Ben de mi gariplik var?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

-Gri-

Bayan pozitif 😄
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2021
1.385
3.785
83
Hanımlar baştan belirteyim dert edilecek bir konu değil ama garipsedigim bir durum var. Evli, cocuklu ve yaşı genç bir akrabam, kırk bile değildi yaşı, kalp krizinden vefat etti iki hafta önce. Ben çok üzüldüm. Eşine, çocuklarına vs. Hep aklimdalar.

Bu akrabanın ablaları telefonumda kayıtlı, doğal olarak WhatsApp durumlarını görebiliyorum. İki hafta önce, dağ gibi abilerini kaybeden ablaları, hiçbir şey olmamış gibi kendi fotolarını, çocuklarını, gittikleri yerleri paylaşıyorlar. En son dün akşam "eltimle kahve keyfi" temalı pastalı borekli bir durum paylaştılar. Açıkçası, neden diye sordum kendi kendime. Neden boyleler bunlar?

Sanane diyeceksiniz belki. Belki içlerinde acılarını yasiyorlardir, illa sizlanmalari mi lazım diyeceksiniz ama içime dokundu bu iki haftada unutma, eğlenmeye başlama halleri. Bilmiyorum, anlamıyorum insanlari. Ablasını Taziye için aradığımda "yaşasaydı zaten felç kalacaktı, beyni hasarlanmis" gibi bir laf etti. "Felç kalabilir, beyni hasarlı da olabilir, yaşamasın mi böyle olanlar, direkt ölsün mü" diyemedim.

Hanımlar baştan belirteyim dert edilecek bir konu değil ama garipsedigim bir durum var. Evli, cocuklu ve yaşı genç bir akrabam, kırk bile değildi yaşı, kalp krizinden vefat etti iki hafta önce. Ben çok üzüldüm. Eşine, çocuklarına vs. Hep aklimdalar.

Bu akrabanın ablaları telefonumda kayıtlı, doğal olarak WhatsApp durumlarını görebiliyorum. İki hafta önce, dağ gibi abilerini kaybeden ablaları, hiçbir şey olmamış gibi kendi fotolarını, çocuklarını, gittikleri yerleri paylaşıyorlar. En son dün akşam "eltimle kahve keyfi" temalı pastalı borekli bir durum paylaştılar. Açıkçası, neden diye sordum kendi kendime. Neden boyleler bunlar?

Sanane diyeceksiniz belki. Belki içlerinde acılarını yasiyorlardir, illa sizlanmalari mi lazım diyeceksiniz ama içime dokundu bu iki haftada unutma, eğlenmeye başlama halleri. Bilmiyorum, anlamıyorum insanlari. Ablasını Taziye için aradığımda "yaşasaydı zaten felç kalacaktı, beyni hasarlanmis" gibi bir laf etti. "Felç kalabilir, beyni hasarlı da olabilir, yaşamasın mi böyle olanlar, direkt ölsün mü" diyemedim.
Bence şöyle düşünmek lazım,
Herkesin üzüntüsü kendisinedir. Ve insanların üzüntüleri ile başa çıkma yöntemleri de farklıdır. Bence siz çok hassas davranmışsınız. Güzel de bir şey, yitip giden bir can arkasından düşünmek... Fakat başkalarının acıyla baş etme şeklini de düşünüp kendinize yük etmeyin. Bu düşünceniz onlara gram etki etmemek ile beraber size stres olarak döner.

Hayat devam ediyor lafını öyle yanlış anladık ki…
Haklısın , saygı falan kalmadı.
Acılarını bile bazıları şova çeviriyor.
Ölürsem kabrime gelme diye bi şarkı varya hiç anlam veremiyordum:D
Şimdi anlam verdim. Sevgili gelin ve eltilerim sakın gelmeyin kabrime :D

İnsanların acısını nasıl yaşadığını paylaşımlardan yorumlamak doğru değil. Bunların hikayelerini görüp eleştirmek de onların yaptığından farksız olmuyor. Başkalarının hayatları sizi bu kadar ilgilendirmemeli

Amaaan boşverin.
Herkesin acı duyma şekli farklıdır belki içten içe üzülüyorlardır yani sonuçta kardeş 😏
Çok tuhaf gerçekten de yapacak bişey yok 😒

herkes acısını farklı yaşar, üzüldüğünü göstermek için kendini illa yerden yere atacak diye bir kaide yok ama bu derece yakın birini kaybedip kahve keyfisi fotolarıyla uğraşmak da fazla olmuş. sizin kadar önemsememişler belli ki abilerinin ölümünü

Amaaan boşverin.
Herkesin acı duyma şekli farklıdır belki içten içe üzülüyorlardır yani sonuçta kardeş 😏
Çok tuhaf gerçekten de yapacak bişey yok 😒
İki hafta önce ya, iki hafta nedir ki, dağ gibi abin gitmiş, bu neyin keyfi diyemedim. Az daha diyecektim, kötü olacaktım ama demeliydim ya. İnsanların gözüne niye sokarlar ki vefasizliklarini?

Bilmiyorum, hala daha burada yazdıklarımı yüzlerine söyleyesim var. Acısı olan insan watsapp da bunları paylaşmaz ya, paylaşmamalı. İnsanın aklına bile gelmemeli gezip tozmak, ne watsapp i ne keyfi ne gezmesi. Çok dokundu bu konu bana.

İki hafta önce ya, iki hafta nedir ki, dağ gibi abin gitmiş, bu neyin keyfi diyemedim. Az daha diyecektim, kötü olacaktım ama demeliydim ya. İnsanların gözüne niye sokarlar ki vefasizliklarini?

Bilmiyorum, hala daha burada yazdıklarımı yüzlerine söyleyesim var. Acısı olan insan watsapp da bunları paylaşmaz ya, paylaşmamalı. İnsanın aklına bile gelmemeli gezip tozmak, ne watsapp i ne keyfi ne gezmesi. Çok dokundu bu konu bana.
İşte herkes siz gibi düşünmüyor olabilir. Boşverin siz yazmayın bişey sanane der geçerler o zaman bişey diyemezsiniz

İçlerindeki yangınları asla tahmin edemezsiniz… ben de sizin gibi düşünürdüm. Görüneni yargılardım. Ama yaşadığım ve gördüğüm bazı şeyler olduktan sonra daha derin düşünmeye başladım. Herkesin iç savaşı, düşüncesi farklı. Herkesin farklı doğrusu var.

Bilemeyiz şokta da olabilir haklı da olabilirsiniz.. ama bu sizi bu kdr rahatsız etmemeli size zarar verir

İnsanların acısını nasıl yaşadığını paylaşımlardan yorumlamak doğru değil. Bunların hikayelerini görüp eleştirmek de onların yaptığından farksız olmuyor. Başkalarının hayatları sizi bu kadar ilgilendirmemeli
Evet, beni ilgilendirmez belki ama amcamın oğluydu vefat eden kişi. Yakın olmasakta tanirdim, bu ablasının evliliği çok kötüydü, hep yardıma çağırdı vefat eden kardesini. Ablasi için damat tarafiyla hep kötü olurdu kardeşi. Beynim duruyor bazen. Vefasızlığın boylesine kayıtsız kalamam ki

Milletin acisindan size ne pardonda? Sizin haddinize mi acisi olan insan wpde sunu paylasir mi demek? Rahatsiz olduysan siler bakmazsin. Herkes ayni yasamiyor acisini. Cok biliyor herkes acisi olan sunu yapmaz bunu yapmaz gezmez tozmaz demeyi. Belki evinde kahrindan ölüyor o zaman gidip evine ah vah diye onunla yas tutuyor musunuz? Hayir. O zaman hayatina devam eden yasini belli etmeyen insanlara laf atmayi kesin. Size ne millet acisini gosterir gostermez sizee nee. Herkes acisini saga sola gostererek yasamak zorunda mi kardesim. Git yuzlerine soyle madem de bi lafi eline verip yollasinlar. Asiri tilt oldum. Sizin gibi densizler cok. Yillar once babami kaydetmisim densiz bir akrabam gecenlerde bana yasini mi tuttun tasindin gittin dedi neler yasadik bilmiyormus gibi gelde cildirma sizene ya cidden. Sanki ölen sizin kardesiniz anneniz babaniz. Kafaniz cok boş ki milletin acisini yasini takip edip hassas tripleri atiyosunuz.

Bu başkasının hayatları ile ilgilenmek, acımasızca eleştirmekle ilgili değil bence.
Olayın akışına uymayan davranışlar gördüğümüzde garipseriz.
Konu sahibi içinde durum böyle bence.
Belki o ablalar daha soğukkanlı ama ölen kişinin annesi, eşi, çocuğu açısından da bakmak,
böyle hassas bir konuda ince düşünebilmekte gerekli bence.
Birinci derece akrabanın tüm düzeni alt üst olmuş büyük acılar çekerken acıya saygı duymak, duyarlı olmak insanlığın gerekliliği bana göre.

Vefasızlığın boylesine kayıtsız kalamam ki
Kayıtsız kalmayıp ne yapacaksınız acaba? Kapılarına dayanıp kulaklarını çekip kaldır o paylaşımları mı diyeceksiniz? Size ne yahu size ne? İsterse kadeh kaldırır gidenin arkasından, size neee?

Bu başkasının hayatları ile ilgilenmek, acımasızca eleştirmekle ilgili değil bence.
Olayın akışına uymayan davranışlar gördüğümüzde garipseriz.
Konu sahibi içinde durum böyle bence.
Belki o ablalar daha soğukkanlı ama ölen kişinin annesi, eşi, çocuğu açısından da bakmak,
böyle hassas bir konuda ince düşünebilmekte gerekli bence.
Birinci derece akrabanın tüm düzeni alt üst olmuş büyük acılar çekerken acıya saygı duymak, duyarlı olmak insanlığın gerekliliği bana göre.
Yani ne yapabilir ki bu durumda "durun ne yapıyorsunuz sizin yas döneminiz kendinize gelin" diyemeyeceğine göre. Başkalarının ne yaşadığı nasıl yaşadığı bizi ilgilendirmez ve eleştirme hakkına da sahip değiliz. Ben bunları söylüyorum diye yaptıklarını onaylamıyorum davranışları yanlış ama bizim karışmayacağımız şeyler var sonuçta

Yani ne yapabilir ki bu durumda "durun ne yapıyorsunuz sizin yas döneminiz kendinize gelin" diyemeyeceğine göre. Başkalarının ne yaşadığı nasıl yaşadığı bizi ilgilendirmez ve eleştirme hakkına da sahip değiliz. Ben bunları söylüyorum diye yaptıklarını onaylamıyorum davranışları yanlış ama bizim karışmayacağımız şeyler var sonuçta
Arkalarından dedikodu yapıp ayıplamamız gerekiyor. Çok sinir oluyorum böyle konulara.

Evet, beni ilgilendirmez belki ama amcamın oğluydu vefat eden kişi. Yakın olmasakta tanirdim, bu ablasının evliliği çok kötüydü, hep yardıma çağırdı vefat eden kardesini. Ablasi için damat tarafiyla hep kötü olurdu kardeşi. Beynim duruyor bazen. Vefasızlığın boylesine kayıtsız kalamam ki
Tamam siz vefa görevinizi ne güzel yerine getiriyorsunuz işte. Onların acısı bu kadarmış üzüntüleri bitmiş. Ne diyebilirsiniz ki? Uyarsanız alacağınız cevap belli. Çünkü vefat edenin arkasından yas tutmayan sizi de ciddiye almaz

Arkalarından dedikodu yapıp ayıplamamız gerekiyor. Çok sinir oluyorum böyle konulara.
Yaptıklarını onaylamıyorum ama arkasından da konuşmam. O kişi belki onlar için değerli bile değildi umursamıyorlardı. İnsanların ne yaşadığını bilmeden yorum yapmam

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X