Ben de mi gariplik var?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konumu kapattıriyorum. bir iki beylik laf edip, öyle gideyim.

Gerçek dünyaya gelin biraz, dünya sizin mükemmel ötesi utopik dünyanızdan ibaret değil. Genel geçer kurallar ve davranışlar var bu dünyada. Herkesin kafasına göre takıldığı bir dünya yok.

Acıya saygı duymayı öğrenin. Bu konu aracılığı ile, ölene olmasa bile, ardından üzülen yakınlarına bari saygi gereği eğlence paylaşımı yapilmayacagini öğrenin. Bu da bu konunun getirisi olsun size. Duyarsız insanı kimse sevmez, ben hiç sevmem mesela. İnsanlara, duygularına duyarlı olun. Empatik olun. Belki uzuluyordur, belki acıdan parmaklarini kemiriyordur. Hayır hanımlar, belkilerle de olmaz, haklı çıkmak böyle bir şey değil. Roman yazdınız hakli cikacam diye. Yapmayın, ayıptır.

kolay gelsin.
Beylik cümlemi bırakayım ben de şuraya

Siz de insanların acısını yaşama şekline saygı gösterin.

Gerçek dünyaya gelin biraz, dünya sizin mükemmel ötesi utopik dünyanızdan ibaret değil. Genel geçer kurallar ve davranışlar var bu dünyada. Herkesin kafasına göre takıldığı bir dünya yok.

Acıya saygı duymayı öğrenin. Bu konu aracılığı ile, ölene olmasa bile, ardından üzülen yakınlarına bari saygi gereği eğlence paylaşımı yapilmayacagini öğrenin. Bu da bu konunun getirisi olsun size. Duyarsız insanı kimse sevmez, ben hiç sevmem mesela. İnsanlara, duygularına duyarlı olun. Empatik olun. Belki uzuluyordur, belki acıdan parmaklarini kemiriyordur. Hayır hanımlar, belkilerle de olmaz, haklı çıkmak böyle bir şey değil. Roman yazdınız hakli cikacam diye. Yapmayın, ayıptır.

kolay gelsin.
Hem bende mi gariplik var diye başlık açıyorsunuz, hem de garipliğin sizde olduğu yönündeki eleştrilere saldırganca yaklaşıyorsunuz. Biraz sabit fikirli geldiniz bana, grilere kucak açmanız şart gibi ;)

Burda birkaç kez anlattım. Eşimin kültüründe ölenin ardından yas tutulmaz. Cenaze akşamı güzel bir sofra kurulup arkasından kadeh kaldırılır. Devri daim olsun denir. İnsanların kafasındaki toplumsal normlara uymuyor diye linç mi edelim insanları?
Ulan eşin de antika sende :D
Arkamdan nane nanee ajdar söyleyin 🥲

kolay gelsin.
Bence kimsenin haklı çıkmak gibi bir derdi yok sayın arkadaşım. Sizin üzüntünüz çok haklı, yerinde ve saygı duyulacak bir değer... Ne güzel ki kendinizde böyle değerler biriktirmişsiniz, ne mutlu ailenize sizin gibi duyarlı bir evlat yetiştirmiş.

Fakat; belli bir yaşta olan insanlara ne yazık ki siz bir şeylerin dersini vermezsiniz. Ne buradaki arkadaşlara, ne akrabalarınıza... Zira onların ayıbını böyle bir mecrada yayınlamak sizin haklı duyarlılığınızı alıp götürüyor. Ayıp saymak, ayıpları yaymak dinen de uygun değildir diye bilirim yanlışsam düzeltin lütfen. Onların ayıbı onlara olsun, siz yetişmiş ve duyarlı bir insan belki abla, belki bir kardeş olarak en fazla gidip bu süreçte bu davranışların uygun olmadığını güzelce söylemelisiniz. Buraya bu konuyu açmadan önce konuşmayı denediniz mi?

Hanımlar baştan belirteyim dert edilecek bir konu değil ama garipsedigim bir durum var. Evli, cocuklu ve yaşı genç bir akrabam, kırk bile değildi yaşı, kalp krizinden vefat etti iki hafta önce. Ben çok üzüldüm. Eşine, çocuklarına vs. Hep aklimdalar.

Bu akrabanın ablaları telefonumda kayıtlı, doğal olarak WhatsApp durumlarını görebiliyorum. İki hafta önce, dağ gibi abilerini kaybeden ablaları, hiçbir şey olmamış gibi kendi fotolarını, çocuklarını, gittikleri yerleri paylaşıyorlar. En son dün akşam "eltimle kahve keyfi" temalı pastalı borekli bir durum paylaştılar. Açıkçası, neden diye sordum kendi kendime. Neden boyleler bunlar?

Sanane diyeceksiniz belki. Belki içlerinde acılarını yasiyorlardir, illa sizlanmalari mi lazım diyeceksiniz ama içime dokundu bu iki haftada unutma, eğlenmeye başlama halleri. Bilmiyorum, anlamıyorum insanlari. Ablasını Taziye için aradığımda "yaşasaydı zaten felç kalacaktı, beyni hasarlanmis" gibi bir laf etti. "Felç kalabilir, beyni hasarlı da olabilir, yaşamasın mi böyle olanlar, direkt ölsün mü" diyemedim.
Sosyal medya paylasimlarindan hic hoslanmiyorum ama onlarin genel ruh halini yasayan ve yasanlari goren biri olarak soyluyorum ki "yasamadiniz anlamiyorsunuz"
peki bize ne oluyor ? "Allah sabrini veriyor" yoksa girersin sende o mezara uzuntuden,birakin gunleri babamin cenazesinde guluyordum ben (hayir delirmedim)bir rahatlik vardi uzerinde herseyin farkindaydim ama uyusmus gibiydim ,saskinliginizi anliyorum ama bu umursamamazlik degil.

kolay gelsin.
Uzgunum kendine gel , herkesin kafasina gore takildigi dunyasi var canim. bu seni uzebilir ama var yani 🤔 kendi genel gecer kurallarini kendine sakla, ayrica asil sen milletin acisina saygi duy belki kadin evinde kahrindan oluyor sen kalktin sayfalarca kadini saygisiz vefasiz diye yaftaladin ayipki ne ayip. BELKILERDE OLMAZ DEMISSIN PARDON SULTAN SULEYMAN HAZRETLERI PARDOON. Sana gelip salya sumuk aglamalari acilarini herkese gostererek yasamalari lazimdi cunku belkilerrle olmazzz. El aleem ne derr sonra. Bu arada agzi torba olmayan el alemde sensin burada. Milletin acisina , saygisina , vefasina ve hatta vefasizligina gamsizligina salça olmayi birakin. Ciddi soyluyorum çok saygisiz buldum sizi. Canla baslada savunuyorsunuz ya siz ne yaptiniz vefat eden kisi icin merak ettim. Burada ailesini yaftalamaktan baska ne yaptiniz yani.

Hanımlar baştan belirteyim dert edilecek bir konu değil ama garipsedigim bir durum var. Evli, cocuklu ve yaşı genç bir akrabam, kırk bile değildi yaşı, kalp krizinden vefat etti iki hafta önce. Ben çok üzüldüm. Eşine, çocuklarına vs. Hep aklimdalar.

Bu akrabanın ablaları telefonumda kayıtlı, doğal olarak WhatsApp durumlarını görebiliyorum. İki hafta önce, dağ gibi abilerini kaybeden ablaları, hiçbir şey olmamış gibi kendi fotolarını, çocuklarını, gittikleri yerleri paylaşıyorlar. En son dün akşam "eltimle kahve keyfi" temalı pastalı borekli bir durum paylaştılar. Açıkçası, neden diye sordum kendi kendime. Neden boyleler bunlar?

Sanane diyeceksiniz belki. Belki içlerinde acılarını yasiyorlardir, illa sizlanmalari mi lazım diyeceksiniz ama içime dokundu bu iki haftada unutma, eğlenmeye başlama halleri. Bilmiyorum, anlamıyorum insanlari. Ablasını Taziye için aradığımda "yaşasaydı zaten felç kalacaktı, beyni hasarlanmis" gibi bir laf etti. "Felç kalabilir, beyni hasarlı da olabilir, yaşamasın mi böyle olanlar, direkt ölsün mü" diyemedim.
ölümünden pek de etkilenmemişler demek ki.

Valla durum mesajından sanki abisi okuayacak gibi yazmasindan yada arkasından duasını durum mesajından paylasmasindan yada Allah ile ibadetini durum mesajından yapmasından iyidir.Bana çok yapay ve sahte geliyor sanal ortamdan yapılan kutlam ,ağıt ve ibadetler

Valla durum mesajından sanki abisi okuayacak gibi yazmasindan yada arkasından duasını durum mesajından paylasmasindan yada Allah ile ibadetini durum mesajından yapmasından iyidir.Bana çok yapay ve sahte geliyor sanal ortamdan yapılan kutlam ,ağıt ve ibadetler
Aklıma gelen peki :olamaz:

1640776373539.webp

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X