Ben de rahat olmak isterdim.

Kendi kendine aşamıyorsan mutlaka uzmandan yardım al canım, çünkü senin takıntın ileri boyutlarda.
En yakın arkadaşımın da bu tarz takıntıları vardı, çok titizdir, sürekli ellerini yıkardı, banyodan saatlerce çıkmaz mesela, bir ara sürekli boğazını temizliyordu tükürerek, boğazında sorun çıktı sonra, tahriş etmiş resmen fisfisfis
Neyse şimdi başka nedenlerden terapiste gidiyor ve bu takıntıların bi çoğunu atmış üzerinden. Siz de kendinize de çevrenizdekilere de eziyet etmeyin derim.

bence olayı direk anlat sana da eziyet olmaktan çıksın, bazen erkekler bunu anlayamazlar ama
bişekilde anlatmalısın. kendini rahat bırak başka şeyler düşünn bence böyle durumlarda...

Eşimden kaynaklansaydı evde de aynı sorunları yaşamam gerekirdi.
Zaten sürekli her yere beraber gitmiyoruz ki. Bazen o yalnız gitmek durumunda oluyor bazen ben.

arkadaşlar sürekli temizlik yapma gereksinimi duyanlar bence geç kalmadan uzman yardımı almalı.. bizim bi akrabamız sürekli temizlik yapardı ve sonradan duyduk ki banyoya girince saatlerce çıkmıormuş temiz olmadıını düşünüormuş:1no2: o yardım almakta gecikince sorunu büyüdü tabii.. sonra doktora gidip düzeldi neyse ki.. umarım bu sıkıntıdan bi an önce kurtulursunuza.s.

bende başkasının evibde kalamammmmm..3 günü bırakın 1 gün bile kalamam ..hiç rahat edemem..kendi annemin evi bile olsa kalamıyorum....
kayınvalidemde falan evlendiğimden beri 1 kez kaldım oda eşimin hatrı için ....

amann kimseye çaktırmadan devam et..yemek konusundada takıntılarım var ucundan bir iki çatal alırım rejimdeyim öyleyim böyleyim az az yiyorum..sonrada yerken ayy anneciğim senin yemeklerine bayılıyorum çok nefis ellerin dert görmesin falan diyorum...herkezin gönlü oluyor canım...
evt güzel yaptığı şeylerde var yapamadığı şeylerde idare et çaktırmadan napalım canım...
temizlik konusuda çok önemli benim için ama mecburiyetten katlandığım durumlarda oluyor tabi....kapriste yapmam kimseye...

Eskiden bende de temizlik hastalığı vardı, üniversite yıllarımda ikinci el eşyalı bir evde ve inanılmaz pis ev arkdaşlarıyla kalınca yavaş yavaş geçti.Bazen darallar geliyo deliler gibi temizliğe sarılıyordum ama sonuç olarak hiç bir zaman steril olamayacağımı anladım:)Konuyu açan arkdaşın sorunu gibi bir sorunum da oldu, hiç bir yere gidemiyor, özellikle otellere giderken kendi nevresimlerimi götürüyordum.Hala da oralardaki havlu vb şeyleri kullanmam ama zamanla çok seyahat etmek zorunda kaldıkça bu da geçti Benim tavsiyem sorunun üzerine gitmek.Daha çok otele gidip, iyice yorulmadan uykun gelmeden odaya çıkma, öyle olsun ki yere bile yatsan uyuyacak kadar yorgun ol. Bir kaç kezden sonra artık yattığın çarşafı gözün bile görmüyori sadece uyumaya odaklanıyorsun ve zamanla geçiyor:)

Hiç öyle takıntılarım yok Allaha şükür
Allah yardımcın olsun canım anı yaşayamamak çok kötü olsa gerek
Tekrar uzmana danışabilirsinnn

Bende bi yerde en fazla 3 gece yatabilirim.Onun dışında günü birlik gezmeleri severim.Yanlız senin durumun biraz daha farklı canım piskolojik deste kalman en iyisi.Bizim vereceğim bilgiler seni rahatlatmaz emin ol.Geçmiş olsun

ilerlemeden dr gitmelisin
nekadar sana yapma denilsede yapacaksın kendimden biliyorum

Yüzlerce mesaj yazdım ama ilk kez bir sorunumu dile getirdim burada.
Şunu anladım sorun hastalık boyutunda değilse KK den iyi bir terapi zor bulunur.
Bir haftalık tatilimde yaşayarak gördüm ki paylaşmak değer biçilmez bir şey.
Eskisi kadar zorlanmadım, kısmen aştım ve ilerde daha iyiye doğru gideceğine inandım.
Dediğiniz gibi korkuların üzerine gitmek şart. Bunu deniyorum. Eğer başaramazsam profesyonel yardım almayı düşünüyorum.
Bütün paylaşımlara, önerilere teşekkürler. İyi ki varsınız.a.s.

Üzücü bir durum canım benim , yaşamayan anlayamaz senin halinden .. Ben annemden biliyorum temizlik yüzünden o da tedavi gördü , sonra bir müddet el yıkama rahatsızlığına da yakalandı bileklerine kadar kireç gibi bembeyaz olmuştu sabunlamaktan (( Misafirlikten gelirdi bütün üstünde ne var ne yoksa yıkardı .. Sonrası da var ....... en sonunda depresyona girdi işten güçten elini ayağını çekti sigaraya verdi kendini kendine de evine de bakmaz oldu (( Ama çok iyi bir doktor sayesinde tedavi görmeye başladı şu an Allah ıma şükürler olsun ki iyi durumda eski haline döndü ama aradan uzun bir zaman geçti . hala da tedavi görüyor .. Senin yaşın sanırsam daha genç olmalı , yani erken tedavi erken sonuç demek bir tanem ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…