursunnn :34::34:

bence yavaş yavaş mesafe koyma moduna geç.bu ilk zaman gelin gezmezleri daha sonradan mecburiyete dönüşüyor her güne her muhabbete katılmak zorunda kalıyorsun ben k.validemin uzaktan akrabasının k.validesinin hasta ziyaretine bile götürüldüm dikkkat et bence

ay çok hoş valla...
arada bahaneler uydur bi git bi gitme..
kötü niyetle yapılan bişey değil anladığım kadarıyla..

sanırım kadında güzellik takıntısı var. "benim oğlumun karısı güzel" kendince bir yarış içine girmiş gibi. tehlikesiz ama sıkıcı bir durum.

merhaba kızlar size yine bir şey danışıcam.

kayınvalidem bana 10 dk uzaklıkta oturuyor, genellikle iyi niyetli biri birkaç ufak tefek gıcıklık yaşadım ama çoğunlukla susuyorum iyi tarafları daha çok diye bişey demiyorum.
kayınvalideme çok misafir geliyo ve onlar gelince beni de çok çağırıyo veya hiç tanımadığım bir komşusunun düğününe vs. götürüyo geçen hiç tanımadığım birinin nişanına gittik mesela 2-3 saat hazırlandım koşturdum bu da bana saçma geliyo ve kıyafetime saçıma karışıyo çok güzel olman lazım filan diyo gelirken bu da beni kasıyo sizce ne yapabilirim, ben mi çok abartıyorum?

Kayınvalideniz sizin de hoşlandığınızı zannederek böyle bir durum yaratıyordur,Kendisine müsait bir zamanda güzel bir dille sıkıntınızı belli edebilirsiniz umarım anlayışla karşılayacaktır ,her şey konuşarak halledilebilir ama kırmadan güzel bir dille anlatınız ..Sabırlar sevgiler

bence eşine anlat gezmek istemiyorum evime vakit ayırmak istiyorum tanımadığım insanların düğününde-nişanında ne işim var sende yoksun ben neden gidiyorum de. biraz evimde durmak istiyorum ama sürekli annenlere gitmek zorunda kalıyorum her misafir geldiğinde beni çağırıyor bunaldım de yani. eşinde gitsin annesi ile konuşsun ben olsam çok rahatsız olurdum çünkü istemediğim birşeyi sırf başkası istiyor diye yaptığımda kendimden nefret etmeye başlıyorum ve bıraksan günlerce ağlaya bilirim o derece sinirleniyorum.. ve ben olsam çoktan eşime söylemiştim rahatsız oluyorum diye..

Back
X